παίζειΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03Σύγχρονο λεξικό από ακαδημαϊκή έρευνα παίζει ή μπα;
Προτείνω τα Χριστούγεννα - Ηλιούγεννα να γίνει η γεννέθλιος μέρα των μυστών της Ηλιακής Σειράς
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
- tanipteros
Re: Προτείνω τα Χριστούγεννα - Ηλιούγεννα να γίνει η γεννέθλιος μέρα των μυστών της Ηλιακής Σειράς
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
- Γενιά της Αμαρτίας
- Phorum.gr user: Γενιά των 700
Re: Προτείνω τα Χριστούγεννα - Ηλιούγεννα να γίνει η γεννέθλιος μέρα των μυστών της Ηλιακής Σειράς
Δείξε τα χαρτιά σου.tanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:04παίζει
Έτσι πρέπει να γίνει, έτσι θα γίνει.
Το ποιόν μιας θρησκείας ΔΈΝ το διαμορφώνουν οι μορφωμένοι θεωρητικοί αυτής της θρησκείας αλλά οι απλές αμόρφωτες αγράμματες λαϊκές μάζες που ακολουθούν αυτή την θρησκείαtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03αυτά είναι τα θέλω-επιθυμίες των απλών θρησκευτών...οι μύστες είχαν άλλες επιθυμίες και ασκούσαν θεουργία για να τις πετύχουν και φιλοσοφούσαν και κάναν μυτήρια κτλ...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:00Επαναλαμβάνωtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 21:54
δεν με νοιάζει πως έχει καταντήσει η θρησκεία σήμερα
θρησκεία = θεαρέσκεια το να θαυμάζεις και να αγαπάς το Θείο και τις εκφάνσεις του στον κόσμο, παγκοσμίως, .... εγώ αυτό ακολουθώ
Σεβαστές οι θεολογικές απόψεις σου σαν φιλοσοφία πάνω σε θρησκευτικά θέματα και αντιλήψεις αλλά αυτό ΔΕΝ είναι θρησκεία
Χριστιανός ΔΕΝ είμαι εάν μελετώ την Βίβλο και τας γραφας
Ούτε εάν συμπαθω την χριστιανική θρησκεία για κοινωνικούς εθνικούς οικογενειακους λόγους
Ούτε εάν με συγκινεί ή πολιτισμική καλλιτεχνική ιστορική παράδοση αυτής της θρησκείας
Ούτε εάν θεολογω και ασπάζομαι εν μέρει ή ρξ ολοκλήρου την ηθική άποψη αυτής της θρησκείας
Αλλά Χριστιανός είναι μόνο όταν
Κάνω τάματα και προσευχές στις υπερφυσικές δυνάμεις αυτής της θρησκείας να με προσέχουν στον δρόμο να μην τρακαρω με το αυτοκίνητο μου
Ή να γίνω καλά στην υγεία μου ή να πάνε καλα οι σοδειές μου
Το ίδιο ισχύει με όλες τις θρησκείες
- Γενιά της Αμαρτίας
Από μια κοινωνιολογική άποψη, την θρησκεία τη διαμορφώνουν οι φανατικοί.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:06Το ποιόν μιας θρησκείας ΔΈΝ το διαμορφώνουν οι μορφωμένοι θεωρητικοί αυτής της θρησκείας αλλά οι απλές αμόρφωτες αγράμματες λαϊκές μάζες που ακολουθούν αυτή την θρησκείαtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03αυτά είναι τα θέλω-επιθυμίες των απλών θρησκευτών...οι μύστες είχαν άλλες επιθυμίες και ασκούσαν θεουργία για να τις πετύχουν και φιλοσοφούσαν και κάναν μυτήρια κτλ...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:00
Επαναλαμβάνω
Σεβαστές οι θεολογικές απόψεις σου σαν φιλοσοφία πάνω σε θρησκευτικά θέματα και αντιλήψεις αλλά αυτό ΔΕΝ είναι θρησκεία
Ούτε εάν συμπαθω την χριστιανική θρησκεία για κοινωνικούς εθνικούς οικογενειακους λόγους
Ούτε εάν με συγκινεί ή πολιτισμική καλλιτεχνική ιστορική παράδοση αυτής της θρησκείας
Ούτε εάν θεολογω και ασπάζομαι εν μέρει ή ρξ ολοκλήρου την ηθική άποψη αυτής της θρησκείας
Κάνω τάματα και προσευχές στις υπερφυσικές δυνάμεις αυτής της θρησκείας να με προσέχουν στον δρόμο να μην τρακαρω με το αυτοκίνητο μου
- tanipteros
δεν ξέρω για ποιόν αλλά την θεολογία της θρησκείας πάντα την διαμόρφωναν οι μύστες και οι φιλόσοφοι τουλάχιστον στην Ελλάδα και ο Ιησους μυστης ήτανΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:06Το ποιόν μιας θρησκείας ΔΈΝ το διαμορφώνουν οι μορφωμένοι θεωρητικοί αυτής της θρησκείας αλλά οι απλές αμόρφωτες αγράμματες λαϊκές μάζες που ακολουθούν αυτή την θρησκείαtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03αυτά είναι τα θέλω-επιθυμίες των απλών θρησκευτών...οι μύστες είχαν άλλες επιθυμίες και ασκούσαν θεουργία για να τις πετύχουν και φιλοσοφούσαν και κάναν μυτήρια κτλ...ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:00
Επαναλαμβάνω
Υπάρχει και τηλεενεργητικός, τύπε;tanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 21:55από ανάλογες πηγές βιβλία, από εμπειρίες σε μυστικιστικές ομάδες και από προσωπικές εμπειρίες... εγώ ας πούμε το έχω ξαναπεί ότι βίωσα αστρικό ταξίδι και είδα τον Νοητό Ήλιο, κάνω διαλογισμό και είμαι τηλεπαθητικόςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 21:53Πως γίνεται η έρευνα; Μέσω διαδικτύου;tanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 21:50
ο μυστικισμός είναι η έρευνα των μυστηρίων και των μυστικών των θρησκειών και πνευματικών παραδόσεων
Υ.Γ.: Καλά λέω εγώ ότι όπου ακούς μυήσεις, περίεργους διαλογισμούς, ξεκλείδωμα τσάκρα, συμπαντικές ενέργειες και τέτοια, πήγαινε τοίχο τοίχο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
Ab jetzt gehörst du nur mir
Μία θρησκεία (ή πολιτική ιδεολογία ) διαμορφώνεται περα και έξω από τις αρχικές προθέσεις του αρχικού ιδρυτή της ή των πρώτων οπαδών τηςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:07Από μια κοινωνιολογική άποψη, την θρησκεία τη διαμορφώνουν οι φανατικοί.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:06Το ποιόν μιας θρησκείας ΔΈΝ το διαμορφώνουν οι μορφωμένοι θεωρητικοί αυτής της θρησκείας αλλά οι απλές αμόρφωτες αγράμματες λαϊκές μάζες που ακολουθούν αυτή την θρησκείαtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03
αυτά είναι τα θέλω-επιθυμίες των απλών θρησκευτών...οι μύστες είχαν άλλες επιθυμίες και ασκούσαν θεουργία για να τις πετύχουν και φιλοσοφούσαν και κάναν μυτήρια κτλ...
Και αυτό που την διαμορφώνει είναι οι υλικές ιστορικες οικονομικές κοινωνικές συνθήκες
- tanipteros
μια άλλη άποψη του Σταύρου Βασδέκη και του λεξικού του είναι θρήσκος = θεός + ρήσκω (λέγω)Γενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:04Δείξε τα χαρτιά σου.
- Γενιά της Αμαρτίας
Ναι αλλά όχι η μάζα. Η μάζα υπακούει.ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:10Μία θρησκεία (ή πολιτική ιδεολογία ) διαμορφώνεται περα και έξω από τις αρχικές προθέσεις του αρχικού ιδρυτή της ή των πρώτων οπαδών τηςΓενιά της Αμαρτίας έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:07Από μια κοινωνιολογική άποψη, την θρησκεία τη διαμορφώνουν οι φανατικοί.
Και αυτό που την διαμορφώνει είναι οι υλικές ιστορικες οικονομικές κοινωνικές συνθήκες
- Γενιά της Αμαρτίας
Άλλο αυτό!tanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:10μια άλλη άποψη του Σταύρου Βασδέκη και του λεξικού του είναι θρήσκος = θεός + ρήσκω (λέγω)
Θεολογία ίσον φιλοσοφία των θρησκευτικών απόψεων μιας θρησκείαςtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:09δεν ξέρω για ποιόν αλλά την θεολογία της θρησκείας πάντα την διαμόρφωναν οι μύστες και οι φιλόσοφοι τουλάχιστον στην Ελλάδα και ο Ιησους μυστης ήτανΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:06Το ποιόν μιας θρησκείας ΔΈΝ το διαμορφώνουν οι μορφωμένοι θεωρητικοί αυτής της θρησκείας αλλά οι απλές αμόρφωτες αγράμματες λαϊκές μάζες που ακολουθούν αυτή την θρησκείαtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:03
αυτά είναι τα θέλω-επιθυμίες των απλών θρησκευτών...οι μύστες είχαν άλλες επιθυμίες και ασκούσαν θεουργία για να τις πετύχουν και φιλοσοφούσαν και κάναν μυτήρια κτλ...
Είναι άλλο πράγμα από την ίδια την θρησκεία καθαυτό
Θρησκεία ίσον λατρεία με προσευχές θυσίες και τάματα
- tanipteros
Η περί κατά Πλάτωνα θεολογία του Πρόκλου τι είναι για σένα φιλοσοφία ή θεολογία μιας θρησκείαςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:12Θεολογία ίσον φιλοσοφία των θρησκευτικών απόψεων μιας θρησκείαςtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:09δεν ξέρω για ποιόν αλλά την θεολογία της θρησκείας πάντα την διαμόρφωναν οι μύστες και οι φιλόσοφοι τουλάχιστον στην Ελλάδα και ο Ιησους μυστης ήταν
- Γενιά της Αμαρτίας
Θέλω να γίνω μυστικιστής.
Φιλοσοφία πάνω σε θρησκευτικές απόψειςtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:14Η περί κατά Πλάτωνα θεολογία του Πρόκλου τι είναι για σένα φιλοσοφία ή θεολογία μιας θρησκείαςΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:12Θεολογία ίσον φιλοσοφία των θρησκευτικών απόψεων μιας θρησκείαςtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:09
δεν ξέρω για ποιόν αλλά την θεολογία της θρησκείας πάντα την διαμόρφωναν οι μύστες και οι φιλόσοφοι τουλάχιστον στην Ελλάδα και ο Ιησους μυστης ήταν
Τελείως ενδιαφέρον από φιλοσοφικής πλευράς
Θρησκεία όμως ΔΕΝ είναι
Θρησκεία στην αρχαία Ελλαδα ήταν οι θυσίες και οι προσευχές στους θεούς προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια τους και να αποφύγουν την τιμωρία τους που έκαναν οι απλοί άνθρωποι
Και το τι ήταν ή αρχαία ελληνική θρησκεία θα την αναζητήσουμε στο πώς θρησκευονταν οι απλοί άνθρωποι και όχι το πώς σκέφτονταν οι αρχαία έλληνες φιλόσοφοι
- tanipteros
ο απλός άνθρωπος έκανε θυσίες και προσευχόταν για κάποια εύνοιαΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:17Φιλοσοφία πάνω σε θρησκευτικές απόψειςtanipteros έγραψε: ↑13 Δεκ 2022, 22:14Η περί κατά Πλάτωνα θεολογία του Πρόκλου τι είναι για σένα φιλοσοφία ή θεολογία μιας θρησκείας
Τελείως ενδιαφέρον από φιλοσοφικής πλευράς
Θρησκεία όμως ΔΕΝ είναι
Θρησκεία στην αρχαία Ελλαδα ήταν οι θυσίες και οι προσευχές στους θεούς προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια τους και να αποφύγουν την τιμωρία τους που έκαναν οι απλοί άνθρωποι
Και το τι ήταν ή αρχαία ελληνική θρησκεία θα την αναζητήσουμε στο πώς θρησκευονταν οι απλοί άνθρωποι και όχι το πώς σκέφτονταν οι αρχαία έλληνες φιλόσοφοι
αλλά γιατί να βλέπεις μόνο το απλό άνθρωπο και όχι τον στατηγό, τον ποιητή, τον φιλόσοφο, τον ιερέα και τόσους άλλους;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ξέρω ότι δε θα γίνει, αλλά θα το προτείνω: Βουβές εκλογές. Διαδώστε το αν συμφωνείτε.
από Εκτωρ » 05 Μαρ 2023, 23:40 » σε Εσωτερική Πολιτική - 39 Απαντήσεις
- 1653 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ik_90
08 Μαρ 2023, 07:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση "Αγγλισμός" ή όχι; Προτείνω σύστημα 3 κατηγοριών
από Dwarven Blacksmith » 23 Ιουν 2023, 21:35 » σε Γλωσσολογία - 104 Απαντήσεις
- 4626 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Dwarven Blacksmith
22 Οκτ 2024, 09:06
-
-
-
Νέα δημοσίευση Χριστούγεννα στα κρατητήρια ο Χί-ιός.
από Kauldron » 26 Δεκ 2022, 17:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 58 Απαντήσεις
- 1990 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από talaipwros
29 Δεκ 2022, 21:28
-
-
- 11 Απαντήσεις
- 326 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από neon imposter
24 Δεκ 2022, 13:10