Αλλαγή βάρδιας

Εδώ συζητάμε οτιδήποτε δεν περιλαμβάνεται στις υπόλοιπες κατηγορίες.
Kappa

Re: Αλλαγή βάρδιας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 05 Ιούλ 2024, 08:28

GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 07:42
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 18:18

Ρε συ, μη λέμε τα αυτονόητα. Το ωράριο με βάρδιες έτσι είναι: δεν μπορείς να φύγεις αν δεν σε αλλάξει ο επόμενος.
Επειδή είσαι και κάποιας ηλικίας και ο καθε μαλάκας (από τον κάθε παπάρα ξενοδόχο μέχρι και τον ΠΘ) έχει πάρει αέρα γιατί δεν τους τον κόψατε εσείς εξαρχής και πλέον βάσει νόμου γαμάνε και τα νέα παιδιά, όχι δε παίζει αυτό που λες.

Τουλάχιστον στον υπόλοιπο δυτικό κόσμο δεν παίζει. Ειδικά εάν δεν είσαι σε πόστο ευθύνης, όπως πχ στρατό ή νοσοκομείο, εάν σχολάς στις 6, 6:01 έχεις χαιρετήσει. Ας τα βρει ο μάνατζερ με τον άλλον που άργησε, δεν είναι δικό σου πρόβλημα.
Νομικά τι ισχύει; Εγώ εννοείται ότι φεύγω 4.05, αν και εφόσον δεν με καθυστερεί αυτή η ηλιθια.

Τι μου είπαν στη συνέντευξη; Ότι θα εκτελω χρέη αποθηκαριου, γκρουμ και δεν ξέρω κι εγώ τι αλλο; Η ότι θα είναι ναρκοπεδιο μικροβίων εδώ μεσα; Ήρθα κανονικά, θα κάνω καναν εμετό στη ρεσεψιόν να το ευχαριστηθω και μετά θα τους χαιρετησω. Και έχω να πάρω και δωμάτια κάτω μες στο λιοπυρι.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 05 Ιούλ 2024, 08:52

GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 08:03
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 07:45
Φίλε, κάν'την προτροπάδην...ειδάλλως θ' αντικρίσεις ανάποδα το φιλιατρό του πηγαδιού...
Ε το ίδιο λέμε. Εάν η γενιά σας, που είχε την ευκαιρία, τους έκοβε τον αέρα και δεν έτρεχε μόνο για το πώς θα πάρει κάνα επίδομα από τον Αντρέα, σήμερα πιθανώς να μην είχαμε τέτοια φαινόμενα. Μπορεί να έμενε και κανένας σοβαρός στην Ελλάδα και να μην πήγαινε έξω για να του φαίνονται σαν άνθρωπο.

Για τα υπόλοιπα του Καππά, απλά είναι φελλός, ειδικά από την στιγμή που του το είπαν στην συνέντευξη. Αλλά σιγά που θα καθόμουν παραπάνω επειδή η αλλαγή μου δεν ξέρει αγγλικά και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες. :102:
Ούτε τον λήγοντα, αγαπητέ...
Η "γενιά" μας, μια χαρά τα κατάφερε.
Μια χαρά έφευγε στην ώρα της, κέρδισε ωράριο, κέρδισε έξτρα επιδόματα, κέρδισε αύξηση της υπερωριακής αμοιβής και της εργασίας αργίες και ΣΚ, είχε κάθε χρόνο ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων με αύξηση των αποδοχών, είχε σε καλά επίπεδα τον βασικό μισθό, και πολλά άλλα.
Με λίγα λόγια, όλα αυτά που χάσατε εσείς κατά την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.
Όλα αυτά που σας πήρανε πίσω, εν μία νυκτί, και δεν άνοιξε ρουθούνι...
Όλα αυτά που η "γενιά" μας κέρδισε, με ή χωρίς κόπο, η "γενιά" σας άφησε να τα πάρουν πίσω και, επί πλέον, να την πηδήξουν εργασιακά, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση...η μόνη έννοια της "γενιάς" σας, ήταν πως θα πάρει το κανούργιο κινητό...και ας της είχαν κόψει τον μισό μισθό.
Όταν όλα αυτά συνέβησαν, σε ελάχθστο χρονικό διάστημα, η "γενιά" μας, ήταν πάνω από 60 χρονών.
Δηλαδή ΤΙ ακριβώς ήθελες να κάνει η "γενιά" μας; να βγει στους δρόμους για πάρτι σας, ενώ εσείς θα σερφάρατε με το νέο σας κινητό;

Αντί να μυξοκλαίτε για το εργασιακό πήδημα, που ΕΣΕΙΣ αφήσατε να σας συμβεί και αντί να κρέμεστε από την τσέπη της "γενιάς" μας για κάνα χαρτζιλίκι, μπας κα πιείτε κάνα καφέ παραπάνω, αφήστε τα κινητά σας και κοιτάξτε να πολεμήσετε για να ξαναπάρετε πίσω τα χαμένα.
Από το βάθος του ίνσταγκραμ, δεν θα πάρετε ούτε ένα ευρώ...

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 05 Ιούλ 2024, 13:57

Λοξίας έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 08:52
GoBzi έγραψε:
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:
Φίλε, κάν'την προτροπάδην...ειδάλλως θ' αντικρίσεις ανάποδα το φιλιατρό του πηγαδιού...
Ε το ίδιο λέμε. Εάν η γενιά σας, που είχε την ευκαιρία, τους έκοβε τον αέρα και δεν έτρεχε μόνο για το πώς θα πάρει κάνα επίδομα από τον Αντρέα, σήμερα πιθανώς να μην είχαμε τέτοια φαινόμενα. Μπορεί να έμενε και κανένας σοβαρός στην Ελλάδα και να μην πήγαινε έξω για να του φαίνονται σαν άνθρωπο.

Για τα υπόλοιπα του Καππά, απλά είναι φελλός, ειδικά από την στιγμή που του το είπαν στην συνέντευξη. Αλλά σιγά που θα καθόμουν παραπάνω επειδή η αλλαγή μου δεν ξέρει αγγλικά και δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους πελάτες. :102:
Μια χαρά έφευγε στην ώρα της, κέρδισε ωράριο, κέρδισε έξτρα επιδόματα, κέρδισε αύξηση της υπερωριακής αμοιβής και της εργασίας αργίες και ΣΚ, είχε κάθε χρόνο ανανέωση των συλλογικών συμβάσεων με αύξηση των αποδοχών, είχε σε καλά επίπεδα τον βασικό μισθό, και πολλά άλλα.
Με λίγα λόγια, όλα αυτά που χάσατε εσείς κατά την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων.
Όλα αυτά που η "γενιά" μας κέρδισε, με ή χωρίς κόπο, η "γενιά" σας άφησε να τα πάρουν πίσω και, επί πλέον, να την πηδήξουν εργασιακά, χωρίς να προβάλλει την παραμικρή αντίσταση...η μόνη έννοια της "γενιάς" σας, ήταν πως θα πάρει το κανούργιο κινητό...και ας της είχαν κόψει τον μισό μισθό.
Όταν όλα αυτά συνέβησαν, σε ελάχθστο χρονικό διάστημα, η "γενιά" μας, ήταν πάνω από 60 χρονών.
Δηλαδή ΤΙ ακριβώς ήθελες να κάνει η "γενιά" μας; να βγει στους δρόμους για πάρτι σας, ενώ εσείς θα σερφάρατε με το νέο σας κινητό;

Αντί να μυξοκλαίτε για το εργασιακό πήδημα, που ΕΣΕΙΣ αφήσατε να σας συμβεί και αντί να κρέμεστε από την τσέπη της "γενιάς" μας για κάνα χαρτζιλίκι, μπας κα πιείτε κάνα καφέ παραπάνω, αφήστε τα κινητά σας και κοιτάξτε να πολεμήσετε για να ξαναπάρετε πίσω τα χαμένα.
Εγώ μαν μου το 2008 ήμουν 18 χρόνων και με το που βγήκα στην αγορά εργασίας κλήθηκα να πληρώσω τα γαμισιάτικα σας.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 05 Ιούλ 2024, 20:26

GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 13:57
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:
GoBzi έγραψε:

Εγώ μαν μου το 2008 ήμουν 18 χρόνων και με το που βγήκα στην αγορά εργασίας κλήθηκα να πληρώσω τα γαμισιάτικα σας.
Εγώ ήμουν 58 χρονών, στα πρόθυρα της σύνταξης και ήρθαν τα μνημόνια και μου (μας) έκοψαν τον κώλο.
Εμείς, σαν εργαζόμενοι (και η Ελλάδα σνα κράτος), πληρώσαμε τα γαμησιάτικα των ευρωπαϊκών τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών. Αυτό είναι δεδομένο και αν δεν φοράς κομματικά γιαλιά, το βλέπεις.
Αλλά δεν στάθηκα σε αυτό. Στάθηκα σε αυτό που έγραψες...
Εάν η γενιά σας, που είχε την ευκαιρία, τους έκοβε τον αέρα και δεν έτρεχε μόνο για το πώς θα πάρει κάνα επίδομα από τον Αντρέα
και σε αυτό που γράφεις πιο πάνω και έχω υπογραμμίσει.
Οπότε, θα στο ξαναπώ...χωρίς θυμό, χωρίς διάθεση κατηγορίας. Απλά με την κοινή λογική...
Από το 1974 κι εντεύθεν, οι εργαζόμενοι πετύχαμε αρκετά πράγματα. Το 5νθήμερο άρχισε να εφαρμόζεται από το 1980, ενώ οι 40 ώρες εργασίας καθιερώθηκαν το 1984. Η ετήσια αύξηση του μισθού, εκάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού. Οι εργοδότες δεν είχαν αποθρασυνθεί και τα εργασιακά δικαιώματα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.
Αυτά, και άλλα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που, πιθανόν, σας έχουν μάθει, πως τάχα μου "τρέχαμε να πάρουμε επιδόματα από τον Παπανδρέου"...
Φυσικά και υπήρχαν λαμόγια, φυσικά και υπήρχαν κηφήνες, φυσικά και υπήρχαν "ημέτεροι" που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
Όπως υπάρχουν και τώρα...
Και ήρθε το 2008, που βγήκες εσύ στην αγορά εργασίας και δεν πρόλαβες να "στεριώσεις"...καθώς έσκασε η φούσκα (πρώτα στις ΗΠΑ) και μετά στην Ευρώπη. Και σας πήραν και σας σήκωσαν τα μνημόνια...
Δεν έχω διάθεση να κάνω τον δικαστή. Αλλά δεν μπορείς να "μας την λες", ενώ η δική σου γενιά έκατσε σαν την κότα και, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, έχασε όλα τα εργασιακά δικαιώματα που είχε κερδίσει και η δική μου και οι προηγούμενες γενιές.
Σας επέβαλαν εργασιακό μεσαίωνα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και το θέμα σας δεν ήταν η απαξίωση της εργασίας σας και η μείωση του μισθού, αλλά πως εξ αιτίας αυτής δεν μπορούσατε να αγοράσετε το νέο iPhone...το ότι δεν μπορούσατε να πληρώσετε το νοίκι, δεν το θεωρούσατε και τόσο σπουδαίο...
Μπορεί να φέρνω ακραία παραδείγματα, αλλά εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, γιατί η γενιά σας δεν πολέμησε να κρατήσει τα εργασιακά δικαιώματα που είχε κληρονομήσει.

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 05 Ιούλ 2024, 21:01

Kappa έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:08
Τι είναι σωστό να κάνει κάποιος αν έρθουν αφίξεις πάνω στην αλλαγή βαρδιας; Και πόσο είναι too much να καθυστερήσει να φυγει; Ένα μισάωρο δεν είναι πολυ;
αυτό είναι κάτι πολύ σύνηθες στις εποχικές εργασίες

υποτίθεται ότι όλοι εργάζονται με τη λογική "κάνουμε κουράγιο
και υπομονή για να βγει η σαιζόν και βοηθάει ο ένας τον άλλο"

το μισάωρο δεν είναι πολύ αν εργάζεσαι οχτάωρο, αν εργάζεσαι
παραπάνω ώρες, λόγω κούρασης κάθε λεπτό μοιάζει αιώνας
δώστε μου να πεθάνω όλους τους θανάτους

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 05 Ιούλ 2024, 21:10

Kappa έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 08:28
Ναι αλλά δεν δεν έχετε καταλάβει το εξης: εγώ καθυστερώ να φύγω κάποιες φορές ενώ είναι ήδη η υπάλληλος εκεί (ή ο νυχτερινός αν είμαι απογευματινος) Εκεί μπορώ να πω "φευγω" βγάλε τις αφίξεις μόνη σου; Γιατί όσες φορές έμεινα να βοηθησω το μετάνιωσα αφού κωλυσιεργει για να βάλει τρία δωμάτια.
Ο νυχτερινός δε ,δεν ξέρει αγγλικά άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να καθίσω. Γιατί να πρέπει ομως; Είναι οικογενειακη επιχείρηση και κοιμούνται όλοι τους εκεί, ας βγει ένας να βάλει τις αφίξεις. Μου φαίνεται πολύ περίεργη απαίτηση να μένει παραπάνω ο υπάλληλος.

Επιπλέον, πώς σας φαίνονται τα καθήκοντα που θέλουν να κανω; Δηλαδη: σκούπισμα τραπεζιών στη ρεσεψιόν (κάτι τραπέζια της κακιάς ώρας, τριάντα ετων), ανανέωση ραφιων στο μίνι μάρκετ που έχει δίπλα στη ρεσεψιόν, πλήρη καθήκοντα ρεσεψιόν (αφίξεις, αναχωρήσεις,τιμολογηση) , να δείχνω τα δωμάτια στο τελευταίο κτίριο που είναι δύο λεπτά με τα πόδια μες στο λιοπυρι, γέμισμα ψυγείων και τακτοποίηση παραγγελιών (τύπου αν έρχονται πατατάκια κλπ), καθάρισμα τραπεζιών έξω.
Αυτά υποτίθεται τα κάνουμε όλοι, και η πενηνταρα και οι νυχτερινοι και εγώ αλλά μόνο εμένα έχω δει να διαταζουν τύπου "Καππα γεμισε το ψυγειο" (που το ένα ψυγείο είναι αποκλειστικά δουλειά των νυχτερινων)
Αυτά μου τα είχε πει μεν στη συνέντευξη αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόση δουλειά. Κανονικα χρειάζονται δεύτερο υπάλληλο για το μίνι μάρκετ αλλά δεν παίρνουν για να κάνουν οικονομία.
Και παρόλο μάλιστα που συμπιμπτει μια ώρα με τον δεύτερο υπάλληλο, ο νυχτερινός συνήθως βγαίνει και καπνίζει στην πισίνα και με αφήνει να τα βγάλω πέρα μόνος μου και η πενηνταρα σαχλαμαριζει με το σόι τους γιατί τους γλείφει ανεξέλεγκτα.
Και όλα αυτά για όχι και τόσο καλό μισθό. Δηλαδή είχα βρει με παραπάνω μόνο καθήκοντα δεύτερου ρεσεψιονιστ χωρίς καν τιμολόγηση. Ο λόγος που έκανα το τεράστιο λάθος να πάω εκεί, είναι η απόσταση.
Στο ωράριο είναι χαλαροί αλλά με στραβοκοιτανε όταν σηκώνομαι να φύγω νταν την ώρα που σχολαω (και εννοώ όταν δεν έχει δουλεια) επειδή η πενηνταρα αργεί πολύ περισσότερο, τύπου 40 λεπτά, και μένει παρά παραπάνω μετά. Ιούλιος είναι, κάνω υπομονή αλλά με έχουν εξαντλήσει.
προφανώς κάνεις όλα αυτά τα επιπλέον διότι έχεις ελεύθερο χρόνο;
κρατήσεις δεν κάνεις; τηλεφωνικό κέντρο δεν διαχειρίζεσαι; με πρακτορεία
δεν μιλάς ή με αντιπροσώπους που έρχονται για τους τουρίστες που φέρνουν;

ο υπάλληλος υποδοχής πάντως, εφόσον δεν υπάρχει γκρουμ, συνήθως
συνοδεύει τους πελάτες στα δωμάτια και τους δείχνει πχ πώς λειτουργεί
ο κλιματισμός, το χρηματοκιβώτιο, το τζακούζι :lol:

όλα αυτά φυσικά εφόσον υπάρχει άλλο άτομο στην υποδοχή

πόσες κλίνες έχει το ξενοδοχείο;

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 05 Ιούλ 2024, 21:52

Λοξίας έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 20:26
GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 13:57
SpoilerShow
Λοξίας έγραψε:

Εγώ ήμουν 58 χρονών, στα πρόθυρα της σύνταξης και ήρθαν τα μνημόνια και μου (μας) έκοψαν τον κώλο.
Εμείς, σαν εργαζόμενοι (και η Ελλάδα σνα κράτος), πληρώσαμε τα γαμησιάτικα των ευρωπαϊκών τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών. Αυτό είναι δεδομένο και αν δεν φοράς κομματικά γιαλιά, το βλέπεις.
Αλλά δεν στάθηκα σε αυτό. Στάθηκα σε αυτό που έγραψες...
Εάν η γενιά σας, που είχε την ευκαιρία, τους έκοβε τον αέρα και δεν έτρεχε μόνο για το πώς θα πάρει κάνα επίδομα από τον Αντρέα
και σε αυτό που γράφεις πιο πάνω και έχω υπογραμμίσει.
Οπότε, θα στο ξαναπώ...χωρίς θυμό, χωρίς διάθεση κατηγορίας. Απλά με την κοινή λογική...
Από το 1974 κι εντεύθεν, οι εργαζόμενοι πετύχαμε αρκετά πράγματα. Το 5νθήμερο άρχισε να εφαρμόζεται από το 1980, ενώ οι 40 ώρες εργασίας καθιερώθηκαν το 1984. Η ετήσια αύξηση του μισθού, εκάλυπτε ένα μεγάλο μέρος του πληθωρισμού. Οι εργοδότες δεν είχαν αποθρασυνθεί και τα εργασιακά δικαιώματα ήταν σε πολύ καλό επίπεδο.
Αυτά, και άλλα, δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που, πιθανόν, σας έχουν μάθει, πως τάχα μου "τρέχαμε να πάρουμε επιδόματα από τον Παπανδρέου"...
Φυσικά και υπήρχαν λαμόγια, φυσικά και υπήρχαν κηφήνες, φυσικά και υπήρχαν "ημέτεροι" που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια.
Όπως υπάρχουν και τώρα...
Και ήρθε το 2008, που βγήκες εσύ στην αγορά εργασίας και δεν πρόλαβες να "στεριώσεις"...καθώς έσκασε η φούσκα (πρώτα στις ΗΠΑ) και μετά στην Ευρώπη. Και σας πήραν και σας σήκωσαν τα μνημόνια...
Δεν έχω διάθεση να κάνω τον δικαστή. Αλλά δεν μπορείς να "μας την λες", ενώ η δική σου γενιά έκατσε σαν την κότα και, χωρίς την παραμικρή διαμαρτυρία, έχασε όλα τα εργασιακά δικαιώματα που είχε κερδίσει και η δική μου και οι προηγούμενες γενιές.
Σας επέβαλαν εργασιακό μεσαίωνα μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και το θέμα σας δεν ήταν η απαξίωση της εργασίας σας και η μείωση του μισθού, αλλά πως εξ αιτίας αυτής δεν μπορούσατε να αγοράσετε το νέο iPhone...το ότι δεν μπορούσατε να πληρώσετε το νοίκι, δεν το θεωρούσατε και τόσο σπουδαίο...
Μπορεί να φέρνω ακραία παραδείγματα, αλλά εξήγησέ μου, σε παρακαλώ, γιατί η γενιά σας δεν πολέμησε να κρατήσει τα εργασιακά δικαιώματα που είχε κληρονομήσει.
Κάτσε κάτσε, οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες μας δίνανε δάνεια για να τα κάνει επίδοματα και μισθούς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δηλαδή έπρεπε να τους πιστολιάσουμε; Αφού όντως τα φάγαμε τα δανικά. Και οι Πολωνοί πήραν αντίστοιχα δάνεια, αλλά η οικονομία τους πάει τρένο. Άρα κάτι φταίει και σίγουρα δεν είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Φυσικά και ο ΓΑΠ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση, μιας και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ξέρανε ότι δίνουν λεφτά σε μια φούσκα, αλλά όπως και να'χει θα τα πληρώναμε.

Η γενιά μου σαν τι να κάνει; Έβγαλε τον Τσίπρα (δεν τον ψήφισα προσωπικά) ο οποίος υποσχέθηκε ανατροπή. Ο Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα, οπότε τι έπρεπε να κάνουμε; Να πάρουμε τα όπλα; Θα μας κυνηγούσαν μέχρι και οι κουκουέδες. Από εκεί και πέρα όντως τα παρατήσαμε, έχεις δίκιο. Εγώ προσωπικά τον Νοέμβρη του 2015 την έκανα από την χώρα, αλλά δεν το μετανιώνω. :102:

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 06 Ιούλ 2024, 10:37

GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 21:52
Κάτσε κάτσε, οι γαλλικές και γερμανικές τράπεζες μας δίνανε δάνεια για να τα κάνει επίδοματα και μισθούς το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Δηλαδή έπρεπε να τους πιστολιάσουμε; Αφού όντως τα φάγαμε τα δανικά. Και οι Πολωνοί πήραν αντίστοιχα δάνεια, αλλά η οικονομία τους πάει τρένο. Άρα κάτι φταίει και σίγουρα δεν είναι οι ευρωπαϊκές τράπεζες. Φυσικά και ο ΓΑΠ θα μπορούσε να κάνει καλύτερη διαπραγμάτευση, μιας και οι Γάλλοι και οι Γερμανοί ξέρανε ότι δίνουν λεφτά σε μια φούσκα, αλλά όπως και να'χει θα τα πληρώναμε.

Η γενιά μου σαν τι να κάνει; Έβγαλε τον Τσίπρα (δεν τον ψήφισα προσωπικά) ο οποίος υποσχέθηκε ανατροπή. Ο Τσίπρας έκανε κωλοτούμπα, οπότε τι έπρεπε να κάνουμε; Να πάρουμε τα όπλα; Θα μας κυνηγούσαν μέχρι και οι κουκουέδες. Από εκεί και πέρα όντως τα παρατήσαμε, έχεις δίκιο. Εγώ προσωπικά τον Νοέμβρη του 2015 την έκανα από την χώρα, αλλά δεν το μετανιώνω. :102:
Μωρέ κάθομαι κάθομαι, αλλά δεν βγαίνει τίποτε... :lol:
Το αφήγημα αυτό, περί "καλών" γαλλογερμανικών τραπεζών που μας δάνειζαν "από το υστέρημά τους" και δεν περίμεναν πως οι "κακοί, τεμπέληδες και απατεώνες" Έλληνες, θα τους έτρωγαν τα λεφτά, είναι αυτό που έπαιζε κατά κόρον σε όλη την Ευρώπη και Ελλάδα, από το 2010 και μετά.
Το τι πραγματικά συνέβη και το γιατί, αφού έχει πλέον κατακαθίσει ο κουρνιαχτός, είναι παραδεκτά από όσους έχουν εμβαθύνει στα τότε τεκταινόμενα. Και μάλιστα, ο θεμέλιος λίθος της πραγματικότητας, τέθηκε από το γερμανικό (ημι)κρατικό κανάλι ZDF, με τις περίφημες δύο εκπομπές του. Που επειδή έδειχναν την αλήθεια γυμνή, σκύλιασε η Μέρκελ και προσπάθησε να εμποδίσει την μετάδοση.
Δεν είναι όμως ο χώρος εδώ για να τα (ξανα) αναλύσουμε.

Η γενιά σου, τα παιδιά της δικής μας γενιάς δηλαδή, απλά παραδόθηκαν αμαχητί.
Αλλά και σε αυτό, εμείς φταίμε. Διότι σας μεγαλώσαμε με την εντύπωση πως τα πάντα σας οφείλονται και εσείς απλά θα κάθεστε στην αναπαυτική σας πολυθρόνα και όλα τα καλούδια θα έρχονται στα πόδια σας, διότι είσαστε θεούληδες...

Ο Τσίπρας είναι η τελευταία τρύπα της φλογέρας...
Από το 2010 μέχρι τον Τσίπρα (που την πάτησα και εγώ), μεσολάβησαν 5 χρόνια. Σε αυτήν τη 5ετία, σας (μας) ξέσκισαν.
Η μόνη δικαιολογία, είναι ότι σας φόβησαν με την μέθοδο της σαλαμοποίησης, που την έχει εξηγήσει επαρκώς ο Τσόμσκι.
Και δεν φοβηθήκατε μόνον εσείς αλλά και εμείς.
Πλην όμως πως όταν σας (μας) έκοβαν κάθε εξάμηνο άλλη μια φετούλα από το σαλάμι των εργασιακών δικαιωμάτων μας, έπρεπε εσείς να ορθώσετε ανάστημα. Εγώ, δεν θα άντεχα να ξαναφάω ξύλο από τα ΜΑΤ στα 60 τόσο μου...

ΥΓ.
Καλά έκανες και πήγες στο εξωτερικό.
Εδώ, δεν έχει μέλλον...η Ελλάδα δεν έχει μέλλον.

nowhere

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 06 Ιούλ 2024, 11:22

GoBzi έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 21:52

το ρωτάς?τα έφαγε ο αντρέας και ο λοξίας που έκανε τα στραβά μάτια.δεν ήταν σαν και σένα που κάθεσαι πάνω από τον κούλη και δεν κοτάει να κάνει τίποτα χωρίς την έγκριση σου

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 06 Ιούλ 2024, 14:12

νύχτα έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 21:10
Kappa έγραψε:
04 Ιούλ 2024, 08:28
Ναι αλλά δεν δεν έχετε καταλάβει το εξης: εγώ καθυστερώ να φύγω κάποιες φορές ενώ είναι ήδη η υπάλληλος εκεί (ή ο νυχτερινός αν είμαι απογευματινος) Εκεί μπορώ να πω "φευγω" βγάλε τις αφίξεις μόνη σου; Γιατί όσες φορές έμεινα να βοηθησω το μετάνιωσα αφού κωλυσιεργει για να βάλει τρία δωμάτια.
Ο νυχτερινός δε ,δεν ξέρει αγγλικά άρα εκ των πραγμάτων πρέπει να καθίσω. Γιατί να πρέπει ομως; Είναι οικογενειακη επιχείρηση και κοιμούνται όλοι τους εκεί, ας βγει ένας να βάλει τις αφίξεις. Μου φαίνεται πολύ περίεργη απαίτηση να μένει παραπάνω ο υπάλληλος.

Επιπλέον, πώς σας φαίνονται τα καθήκοντα που θέλουν να κανω; Δηλαδη: σκούπισμα τραπεζιών στη ρεσεψιόν (κάτι τραπέζια της κακιάς ώρας, τριάντα ετων), ανανέωση ραφιων στο μίνι μάρκετ που έχει δίπλα στη ρεσεψιόν, πλήρη καθήκοντα ρεσεψιόν (αφίξεις, αναχωρήσεις,τιμολογηση) , να δείχνω τα δωμάτια στο τελευταίο κτίριο που είναι δύο λεπτά με τα πόδια μες στο λιοπυρι, γέμισμα ψυγείων και τακτοποίηση παραγγελιών (τύπου αν έρχονται πατατάκια κλπ), καθάρισμα τραπεζιών έξω.
Αυτά υποτίθεται τα κάνουμε όλοι, και η πενηνταρα και οι νυχτερινοι και εγώ αλλά μόνο εμένα έχω δει να διαταζουν τύπου "Καππα γεμισε το ψυγειο" (που το ένα ψυγείο είναι αποκλειστικά δουλειά των νυχτερινων)
Αυτά μου τα είχε πει μεν στη συνέντευξη αλλά δεν περίμενα ότι θα ήταν τόση δουλειά. Κανονικα χρειάζονται δεύτερο υπάλληλο για το μίνι μάρκετ αλλά δεν παίρνουν για να κάνουν οικονομία.
Και παρόλο μάλιστα που συμπιμπτει μια ώρα με τον δεύτερο υπάλληλο, ο νυχτερινός συνήθως βγαίνει και καπνίζει στην πισίνα και με αφήνει να τα βγάλω πέρα μόνος μου και η πενηνταρα σαχλαμαριζει με το σόι τους γιατί τους γλείφει ανεξέλεγκτα.
Και όλα αυτά για όχι και τόσο καλό μισθό. Δηλαδή είχα βρει με παραπάνω μόνο καθήκοντα δεύτερου ρεσεψιονιστ χωρίς καν τιμολόγηση. Ο λόγος που έκανα το τεράστιο λάθος να πάω εκεί, είναι η απόσταση.
Στο ωράριο είναι χαλαροί αλλά με στραβοκοιτανε όταν σηκώνομαι να φύγω νταν την ώρα που σχολαω (και εννοώ όταν δεν έχει δουλεια) επειδή η πενηνταρα αργεί πολύ περισσότερο, τύπου 40 λεπτά, και μένει παρά παραπάνω μετά. Ιούλιος είναι, κάνω υπομονή αλλά με έχουν εξαντλήσει.
προφανώς κάνεις όλα αυτά τα επιπλέον διότι έχεις ελεύθερο χρόνο;
κρατήσεις δεν κάνεις; τηλεφωνικό κέντρο δεν διαχειρίζεσαι; με πρακτορεία
δεν μιλάς ή με αντιπροσώπους που έρχονται για τους τουρίστες που φέρνουν;

ο υπάλληλος υποδοχής πάντως, εφόσον δεν υπάρχει γκρουμ, συνήθως
συνοδεύει τους πελάτες στα δωμάτια και τους δείχνει πχ πώς λειτουργεί
ο κλιματισμός, το χρηματοκιβώτιο, το τζακούζι :lol:

όλα αυτά φυσικά εφόσον υπάρχει άλλο άτομο στην υποδοχή

πόσες κλίνες έχει το ξενοδοχείο;
Τι σχέση έχει η ρεσεψιόν με τις κρατήσεις. Προφανώς και δεν κάνω κρατήσεις. Σε ποιο σύμπαν ο υπάλληλος της ρεσεψιόν συνοδεύει τους πελάτες στα δωματια; Μέσα σε ξενοδοχείο έχω μεγαλώσει, εμείς ουδέποτε δείχναμε τα δωματια στο δικό μας και επίσης σε κανένα ξενοδοχείο που έχω πάει δεν δείχνει η ρεσεψιόν τα δωματια. Ούτε σε αυτό βασικά. Δείχνουμε τα δωματια μόνο σε ένα κτίριο ΕΚΤΟΣ ξενοδοχείου που νοικιάζει ο ιδιοκτήτης χωρίς να το ξέρουν τα πρακτορεία, προκειμένου να παίρνει παραπάνω λεφτά. Οι πελάτες πάντα κάνουν παράπονα γιατί είναι ένα ξεμπαρκο κτίριο δύο λεπτά από το ξενοδοχείο και όχι αυτό που έκλεισαν οπότε κάνουμε πήγαινε έλα σχεδόν κάθε μέρα από δύο με τρεις φορές. Ε μέσα στον καύσωνα δεν είναι ο,τι καλύτερο και δεν μου το είχαν πει και στη συνέντευξη.

Όσους υπαλλήλους ρεσεψιόν είχαμε εμείς, απλώς καθοντουσαν ρεσεψιόν. Η καθαριότητα δε, παρεκτος του να σκουπισεις τους πάγκους που λόγω ανοιχτοτηταςτου χώρου σκονίζονται εύκολα, αφορά τις καμαριερες.

Το ξενοδοχείο δεν είναι πολύ μεγάλο, 180 δωματια νομίζω αλλά είναι οι περισσότεροι Άγγλοι συνεπώς περνάνε όλη τη μέρα μέσα και το mini Market έχει κίνηση. Αν λοιπόν εγώ έχω δέκα δωματια μπροστά μου και παράλληλα έχει και κόσμο που θέλει να πληρώσει από το μίνι μάρκετ, είναι πρακτικά αδύνατο. Συνήθως βέβαια πλακώνουν αυτοί από το σόι αφού βλέπουν 24ωρες το 24ωρο τις κάμερες, αλλά σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται σίγουρα ξεχωριστό υπαλλήλο για το μίνι μάρκετ.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 06 Ιούλ 2024, 14:15

νύχτα έγραψε:
05 Ιούλ 2024, 21:01
Kappa έγραψε:
03 Ιούλ 2024, 14:08
Τι είναι σωστό να κάνει κάποιος αν έρθουν αφίξεις πάνω στην αλλαγή βαρδιας; Και πόσο είναι too much να καθυστερήσει να φυγει; Ένα μισάωρο δεν είναι πολυ;
αυτό είναι κάτι πολύ σύνηθες στις εποχικές εργασίες

υποτίθεται ότι όλοι εργάζονται με τη λογική "κάνουμε κουράγιο
και υπομονή για να βγει η σαιζόν και βοηθάει ο ένας τον άλλο"

το μισάωρο δεν είναι πολύ αν εργάζεσαι οχτάωρο, αν εργάζεσαι
παραπάνω ώρες, λόγω κούρασης κάθε λεπτό μοιάζει αιώνας
Πού ρε παιδια; Γιατι εμάς οι δικοί μας υπαλληλοι από παρά τέταρτο είχαν καθίσει να φάνε και ετοιμαζοντουσαν να φύγουν. Σε κάθε περίπτωση σίγουρα δεν ψάχνω τέτοια δουλειά που να μένω παραπάνω, σε καμία περίπτωση. Ναι, θα τύχει αν έχει δουλειά να κάτσω, αλλά μού κακοφαίνεται τρομερά. Απορώ πώς το βρίσκετε λογικό. Αν έχει δουλειά και ο υπάλληλος σου σχολαει χωρίς να έχει αντικαταστατη, έλα εσύ ο ιδιοκτήτης να αναλαβεις. Το αντίθετο μού φαίνεται εργασιακός μεσαιωνας. Δεν είναι και άξιο προστίμου το να βρίσκεται ο εργαζόμενος στο χώρο εργασίας μετά το πέρας του ωραρίου του;

Άβαταρ μέλους
νύχτα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από νύχτα » 06 Ιούλ 2024, 19:12

Kappa έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 14:12

Τι σχέση έχει η ρεσεψιόν με τις κρατήσεις. Προφανώς και δεν κάνω κρατήσεις. Σε ποιο σύμπαν ο υπάλληλος της ρεσεψιόν συνοδεύει τους πελάτες στα δωματια; Μέσα σε ξενοδοχείο έχω μεγαλώσει, εμείς ουδέποτε δείχναμε τα δωματια στο δικό μας και επίσης σε κανένα ξενοδοχείο που έχω πάει δεν δείχνει η ρεσεψιόν τα δωματια. Ούτε σε αυτό βασικά. Δείχνουμε τα δωματια μόνο σε ένα κτίριο ΕΚΤΟΣ ξενοδοχείου που νοικιάζει ο ιδιοκτήτης χωρίς να το ξέρουν τα πρακτορεία, προκειμένου να παίρνει παραπάνω λεφτά. Οι πελάτες πάντα κάνουν παράπονα γιατί είναι ένα ξεμπαρκο κτίριο δύο λεπτά από το ξενοδοχείο και όχι αυτό που έκλεισαν οπότε κάνουμε πήγαινε έλα σχεδόν κάθε μέρα από δύο με τρεις φορές. Ε μέσα στον καύσωνα δεν είναι ο,τι καλύτερο και δεν μου το είχαν πει και στη συνέντευξη.

Όσους υπαλλήλους ρεσεψιόν είχαμε εμείς, απλώς καθοντουσαν ρεσεψιόν. Η καθαριότητα δε, παρεκτος του να σκουπισεις τους πάγκους που λόγω ανοιχτοτηταςτου χώρου σκονίζονται εύκολα, αφορά τις καμαριερες.

Το ξενοδοχείο δεν είναι πολύ μεγάλο, 180 δωματια νομίζω αλλά είναι οι περισσότεροι Άγγλοι συνεπώς περνάνε όλη τη μέρα μέσα και το mini Market έχει κίνηση. Αν λοιπόν εγώ έχω δέκα δωματια μπροστά μου και παράλληλα έχει και κόσμο που θέλει να πληρώσει από το μίνι μάρκετ, είναι πρακτικά αδύνατο. Συνήθως βέβαια πλακώνουν αυτοί από το σόι αφού βλέπουν 24ωρες το 24ωρο τις κάμερες, αλλά σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται σίγουρα ξεχωριστό υπαλλήλο για το μίνι μάρκετ.
με 180 δωμάτια μεγαλούτσικο δεν θεωρείται;

τί να σου πω, εγώ είχα δουλέψει στον Τουρισμό για δέκα χρόνια,
αλλά ακόμη και τα 4άστερα ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις κυρίως,
και δεν ανηκαν σε κάποιο όμιλο, άρα δεν υπήρχαν τοσο εξειδικευμένες
αρμοδιότητες στους υπαλλήλους και ήταν όλα κάπως πιο ρευστά

δηλαδή εγώ (και άλλοι), σαν υπάλληλος υποδοχής, εκτός των βασικών τσεκ ιν-τσεκ άουτ,
γουόξ ιν-γουόξ άουτ :lol: πληροφορίες και εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου,
έκανα και κρατήσεις, μιλούσα και με πρακτορεία, διαχειριζόμουν καί το τηλεφωνικό
κέντρο, σε κάποιες περιπτώσεις τύχαινε να συνοδεύσω τους πελάτες και στα δωμάτια,
και βαλίτσες έχω κουβαλήσει στην Πάρο, και ακουποσφουγγαρίστρες γιατί μια φορά
ένα πιτσιρίκι είχε ξεράσει και δεν είχαμε απογευματινή καμαριέρα, και τα γραφιστικά
των τιμοκαταλόγων του μπαρ-εστιατόριου έχω αναλάβει, και εννοείται φρόντιζα
για τις καθημερινές εκτυπώσεις για το δελτίο καιρού και άλλες πληροφορίες χρήσιμες
στους επισκέπτες, και ενημέρωση για εκδρομές έκανα, και παραγγελίες για το μίνι
μάρκετ έκανα καθώς και παραλαβές, και ένα σωρό πράγματα, που θεωρητικά
δεν ήταν στη συμφωνία

ακόμη και τα τελευταία χρόνια που δούλευα υποτίθεται αποκλειστικά στις κρατήσεις,
ξέρεις εκεί στα ανήλιαγα δωματιάκια πίσω απο την υποδοχή, έκανα κι άλλα πράγματα,
και ενώ υποτίθεται δεν θα είχα επαφή με πελάτες, έβγαινα συχνότατα γιατί αφενός
ήθελαν να με γνωρίσουν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου, και αφετέρου
ήθελαν να μου παραπονεθούν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου :smt005:
έκανα και συνεχή εκπαίδευση στους ρεσεψιονίστ που έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο,
κάτι που υποτίθεται θα έκανε ο διευθυντής

θυμάμαι σ ένα ξενοδοχείο* είχα πάει από τον Μάρτιο, και θα ήμουν υπεύθυνη κρατήσεων

εγώ από τον ενθουσιασμό μου, δεν είχαμε ανοίξει ακόμη, η θάλασσα ήταν κρύα,
παρέα δεν είχα, ίντερνετ δεν είχα :a040: , είχα πάρει τα δωμάτια με τη σειρά
και σημείωνα πραγματάκια, πχ σε ποιο υπάρχει τρίτο κρεβάτι, σε ποιο υπάρχει διπλό,
σε ποιο χωράει ράντσο αν χρειαστεί, ποιο έχει κουζινάκι, μπαλκόνι, τί θέα έχει το καθένα,
ανοιγόκλεινα μπαλκονόπορτες να δω αν έχει σκισμένες σίτες, χαλασμένα χερούλια,
λερωμένα υφάσματα σε καναπέδες και πολλά άλλα

πάω λοιπόν τις σημειώσεις μου στον ξενοδόχο, και του λέω, να κύριε Βλακέντιε, έκανα
μια βόλτα στο ξενοδοχείο για να εξοικειωθώ και έχω σημειώσει όλα αυτά, θέλετε να ρίξετε
μια ματιά;

θεώρησα η χαζή ότι θα το εκτιμούσε κάπως, καθώς θα διευκόλυνα κατά κάποιο τρόπο
και τους συντηρητές ή τις καμαριέρες που θα έρχονταν αλλά η απάντησή του ήταν

"τί δουλειά έχεις εσύ να ξέρεις τα δωμάτια;"

μακρυγόρησα με κάπως άσχετα, μα εύχομαι να μην ανήκετε κι εσείς σε αυτό το είδος
ξενοδόχων αγαπητέ μου και να καταφέρετε να βρείτε μια εργασία που να σας αρέσει
λίγο παραπάνω ώστε να την κάνετε πιο ευχάριστα

καλή σαιζόν!

*Fluffy :003:

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 07 Ιούλ 2024, 09:36

νύχτα έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 19:12
Kappa έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 14:12

με 180 δωμάτια μεγαλούτσικο δεν θεωρείται;

τί να σου πω, εγώ είχα δουλέψει στον Τουρισμό για δέκα χρόνια,
αλλά ακόμη και τα 4άστερα ήταν οικογενειακές επιχειρήσεις κυρίως,
και δεν ανηκαν σε κάποιο όμιλο, άρα δεν υπήρχαν τοσο εξειδικευμένες
αρμοδιότητες στους υπαλλήλους και ήταν όλα κάπως πιο ρευστά

δηλαδή εγώ (και άλλοι), σαν υπάλληλος υποδοχής, εκτός των βασικών τσεκ ιν-τσεκ άουτ,
γουόξ ιν-γουόξ άουτ :lol: πληροφορίες και εξυπηρέτηση των πελατών του ξενοδοχείου,
έκανα και κρατήσεις, μιλούσα και με πρακτορεία, διαχειριζόμουν καί το τηλεφωνικό
κέντρο, σε κάποιες περιπτώσεις τύχαινε να συνοδεύσω τους πελάτες και στα δωμάτια,
και βαλίτσες έχω κουβαλήσει στην Πάρο, και ακουποσφουγγαρίστρες γιατί μια φορά
ένα πιτσιρίκι είχε ξεράσει και δεν είχαμε απογευματινή καμαριέρα, και τα γραφιστικά
των τιμοκαταλόγων του μπαρ-εστιατόριου έχω αναλάβει, και εννοείται φρόντιζα
για τις καθημερινές εκτυπώσεις για το δελτίο καιρού και άλλες πληροφορίες χρήσιμες
στους επισκέπτες, και ενημέρωση για εκδρομές έκανα, και παραγγελίες για το μίνι
μάρκετ έκανα καθώς και παραλαβές, και ένα σωρό πράγματα, που θεωρητικά
δεν ήταν στη συμφωνία

ακόμη και τα τελευταία χρόνια που δούλευα υποτίθεται αποκλειστικά στις κρατήσεις,
ξέρεις εκεί στα ανήλιαγα δωματιάκια πίσω απο την υποδοχή, έκανα κι άλλα πράγματα,
και ενώ υποτίθεται δεν θα είχα επαφή με πελάτες, έβγαινα συχνότατα γιατί αφενός
ήθελαν να με γνωρίσουν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου, και αφετέρου
ήθελαν να μου παραπονεθούν επειδή η τηλεφωνική επαφή είχε γίνει μαζί μου :smt005:
έκανα και συνεχή εκπαίδευση στους ρεσεψιονίστ που έφευγαν ο ένας μετά τον άλλο,
κάτι που υποτίθεται θα έκανε ο διευθυντής

θυμάμαι σ ένα ξενοδοχείο* είχα πάει από τον Μάρτιο, και θα ήμουν υπεύθυνη κρατήσεων

εγώ από τον ενθουσιασμό μου, δεν είχαμε ανοίξει ακόμη, η θάλασσα ήταν κρύα,
παρέα δεν είχα, ίντερνετ δεν είχα :a040: , είχα πάρει τα δωμάτια με τη σειρά
και σημείωνα πραγματάκια, πχ σε ποιο υπάρχει τρίτο κρεβάτι, σε ποιο υπάρχει διπλό,
σε ποιο χωράει ράντσο αν χρειαστεί, ποιο έχει κουζινάκι, μπαλκόνι, τί θέα έχει το καθένα,
ανοιγόκλεινα μπαλκονόπορτες να δω αν έχει σκισμένες σίτες, χαλασμένα χερούλια,
λερωμένα υφάσματα σε καναπέδες και πολλά άλλα

πάω λοιπόν τις σημειώσεις μου στον ξενοδόχο, και του λέω, να κύριε Βλακέντιε, έκανα
μια βόλτα στο ξενοδοχείο για να εξοικειωθώ και έχω σημειώσει όλα αυτά, θέλετε να ρίξετε
μια ματιά;

θεώρησα η χαζή ότι θα το εκτιμούσε κάπως, καθώς θα διευκόλυνα κατά κάποιο τρόπο
και τους συντηρητές ή τις καμαριέρες που θα έρχονταν αλλά η απάντησή του ήταν

"τί δουλειά έχεις εσύ να ξέρεις τα δωμάτια;"

μακρυγόρησα με κάπως άσχετα, μα εύχομαι να μην ανήκετε κι εσείς σε αυτό το είδος
ξενοδόχων αγαπητέ μου και να καταφέρετε να βρείτε μια εργασία που να σας αρέσει
λίγο παραπάνω ώστε να την κάνετε πιο ευχάριστα

καλή σαιζόν!

*Fluffy :003:
Ενημέρωση για εκδρομές, πληροφορίες και πολλά από όσα αναφερεις σαφώς και είναι δουλειά τηε υποδοχής. Οι κρατησεις όχι. Αν είναι εξαρχής στη συμφωνία, οκέι.
Όσα αναφερεις μού φαίνεται λογικό να τα κάνεις σε δική σου επιχείρηση, αλλά όχι σε ξένη δουλειά, γιατί να μπεις σε όλον αυτόν τον κόπο; Θα σε απολύσουν αλλιώς ή είναι οι οικονομικές απολαβές τόσο καλες;

Καλό τέλος σεζόν πες καλύτερα. Ιούλιο έχουμε. Δεν τους αντέχω άλλο, πραγματικά μετράω τις ημέρες.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Ιούλ 2024, 09:56

Λοξίας έγραψε:
GoBzi έγραψε:
ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ έγραψε:

Καλά δεν χάθηκαν επί των μνημονιακών χρόνων, είναι δεκαετίες τώρα που χάνονται. Και όχι, δεν τα καταφέρατε 'καλά', αν η επόμενη γενιά βγήκε λειψή είσασταν και εσείς λειψοί που την μεγαλώσατε, αλλιώς δεν βγαίνει η εξίσωση. Το καράβι βουλιάζει όλο μαζί. Θέλει μεγαλύτερη ανάλυση αλλά οκ...

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 07 Ιούλ 2024, 10:00

Kappa, είναι τόσο λακαμάδες οι ιδιοκτήτες που έχουν προσλάβει άτομο που δεν ξέρει αγγλικά για τουριστική δουλειά που δεν είναι λαντζέρης/καμαριέρα/αποθηκάριος; Ή τόσο απελπισμένοι που δεν έβρισκαν;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Περί ανέμων και υδάτων”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών