Ηταν ο Χριστιανισμος εφευρεση των Ρωμαιων για να ελεγξουν τους Εβραιους?

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Ηταν ο Χριστιανισμος εφευρεση των Ρωμαιων για να ελεγξουν τους Εβραιους?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 07 Αύγ 2024, 03:33

lonelyrider έγραψε:
07 Αύγ 2024, 02:24
taxalata xalasa έγραψε:
07 Αύγ 2024, 02:20
lonelyrider έγραψε:
07 Αύγ 2024, 01:23

Φιλε νομιζω στο χω ξαναπει.
Πιστευεις σε πλανες.
Για το καλο σου στο επισημαινω.
είσαι υπεροπτικός κι αλαζόνας που νομίζει πως κατέχει την απόλυτη αλήθεια επειδή του τόπε ένας που τόμαθε απάλλον που τάκουσε από έναν γιδοβοσκό στην έρημο...

κατέβα απτό καλάμι...
Με ξέρεις προσωπικά και τα γράφεις αυτά?
Που ξέρεις τι βίωμα πνευματικό μπορεί να μου εχει συμβεί ώστε να είμαι βέβαιος για την πίστη μου?
Σε κανένα καλάμι δεν είμαι ανεβασμένος. Εσύ μπορεί.
εσύ μπορεί να φαντάζεσαι ό,τι θες περί αοράτων δυνάμεων και να το πιστεύεις... δικαιωμά σου...
αυτό δεν σου δίνει ανωτερότητα έναντι άλλων που πιστεύουν κάτι άλλο και είναι δικαιωμά των....

η υπεροψία είναι να πιστεύεις πως εσύ είσαι σωστός κι o άλλος λάθος, αφού οι αποδείξεις σου είναι τα προσωπικά σου πνευματικά βιώματα...
Αλαζονικά λες πως τα δικά σου βιώματα είναι μόνη αλήθεια και οι άλλοι είναι πλανεμένοι...

ποιός νομίζεις ότι είσαι;

taxalata xalasa @ солома...;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 07 Αύγ 2024, 16:04

lonelyrider έγραψε:
tanipteros έγραψε:
07 Αύγ 2024, 01:06
lonelyrider έγραψε:
07 Αύγ 2024, 01:05

Παραμυθια.
Μια φορα ζει ο ανθρωπος.
εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...
Πιστευεις σε πλανες.
δεν μιλάμε για πιστεύω χωρίς αποδείξεις....για να είναι πλάνες
μιλάμε για πνευματικά βιώματα...που είναι πνευματικές αποδείξεις
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 07 Αύγ 2024, 16:37

tanipteros έγραψε:
07 Αύγ 2024, 16:04
lonelyrider έγραψε:
tanipteros έγραψε:
07 Αύγ 2024, 01:06

εγώ θυμάμαι την στιγμή του θανάτου μου από την προηγούμενη ζωή μου...
Πιστευεις σε πλανες.
δεν μιλάμε για πιστεύω χωρίς αποδείξεις....για να είναι πλάνες
μιλάμε για πνευματικά βιώματα...που είναι πνευματικές αποδείξεις
πάντως, αμά σας δώκω μια δόση απ'τα μαγικά μου βότανα, εσύ θα δεις τον Βούδδα, κι ο άλλος τον Χριστό, φαντάρο...

να δεις τότε τι πνευματικά βιώματα θάχετε.... :P
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

runner

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από runner » 07 Αύγ 2024, 16:42

Πιο πολύ για ελληνική εφεύρεση μου φαίνεται ο χριστιανισμός.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 07 Αύγ 2024, 21:19

runner έγραψε:
07 Αύγ 2024, 16:42
αφού ο Εβραϊκός ήρωας είναι βασίζεται στο πρότυπο του μύστη των Ελληνικών μυστηρίων...Ελληνοφέρνει...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
Άθεος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Άθεος » 08 Αύγ 2024, 14:44

runner έγραψε:
Η μοναδικότητα του Χριστιανισμού έγκειται στο γεγονός ότι επανέφερε το πανάρχαιο θέμα της γυναίκας που γεννάει θεούς.
Όποιος μπορεί να εξηγήσει γιατί συνέβη αυτό, γνωρίζει και το μυστικό της ίδρυσης του Χριστιανισμού.
Η ιδέα των επουράνιων είναι δημιούργημα πανάρχαιου αστειολογήματος.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 25 Αύγ 2024, 21:48

lonelyrider έγραψε:
Παραμυθια. Μια φορα ζει ο ανθρωπος.
Έτσι θέλεις να πιστεύεις.
lonelyrider έγραψε:
Πιστευεις σε πλανες. Για το καλο σου στο επισημαινω.
Δεν σε ενδιαφέρει το καλό του αλλά η θρησκεία σου.
lonelyrider έγραψε:
Με ξέρεις προσωπικά και τα γράφεις αυτά? Που ξέρεις τι βίωμα πνευματικό μπορεί να μου εχει συμβεί ώστε να είμαι βέβαιος για την πίστη μου?
Βιώματα έχουν και άλλοι. Και πιο σημαντικά από τα δικά σου.

Άβαταρ μέλους
lonelyrider
Phorum.gr user: lonelyrider

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από lonelyrider » 26 Αύγ 2024, 19:09

Καβαλάρης έγραψε:
25 Αύγ 2024, 21:48
lonelyrider έγραψε:
Παραμυθια. Μια φορα ζει ο ανθρωπος.
Έτσι θέλεις να πιστεύεις.
lonelyrider έγραψε:
Πιστευεις σε πλανες. Για το καλο σου στο επισημαινω.
Δεν σε ενδιαφέρει το καλό του αλλά η θρησκεία σου.
lonelyrider έγραψε:
Με ξέρεις προσωπικά και τα γράφεις αυτά? Που ξέρεις τι βίωμα πνευματικό μπορεί να μου εχει συμβεί ώστε να είμαι βέβαιος για την πίστη μου?
Βιώματα έχουν και άλλοι. Και πιο σημαντικά από τα δικά σου.
Ο Χριστός ήρθε στη γη για να σώσει τον άνθρωπο θυσιάζοντας τον εαυτό του απο αγαπη για το πλασμα του, και να το κάνει στην άλλη ζωή κατα χαρην Θεό.
Ο άνθρωπος όμως σαν πλανεμενος που είναι απο το διάβολο, πιστεύει σε καθε λογης ανοησιες και πλάνες και ψευτοθρησκειες και αθεΐες.
Συνεχίστε να ρισκάρετε την σωτηρια της ψυχής σας.
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 26 Αύγ 2024, 20:10

runner έγραψε:
Περσική πιο πολύ είναι.

Πάνω από μισές απ τις ιδέες το "Χριστιανισμού", πατάνε ολοκληρωτικά στον Μιθραϊσμό.

Τον καιρό του Κωτσου του Ισαπόστολου, όλα τα Ρωμαϊκά στρατεύματα ανοίκαν σε μια μυστική Μιθραική αίρεση, με τάγματα , μυήσεις και όλα τα ρέστα.

Η μορφή της θρησκείας που παρουσίασε ο Κωνσταντίνος έπρεπε να ήταν αρεστή στο στρατό του, για ευνόητους λόγους.

Οπότε αν πάμε με τον κάπως χαζό τίτλο του νηματοθέτη, ο σκοπός ήταν να "ελέγξει" τον Ρωμαϊκό στρατό.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 27 Αύγ 2024, 08:39

lonelyrider έγραψε:
26 Αύγ 2024, 19:09
Ο Χριστός ήρθε στη γη για να σώσει τον άνθρωπο θυσιάζοντας τον εαυτό του απο αγαπη για το πλασμα του, και να το κάνει στην άλλη ζωή κατα χαρην Θεό.
Ο άνθρωπος όμως σαν πλανεμενος που είναι απο το διάβολο, πιστεύει σε καθε λογης ανοησιες και πλάνες και ψευτοθρησκειες και αθεΐες.
Συνεχίστε να ρισκάρετε την σωτηρια της ψυχής σας.
Μπλα, μπλα, μπλα...

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 27 Αύγ 2024, 09:01

lonelyrider έγραψε:
Διότι μόνο με αίμα συγχωρούνται οι αμαρτίες (Λευιτικόν 17,11, προς Εβραίους 9,22) και βέβαια το αίμα του Χριστού έχει άπειρη δύναμη (προς Εβραίους 9,14 και προκειται για εκούσια θυσία και για τον ίδιο τον Θεό σε σύγκριση με τα ζώα που θυσιάζονταν κατά την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, για αυτό λοιπόν μετά στην σταύρωση και ανάσταση του Χριστού δεν χρειάζονται αιματηρές θυσίες προς τον Θεό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αλιόσα την 27 Αύγ 2024, 09:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 27 Αύγ 2024, 09:08

Αλιόσα έγραψε:
27 Αύγ 2024, 09:01
lonelyrider έγραψε:
Διότι μόνο με αίμα συγχωρούνται οι αμαρτίες, και βέβαια το αίμα του Χριστού έχει άπειρη δύναμη και προκειται για εκούσια θυσία και για τον ίδιο τον Θεό σε σύγκριση με τα ζώα που θυσιάζονταν κατά την περίοδο της Παλαιάς Διαθήκης, για αυτό λοιπόν μετά στην σταύρωση και ανάσταση του Χριστού δεν χρειάζονται αιματηρές θυσίες προς τον Θεό.
Α , έδώ μου τα χαλάς.

Εγώ κάθε Πασχα θυσιάζω έναν οβελία, και δεν πρόκειται να σταματήσω επειδή κάποιος αναρχο-άπλυτος την είδε κάποτε φιλόζωος και είπε να θυσιαστεί για να μην θυσιάζονται πια μικλα, γλυκούλια ζωάκια.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 27 Αύγ 2024, 09:13

Μια χαρά θυσιάζονταν συγκεκριμένα ζώα, όχι όλα, για παράδειγμα οι χοίροι θεωρούνταν ακάθαρτοι, και το περισσευόμενο κρέας τους έπρεπε να τρώγεται σε μια το πολύ δύο μέρες διαφορετικά έπρεπε να το καίνε και αυτό στο θυσιαστήριο. Αν τρώγαν το κρέας και την τρίτη μέρα η θυσία δεν γινόταν δεκτή. Ολα τα περι θυσιών αναφέρονται στο Λευιτικόν.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 04 Οκτ 2024, 12:59

Dorian έγραψε:
28 Ιούλ 2024, 17:19
H ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ένα συστημα υπερδουλοκτητικό ο πιο πολύς πληθυσμός ήταν δούλοι, αρα εξ ορισμού δυσαρεστημένος .Εμφανίστηκε μία θρησκεία υπερ των δούλων και διαδόθηκε. Ας εβγαινε μια άλλη. Ας εβγαιναν και οι αρχαιοι Έλληνες θρησκευτικά - ιδεολογικά να απέρριπταν πτυχές της ρωμαϊκότητας. Είχαν πλήρως ταυτιστει με τους κατακτητές τους.
Ο Ιησους ηταν τυπικη περιπτωση φτωχου θρησκοληπτου, το αναλογο της σημερινης "θεούσας" ή του "αυτος ειναι της εκκλησιας".
Οπως ακριβως η θεουσα και ο της εκκλησιας, στην αρχη ειναι βασιλικοτεροι του βασιλεως. Λατρευουν τους Ιερεις μεν, αλλα ταυτοχρονα εμμεσα τους κριτικαρουν και τους ανταγωνιζονται.
Συνειδητα ή ασυνειδητα θελουν να υποκαταστησουν την ταξη των Ιερεων και να παρουν την Εξουσια τους.
Αυτο φαινεται πεντακαθαρα στα λογια του νεαρου Ιησου. Αρχιζει σαν εβραιοτερος των εβραιων - φονταμενταλιστης Ιουδαϊστης, και σιγα σιγα αρχιζει να κριτικαρει και να επιτιθεται στην ιουδαϊκη κοινωνικη και θρησκευτικη αρχουσα ταξη.
Και φυσικα το πληρωνει με τη ζωη του.
Αυτη ειναι η δευτερη καμπη στην πορεια της νεας ολιγαριθμης ιουδαικης αιρεσης. Η ανελεητη μεταχειριση και εκτελεση του Ιησου οδηγει τους Μαθητες του να απορριψουν την υπαρχουσα κοινωνικη ιεραρχια και τον εθνικισμο. Φευγοντας για να γλυτωσουν απ' την Ιουδαια αναγκαστικα ανοιγονται σε ολους τους λαους κι ολες τις καστες που συναντουν. Αφενος επειδη πια μισουν την αρχουσα ταξη της πατριδας τους και πολλους απ' τους συμπατριωτες τους και τους εχουν πληρως απομυθοποιησει στο μυαλο τους. Αφετερου επειδη κρινουν οτι η στροφη στην ισοκρατια και το διεθνισμο ειναι αναγκαια για τη δικη τους φυσικη επιβιωση και για την επιβιωση του δογματους τους.
Η ραγδαια εξαπλωση του χριστιανισμου απο κει και επειτα εχει καθαρα να κανει με τον Ταξικο χαρακτηρα του, απλα ειναι ντυμενος και με ενα μεταφυσικο μανδυα ωστε να ειναι πειστικοτερος με ενα τμημα του δυνητικου κοινου του.
Η στροφη μερους της ολιγαρχιας της ΡωμΑυτ ειναι, στην αρχη, απολυτα ειλικρινης. Ανθρωποι σαν τον Κωνσταντινο ειδαν στο χριστιανισμο μια διεξοδο απ' τη φρικωδη βια και το μονιμο χαος και της Ρωμης αλλα και καθε καθεστωτος, κουλτουρας και κοινοτητας που προυπηρχε ή συνηπηρχε παραλληλα με τη Ρωμη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 04 Οκτ 2024, 13:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 04 Οκτ 2024, 13:29

Για να το δειξω απλοτερα, ο Χριστιανισμος περνα απ' τα εξης σταδια:
1. Ιησους - απλη τυφλη αδολη πιστη
2. Ιησους - ακραιος θρησκευτικος φανατισμος
3. Ιησους - συγκρουση και επιθεση στην καστα της εξουσιας και σε πολλους συμπατριωτες του
4. Μαθητες - τελεσιδικη παγια στροφη στην ισοκρατια, τη νομοκρατια - δικαιοκρατια και τον πανανθρωπισμο - οικουμενισμο
5. Πρωτοι χριστιανοι - το ιδιο με τους Μαθητες
6. Πρωτοι ολιγαρχες χριστιανοι - το ιδιο με τους ως ανω μη εχοντες εξουσια πρωτους χριστιανους
7. Παγιωση του χριστιανισμου ως πολυ δημοφιλους ρευματος, και κυριως ως Κρατικης Θρησκειας
8. Αφου ο χριστιανισμος ειναι πια και Κρατος αλλα και Υπογειο Ρευμα, πραγμα που δημιουργει ενα οξυμωρο και μια εντονη αντιφαση
9. Οι χριστιανοι ερμηνευουν τη θρησκεια τους αναλογα με τη Θεση τους. Για τους αδυναμους ειναι η τοτε αριστερα. Για τους δυνατους ειναι η τοτε δεξια.
10. Η εγγενης αντιφαση αυτης της θρησκειας, που ξεκιναει ηδη απ' τον ιδιο τον Ιησου: "ολοι ειμαστε ισοι στον/μετα τον θανατο, ολοι κρινομαστε ισα", αλλα και "τα του θεου τω θεω και τα του καισαρως τω καισαρει" βοηθαει στη διπλη ερμηνεια του χριστιανισμου. Για τους δυνατους, τους φιλοδοξους, και τους αδυναμους μοιρολατρες ειναι εργαλειο για τη συνεχιση της υπαρχουσας καταστασης. Για τους μη μοιρολατρες αδυναμους ειναι εργαλειο καταρχην για τον ελεγχο της εξουσιας, και στη συνεχεια για την ανατροπη της. Αυτο ακριβως εξηγει το παραδοξο οπου ο χριστιανισμος υιοθετηθηκε και απ' τους σκλαβους και απ' τους αφενταδες στην μετεπειτα διαδοση του στην ευρωπη και τον κοσμο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών