Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 18:56

Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:53
Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 06:22
08 Οκτ 2024, 22:43
Ο υλισμος ειναι αντιληψη
Δεν ειναι πολιτικη
Ο υλισμος ειναι η θρησκεια της νεκρας του συμπαντος, της περιφρονησης της φυσης και της εξυψωσης ενος ναρκισου ανθρωπου με καθαρα υλιστικες και εγωκεντρικες επιθυμιες ως το μοναδικο νοημα της υπαρξης. Και επειδη ακριβως αυτου του τυπου ο ανθρωπολογικος τυπος ειναι σκουπιδι δημιουργει και σκουπιδοκοινωνιες που τελικα ο ενας κανιβαλιζει τον αλλο, κατι που βλεπουμε σημερα να κανουν τα νεα παιδια απο μικρα.

Δεν ειναι τυχαιο οτι ο υλισμος κατεληξε στη φιλοσοφια του μετανεοτερισμου που ειναι ο απολυτος μηδενισμος σε ολα τα επιπεδα, η αμφισβητηση καθε αξιας και η αδυναμια οριοθετησης καλου και κακου.

Και ακριβως ο τυπος του καργα διεφθαρμενου πολιτικου ειναι αυτος που ταιριαζει σαν τυπικος εκπροσωπος αυτων των κοινωνιων, αφου δεν υπαρχει καλο και κακο, εξυψωνεται ο πιο διεφθαρμενος και ο πιο ψευτης στο ανωτατο αξιωμα με τους απο κατω να λενε ε μαγκας ειναι αφου τρωει με δεκα μασελες.
Δεν μπορω να υποχωρησω εδω
2+2=4
Το "1984" το 'χεις διαβασει;
Αν υποχωρησω στον χαζο, τον τρελο, και το κτηνος
Και πω, ναι!
2+2=5
Ανοιγω μια πορτα που δεν ξανακλεινει
Ο τρελος θελει καγκελο
Το κτηνος θελει φτυαρι και τουφεκι
Ο χαζος, ας πουμε οτι θελει αγαπη

Ακριβως επειδη 2+2=4 ο υλισμος ειναι δεδομενο οτι θα οδηγουσε στον απολυτο μηδενισμο του μετανεοτερισμου και ο απολυτος αυτος μηδενισμος μεταφερομενος στην παιδεια, στην τηλεοραση, στις ταινιες και στη μουσικη (βλεπε τραπ) θα διαμορφωνε μια νεα γενια χωρις ηθικους φραγμους και με μισος που το βγαζουν καποιοι και σε συμμαθητες.

Τα υπολοιπα απαξιωτικα που γραφεις ειναι επειδη δεν εχεις τι να απαντησεις.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 19:16

axilmar έγραψε:
09 Οκτ 2024, 10:16
Αρίστος έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:22
taxalata xalasa έγραψε:
08 Οκτ 2024, 21:17

βαρβαρότητα υπήρχε ανέκαθεν...

Οχι φιλε μου, η Αθηνα που μεγαλωσα εγω ηταν πεντακαθαρη και ασφαλης και οι ανθρωποι της ψυχικα υγιεις και ισορροπημενοι.

Τις προαλλες περπατησα απο την Ομονοια σε Μοναστηρακι και ειδα βρωμα, γκραφιτι σε παραδοσιακα κτιρια, γωνιες που βρωμουσαν ουρα, τοξιοκομανεις να ζητιανευουν τη δοση τους και ενα τυπο γυμνο με το σωβρακο του ξαπλωμενο στο πεζοδρομιο που εσταζε τη σταχτη απο το τσιγαρο του στη γυμνη κοιλια του.

.
Ψεμματα μεχρι εκει που δεν παιρνει.

