Theseus έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 16:11
Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 15:48
Theseus έγραψε: ↑25 Ιαν 2024, 14:23
Έχεις αποκρυπτογραφήσει την γραμμική Α;
Ή ισχυρίζεται κάποιος άλλος ότι αποκρυπτογράφηση την γραμμική Α και χρησιμοποιείς την μέθοδο του;
Γιατί εγώ ξέρω ότι η γραμμική Α δεν έχει αποκρυπτογραφηθεί.
Οπότε πως έκανες αυτή την μετάφραση;
Βρε κακομοίρη άσχετε,αυτήν την επιγραφή την έχει διαβάσει οποίος και αν επιχείρησε να διαβάσει την γραμμική α με βάση την ομοιότητα των συμβόλων της με την γραμμική β που ήδη έχει διαβαστεί
Δεν είναι δα και τοσο δύσκολο βέβαια,ο οποιοσδήποτε μπορεί να το κάνει
Εδώ είναι ο πέλεκυς

Και εδώ ο πίνακας με τα όμοια συλλαβογραμματα γραμμικής α και β με την ερμηνεία τους

Διαβάζοντας από αριστερά προς τα δεξιά
Το πρώτο είναι το 100
Το δεύτερο είναι το 30
Το τρίτο είναι το 95
Το τέταρτο είναι το 92
Δηλαδή κανείς την υπόθεση ότι κάποια συλαβογραφήματα της γραμμικής Α διαβάζονται το ίδιο με την γραμμική Β, και προσπαθείς να διαβάσεις έτσι γραπτά της πρώτης.
Αυτή η ερμηνεία είναι αναπόδειχτη αλλά θα το δεχτώ.
Και παίρνεις την λέξη νταματε, και την αντιστοιχεις με την λέξη δήμητρα, κι αναφωνεις: γη + μήτηρ, ελληνικά!
Αυτό το τελευταίο είναι λογική Γκας Πορτοκαλος, που βρήκε ότι το Miller προέρχεται από το μήλο. Άμα θέλεις πολύ όλες τις λέξεις τις ετυμολογείς από τα ελληνικά.
Kimono =χειμώνας, κοκ
Στην πραγματικότητα, σε ένα κείμενο που δεν είναι ελληνικό η λέξη νταμάτε από μόνη της δε λέει τίποτα. Μπορεί να σημαίνει χίλια πράγματα σε μια ξένη γλώσσα.
Οκ ,δεν έχεις ιδέα είναι φανερό
Το κακό είναι όμως ότι αντί να ρωτήσεις κάποιον που ολοφάνερα έχει ασχοληθεί πολύ περισσότερο από εσένα,απλά απαντάς με βλακείες
Καταρχάς εγώ δεν κάνω καμιά υπόθεση
Οποιοσδήποτε προσπάθησε να διαβάσει την γραμμική α,το έκανε με βάση της ομοιότητας των συμβόλων της με την γραμμική β
Δεύτερον η δαματε διαβάστηκε και στην γραμμική β και όλοι την ερμηνεύουν ως Δήμητρα, ακριβώς με τα ίδια συλλαβογραμματα
Τρίτον η συγκεκριμένη λέξη δεν βρίσκεται μέσα σε ένα κείμενο όπως γράφεις,αλλά υπάρχει μόνη της όπως φαίνεται ξεκάθαρα στην φωτογραφία που έφερα, χαραγμένη σε έναν διπλό πέλεκυ που βρέθηκε μαζί με άλλα αφιερώματα στο σπήλαιο του Αρκαλοχωρίου