ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ?
Re: ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ?
Η γραφή προέρχεται από την Βίντσα στο Βελιγράδι αλλά οι κάτοικοι είναι γηγενείς όπως Μαρουλάς Κύθνου και Καμαρέ Ικαρίας 8500 π.χ. σύμφωνα με τις μελέτες του καθηγητή Σάμσων.
-
Και φυσικά κυκλοφορούν κάτι ψεκασμενες θεωρίες ότι τάχα οι Μυκηναίοι κατέκτησαν την Κρήτη
Δεν υπάρχει ούτε μισή τρίχα αρχιδιου ως απόδειξη για αυτό
Αν το άκουγαν οι αρχαίοι θα πέθαιναν από τα γέλια
Δεν υπάρχει ούτε μισή τρίχα αρχιδιου ως απόδειξη για αυτό
Αν το άκουγαν οι αρχαίοι θα πέθαιναν από τα γέλια
-
Ποιοί Μυκηναίοι βρε χαχαΔημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:20Οι μηκυναιοι πηγνα στην Κρήτη καμένεΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:17Ε ναι,ο Δίας γεννήθηκε στην Κρήτη κατά την επικρατέστερη παράδοση αλλά οι Μινωίτες δεν τον πίστευανΔημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:12Είναι σχετικά βέβαια ότι ούτε οι κυκλαδιτες , ούτε οι μυνωιτες μιλούσαν ελληνικά
Η γραμμική α δεν έγραφε ελληνικά
Επίσης δεν πίστευαν στο 12θεο
Μετάφραση κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν Έλληνες
Επίσης δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν γιατί μιλούσαν μια γλώσσα που έχει χαθεί και είναι ο λόγος που δεν μπορεί να αππκρυπτογραφηθει η γραμμική α
Όσον αφορά την γραμμική α έχουν διαβαστεί δεκάδες ελληνικές λέξεις από τις ελάχιστες που μπορούν να διαβαστούν με βάση την ομοιότητα της με την γρατβ
Λέξεις όπως
Ιατρός
Ιερός
Άξονας
Αλοιφή
Θρόνος
Θώρακας
Μητέρα και άλλες πολλες
Και τα παράπονα σου όχι σε εμένα αλλά στην αρχαιολογία γιατί αυτά ππυ έγραψα είναι η επίσημη επιστημονική θέση
Αν στο μέλλον βρεθεί κάτι άλλο δεν το ξέρω
Προς το παρόν αυτή είναι και είναι αποτέλεσμα έρευνας και όχι της μαλακιας που δέρνει τον κάθε ψεκασμενο με χειρότερα συμπλέγματα από τον μέσο σκοπιανο
Αυτά διαβάστηκαν στην γραμμική α
Από το 1800 ως το 1450
Δηλαδή πολύ πριν τους Μυκηναίους στην Κρήτη
Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για ολα
-
Βλαμμένες πριν πεις και άλλα η μισή μου οικογένεια είναι από Κρήτη το σπίτι μου στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και η Φαιστός με την Κνωσό είναι απο παιδι το 2ο σπίτι μουΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:19Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:16Νταξει μπήκε και ο ουλτρα ψεκασμενος τώρα να ανατρέψει όλη την επιστήμη της αρχαιολογιας
Βρε αγορι μου ηταν το πιο συνηθισμενο πραγμα στη μινωικη Κρητη τα ιερα κορυφης να ηταν αφιερωμενα στο Δια.
.
Δεν περιμένω έναν αρχιψεκα στα 38 μου να με μάθει αυτά που ακούω και διαβάζω από τα 9 μου χρόνια που με πήγαν για πρώτη φορά στα ανάκτορα
-
διαβάστηκε η γραμμική α και μάλιστα εδώ και 6 αιώνεςΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:22Ποιοί Μυκηναίοι βρε χαχαΔημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:20Οι μηκυναιοι πηγνα στην Κρήτη καμένεΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:17
Ε ναι,ο Δίας γεννήθηκε στην Κρήτη κατά την επικρατέστερη παράδοση αλλά οι Μινωίτες δεν τον πίστευαν
Όσον αφορά την γραμμική α έχουν διαβαστεί δεκάδες ελληνικές λέξεις από τις ελάχιστες που μπορούν να διαβαστούν με βάση την ομοιότητα της με την γρατβ
Λέξεις όπως
Ιατρός
Ιερός
Άξονας
Αλοιφή
Θρόνος
Θώρακας
Μητέρα και άλλες πολλες
Και τα παράπονα σου όχι σε εμένα αλλά στην αρχαιολογία γιατί αυτά ππυ έγραψα είναι η επίσημη επιστημονική θέση
Προς το παρόν αυτή είναι και είναι αποτέλεσμα έρευνας και όχι της μαλακιας που δέρνει τον κάθε ψεκασμενο με χειρότερα συμπλέγματα από τον μέσο σκοπιανο
Από το 1800 ως το 1450
Μάλιστα

-
Με τι άτομα μιλάμε εδώ μέσα ρε πουστη μου
Τους λες για γραμμική α και σε λένε για Μυκηναίους στην Κρήτη
Αρε Δημήτρη,χίλια κουσούρια έχεις αλλά η συζήτηση αρχίζει από ένα σημείο και πανω
Τους λες για γραμμική α και σε λένε για Μυκηναίους στην Κρήτη
Αρε Δημήτρη,χίλια κουσούρια έχεις αλλά η συζήτηση αρχίζει από ένα σημείο και πανω
Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:23Βλαμμένες πριν πεις και άλλα η μισή μου οικογένεια είναι από Κρήτη το σπίτι μου στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και η Φαιστός με την Κνωσό είναι απο παιδι το 2ο σπίτι μουΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:19Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:16
Νταξει μπήκε και ο ουλτρα ψεκασμενος τώρα να ανατρέψει όλη την επιστήμη της αρχαιολογιας
Βρε αγορι μου ηταν το πιο συνηθισμενο πραγμα στη μινωικη Κρητη τα ιερα κορυφης να ηταν αφιερωμενα στο Δια.
.
Δεν περιμένω έναν αρχιψεκα στα 38 μου να με μάθει αυτά που ακούω και διαβάζω από τα 9 μου χρόνια που με πήγαν για πρώτη φορά στα ανάκτορα
Να ακουσουμε τι λεγαν οι ιδιοι οι αρχαιοι Ελληνες γινεται;
Ελπιζω να μην τους βγαλετε κι αυτους ψεκασμενους συμφωνα με τον ανθελληνικο σας οιστρο.
Η Ρέα, η μητέρα του Δία, όταν επρόκειτο να γεννήσει το Δία, παρακάλεσε τους γονείς της, τη Γη και τον Ουρανό, να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο με το οποίο θα μπορούσε να διαφύγει κάπου μακριά, όταν θα γεννούσε το Δία, για να τον γλιτώσει από του Κρόνου τα δόντια. Αυτοί υπάκουσαν και την έστειλαν μια νύκτα με βαθύ σκοτάδι στην πόλη Λύκτο της Κρήτης και απ’ εκεί στο όρος «η Δίκτη» (ο Ησίοδος το ονομάζει Δίκτον και οι άλλοι συγγραφείς η Δίκτη), όπου γέννησε κρυφά το Δία.
«Πέμψαν δ’ ες Λύκτον, Κρήτης (τη Ρέα) ες πίονα δήμον/ οππότ’ άρ οπλότατον παίδων
ήμελλε τεκέσθαι, / Ζήνα μέγαν, τον μεν οι εδέξατο Γαία πελώρη, Κρήτη εν ευρείη τραφέμεν
ατιταλλέμεναί τε./ ένθα μιν ίκτο φέρουσα θοήν δια νύκτα μέλαιναν / πρώτην ες Δίκτον’ κρύψεν δε ε χερσί λαβούσα/ άντρω εν ηλιβάτω ζαθέης υπό κεύθεσι Γαίης, αιγαίω εν όρει πεπυκασμένω υλήεντι»
(Θεογονία Ησιόδου, στίχοι 476 – 485, Έκδοση Κ. Σιτλ - Συλλόγος Καθηγητών Κωνσταντινούπολης έτος 1889, έκδοση Επιστημονικής Εταιρείας των Ελληνικών Γραμμάτων – Π.Λεκατσάς - ΠΑΠΥΡΟΣ, έτος 1938
.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 24 Ιαν 2024, 20:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Ποιους έξι αιώνες ρε φίλε;Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:24διαβάστηκε η γραμμική α και μάλιστα εδώ και 6 αιώνεςΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:22Ποιοί Μυκηναίοι βρε χαχαΔημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:20
Οι μηκυναιοι πηγνα στην Κρήτη καμένε
Από το 1800 ως το 1450
Μάλιστα

Εγώ φταίω,καλή συνέχεια
Μόνο με τον Τζίμη ξανά για τέτοια θέματα
-
Εντάξει ψεκα, στείλε μειλ στην φαιστο και την Κνωσό να μην επιτρέψουν την είσοδο ξανά σε ξεναγό, μετά στείλε και ένα στο αρχαιολογία μουσείο ΗρακλείουΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:26Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:23Βλαμμένες πριν πεις και άλλα η μισή μου οικογένεια είναι από Κρήτη το σπίτι μου στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και η Φαιστός με την Κνωσό είναι απο παιδι το 2ο σπίτι μου
Ελπιζω να μην τους βγαλετε κι αυτους ψεκασμενους συμφωνα με τον ανθελληνικο σας οιστρο.
Η Ρέα, η μητέρα του Δία, όταν επρόκειτο να γεννήσει το Δία, παρακάλεσε τους γονείς της, τη Γη και τον Ουρανό, να καταστρώσουν κάποιο σχέδιο με το οποίο θα μπορούσε να διαφύγει κάπου μακριά, όταν θα γεννούσε το Δία, για να τον γλιτώσει από του Κρόνου τα δόντια. Αυτοί υπάκουσαν και την έστειλαν μια νύκτα με βαθύ σκοτάδι στην πόλη Λύκτο της Κρήτης και απ’ εκεί στο όρος «η Δίκτη» (ο Ησίοδος το ονομάζει Δίκτον και οι άλλοι συγγραφείς η Δίκτη), όπου γέννησε κρυφά το Δία.
«Πέμψαν δ’ ες Λύκτον, Κρήτης (τη Ρέα) ες πίονα δήμον/ οππότ’ άρ οπλότατον παίδων
ήμελλε τεκέσθαι, / Ζήνα μέγαν, τον μεν οι εδέξατο Γαία πελώρη, Κρήτη εν ευρείη τραφέμεν
ατιταλλέμεναί τε./ ένθα μιν ίκτο φέρουσα θοήν δια νύκτα μέλαιναν / πρώτην ες Δίκτον’ κρύψεν
.
Γιατί τα λένε στον κόσμο λάθος
Δεν ξέρουν αυτοί, δεν διαβάζουν τους παρανοϊκός του phorun.gr που τα ξέρουν όλα
-
Τους τελευταίους 6 αιώνες που σύμφωνα με εσένα το τσακάλι έχουμε διαβάσει την γραμμική αΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:26Ποιους έξι αιώνες ρε φίλε;Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:24διαβάστηκε η γραμμική α και μάλιστα εδώ και 6 αιώνεςΝετο Γκουερινο έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:22
Ποιοί Μυκηναίοι βρε χαχα
Από το 1800 ως το 1450
Μάλιστα
Εγώ φταίω,καλή συνέχεια
Μόνο με τον Τζίμη ξανά για τέτοια θέματα
Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:29Εντάξει ψεκα, στείλε μειλ στην φαιστο και την Κνωσό να μην επιτρέψουν την είσοδο ξανά σε ξεναγό, μετά στείλε και ένα στο αρχαιολογία μουσείο ΗρακλείουΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:26Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:23
Βλαμμένες πριν πεις και άλλα η μισή μου οικογένεια είναι από Κρήτη το σπίτι μου στην Ελλάδα είναι στην Κρήτη και η Φαιστός με την Κνωσό είναι απο παιδι το 2ο σπίτι μου
ατιταλλέμεναί τε./ ένθα μιν ίκτο φέρουσα θοήν δια νύκτα μέλαιναν / πρώτην ες Δίκτον’ κρύψεν
.
Ποιος ψεκας βρε βλαμμενε;
Ο Ησιοδος βρε κοπανε τα λεει.
Ο Διας γεννηθηκε στο ορος Δικτη της Κρητης.
Γι' αυτο και τα Ιερα κορυφης στην Κρητη ηταν συνηθως αφιερωμενα στο Δια.
.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Ο μεν Θουκυδίδης μιλάει για κάθοδο Αχαιών και μετέπειτα κάθοδο Δωριαίων,
ο δε Ηρόδοτος για αλφάβητο που έχει φοινικική καταγωγή,
Μήπως ήταν οι πρώτοι ανθέλληνες ?
ο δε Ηρόδοτος για αλφάβητο που έχει φοινικική καταγωγή,
Μήπως ήταν οι πρώτοι ανθέλληνες ?
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
-
Είπαμε ψεκα τι πρέπει να κάνεις να διαφωτίσεις τον κόσμο, μη χαραμιζεις τις άπειρες γνώσεις που έχεις και στην αρχαιολογία εδώ μέσαΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:30Δημοκράτης έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:29Εντάξει ψεκα, στείλε μειλ στην φαιστο και την Κνωσό να μην επιτρέψουν την είσοδο ξανά σε ξεναγό, μετά στείλε και ένα στο αρχαιολογία μουσείο ΗρακλείουΑρίστος έγραψε: ↑24 Ιαν 2024, 20:26
.
Ποιος ψεκας βρε βλαμμενε;
Ο Ησιοδος βρε κοπανε τα λεει.
Ο Διας γεννηθηκε στο ορος Δικτη της Κρητης.
Γι' αυτο και τα Ιερα κορυφης στην Κρητη ηταν συνηθως αφιερωμενα στο Δια.
.
- Esperos
- Phorum.gr user: Esperos
Είχαν και οι Μινωίτες κάθοδο ?
Και αυτοί εισβολείς ήταν ?
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο ελληνικός οπαδισμός είναι σαπίλα.
από έργο_μακέτο » 12 Δεκ 2023, 13:13 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 226 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από runner
12 Δεκ 2023, 14:26
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τουρκία, κοσμικότητα, πολιτισμός
από talaipwros » 17 Σεπ 2023, 22:51 » σε Κοινωνικά θέματα - 1 Απαντήσεις
- 415 Προβολές
-