Η Αθηνα που μεγαλωσες εσυ ειχε την οδο Φυλης με τους οκους ανοχης, την Τρουμπα με τα πρεζονια και τις πορνες, τεκεδες με ναργιλεδες και χασισια, γειτονιες με πετροπολεμο λες και εισαι σε εμπολεμη ζωνη, βοθρους παντου, να βρωμανε οι γειτονιες απο τα σκατατζηδηκα, ρουφιανους και χαφιεδες, απο τους περιπτεραδες μεχρι τους παπαδες, ξυλο στα σχολεια απο τους δασκαλους, νομους περι τεντιμποισμου, να μην μπορεις να ανοιξεις μαγαζι ή να σπουδασεις χωρις μπαρμα στην Κορωνη, 7 χρονια για να βαλεις τηλεφωνο, μεχρι και το 1990 πολλα χωρια χωρις ρευμα...

Για την Αθηνα εγραψα, για την Αθηνα θα απαντησω.

Η Τρουμπα ηταν στο λιμανι (σε ολα τα λιμανια υπαρχει γειτονια με καταγωγια) και οσο για τη Φυλης ακομη και στις πιο συγχρονες δυτικες πολεις υπαρχει δρομος με οικους ανοχης κλπ.

Συνεπως οι δυο εξαιρεσεις που εβαλες δεν αναιρουν οσα ειπα.

Φιλε η πλατεια Ομονοιας στη δεκαετια του 60 ηταν ετσι...

Εικόνα

Δεν υπηρχαν εξαθλιωμενα πρεζονια να ζητιανευουν τη δοση τους...

Δεν υπηρχαν ντιλερια να πουλανε ναρκωτικα...

Δεν υπηρχαν πουτανες να κανουν πιατσα.

Δεν κινδυνευες απο κλεφτρονια που την πεφτουν σε ηλικιωμενους η σε γυναικες.

Δεν υπηρχαν γκραφιτι και γωνιες που βρωμανε ουρα.

Σε ολη την πολη υπηρχε καθαριοτητα, ασφαλεια, καλη αστυνομευση και σεβασμος στους νομους.

Ειδικα ομως το κεντρο της Αθηνας ηταν υποδειγματικο.

Σημερα εξω και απο την Εθνικη Βιβλιοθηκη θα δεις πρεζονια η λαθρομεταναστες ζητιανους να βρισκονται ξαπλωμενοι καταχαμα.

Και ας μην μιλησουμε για την κατασταση των Εκπαιδευτικων Ιδρυματων.

Εικόνα

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 09 Οκτ 2024, 19:22, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 19:17

Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 18:46
Αλιόσα έγραψε:
09 Οκτ 2024, 09:05
tanipteros έγραψε:
09 Οκτ 2024, 01:01
άνθρωποι χωρίς μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός
άνθρωποι με μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι υπάρχει Θεός
Αλήθεια, είχε κανείς απο 'δω μεταφυσικές εμπειρίες;

Ειχα δει σε ονειρο μια σειρα απο εντυπωσιακα γεγονοτα που συνεβησαν 15 μερες μετα ακριβως τα ιδια και με την ιδια σειρα.

Μια μερα που ημουν στο γραφειο μου και ειχα πολλα νευρα γιατι ολο κατι απιθανοι με ενοχλουσαν απο το πρωι ενω πνιγομουν στη δουλεια, χτυπησε ξαφνικα το τηλεφωνο. Οταν το σηκωνα λεω τωρα θα ειναι καποιος μαλακας που θα μου πει οτι τον λενε Μπαγλαμιδη (δεν λεω το κανονικο ονομα) και θα μου ζητησει κατι απιθανο. Και οντως τον ελεγαν Μπαγλαμιδη και μου ζητησε κατι εξωφρενικο. :lol:

Εχουν συμβει διαφορα σε πολυ στενους φιλους μου. Πιχι αυτο που ανεβασα εδω για τη φιλη μου που αισθανθηκε το επιθανατιο κρυο ενος πρωην πολυαγαπημενου της προσωπου ενω και ηταν πολυ μακρια και αγνοουσε οτι πεθαινε. Οταν το ενοιωσε ειπε στην παρεα της με βεβαιοτητα οτι πεθαινει ο ταδε και πραγματι αργοτερα επιβεβαιωθηκε.

.
spooky action at a distance... Quantum entanglement... :D
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων » 09 Οκτ 2024, 19:22

taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 00:41
Γράφων έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:08
taxalata xalasa έγραψε:
08 Οκτ 2024, 22:38

δεν βλεπω επιχειρηματα... επικαλεισαι αριστοτέλεια αυθεντία... αυτό δεν είναι επιχείρημα... είναι δόγμα... και ξαναγράφω... ο αριστατελής έκαμε και λάθη... αποδεδειγμένα...

και σ ξαναρωτω μήπως κι απαντήσεις...

γιατι νάναι πεπρασμενο το συνπαν...; αφού δεν μπορείς να δεις πέρα από το όρατο σύνπαν... πως βγάζεις πόρισμα περί πεπερασμένου σύνπαντος;

επείδή τόπε ο αριστατελής που δεν είχε ηλεκτρισμό νανάψει μια λάμπα κι έγραφε με το καντήλι...;
Ενα από τα επιχειρήματα που μου έρχεται και είναι αριστοτελικής εμπνεύσεως είναι ότι δεν μπορεί το σύμπαν, όντας ένα σύμπλεγμα πεπερασμένων στοιχείων, να είναι άπειρο.
μπόρεις να δεις περισσότερα: https://www.britannica.com/science/cosm ... r-infinite
άπ'το link...
humanity has still not arrived at conclusive answers to these questions....

αλλά οι πιστοί στην ιουδαϊκιά θρησκεία τόχουν σίγουρο κι έχουν conclusive answers... :lol:

συνέχεια άπ'το link...
Aristotle’s answer was that the material universe must be spatially finite, for if stars extended to infinity, they could not perform a complete rotation around Earth in 24 hours. :lol:

τρομερό επιχείρημα... με την γη ακούνητη στο κέντρο του ορατού κι αοράτου σύνπαντος...

:smt005:
Δες, όμως και το παρακάτω:
Space must then itself also be finite because it is merely a receptacle for material bodies.
Το ίδιο υποστήριζε και ο Αϊνστάιν, διατυπώνοντας την θεωρία της σχετικότητας
And in 1917 Einstein presented a mathematical model of the universe in which the total volume of space was finite yet had no boundary or edge.
Εν τέλει, ακόμα και νοητικά πειράματα, όπως το ξενοδοχείο του Χίλμπερτ, καταδεικνύουν την μη ύπαρξη ενεργεία απείρου στον φυσικό κόσμο
ποταμοῖς τοῖς αὐτοῖς ἐμβαίνομέν τε καὶ οὐκ ἐμβαίνομεν, εἶμέν τε καὶ οὐκ εἶμεν.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 09 Οκτ 2024, 19:24

Αρίστος έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:
tanipteros έγραψε:
09 Οκτ 2024, 01:01
άνθρωποι χωρίς μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει Θεός
άνθρωποι με μεταφυσικές εμπειρίες βγάζουν συμπέρασμα ότι υπάρχει Θεός
Ειχα δει σε ονειρο μια σειρα απο εντυπωσιακα γεγονοτα που συνεβησαν 15 μερες μετα ακριβως τα ιδια και με την ιδια σειρα.
Μια μερα που ημουν στο γραφειο μου και ειχα πολλα νευρα γιατι ολο κατι απιθανοι με ενοχλουσαν απο το πρωι ενω πνιγομουν στη δουλεια, χτυπησε ξαφνικα το τηλεφωνο. Οταν το σηκωνα λεω τωρα θα ειναι καποιος μαλακας που θα μου πει οτι τον λενε Μπαγλαμιδη (δεν λεω το κανονικο ονομα) και θα μου ζητησει κατι απιθανο. Και οντως τον ελεγαν Μπαγλαμιδη και μου ζητησε κατι εξωφρενικο. :lol:
Εχουν συμβει διαφορα σε πολυ στενους φιλους μου. Πιχι αυτο που ανεβασα εδω για τη φιλη μου που αισθανθηκε το επιθανατιο κρυο ενος πρωην πολυαγαπημενου της προσωπου ενω και ηταν πολυ μακρια και αγνοουσε οτι πεθαινε. Οταν το ενοιωσε ειπε στην παρεα της με βεβαιοτητα οτι πεθαινει ο ταδε και πραγματι αργοτερα επιβεβαιωθηκε.
Το Ντεζαβου
Ειναι ψευδαισθηση αναμνησης
"Θυμασαι" οτι ειδες ή εζησες κατι
Αλλα μονο
Αφου εχει συμβει το εν λογω
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 την 09 Οκτ 2024, 19:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 19:24

taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 19:17
Αρίστος έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:

.

Εχω καλυτερη εξηγηση, στο πεδιο του αιθερα που ολοι μετεχουμε, ταξιδευουν μηνυματα και πληροφοριες και σε καποιες εντονες φασεις μπορει να τα συλλαβουμε χωρις καν να το εχουμε προγραμματισει.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 19:27

09 Οκτ 2024, 19:24
Αρίστος έγραψε:
Αλιόσα έγραψε:

.
Το Ντεζαβου
Ειναι ψευδαισθηση αναμνησης
"Θυμασαι" οτι ειδες ή εζησες κατι
Αλλα μονο
Αφου εχει συμβει το εν λογω

Δεν ισχυει, το συγκεκριμενο ονειρο το διηγηθηκα σε δυο φιλους την επομενη μερα γιατι αφορουσαν κι αυτους τα γεγονοτα που ειδα στον υπνο μου. Δεκαπεντε μερες μετα ηταν παροντες οταν συνεβηκαν και ανατριχιασαν οπως κι εγω.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 19:54

Γράφων έγραψε:
09 Οκτ 2024, 19:22
taxalata xalasa έγραψε:
Γράφων έγραψε:
08 Οκτ 2024, 23:08

Ενα από τα επιχειρήματα που μου έρχεται και είναι αριστοτελικής εμπνεύσεως είναι ότι δεν μπορεί το σύμπαν, όντας ένα σύμπλεγμα πεπερασμένων στοιχείων, να είναι άπειρο.
μπόρεις να δεις περισσότερα: https://www.britannica.com/science/cosm ... r-infinite
άπ'το link...

αλλά οι πιστοί στην ιουδαϊκιά θρησκεία τόχουν σίγουρο κι έχουν conclusive answers... :lol:

συνέχεια άπ'το link...
Aristotle’s answer was that the material universe must be spatially finite, for if stars extended to infinity, they could not perform a complete rotation around Earth in 24 hours. :lol:

τρομερό επιχείρημα... με την γη ακούνητη στο κέντρο του ορατού κι αοράτου σύνπαντος...

Space must then itself also be finite because it is merely a receptacle for material bodies.
το must then αναφέρεται στην προηγούμενη φράξη / επιχείρημα πούναι άκυρο... εκτός κι αν νομίζεις πως τα άστρα γυρνάνε γύρω από την γη κάθε 24 ώρες...
Γράφων έγραψε:
And in 1917 Einstein presented a mathematical model of the universe in which the total volume of space was finite yet had no boundary or edge.
εξήγα μας με δικά σου λόγια πως έχει τέλος κάτι που δεν έχει όρια και άκρες... έχει τέλος το άτελο;

Γράφων έγραψε:
Εν τέλει, ακόμα και νοητικά πειράματα, όπως το ξενοδοχείο του Χίλμπερτ, καταδεικνύουν την μη ύπαρξη ενεργεία απείρου στον φυσικό κόσμο
εξήγα μας πως η μαθητική άσκηση του ξενοδοχείου Infinity καταδεικνύει την μη ύπαρξη ενεργεία άπειρου...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 20:10

Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 19:24
taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 19:17
Αρίστος έγραψε:

.

Εχω καλυτερη εξηγηση, στο πεδιο του αιθερα που ολοι μετεχουμε, ταξιδευουν μηνυματα και πληροφοριες και σε καποιες εντονες φασεις μπορει να τα συλλαβουμε χωρις καν να το εχουμε προγραμματισει.

.
• spooky action at a distance... Quantum entanglement... είναι επιστημονικά παρατηρήσιμη ιδιότητα της ύλης...

• αυτό που λες εσύ είναι φανταστικό και δεν έχει επιστημονικιά εξήγηση με μετρήσιμα στοιχειά...

προτροπή: όταν φτιάξεις το midichloriόμετρο και γίνεις μάστερ Υόδα και μπορείς να μετρήσεις το Force, τότε θα είναι γεγονότο αυτό που λες...
Τώρα δεν είναι...
Αν μπορείς αποδειξέτο και η επιστήμη θάναι μαζί σου...
Η επιστήμη δεν είναι δογματικιά... προσαρμόζεται στην πραγματικότητα που αποδεικνύεται απόλους και με διάφορους τρόπους απόδειξης...

Οι φαντασίες παραμένουν φαντασίες ως την στιγμή της ρεαλιστικής απόδειξης...

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 09 Οκτ 2024, 20:12

Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 18:56
Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 06:22
2+2=4
Και πω, Ναι!
2+2=5
Ο τρελος θελει καγκελο
Ακριβως επειδη 2+2=4 ο υλισμος ειναι δεδομενο οτι θα οδηγουσε στον απολυτο μηδενισμο του μετανεοτερισμου και ο απολυτος αυτος μηδενισμος μεταφερομενος στην παιδεια, στην τηλεοραση, στις ταινιες και στη μουσικη (βλεπε τραπ) θα διαμορφωνε μια νεα γενια χωρις ηθικους φραγμους και με μισος που το βγαζουν καποιοι και σε συμμαθητες.

Δηλαδη για σενα
2+2=5
Η τουλαχιστο του αφηνεις μια πορτα ανοιχτη
Και στο Ιραν, και στο Αφγανισταν
Πολλοι αφησαν μια πορτα ανοιχτη
Οι λιγοι καλοι, εξυπνοι, θαρραλεοι που πολεμησαν
Ηττηθηκαν
Και βλεπεις ολοκαθαρα τη συνεπεια
Της Ηττας της Λογικης
Εδω, τωρα, σε πραγματικο χρονο
2+2=4

Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων » 09 Οκτ 2024, 20:17

taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 19:54
Γράφων έγραψε:
taxalata xalasa έγραψε:

άπ'το link...

συνέχεια άπ'το link...

το must then αναφέρεται στην προηγούμενη φράξη / επιχείρημα πούναι άκυρο... εκτός κι αν νομίζεις πως τα άστρα γυρνάνε γύρω από την γη κάθε 24 ώρες...
Γράφων έγραψε:
εξήγα μας με δικά σου λόγια πως έχει τέλος κάτι που δεν έχει όρια και άκρες... έχει τέλος το άτελο;

Γράφων έγραψε:
εξήγα μας πως η μαθητική άσκηση του ξενοδοχείου Infinity καταδεικνύει την μη ύπαρξη ενεργεία άπειρου...
Assuming a finite universe, the universe can either have an edge or no edge. Many finite mathematical spaces, e.g., a disc, have an edge or boundary. Spaces that have an edge are difficult to treat, both conceptually and mathematically. Namely, it is difficult to state what would happen at the edge of such a universe. For this reason, spaces that have an edge are typically excluded from consideration.

However, there exist many finite spaces, such as the 3-sphere and 3-torus, that have no edges. Mathematically, these spaces are referred to as being compact without boundary. The term compact means that it is finite in extent ("bounded") and complete. The term "without boundary" means that the space has no edges. Moreover, so that calculus can be applied, the universe is typically assumed to be a differentiable manifold. A mathematical object that possesses all these properties, compact without boundary and differentiable, is termed a closed manifold. The 3-sphere and 3-torus are both closed manifolds.
https://en.wikipedia.org/wiki/Shape_of_the_universe
Το παράδοξο του Χίλμπερτ μας λέει ουσιαστικά ότι η πρόσθεση ή αφαίρεση σε ένα άπειρο μέγεθος δεν δουλεύει με βάση την φύση. Είτε πρόσθέτεις, είτε αφαιρείς θεωρητικά από το άπειρο, παραμένει άπειρο

Υ.Γ. Σύγγνώμη που δεν απαντώ γρήγορα, αλλά κάθε τρεις και λίγο μου βγάζει αυτό το μήνυμα με το σύστημα συνομιλιών

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 09 Οκτ 2024, 20:20

09 Οκτ 2024, 20:12
Αρίστος έγραψε:
09 Οκτ 2024, 18:56

2+2=4
Και πω, Ναι!
2+2=5
Ο τρελος θελει καγκελο

Δηλαδη για σενα
2+2=5
Η τουλαχιστο του αφηνεις μια πορτα ανοιχτη
Και στο Ιραν, και στο Αφγανισταν
Πολλοι αφησαν μια πορτα ανοιχτη
Οι λιγοι καλοι, εξυπνοι, θαρραλεοι που πολεμησαν
Ηττηθηκαν
Και βλεπεις ολοκαθαρα τη συνεπεια
Της Ηττας της Λογικης
Εδω, τωρα, σε πραγματικο χρονο
2+2=4

Η ταυτιση με τους Ταλιμπαν ειπαμε ταιριαζει γαντι με τα καθεστωτα του υλιστικου ολοκληρωτισμου: Μαοικη Κινα, Σοβιετικη Ενωση, Woke ΗΠΑ που κυνηγανε τα κλασσικα συγγραμματα.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 20:21

Το δίπολο δεν είναι Υλιστές vs Πνευματιστές... αφτό είναι παραπλανητικό και ξού άκυρο....

Το δίπολο είναι Ρεαλιστές* vs Αρεαλιστές

*πραγματιστής, ρεαλιστής, θετικιστής

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 09 Οκτ 2024, 20:29

Γράφων έγραψε:
09 Οκτ 2024, 20:17
taxalata xalasa έγραψε:
Γράφων έγραψε:

Γράφων έγραψε:

Γράφων έγραψε:
Assuming a finite universe, the universe can either have an edge or no edge. Many finite mathematical spaces, e.g., a disc, have an edge or boundary. Spaces that have an edge are difficult to treat, both conceptually and mathematically. Namely, it is difficult to state what would happen at the edge of such a universe. For this reason, spaces that have an edge are typically excluded from consideration.

However, there exist many finite spaces, such as the 3-sphere and 3-torus, that have no edges. Mathematically, these spaces are referred to as being compact without boundary. The term compact means that it is finite in extent ("bounded") and complete. The term "without boundary" means that the space has no edges. Moreover, so that calculus can be applied, the universe is typically assumed to be a differentiable manifold. A mathematical object that possesses all these properties, compact without boundary and differentiable, is termed a closed manifold. The 3-sphere and 3-torus are both closed manifolds.
Το παράδοξο του Χίλμπερτ μας λέει ουσιαστικά ότι η πρόσθεση ή αφαίρεση σε ένα άπειρο μέγεθος δεν δουλεύει με βάση την φύση. Είτε πρόσθέτεις, είτε αφαιρείς θεωρητικά από το άπειρο, παραμένει άπειρο

Υ.Γ. Σύγγνώμη που δεν απαντώ γρήγορα, αλλά κάθε τρεις και λίγο μου βγάζει αυτό το μήνυμα με το σύστημα συνομιλιών
διαβάζεις τα link που ποστάρεις;

One of the unanswered questions about the universe is whether it is infinite or finite in extent.

Λοξίας, κι άλλος για έρανο να παει στο Συνεδρίν να παρουσιαπαντήσει την αναπάντητη ερώτηση...

Κατα πως θωρώ θα νοικιάσουμε charter να μας βγει φτηνότερα...

Άβαταρ μέλους
Γράφων

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γράφων » 09 Οκτ 2024, 20:39

taxalata xalasa έγραψε:
09 Οκτ 2024, 20:29
Γράφων έγραψε:
09 Οκτ 2024, 20:17
taxalata xalasa έγραψε:

διαβάζεις τα link που ποστάρεις;

One of the unanswered questions about the universe is whether it is infinite or finite in extent.

Λοξίας, κι άλλος για έρανο να παει στο Συνεδρίν να παρουσιαπαντήσει την αναπάντητη ερώτηση...

Κατα πως θωρώ θα νοικιάσουμε charter να μας βγει φτηνότερα...

Εγώ είπα εξ αρχής ότι με πείθουν περισσότερο τα επιχειρήματα που παρέθεσα, όχι ότι έχει λυθεί κάτι

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών