Η ΙΕ θεωρία δεν είναι δική μου...είναι η κατ' εξοχήν αποδεκτή θεωρία στην επιστήμη της γλωσσολογίας.tanipteros έγραψε: ↑21 Οκτ 2024, 15:54Λες απλά ότι η δική σου ΙνδοΕυρ. θεώρηση είναι σωστή και τα άλλα είναι παρετυμολογίες.
Δεν με νοιάζει η ΙνδοΕυρ. θεώρηση διότι δεν στέκει και είναι φτιαχτή. Η Ελληνική γλώσσα δεν έχει καμία σχέση με αυτά.
Μέχρι να βγει η ΙνδοΕυρω. θεώρηση είχαμε τους αρχαίους συγγραφείς και κείμενα που λένε αυτά που λέει η Ωγυγία και ο Βασδέκης.
Τα κείμενα αυτά που είναι αρχαία κείμενα ανατρέπουν την δήθεν σύγχρονη ΙνδοΕυρ. θεώρηση και δείχνουν ότι αυτή είναι ένα μεγάλο ψέμα...
Επίσης σου έβγαλα screenshot το TLG με την λέξη ΔΙΑΣ σε αρχαίο κείμενο ενώ εσύ είπες ότι δεν είναι αρχαία λέξη.
Όπως πολύ εύκολα βγάζεις ένα τέτοιο συμπέρασμα έτσι είναι και τα συμπεράσματα σου τα άλλα πρόχειρα και άκυρα...
Άσε λοιπόν όσους θέλουν να πορευτούν με τα αρχαία κείμενα του TLG και συ βαυκαλίσου με την ΙΕ γλωσσολογία.
Δικαίωμά σου να μην την αποδέχεσαι και να υποστηρίζεις την Ωγυγία...
Όπως δικαίωμά σου είναι να μην αποδέχεσαι την σφαιρική Γη και να υποστηρίζεις την θεωρία της επίπεδης Γης.
Α, ώστε βρήκες στο TLG την λέξη Δίας ε; Και μου την τρίβεις στα μούτρα με χαρά, ε;
Πιστεύω να έχεις υπ' όψιν σου τι λένε για την ημιμάθεια, έτσι;
Δεν κατάλαβες γρι από το τι λέει το απόσπασμα που βρήκες την λέξη, ε; Ούτε καν πήρες χαμπάρι ότι είναι στον πληθυντικό, έτσι;
"...πρώτον μεν γαρ ει το πολλούς είναι Δίας και Ζήνας άτοπόν εστι..."
Αυτό το Δίας (όπως και το Ζήνας) είναι αιτιατική πληθυντικού κύριε Ασχετίδη! ΔΕΝ είναι ονομαστική ενικού.
Διότι, οι αρχαίοι ΔΕΝ ΕΛΕΓΑΝ ο Δίας, έλεγαν ο Ζεύς (του Διός, τω Διί, τον Δία, ώ Ζευ).
Και εγώ σου εξήγησα ότι η σημερινή λέξη ο Δίας, είναι ονομαστική ενικού που έχει προέλθει από την ονομαστικοποίηση της αιτιατικής ενικού.
Όπως έχουμε: Ο ελέφαντας, που έχει προέλθει από την αιτιατική (ο ελέφας, τον ελέφαντα = ο ελέφαντας).
Πάρε και άλλο από το TLG

Υπάρχουν τρεις αναφορές στην λέξη Δίας. Θα τα καταφέρεις να καταλάβεις μόνος σου τι είναι αυτό το Δίας ή χρειάζεσαι βοήθεια;