tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 22:49
Λοξίας έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 22:27
tanipteros έγραψε: ↑17 Νοέμ 2024, 21:56
άλλο αθανασία και άλλο γνωστική τελειότητα φίλε Λοξία
την δυστυχία την επιλέγουν τα ίδια τα όντα... αφού έχουν απορία για τον θάνατο...
Ρε συ Τάνι...κάνουμε κύκλους.
Για την ακρίβεια, προσπερνάς όλα τα γιατί και επαναλαμβάνεις τις αιτιολογίες που οδήγησαν στα γιατί!
Οπότε, εγώ τα ξαναβάζω...
Για ΠΟΙΟΝ λόγο τα όντα φτιάχτηκαν με απορία για τον θάνατο; Για ΠΟΙΟΝ γαμημένο λόγο;
Δεν φτιάχτηκαν με απορία... ορισμένα θέλησαν να μάθουν τι είναι ο θάνατος και ορισμένα τι η αθανασία.
Τάνι, εξηγείς-απαντάς στο ΤΙ. Εγώ όμως θέλω απάντηση στο ΓΙΑΤΙ.
Γιατί να υπάρχει θάνατος. ΠΟΙΟΣ τον εισήγαγε στην πλάση και ΓΙΑΤΙ;
Η ερώτηση είναι γιατί να επιθυμεί ένα ον να πεθάνει;
Η απάντηση είναι διότι θέλει να βιώσει το φαινόμενο του θανάτου...ή αλλιώς διότι το ον παρατηρεί την υπόσταση του αλλά δεν δημιουργήθηκε με γνώση... θα το πω λίγο άκομψα... είναι ένας αθάνατος μπούφος...που αναζητά βιώματα και εμπειρίες.
Όχι, δεν είναι ακριβώς αυτή η ερώτηση αλλά είναι η ερώτηση που βολεύει απάντησης.
ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ αποφάσισε να με δημιουργήσει χωρίς γνώση;
ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ αποφάσισε να εισάγει τον θάνατο στην πλάση;
Αν με έχει φτιάξει "
τέλειο" σημαίνει ότι ΔΕΝ επιδέχομαι ούτε διόρθωσης ούτε βελτίωσης. Αν πρέπει να βελτιωθώ μέσω εμπειριών και να αποκτήσω γνώσεις, απλώς δεν είμαι τέλειος.
Αυτό να μου απαντήσεις (αν έχεις απάντηση) και όχι το τι συμβαίνει. Το γιατί συμβαίνει θέλω να μάθω και όχι το τι.
Από που κι ως που τα όντα επιλέγουν την δυστυχία; Ηλίθια είναι; μαλακισμένα είναι;
Δεν έχουν βιώματα ζωής και η τοποθέτηση τους σε ένα πεδίο δυισμού τους δίνει όλες τις εμπειρίες που αναζητούν.
Και ευχάριστες και δυσάρεστες...
Άντε πάλι με κυκλική απάντηση!

ΓΙΑΤΙ και ΠΟΙΟΣ αποφάσισε να μας δημιουργήσει εντός δυϊσμού; ΓΙΑΤΙ δεν εφάρμοσε μονισμό,ώστε να ΜΗΝ έχουμε όλες αυτές τις παλαβομάρες;
Επιλέγει την δυστυχία της η αντιλόπη στα δόντια ενός λιονταριού;
Επιλέγει την δυστυχία του το κοριτσάκι που το βιάζει ένας ανώμαλος;
Καταλαβαίνεις ΤΙ λες;
Δυστυχώς ναι το επιλέγει ... πριν ενσαρκωθεί...
Ωχ...απάντηση που παραπέμπει στην θεολογική άποψη των αβρααμικών θρησκειών:
"Ο άνθρωπος φταίει για το κακό"
Αλλά ΔΕΝ φταίει αυτός που δημιούργησε το κακό! Όχι, αυτός δεν φταίει! Σας έχουν ποτίσει το μυαλό με ενοχές...
Διότι χωρίς πρότερη δημιουργία, τίποτε δεν μπορεί να υπάρξει στο μετά.
Ο άνθρωπος ΔΕΝ μπορεί να δημιουργήσει (με την έννοια της θεϊκής δημιουργίας). Συνεπώς ΔΕΝ μπροεί να δημιουργήσει το κακό. Αν βρήκε το κακό, αυτό σημαίνει ότι υπήρχε ΗΔΗ στην πλάση. Ας ΜΗΝ το έφτιαχνε ο πλάστης, που μάλιστα ήξερε ότι θα το χρησιμοποιήσει...
Το να δημιουργείς το κακό, να με κάνεις εμένα αδύναμο ξέροντας ότι θα το χρησιμοποιήσω και μετά να με τιμωρείς με το κάρμα, είναι εντελώς σαδιστικό. Και η δικαιολογία της απόκτησης εμπειρίας, είναι εντελώς κοροϊδία, Τάνι.
Με λίγα λόγια, όποιος και αν είναι ο πλάστης, τα έχει κάνει σαν τα μούτρα του.
Δεν υπάρχει λογικός λόγος για μια πλάση βουτηγμένη στην άφατη δυστυχία και στον άκρατο πόνο.
Εσύ, θα έβαζες σε μια τέτοια πλάση το παιδί σου, ώστε "να αποκτήσει εμπειρίες";
Γιατί δεν αφήνεις ανοιχτά τα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας, ώστε το τρίχρονο παιδί σου να αποκτήσει την εμπειρία του καψίματος;
Αλλά επειδή ένα τέτοιο Ον, αν υπάρχει, δεν είναι δυνατόν να κάνει τέτοιες παπαριές, όλα όσα πιστεύει και νομίζει ότι ξέρει ο άνθρωπος στο θέμα αυτό, είναι αποτέλεσμα αιώνων φοβικής κατήχησης των θρησκειών. Οι θρησκείες, που σαν άλλες ανώνυμες εταιρείες, φροντίζουν πρωταρχικά το κέρδος τους με την αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου (αριθμός πιστών) και την συγκράτηση των προβάτων στο δικό τους μαντρί.