pylothess έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 18:15
Όλα αυτά τα προβλήματα που βιώνουμε είναι απόρροια της προσφοράς και της ζήτησης.Της ελεύθερης αγοράς τα απόνερα μαζεύουμε. Όταν έχουμε διαπραγμάτευση εργοδότη και εργαζομένου , ο εργαζόμενος είναι μόνος του. Ο εργοδότης όχι, έχει από πίσω του ολόκληρο επιτελείο. Οι εργοδότες έχουν συλλόγους . έχουν τον ΣΕΒ κ.τ.λ. ΟΙ εργαζόμενοι γιατί να μην έχουν και αυτοί τα δικά τους σωματεία για καλύτερη εκπροσώπηση στην διαπραγμάτευση;
Αν η ΝΔ δεν είχε "σοσιαλμανία" , η Ελλάδα θα είχε γίνει σαν την Αγγλία του Καρόλου Ντίκενς.
Δεν μου έχεις απαντήσει όμως. Τι γίνεται γι ' αυτούς που δεν έχουν επιλογές πολλές στην εύρεση εργασίας; Φταίνει αυτοί που πέφτουν θύματα νόμιμου εκβιασμού;
Ρε φίλε, προσφοράς και της ζήτηση , ο νόμος, υπάρχει πριν το ανθρώπινο είδος.
Δεν μπορείς να τον αλλάξεις, είναι ο ορισμός της νομοτέλειας που έχει λυσσάξει και ο κάρολος.
Φυσικά και να έχουν σωματείο οι εργαζόμενοι, σωματείο που να λειτουργεί με υγιή τρόπο, να είναι πάνω απ το 70% των εργαζόμενων
ενεργά μέλη, εκ περιτροπής όλοι οι εργαζόμενοι να αναλαμβάνουν διοικητικές και εκτελεστικές θέσεις στο σωματείο, να προσφέρουν
όλοι με το στέρημά τους οικονομική στήριξη.
Αυτό θα ήταν ο συνδικαλισμός που εγώ θα είχα πάει πρώτος. Όχι να εκλέγεται κάποιος συνδικαληστής και να μην ξαναπατάει στην δουλειά,
να είναι ένα είδος δημοσίου υπαλλήλου , αυτή η κατάσταση στα ελληνικά συνδικαληστικά, υπονομεύει την δράση του υγιούς συνδικαλισμού.
Τους μετατρέπει σε υποψήφιους σταλινες τσαμπουκάδες που πουλάνε προστασία σε εργοδοσίες… Τι να λέμε τώρα.
pylothess έγραψε: ↑03 Δεκ 2023, 18:15
Δεν μου έχεις απαντήσει όμως. Τι γίνεται γι ' αυτούς που δεν έχουν επιλογές πολλές στην εύρεση εργασίας; Φταίνει αυτοί που πέφτουν θύματα νόμιμου εκβιασμού;
Φταίει η κάθε σοσιαλμανιακή κυβέρνηση και οι κεντρικοί οικονομικοί σχεδιασμοί, η βαρύτατη φορολογία, η γραφειοκρατία,
ο υπερπροστατευτισμός που είναι εμπόδιο στην ελεύθερη οικονομία, στο άνοιγμα των δουλειών και της ζήτησης εργατικού δυναμικού.
Η ΝΔ όπως και το ΚΚΕ και λοιπές συνομοταξίες, τρέμουν στην ιδέα ότι ο λαός θα μπορεί να βρίσκει εργασία 1000, 1500, 2000 χιλιάρικα
και θα κοιτάει την δουλειά του, δεν θα έχει ανάγκη τα επιδόματα και τα pass, θα ψηφίζει με γνώμονα τα συμφέροντά του και
όχι με κομματικά κριτήρια ούτε θα γλείφει την ποδιά του κάθε υπουργού της καρπαζάς για ένα ρουσφετάκι, μια τέτοια προοπτική,
κουτσούμπας, μητσοτάκης, άδωνις τσίπρας, , αλλάζουν σώβρακα (Κασελάκης Ανδρουλάκης, δεν μετράνε διότι δεν έχουν καταλάβει χριστό).
Εδώ βρέθηκε ένας εφοπλιστής (προκοπίου) να αγοράσει τα ναυπηγεία που ήατν κλειστά και διαλυμένα και θυμήθηκαν κάτι σταλίνες
να πάνε να κάνουν εμπλοκή διότι λέει μια παραλία εκεί στο σκαραμαγκά και καλά την είχε καταπατήσει και θέλουν να κάνουν μπάνιο
χωρίς τα ναυπηγεία, να δεις τι εκφυλισμός, υπόθαλψη της οικονομίας και της ανάπτυξης με κάθε τρόπο, μη τυχόν και οι νοικοκυραίοι
βρουν μεροκάματο, Να τους έχοει το σύστημα με τα επιδόματα
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.