Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
51
55%
Οχι
42
45%

Σύνολο ψήφων: 93

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 13 Νοέμ 2024, 07:13

Αρίστος έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 06:59
taxalata xalasa έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 16:53

Να περιμένεις το νημα περι Ελληνιστων Ιουδαίων... Να μάθει ο νεο-ελληνας τους προγόνους του...

:lol:

Ειμαι περιεργος πως θα βγαλεις Ελληνιστη Ιουδαιο το Μεγα Αθανασιο πιχι που ηταν απο τους σφοδροτερους αντισημιτες στην Αλεξανδρεια.

.
φίλε, οι ελληνιστές ιουδαίοι ήσαντε σε εμφύλιο με τους ιουδαϊστές ιουδαίους από την εποχή των Σελευκιδώνε...

δεν υπήρχε αντισημιτισμός... δεν ήταν σημιτικό το θέμα... ήταν θέμα πίστης ή απιστίας στον μεσσία των ιουδαίων dzίζας... οι ιουδαϊστές ήσαντε άπιστοι και γι αυτό οι υπόλοιποι ιουδαίοι ελληνιστές πούσαντε πιστοί γράφανε και πράττανε εναντίωντων...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 13 Νοέμ 2024, 07:34

Οι Ελληνιστες Ιουδαιοι δεν ηταν τοσο...Ελληνιστες ωστε να απαρνηθουν περιτομη και μωσαικο νομο και βεβαια πηγαιναν κανονικοτατα σε συναγωγες και ζουσαν στη διασπορα στις εβραικες συνοικιες, οχι σε συνοικιες Ελληνων.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 13 Νοέμ 2024, 08:11

Αρίστος έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 07:34
Οι Ελληνιστες Ιουδαιοι δεν ηταν τοσο...Ελληνιστες ωστε να απαρνηθουν περιτομη και μωσαικο νομο και βεβαια πηγαιναν κανονικοτατα σε συναγωγες και ζουσαν στη διασπορα στις εβραικες συνοικιες, οχι σε συνοικιες Ελληνων.

.
... ήσαντε ελληνιστές σ'ολα... μόνο τον πολυθεϊσμό δεν δέχτηκαν... ελληνιστές μονοθεϊστές ιουδαίοι χριστιανοί... και την περιτομή σταμάτησαν...

Δεν ξεχώριζε ο ελληνιστής ιουδαίος από τον έλληνα... μόνο στην θρησκεία...

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 13 Νοέμ 2024, 08:15

Ειναι εντελως ελαχιστο το ποσοστο των Εβραιων που εγιναν Χριστιανοι και αυτο για τον απλουστατο λογο οτι υπηρχε εντονος εθνικισμος μεταξυ των Εβραιων εκεινη την περιοδο, τακτικες επαναστασεις κατα της Ρωμης και αναμονη του Εβραιου Μεσσια που ως κοσμικος ηγετης θα τους εδινε τη νικη κατα της Ρωμης. Ο μεσος Εβραιος που ηταν εθνικιστης δεν θα μπορουσε να δεχτει ως Μεσσια καποιον που οι Ρωμαιοι σταυρωσαν, δηλαδη που πεθανε με ατιμωτικο τροπο απο τους εχθρους τους.

.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 13 Νοέμ 2024, 11:04

Καβαλάρης έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 22:49
Πασιφάη έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 12:42
Μην εξάπτεσαι, θα πάθεις τίποτα μαναμ.
Ποιος εξάπτεται; Για λύπηση είστε.
axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:49
Αποδειξη οτι το λεει ο γιατρος;

Αποδειξη οτι οντως ο γιατρος ειχε εναν λεκε;

Αποδειξη οτι οντως ο λεκες δεν φαινοτανε;

Αποδειξη οτι ο γιατρος δεν μουρμουρισε τιποτα για τον λεκε;
:lol:

Πιτσιρίκο είσαι τελείως για τα πανηγύρια. Για να κρύψεις την αμορφωσιά και την πλήρη άγνοιά σου έχεις πάρει την λέξη "απόδειξη" και την κουνάς δεξιά και αριστερά μπας και εντυπωσιάσεις κάποιον ανίδεο.

Η απόδειξη ότι το λέει ο γιατρός είναι η... μαρτυρία του ίδιου του γιατρού όπως την περιγράφει στο βιβλίο που έγραψε μετά από 40+ χρόνια μελέτης του φαινομένου. Ο ίδιος δεν πίστευε στις μεταθανάτιες εμπειρίες και η αφορμή για την έρευνα ήταν το συγκεκριμένο περιστατικό. Η ασθενής είχε δει όχι μόνο τον λεκέ, αλλά είχε ακούσει και την συνομιλία μεταξύ του γιατρού και μιας φίλης της σε άλλο δωμάτιο. Όταν του τα είπε, τον έστειλε αδιάβαστο.
axilmar έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 13:49
Αγορινα μου, οι μαρτυριες δεν αποτελουν αποδειξεις. Στο ξαναειπα...δεν ξερεις καν τι ειναι αποδειξη.
Ένας καραγκιοζάκος σαν εσένα που έγραψε μια ηλίθια έκθεση ιδεών και την βάφτισε απόδειξη ανυπαρξίας του θεού, καλό θα ήταν να μαζευτεί.

Και σου ξαναλέω πιτσιρίκο: Είσαι ένα παντελώς αστοιχείωτο παιδαρέλι. Τίποτα περισσότερο. Είχες προσπαθήσει και στο παρελθόν να μου πουλήσεις μούρη και έφυγες με την ουρά στα σκέλια. Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση. Δεν είσαι επιστήμονας, δεν είσαι μελετητής, δεν εντυπωσιάζεις κανέναν, δεν είσαι σε θέση να μας κάνεις μάθημα, δεν έχεις γνώσεις, δεν έχεις κριτική σκέψη.

Έχεις μόνο μια σύνδεση στο ίντερνετ.
Εισαι τελειως αφελης.

Φερε πραγματικες αποδειξεις, αλλιως σιωπησε.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 13 Νοέμ 2024, 11:11

Αρίστος έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 06:05
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
12 Νοέμ 2024, 22:14

Ποιόν; Τον Παΐσιο; Αυτόν που ισχυριζόταν ότι επικοινωνούσε με σαύρες;

Για μενα που εχω γινει φιλος με 3 κισσες τι θα ελεγες; :003:

.

.

Την παράθεση αφτί την έκανε ο Μπίλσίσμης στον Μπουφέ.....μετα τού απάντησα εγώ..... :D

Οι Κίσσες είναι ίσως το πιο ωραία ομιλητικό ενδημικό της χώρας..... :romance-hearteyes:

Οταν βγαίνω στο δάσος στο χωριό ψάχνω κανά πεσμένο φτερό απο Κίσσα

ειδικά αυτά τα γαλαζοασπρόμαυρα με τις ρίγες.....τα δίνω σε φίλες για σκουλαρίκια.....

Αν και η εξωτική Κυανοκίσσα έχει τα καλύτερα.....

.

Εικόνα

Εικόνα

.

Τώρα οσον αφορά τις Σαύρες Φίδια ο Ευθύμης της Ιβήρων είναι ο ειδικός.....

Τον έχουν σαν τον Παϊσιο κάπως.....Υπερφυσικές δυνάμεις και Θεϊκό χάρισμα.....μιλάει με τα Φίδια και τις Σαύρες λέει και τέτοια.....

Οταν τον γνώρισα και με πήγε σένα ξέφωτο στο δάσος αρχισε να μιλάει και μερικά απο τα Σαυρόφιδα αρχισαν να ανεβαίνουν πάνω του.....

Την μεθεπόμενη που έφυγα απο την Ιβήρων και ήμουν στο μονοπάτι με το που ακούω ένα σούρσιμο στα χόρτα παρατάω κάτω

το σακίδιο και κάθομαι στο εδαφος.....ο Ευθύμης μίλαγε αρα θα αρχίσω να μιλάω στή κουφή Σαύρα.....

Αφότου αρχισα το μίλημα ανα 2-3 λεπτά την ακουγα να μετακινήται στα χόρτα σαν να με εκανε ενα κύκλο.....

Στα 20 λεπτά το 40ποντο πράσινο Σαυρί πηδαει και σκάει μισό μέτρο μπροστα μου και καπάκι ενα πήδο και σκάει στο μπούτι μου..... :vp6:

Το μόνο Υπερφυσικό του Ευθύμη ήταν η υπομονή που χρειάστηκε οπως κι εγω να κάτσει και να μιλήσει στην Αγρια Φύση.....

Ετσι θάκανε κι ο Ορφέας που μάζευε τα ζώα γύρω του.....

Τα Σαμιαμίδια που είναι πιο εξοικιωμένα με τον ανθρωπο αν μιλήσεις θα τα φέρεις στο 5λεπτο.....

Εσυ που παίρνεις τα λοφόβουνα μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα.....λιγη υπομονή θέλει..... :wave:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Phorum.gr user: Doc McCoy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 13 Νοέμ 2024, 11:16

axilmar έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 11:04
Εισαι τελειως αφελης.

Πάλι το ίδιο σημαιάκι καραγκιοζάκο; Ο μόνος που συστηματικά σιωπεί εδώ είσαι εσύ, ανήμπορος να αντιτάξεις οτιδήποτε.

Τράβα παίξε τώρα με τα κουβαδάκια ή τα πλεϋμομπίλ σου. Αρκετά ασχολήθηκα.

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 13 Νοέμ 2024, 12:03

Καβαλάρης έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 11:16
axilmar έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 11:04
Εισαι τελειως αφελης.

Πάλι το ίδιο σημαιάκι καραγκιοζάκο; Ο μόνος που συστηματικά σιωπεί εδώ είσαι εσύ, ανήμπορος να αντιτάξεις οτιδήποτε.

Τράβα παίξε τώρα με τα κουβαδάκια ή τα πλεϋμομπίλ σου. Αρκετά ασχολήθηκα.
Τι να σου αντιταξω; σε καθε απαντηση σου κανεις πολλα λαθη λογικης, τα οποια σου υποδεικνυω, αλλα δεν καταλαβαινεις κυριολεκτικα τιποτα.

Για παραδειγμα, στο θεμα 'η ασθενης ειπε στον γιατρο για τον λεκε', σε ρωτησα πολυ συγκεκριμενα πραγματα, τα οποια αγνοησες, γιατι απλα θες να πιστευεις σε τετοια. Ποιες αποδειξεις εχεις, για παραδειγμα, οτι η ασθενης δεν ακουσε, εστω και εμμεσα, τις πληροφοριες αυτες απο καποιον τριτο; ή οτι τις ακουσε παροτι ηταν αναισθητη;

Μου λες οτι δεν ειμαι τιποτα, ουτε ειμαι ερευνητης, ουτε μελετητης. Ξερεις πως το λενε αυτο; λογικο σφαλμα, γιατι χρησιμοποιεις σαν αποδειξη την ιδιοτητα καποιων σαν αποδειξη. Argument from authority το λενε στα αγγλικα...στα ελληνικα το λεμε 'ξερεις ποιος ειμαι εγω';

Μου λες οτι η αποδειξη που παραθετω για τον θεο ειναι μια μπουρδα. Φυσικα ουτε καν την εξετασες λογικα. Ουτε καν αντιπαραθεσες καποιο επιχειρημα, απλα την απερριψες γιατι δεν συμφωνει με το πιστευω σου.

Εισαι ενας ουσιαστικα παραλογος ανθρωπος που δεν εχει ξεφυγει απο το ζωωδες, το οποιο, σε ανθρωπινο επιπεδο, περιλαμβανει και την ερμηνεια του κοσμου με προκαταληψεις, με εναν τελειως αντιεπιστημονικο και αντι-λογικο τροπο.

Με τον ιδιο τροπο που ενα ζωο επαναλαμβανει μια κινηση επειδη πιστευει οτι θα του αποφερει τροφη, επειδη βρηκε τροφη κατω απο συγκεκριμενες συνθηκες που δεν ισχυουν πια (αληθινο).

Δεν διαμορφωνεις μια αποψη βασισμενη στην λογικη ερμηνεια των γεγονοτων, σε μια ακολουθια στην οποια το επομενο βημα βασιζεται στο προηγουμενο.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 13 Νοέμ 2024, 14:53

ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 11:11

Οι Κίσσες είναι ίσως το πιο ωραία ομιλητικό ενδημικό της χώρας..... :romance-hearteyes:

ειδικά αυτά τα γαλαζοασπρόμαυρα με τις ρίγες.....τα δίνω σε φίλες για σκουλαρίκια.....

.

Εικόνα

[img]https://i.postimg.cc/90GJ16w0/4367 ... .jpg[/img]

.

Τον έχουν σαν τον Παϊσιο κάπως.....Υπερφυσικές δυνάμεις και Θεϊκό χάρισμα.....μιλάει με τα Φίδια και τις Σαύρες λέει και τέτοια.....

Οταν τον γνώρισα και με πήγε σένα ξέφωτο στο δάσος αρχισε να μιλάει και μερικά απο τα Σαυρόφιδα αρχισαν να ανεβαίνουν πάνω του.....

Την μεθεπόμενη που έφυγα απο την Ιβήρων και ήμουν στο μονοπάτι με το που ακούω ένα σούρσιμο στα χόρτα παρατάω κάτω

το σακίδιο και κάθομαι στο εδαφος.....ο Ευθύμης μίλαγε αρα θα αρχίσω να μιλάω στή κουφή Σαύρα.....

Αφότου αρχισα το μίλημα ανα 2-3 λεπτά την ακουγα να μετακινήται στα χόρτα σαν να με εκανε ενα κύκλο.....

Στα 20 λεπτά το 40ποντο πράσινο Σαυρί πηδαει και σκάει μισό μέτρο μπροστα μου και καπάκι ενα πήδο και σκάει στο μπούτι μου..... :vp6:

Το μόνο Υπερφυσικό του Ευθύμη ήταν η υπομονή που χρειάστηκε οπως κι εγω να κάτσει και να μιλήσει στην Αγρια Φύση.....

Τα Σαμιαμίδια που είναι πιο εξοικιωμένα με τον ανθρωπο αν μιλήσεις θα τα φέρεις στο 5λεπτο.....

Εσυ που παίρνεις τα λοφόβουνα μπορείς να το διαπιστώσεις εύκολα.....λιγη υπομονή θέλει..... :wave:

.

Μπραβο ρε μεγαλε, μεσα στα 10 καλυτερα ποστ που εχω διαβασει σε 20 χρονια στο πχορουμ, χαιρομαι ιδιαιτερα που σου αρεσουν οι κισσες, εγω στην αρχη ειδα οτι με παρακολουθουσαν και οσο προχωρουσα πηδουσαν απο δεντρο σε δεντρο γυρω μου, μετα εξαφανιζοντουσαν και μετα απο μιση ωρα ξερω γω επεστρεφαν και παλι το ιδιο παιχνιδι, μαλιστα η μια τωρα τελευταια οταν στεκομαι να ξεκουραστω κατεβαινει και καθεται κι αυτη στο εδαφος περιπου δεκα μετρα μακρια μου ενω οι αλλες δυο ειναι σε γειτονικα δεντρα.

Ειναι το πουλι με τη μεγαλυτερη περιεργεια και για καποιο λογο γουσταρουν οχι μονο να με κανουν χαζι αλλα θελουν να μου δειχνουν και την παρουσια τους μαλλον για να δουν πως θα αντιδρασω, εγω τις χαιρεταω συνηθως. Υποψιαζομαι και πως θελουν να τις ταισω και αυτο θα γινει καποια μερα, μαλλον καρυδια θα τους παω.

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 13 Νοέμ 2024, 19:38

Αρίστος έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 14:53
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 11:11

.

Εικόνα

[img]https://i.postimg.cc/90GJ16w0/4367 ... .jpg[/img]

.

.

Μπραβο ρε μεγαλε, μεσα στα 10 καλυτερα ποστ που εχω διαβασει σε 20 χρονια στο πχορουμ, χαιρομαι ιδιαιτερα που σου αρεσουν οι κισσες, εγω στην αρχη ειδα οτι με παρακολουθουσαν και οσο προχωρουσα πηδουσαν απο δεντρο σε δεντρο γυρω μου, μετα εξαφανιζοντουσαν και μετα απο μιση ωρα ξερω γω επεστρεφαν και παλι το ιδιο παιχνιδι, μαλιστα η μια τωρα τελευταια οταν στεκομαι να ξεκουραστω κατεβαινει και καθεται κι αυτη στο εδαφος περιπου δεκα μετρα μακρια μου ενω οι αλλες δυο ειναι σε γειτονικα δεντρα.

Ειναι το πουλι με τη μεγαλυτερη περιεργεια και για καποιο λογο γουσταρουν οχι μονο να με κανουν χαζι αλλα θελουν να μου δειχνουν και την παρουσια τους μαλλον για να δουν πως θα αντιδρασω, εγω τις χαιρεταω συνηθως. Υποψιαζομαι και πως θελουν να τις ταισω και αυτο θα γινει καποια μερα, μαλλον καρυδια θα τους παω.

.
φιλε,

κι εγω μιλώ με κάποια ζώα...

και γράφω και σε κάποια άλλα ζώα...

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 13 Νοέμ 2024, 21:12

axilmar έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 12:03
Για παραδειγμα, στο θεμα 'η ασθενης ειπε στον γιατρο για τον λεκε', σε ρωτησα πολυ συγκεκριμενα πραγματα, τα οποια αγνοησες, γιατι απλα θες να πιστευεις σε τετοια. Ποιες αποδειξεις εχεις, για παραδειγμα, οτι η ασθενης δεν ακουσε, εστω και εμμεσα, τις πληροφοριες αυτες απο καποιον τριτο; ή οτι τις ακουσε παροτι ηταν αναισθητη;
Θυμάμαι όταν ήμουν μικρός είχα δει σε όνειρο την απέναντι πολυκατοικία και δίπλα μια άλλη.
Εκείνη την εποχή το οικόπεδο απέναντι δεν είχε χτιστεί για αρκετά χρόνια, αλλά κάποια στιγμή ξεμπλόκαρε και το έχτισαν. Μέχρι τότε δεν θυμόμουν τίποτα για το όνειρο, αλλά ο πατέρας μου έβγαλε μια φωτογραφία όπου έδειχνε το καρέ που είχα δει στο όνειρο και μάλιστα με εντυπωσιακά χρώματα στον ουρανό. Εκεί θυμήθηκα και το όνειρο. Το θέμα είναι ότι το όλο σκηνικό μεταφέρεται σε άλλη διάσταση και στο χρόνο.
Μπορεί κάποιος να πει και φυσικά θα έχει δίκαιο ότι όλα αυτά δεν αποδεικνύονται. Έτσι είναι για έναν τρίτο αυτά δεν αποδεικνύονται ότι έγιναν, εκτός από εμένα που τα έζησα.
Όμως πολλοί άνθρωποι έχουν δει προφητικά όνειρα (και εικόνες μέσα σε αυτά), που επαληθεύονται στο ακέραιο, δεν είναι κάποιο σπάνιο φαινόμενο.

Άβαταρ μέλους
Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
Phorum.gr user: Αφροδιτη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 13 Νοέμ 2024, 21:25

Befaios έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 21:12
axilmar έγραψε:
13 Νοέμ 2024, 12:03
.. αλλά ο πατέρας μου έβγαλε μια φωτογραφία όπου έδειχνε το καρέ που είχα δει στο όνειρο και μάλιστα ..
Τι εκανε λεει;

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 13 Νοέμ 2024, 21:26

Μπορει σε κανεναν αιωνα να γινεται βεβαια..

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 13 Νοέμ 2024, 22:04

Πουλάς πνεύμα; Αν ναι, μην «πουλάς πνεύμα»... γιατί «μακάριοι οι πτωχοί το πνεύματι».

Άβαταρ μέλους

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 13 Νοέμ 2024, 22:22

Μην ψωνιζεις τοτε..

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών