ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ?

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Annibas

Re: ΜΙΝΩΙΚΟΣ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas » 25 Ιαν 2024, 11:30

Δημοκράτης έγραψε:
25 Ιαν 2024, 10:58
Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 10:43
Δημοκράτης έγραψε:
25 Ιαν 2024, 10:32

Τα σύμβολα που έχουν βρεθεί εκεί δεν έχει αποδεχτεί καν αν είναι γραφή και ώρα είναι να μας πείτε κάποιοι οιτ ξέρετε και ότι η γραμμική Α είναι από το 5300πχ
Είπαμε στο φόρουμ δεν μας ενδιαφέρει τι λειε η επιστήμη οι φορουμαρες τα ξέρουν ολα
Δεν είναι προσωπικό το συμπέρασμα, ο κορυφαίος στο θέμα καθηγητής Σάμψων την έχει αναγνωρίσει, η αξιοπιστία του δεν αμφισβητείται αφού μόνος του ανακάλυψε όλους τους μεσολιθικούς οικισμούς μέχρι το 5000 π.χ, (υπάρχουν και άλλοι που δεν τον άφησαν) την έχει σχετίσει και με την πινακίδα στα Γιούρα. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι αρμόδιος να πω κάτι προσωπικό ούτε εγώ ούτε κάποιοι άλλοι που λένε αυθαίρετα ότι οι Μινωίτες είχαν κατακτήσει την Αμερική.

https://www.tapantareinews.gr/2021/11/blog-post_65.html
ναι οκ Δεν ξέρω ποιος είναι ο Σαμψών, μπορεί να είναι ο καλύτερος και μπορεί να έχει και δίκιο. Αλλά ο χώρος της επιστήμης δεν δουλεύει έτσι. Όταν η άποψη του γίνει γενικώς αποδεκτΗ θα είναι πιο πιθανό να έχει δίκιο. Όπως μπορεί στο μέλλον να αποδειχτεί ότι αυτές οι πινακίδες γράφουν ελληνικά. Μπορεί να αποδειχτεί ότι η γραμμική Α γράφει ελληνικά. Πρσωπικά δεν το βλέπω πιθανό να γίνεται. Αν η γραμμική Α έγραφε ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γνωστή γλώσσα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε αποκρυπτογραφηθεί.
Και ξέρεις κάτι, το ξαφνικά και σε μία μέρα όλοι οι άνθρωποι που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο το να μίλησαν ελληνικά δεν παίζει. Τα ελληνικά είναι ινδοευρωπαική γλώσσα , όπως πάρα πολλές άλλες. Στον χώρο της ανατολικής μεσογείου είχες πληθυσμούς που μιλούσαν ινδοευρωπαικές, σημιτικές και αιγυπτιακές διαλέκτους (δεν θυμάμαι πως λέγεται η γλωσσολογική ομάδα της αιγυπτιακής γλώσσας). Προφανώς σε κάποια μέρη της Ελλάδος υπήρχαν πληθυσμοί που μιλούσαν ινδοευρωπαικά και κάποια στιγμή τα πρώτα ελληνικά, σε κάποια μέρη θα είχες σημιτικά, σε κάποια μέρη αιγυπτιακά. Μπορεί να είχες και παραπάνω γλώσσες και κάποιες να χάθηκαν όπως έχουν χαθεί τόσες γλώσσες. Και προσωπικά αυτό πιστεύω ότι έγινε με την γλώσσα των Μινωιτών. Αν είμαι λάθος θα το αποδείξει κάποιοι αρχιαωλόγοι και δεν θα έχω κανένα θέμα να δεχτώ ότι αποδείξουν.
Έχουν τελικά συμφωνήσει όλοι μαζί του, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά αλλά τον κρατάνε στην αφάνεια, είχαν κάποιοι στην αρχή αντιρρήσεις λόγω των προσωπικών τους συμφερόντων, αυτό που μετράει είναι ότι δούλεψε τα έσκαψε ο ίδιος.

Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas » 25 Ιαν 2024, 11:41

Νετο Γκουερινο έγραψε:
25 Ιαν 2024, 11:25
Ούτε καν ξέρεις για ποιον Θεό έλεγαν ότι πήγε στην Ινδία,αλλά εκεί ρε σύ,να πεις την γνώμη σου
Πράγματι μερικούς δεν μπορώ να σας καταλαβω
Άκουγα παλιά κάποιον κύριο Χατζηγιαννάκη που έλεγε κατεβατά ολόκληρα και με την βεβαιότητα ότι είναι ιστορικά πρόσωπα αλλά δεν μπορείς να πάρεις τοις μετρητοίς όλους τους αρχαίους. Ο Βιργίλιος και ο Τίτος Λίβιος έγραφαν ότι όλοι οι Ιταλοί κατάγονται από τους Έλληνες (στηριζόταν πολύ και σε αυτούς ο Χατζηγιαννάκης) αλλά οι αρχαιολόγοι δεν ανακάλυψαν κάτι τέτοιο. Άλλοι στηρίζονται στον μύθο ότι ο Κέλτης ήταν γιος του Ηρακλή και βγάζουν όλους τους Ευρωπαίους Έλληνες.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 12:11

Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 11:30
Δημοκράτης έγραψε:
Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 10:43

Δεν είναι προσωπικό το συμπέρασμα, ο κορυφαίος στο θέμα καθηγητής Σάμψων την έχει αναγνωρίσει, η αξιοπιστία του δεν αμφισβητείται αφού μόνος του ανακάλυψε όλους τους μεσολιθικούς οικισμούς μέχρι το 5000 π.χ, (υπάρχουν και άλλοι που δεν τον άφησαν) την έχει σχετίσει και με την πινακίδα στα Γιούρα. Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι αρμόδιος να πω κάτι προσωπικό ούτε εγώ ούτε κάποιοι άλλοι που λένε αυθαίρετα ότι οι Μινωίτες είχαν κατακτήσει την Αμερική.

https://www.tapantareinews.gr/2021/11/blog-post_65.html
ναι οκ Δεν ξέρω ποιος είναι ο Σαμψών, μπορεί να είναι ο καλύτερος και μπορεί να έχει και δίκιο. Αλλά ο χώρος της επιστήμης δεν δουλεύει έτσι. Όταν η άποψη του γίνει γενικώς αποδεκτΗ θα είναι πιο πιθανό να έχει δίκιο. Όπως μπορεί στο μέλλον να αποδειχτεί ότι αυτές οι πινακίδες γράφουν ελληνικά. Μπορεί να αποδειχτεί ότι η γραμμική Α γράφει ελληνικά. Πρσωπικά δεν το βλέπω πιθανό να γίνεται. Αν η γραμμική Α έγραφε ελληνικά ή οποιαδήποτε άλλη γνωστή γλώσσα κατά πάσα πιθανότητα θα είχε αποκρυπτογραφηθεί.
Και ξέρεις κάτι, το ξαφνικά και σε μία μέρα όλοι οι άνθρωποι που κατοικούσαν στον ελλαδικό χώρο το να μίλησαν ελληνικά δεν παίζει. Τα ελληνικά είναι ινδοευρωπαική γλώσσα , όπως πάρα πολλές άλλες. Στον χώρο της ανατολικής μεσογείου είχες πληθυσμούς που μιλούσαν ινδοευρωπαικές, σημιτικές και αιγυπτιακές διαλέκτους (δεν θυμάμαι πως λέγεται η γλωσσολογική ομάδα της αιγυπτιακής γλώσσας). Προφανώς σε κάποια μέρη της Ελλάδος υπήρχαν πληθυσμοί που μιλούσαν ινδοευρωπαικά και κάποια στιγμή τα πρώτα ελληνικά, σε κάποια μέρη θα είχες σημιτικά, σε κάποια μέρη αιγυπτιακά. Μπορεί να είχες και παραπάνω γλώσσες και κάποιες να χάθηκαν όπως έχουν χαθεί τόσες γλώσσες. Και προσωπικά αυτό πιστεύω ότι έγινε με την γλώσσα των Μινωιτών. Αν είμαι λάθος θα το αποδείξει κάποιοι αρχιαωλόγοι και δεν θα έχω κανένα θέμα να δεχτώ ότι αποδείξουν.
Έχουν τελικά συμφωνήσει όλοι μαζί του, δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά αλλά τον κρατάνε στην αφάνεια, είχαν κάποιοι στην αρχή αντιρρήσεις λόγω των προσωπικών τους συμφερόντων, αυτό που μετράει είναι ότι δούλεψε τα έσκαψε ο ίδιος.
τι ακριβώς εννοείς με τον κρατάνε στην αφάνεια; έχουν κάποιο προσωπικό μπιφ μαζί του; Τα papers του δεν τα κάνει αναφορά κανείς; Για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό;
Σοβαρά ρωταώ γιατί δεν την ξέρω την υπόθεση. Αλλά και πάλι, έστω ότι κάποιος βρήκε μια γραφή πιο παλιά και από την γραμμική Α. Τι ακριβώς λέει; Ότι έχουμε λάθος που πιστεύουμε ότι η γραμμική Α είναι η πρώτη συλλαβική γραφή της μεσογείου; οκ μπορεί να μην είναι. Το ζητούμε είναι να βρεις ποια γλώσσα έγραφε η γραμμική Α και αν υπάρχει και μια γραφή ακόμα πιο παλιά να βρει τι γλώσσα έγραφε αυτή.

btw μπορώ η γλώσσα των Μινωιτών να ήταν pidgin και να ήταν μια μίξη ελληνικων, σιμητικών, αιγυπτιακών . Το νησί είναι σε γεωγραφία που άνετα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 12:13

Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 11:41
Νετο Γκουερινο έγραψε:
25 Ιαν 2024, 11:25
Ούτε καν ξέρεις για ποιον Θεό έλεγαν ότι πήγε στην Ινδία,αλλά εκεί ρε σύ,να πεις την γνώμη σου
Πράγματι μερικούς δεν μπορώ να σας καταλαβω
Άκουγα παλιά κάποιον κύριο Χατζηγιαννάκη που έλεγε κατεβατά ολόκληρα και με την βεβαιότητα ότι είναι ιστορικά πρόσωπα αλλά δεν μπορείς να πάρεις τοις μετρητοίς όλους τους αρχαίους. Ο Βιργίλιος και ο Τίτος Λίβιος έγραφαν ότι όλοι οι Ιταλοί κατάγονται από τους Έλληνες (στηριζόταν πολύ και σε αυτούς ο Χατζηγιαννάκης) αλλά οι αρχαιολόγοι δεν ανακάλυψαν κάτι τέτοιο. Άλλοι στηρίζονται στον μύθο ότι ο Κέλτης ήταν γιος του Ηρακλή και βγάζουν όλους τους Ευρωπαίους Έλληνες.
η πλάκα είναι ότι στην ελληνική μυθολογία ακόμα και ο μαυρούκος Αιθίοπας γιος του Ηφαίστου είναι . Δεν το καθάριζε το μπουρί του ο Ήφαιστος :lol:

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 12:26

Θα μιλήσω καταρχάς για τον μινωικό πολιτισμό.

Δεν έχουμε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για το αν ήταν ελληνικός ή όχι.
Ο μυκηναϊκός ήταν ξεκάθαρα ελληνικός: μιλούσαν ελληνικά, λάτρευαν πολλούς από τους θεούς που μετέπειτα ανήκαν στο δωδεκάθεο, και βασιακ οι απόγονοι τους, βιολογικά και πολιτισμικά, ήταν οι έλληνες της αρχαϊκής εποχής.

Για τους Μινωίτες:
1) η γραμμική Α δεν έχει αποκρύπτογραφηθεί, οπότε δεν ξέρουμε αν ήταν ελληνική.
2) η θρησκεία τους εστιαζόταν στην λατρεία γυναικείων θεοτήτων, και δεν μπορούμε να ταυτίσουμε μια μινωική θεότητα με μια μετέπειτα ελληνική.

Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν Έλληνες, χωρίς φυσικά να είμαι 100% σίγουρος.
Αλλά:
1) είχαν πολλές επιρροές στον αδιαμφισβήτητα ελληνικό μυκηναϊκό πολιτισμό, στην τέχνη, στο ντύσιμο και σε διάφορα αλλά πολιτισμικά στοιχεία
2) από το 1500 πΧ και την μυκηναϊκή κατάκτηση της Κρήτης ενσωματώθηκαν και αφομοιώθηκαν από τον ελληνισμό. Οπότε είναι όχι μόνο πολιτισμικά, αλλά και βιολογικά πρόγονοι.

Άρα και να μην είναι Έλληνες, είναι προ-Έλληνες και όχι κάτι ξένο.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 12:31

Theseus έγραψε:
25 Ιαν 2024, 12:26
Θα μιλήσω καταρχάς για τον μινωικό πολιτισμό.

Δεν έχουμε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις για το αν ήταν ελληνικός ή όχι.
Ο μυκηναϊκός ήταν ξεκάθαρα ελληνικός: μιλούσαν ελληνικά, λάτρευαν πολλούς από τους θεούς που μετέπειτα ανήκαν στο δωδεκάθεο, και βασιακ οι απόγονοι τους, βιολογικά και πολιτισμικά, ήταν οι έλληνες της αρχαϊκής εποχής.

Για τους Μινωίτες:
1) η γραμμική Α δεν έχει αποκρύπτογραφηθεί, οπότε δεν ξέρουμε αν ήταν ελληνική.
2) η θρησκεία τους εστιαζόταν στην λατρεία γυναικείων θεοτήτων, και δεν μπορούμε να ταυτίσουμε μια μινωική θεότητα με μια μετέπειτα ελληνική.

Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν Έλληνες, χωρίς φυσικά να είμαι 100% σίγουρος.
Αλλά:
1) είχαν πολλές επιρροές στον αδιαμφισβήτητα ελληνικό μυκηναϊκό πολιτισμό, στην τέχνη, στο ντύσιμο και σε διάφορα αλλά πολιτισμικά στοιχεία
2) από το 1500 πΧ και την μυκηναϊκή κατάκτηση της Κρήτης ενσωματώθηκαν και αφομοιώθηκαν από τον ελληνισμό. Οπότε είναι όχι μόνο πολιτισμικά, αλλά και βιολογικά πρόγονοι.

Άρα και να μην είναι Έλληνες, είναι προ-Έλληνες και όχι κάτι ξένο.
:goodpost:
Αν και νομίζω κάποιες θρ τότες τους "επιζήσαν" πχ η Αρτέμη και η Αλήθεια μάλλον είχαν αντίστοιχη θεότητα στην Κρήτη και φυσικά η μητέρα γη. To θεωρώ απίθανο να μην εποβιωσε κανένας θεος/θέα με την ένταξη τους στον ελληνικό κόσμο
Αν θυμάμαι καλά

Άβαταρ μέλους
Annibas

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Annibas » 25 Ιαν 2024, 12:46

Δημοκράτης έγραψε:
25 Ιαν 2024, 12:11
Annibas έγραψε:
Δημοκράτης έγραψε:

τι ακριβώς εννοείς με τον κρατάνε στην αφάνεια; έχουν κάποιο προσωπικό μπιφ μαζί του; Τα papers του δεν τα κάνει αναφορά κανείς; Για ποιο λόγο να το κάνουν αυτό;
Σοβαρά ρωταώ γιατί δεν την ξέρω την υπόθεση. Αλλά και πάλι, έστω ότι κάποιος βρήκε μια γραφή πιο παλιά και από την γραμμική Α. Τι ακριβώς λέει; Ότι έχουμε λάθος που πιστεύουμε ότι η γραμμική Α είναι η πρώτη συλλαβική γραφή της μεσογείου; οκ μπορεί να μην είναι. Το ζητούμε είναι να βρεις ποια γλώσσα έγραφε η γραμμική Α και αν υπάρχει και μια γραφή ακόμα πιο παλιά να βρει τι γλώσσα έγραφε αυτή.

btw μπορώ η γλώσσα των Μινωιτών να ήταν pidgin και να ήταν μια μίξη ελληνικων, σιμητικών, αιγυπτιακών . Το νησί είναι σε γεωγραφία που άνετα θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο
Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείται έχει αποδείξει ότι το Αιγαίο με την Κρήτη μαζί κατοικούνται το λιγότερο από το 9000 π.χ. χώρια οι περιοχές που έχουν πάει κάτω από την θάλασσα έχουν ακόμα πολύ περισσότερα υλικό. Αυτό ανατρέπει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα και την θεωρία ότι ως το 4000 π.χ. η Ελλάδα ήταν ακατοίκητη και κατόπιν ήρθαν οι Έλληνες από την Ανατολή ή τον βορρά. Τον πολιτισμό ή την γραφή μπορεί να την πήραν από αλλού αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες είναι γηγενείς, στην ηπειρωτική Ελλάδα (Φράγχθι Αργολίδας και Σαρακηνό Βοιωτίας) βρέθηκαν οικισμοί σε σπήλαια από το 50.000 π.χ., βρέθηκαν τα ίδια και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου.

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 25 Ιαν 2024, 12:52

Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 12:46
Δημοκράτης έγραψε:
Annibas έγραψε:

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που δημιουργείται έχει αποδείξει ότι το Αιγαίο με την Κρήτη μαζί κατοικούνται το λιγότερο από το 9000 π.χ. χώρια οι περιοχές που έχουν πάει κάτω από την θάλασσα έχουν ακόμα πολύ περισσότερα υλικό. Αυτό ανατρέπει την κατάσταση που επικρατεί μέχρι σήμερα και την θεωρία ότι ως το 4000 π.χ. η Ελλάδα ήταν ακατοίκητη και κατόπιν ήρθαν οι Έλληνες από την Ανατολή ή τον βορρά. Τον πολιτισμό ή την γραφή μπορεί να την πήραν από αλλού αλλά οι ίδιοι οι Έλληνες είναι γηγενείς, στην ηπειρωτική Ελλάδα (Φράγχθι Αργολίδας και Σαρακηνό Βοιωτίας) βρέθηκαν οικισμοί σε σπήλαια από το 50.000 π.χ., βρέθηκαν τα ίδια και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και όλου του κόσμου.
Καμία θεωρία δεν λέει ότι η Ελλάδα ήταν ακατοίκητη ως το 4000 π.χ
Ότι να ναι γράφει ο καθένας εδώ μέσα, Δημητράκη που είσαι ρε συνα βάλεις μια τάξη εδώ μέσα με τα σεντόνια σου;

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 14:23

Νετο Γκουερινο έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:09
Εικόνα
Γραμμική α Αρκαλοχωρίου Κρήτης 1700π.χ
Με βάση την γραμμική β διαβάζεται ι δα μα τε
Δηλαδή Ίδη μητέρα
Έχεις αποκρυπτογραφήσει την γραμμική Α;
Ή ισχυρίζεται κάποιος άλλος ότι αποκρυπτογράφηση την γραμμική Α και χρησιμοποιείς την μέθοδο του;

Γιατί εγώ ξέρω ότι η γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.

Οπότε πως έκανες αυτή την μετάφραση;

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 14:27

Δημοκράτης έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:20
Νετο Γκουερινο έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:17
Δημοκράτης έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:12
Είναι σχετικά βέβαια ότι ούτε οι κυκλαδιτες , ούτε οι μυνωιτες μιλούσαν ελληνικά
Η γραμμική α δεν έγραφε ελληνικά
Επίσης δεν πίστευαν στο 12θεο
Μετάφραση κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν Έλληνες
Επίσης δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν γιατί μιλούσαν μια γλώσσα που έχει χαθεί και είναι ο λόγος που δεν μπορεί να αππκρυπτογραφηθει η γραμμική α
Ε ναι,ο Δίας γεννήθηκε στην Κρήτη κατά την επικρατέστερη παράδοση αλλά οι Μινωίτες δεν τον πίστευαν
Όσον αφορά την γραμμική α έχουν διαβαστεί δεκάδες ελληνικές λέξεις από τις ελάχιστες που μπορούν να διαβαστούν με βάση την ομοιότητα της με την γρατβ
Λέξεις όπως
Ιατρός
Ιερός
Άξονας
Αλοιφή
Θρόνος
Θώρακας
Μητέρα και άλλες πολλες
Οι μηκυναιοι πηγνα στην Κρήτη καμένε
Και τα παράπονα σου όχι σε εμένα αλλά στην αρχαιολογία γιατί αυτά ππυ έγραψα είναι η επίσημη επιστημονική θέση
Αν στο μέλλον βρεθεί κάτι άλλο δεν το ξέρω
Προς το παρόν αυτή είναι και είναι αποτέλεσμα έρευνας και όχι της μαλακιας που δέρνει τον κάθε ψεκασμενο με χειρότερα συμπλέγματα από τον μέσο σκοπιανο
Οι Μυκηναίοι όμως βασικό θεό είχαν τον Ποσειδώνα, όχι τον Δια.

Ο Δίας μάλλον εξελίχθηκε στην μυκηναϊκή Κρήτη, αλλά είναι πιθανόν να είχε βάσεις σε μινωικό θεό, ή να βασίστηκε σε μινωικές παραδόσεις.

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 14:33

Νετο Γκουερινο έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:21
Και φυσικά κυκλοφορούν κάτι ψεκασμενες θεωρίες ότι τάχα οι Μυκηναίοι κατέκτησαν την Κρήτη
Δεν υπάρχει ούτε μισή τρίχα αρχιδιου ως απόδειξη για αυτό
Αν το άκουγαν οι αρχαίοι θα πέθαιναν από τα γέλια

Δηλαδη στηριζεις την εισβολή των Δωριέων στην Πελοπόννησο, για την οποια δεν υπαρχει ουτε ενα αρχαιολογικο ευρημα, αλλα την μυκηναϊκή εισβολή στην Κρητη και την επακόλουθη εισαγωγη του Μυκηναικου πολιτισμου στο νησι την θεωρεις ψεκασμενη θεωρια;

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 14:34

Νετο Γκουερινο έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:22
Δημοκράτης έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:20
Νετο Γκουερινο έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:17

Ε ναι,ο Δίας γεννήθηκε στην Κρήτη κατά την επικρατέστερη παράδοση αλλά οι Μινωίτες δεν τον πίστευαν
Όσον αφορά την γραμμική α έχουν διαβαστεί δεκάδες ελληνικές λέξεις από τις ελάχιστες που μπορούν να διαβαστούν με βάση την ομοιότητα της με την γρατβ
Λέξεις όπως
Ιατρός
Ιερός
Άξονας
Αλοιφή
Θρόνος
Θώρακας
Μητέρα και άλλες πολλες
Οι μηκυναιοι πηγνα στην Κρήτη καμένε
Και τα παράπονα σου όχι σε εμένα αλλά στην αρχαιολογία γιατί αυτά ππυ έγραψα είναι η επίσημη επιστημονική θέση
Αν στο μέλλον βρεθεί κάτι άλλο δεν το ξέρω
Προς το παρόν αυτή είναι και είναι αποτέλεσμα έρευνας και όχι της μαλακιας που δέρνει τον κάθε ψεκασμενο με χειρότερα συμπλέγματα από τον μέσο σκοπιανο
Ποιοί Μυκηναίοι βρε χαχα
Αυτά διαβάστηκαν στην γραμμική α
Από το 1800 ως το 1450
Δηλαδή πολύ πριν τους Μυκηναίους στην Κρήτη
Δεν χρειάζεται να έχεις άποψη για ολα

Ποιος τα διαβασε στη γραμμικη Α;
Ποτε αποκρυπτογραφηθηκε η γραμμικη Α;

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 25 Ιαν 2024, 14:43

Theseus έγραψε:
25 Ιαν 2024, 14:27

Οι Μυκηναίοι όμως βασικό θεό είχαν τον Ποσειδώνα, όχι τον Δια.

Ο Δίας μάλλον εξελίχθηκε στην μυκηναϊκή Κρήτη, αλλά είναι πιθανόν να είχε βάσεις σε μινωικό θεό, ή να βασίστηκε σε μινωικές παραδόσεις.

α) Με βαση αρχαιολογικα ευρηματα ο Διας λατρευοταν στο Δικταίο Αντρο απο το 2000 π.Χ.

β) Με βαση ενα σωρο παραδοσεις πιχι Ησιοδος, ο Διας γεννηθηκε ακριβως στο Δικταιο Αντρο.

γ) Ο Μινωας που σιγουρα προηγηθηκε αιωνες των Μυκηναιων συμφωνα με την παραδοση ανεβαινε στο Δικταιο να παιρνει καθε 9 χρονια τους νομους απο το Δια.

δ) Οχι μονο στο Δικταιο αλλα σε ενα σωρο Ιερα Κορυφης λατρευοταν ο Διας στην Κρητη.

.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 25 Ιαν 2024, 14:44

Annibas έγραψε:
25 Ιαν 2024, 12:46
Δημοκράτης έγραψε:
Annibas έγραψε:

Τι πάει να πει οι Έλληνες είναι γηγενείς; ότι η γλώσσα εμφανίστηκε αφού εγκατασταθηκαν εδώ ινδοευρωπαιοι ; ότι οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν εδώ μιλούσαν ήδη ελληνικά; ότι όταν έφτασαν δεν υπήρχε κανένας άλλος ππυ να είχε φτάσει πιο πριν;
Δεν νιμιΩ να έχουμε αποδείξεις για τίποτα από όλα αυτά

Theseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Theseus » 25 Ιαν 2024, 14:48

Cecily Anne έγραψε:
24 Ιαν 2024, 22:13
Δημοκράτης έγραψε:
24 Ιαν 2024, 20:12
Είναι σχετικά βέβαια ότι ούτε οι κυκλαδιτες , ούτε οι μυνωιτες μιλούσαν ελληνικά
Η γραμμική α δεν έγραφε ελληνικά
Επίσης δεν πίστευαν στο 12θεο
Μετάφραση κατά πάσα πιθανότητα δεν ήταν Έλληνες
Επίσης δεν ξέρουμε τι ακριβώς ήταν γιατί μιλούσαν μια γλώσσα που έχει χαθεί και είναι ο λόγος που δεν μπορεί να αππκρυπτογραφηθει η γραμμική α
Τζιζους κραιστ έχουμε βουνό Δια και ναό της Δήμητρας. Πόρτα του Απόλλωνα και στέλναμε όλο το μάρμαρο στη Δήλο για το δωδεκάθεο.
Το 1500 πΧ οι Μυκηναίοι είχαν κυριαρχήσει πλήρως στο κεντρικό και νότιο χώρο του Αιγαίου.
Από κει και πέρα οι Κυκλαδίτες ανήκουν αναμφίβολα στον ελληνισμό.

Για πιο πριν δε γνωρίζουμε.
Μπορεί να ήταν και Έλληνες και να μιλούσαν Ελληνικά (θεούς που εντάχθηκαν μετά στο 12θεό δε νομίζω/δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είχαν).
Εγώ θεωρώ ότι δεν ήταν Έλληνες, αλλά δεν είμαι και σίγουρος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών