Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό
Re: Η αναγκαιότητα για επαναστατική μετάβαση στον Κομμουνισμό
Όσο και αν(να) θέλω να συμβαδίσω με το σύστημα, το ίδιο το σύστημα μας ξεβράζει....
- Ληστοσυμμορίτης
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει
Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.
- Ληστοσυμμορίτης
pylothess έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 17:00Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑26 Σεπ 2024, 13:57Dwarven Blacksmith
Ήσουν στο φεστιβάλ;
Όχι για την Αθήνα λέω, δες το βιντεακιΣτο Ρέθεμνος.
Ληστοσυμμορίτης
Δεν είμαι εγώ σπορά της τύχης , ο πλαστουργός της νιας ζωής,
εγώ είμαι τέκνο της ανάγκης και ώριμο τέκνο της οργής.
Δεν είμαστε επαναστάτες χωρίς αιτία. Δεν επαναστατούμε από χόμπι επειδή δεν έχουμε κάτι άλλο καλύτερο να κάνουμε.
Όταν υπάρχουν στρατιές ανέργων και σε εκβιάζει ο εργοδότης να δεχθείς να δουλέψεις σε συνθήκες γαλλέρες γιατί διαφορετικά θα σου δείξει την πόρτα της εξόδου ,πίσω από την οποία υπάρχουν στρατιές ανέργων που περιμένουν για να σε αντικαταστήσουν.
Τι να κάνουμε; Να πάρουμε τ' άρματα ; Να γίνουμε 17 Νοέμβρη ,πυρήνες της φωτιάς ,σέκτα επαναστατών και ρουβίκωνας;
Να πετάμε μήπως βόμβες μολότοφ; να σπάμε τζαμαρίες από μαγαζιά;
Αφού έχουμε ακόμη την ελευθερία της πολιτικής έκφρασης θα βγούμε στους δρόμους και θα διαδηλώσουμε.
Το ερώτημα δεν είναι γιατί φωνάζουμε . Το θα έπρεπε να είναι κανονικά , γιατί δεν φωνάζουν ΚΑΙ οι υπόλοιποι μπροστά σε όλα αυτά που συμβαίνουν.
Για ένα κομμάτι ψωμί δεν φτάνει η δουλειά.
Για ένα κομμάτι ψωμί πρέπει να δώσεις πολλά
Δεν φτάνει μόνο το μυαλό σου,
δε φτάνει μόνο το κορμί σου.
Το πιο σπουδαίο είν' η ψυχή σου, δικέ μου.
Έχει τους νόμους τους αυτή η ιστορία,
δεν φτάνει μόνο η δουλειά.
Ληστοσυμμορίτης
Δεν φτάνει μόνο η δουλειά.
Το πριο σπουδαίο είναι η ψυχή σου.
Πρέπει να ταυτιστείς με την επιχείρηση.
Να γίνεις ένα με την επιχείρηση. Να αποδεικνύεις καθημερινώς με κάθε τρόπο την πίστη
σου και την ευγνωμοσύνη σου σε αυτούς που σου δίνουν ένα καρβέλι ψωμί να τρως.
Δεν ξέρω αν η λύση είναι ο σοσιαλισμός ή όχι.
Ξέρω όμως ότι πρέπει να φωνάξουμε.
Αν δεν φωνάξεις δεν θα σε ακούσει κανένας.
Ακόμη και δεν εισακουστούμε τουλάχιστον δεν θα βρεθεί κανένας να μας πει ότι όλα αυτά
τα έκαναν με την συναίνεση μας.
Όπως λέει και το τραγούδι: Δεν είναι η σιωπή φωνή ,φωνή είναι μόνο η φωνή σου.
Ξέρω όμως ότι πρέπει να φωνάξουμε.
Αν δεν φωνάξεις δεν θα σε ακούσει κανένας.
Ακόμη και δεν εισακουστούμε τουλάχιστον δεν θα βρεθεί κανένας να μας πει ότι όλα αυτά
τα έκαναν με την συναίνεση μας.
Όπως λέει και το τραγούδι: Δεν είναι η σιωπή φωνή ,φωνή είναι μόνο η φωνή σου.
Στην οικονομική επιστήμη το λένε ξεκάθαρα αν και με επιστημονική ορολογία.
Πρέπει MR> MC.Σε απλά Ρωμαίικα .
MR είναι το οριακό έσοδο από κάθε εργαζόμενο.
MC είναι το ορικακό κόστος κάθε εργαζομένου.
Πιο απλά , πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να παράγει περισσότερο απ'αυτό που αμοίβεται για να έχει κέρδος η επιχείρηση.
Και το πιο ωραίο είναι ότι αυτά δεν τα διάβασα στον Ριζοσπάστη ,ούτε στα άπαντα του Στάλιν .
Τα παραπάνω τα έχω διαβάσει σε βιβλίο οικονομίας που το έχει γράφει ένας από τους πιο φιλελεύθερους οικονομολόγους.
Η οικονομική επιστήμη μιλάει ξεκάθαρα και δεν κρύβει τίποτα.
Αυτοί που τα κρύβουν είναι το HR management και το Marketing .
Πρέπει MR> MC.Σε απλά Ρωμαίικα .
MR είναι το οριακό έσοδο από κάθε εργαζόμενο.
MC είναι το ορικακό κόστος κάθε εργαζομένου.
Πιο απλά , πρέπει ο κάθε εργαζόμενος να παράγει περισσότερο απ'αυτό που αμοίβεται για να έχει κέρδος η επιχείρηση.
Και το πιο ωραίο είναι ότι αυτά δεν τα διάβασα στον Ριζοσπάστη ,ούτε στα άπαντα του Στάλιν .
Τα παραπάνω τα έχω διαβάσει σε βιβλίο οικονομίας που το έχει γράφει ένας από τους πιο φιλελεύθερους οικονομολόγους.
Η οικονομική επιστήμη μιλάει ξεκάθαρα και δεν κρύβει τίποτα.
Αυτοί που τα κρύβουν είναι το HR management και το Marketing .
- Ληστοσυμμορίτης
Το ξεμπέρδεμα με μητσοτάκηδες, ανδρουλάκηδες, τσίπρες, κασελάκηδες, φοντερλάηνες και λοιπά φασισταριά έρχεται μέσα από τον κομμουνισμό
- Ληστοσυμμορίτης
Οι εμπορικοί ανταγωνισμοί σε παγκόσμιο επίπεδο, οι μονοπωλιακές ενώσεις, τα τραστ και οι διεθνείς σχέσεις (λέγεμε γεωπολιτικη) έχουν φτάσει σε τέτοια γιγάντια κλίμακα και επίπεδο που από την ειρηνική φάση του ιμπεριαλισμού μεταβαίνουν σε πολεμική ως ένα πεδίο όπου λύνεται-καθορίζεται ο συσχετισμός δύναμης. Κανείς σε πλαίσιο ειρηνικού τραπεζιού διαπραγμάτευσης δεν αποδέχεται την μοιρασιά των αγορών και το "τραπέζι" στρώνεται με πολεμικούς εξοπλισμούς, και εμπόλεμες συρράξεις. Εκεί τσαλαπατιούνται οι λαοί για να κατασταλάξουν οι ιμπεριαλιστές σε νέο συσχετισμό δύναμης και να επανέλθει η νέα ιμπεριαλιστική ειρήνη με το πιστόλι στον κρόταφο.
Ένας φαύλος κύκλος ιμπεριλιστικής ειρήνης-ιμπεριαλιστικού πολέμου όπου μόνο η κοινωνική επανάσταση και η μετάβαση στον κομμουνισμό μπορεί να επιλύσει. Η μετάβαση από την πιο ώριμη ζωώδη κοινωνία (ανταγωνισμοί, ο πιο ισχυρός επικρατεί κτλπ) στην πραγματική ανθρώπινη κοινωνία όπου οι λαοί σχεδιάζουν τις τύχες τους με βάση τα αντικειμενικά συμφέροντα τους, μια κοινωνία όπου η ανθρωπότητα σκέφτεται επιστημονικά και η επιστήμη ανθρώπινα.
Ένας φαύλος κύκλος ιμπεριλιστικής ειρήνης-ιμπεριαλιστικού πολέμου όπου μόνο η κοινωνική επανάσταση και η μετάβαση στον κομμουνισμό μπορεί να επιλύσει. Η μετάβαση από την πιο ώριμη ζωώδη κοινωνία (ανταγωνισμοί, ο πιο ισχυρός επικρατεί κτλπ) στην πραγματική ανθρώπινη κοινωνία όπου οι λαοί σχεδιάζουν τις τύχες τους με βάση τα αντικειμενικά συμφέροντα τους, μια κοινωνία όπου η ανθρωπότητα σκέφτεται επιστημονικά και η επιστήμη ανθρώπινα.
- jackie Daniels
Ρε φίλε πες μου τότε ποιον να υποστηρίξω; Να υποστηρίξω τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που από κόμμα των καταλήψεων, της πλατείας , των Αναρχικών κ.τ.λ. έγινε ένα κόμμα με πρόεδρο Ελληνοαμερικανό μάνατζερ ναυτιλιακής εταιρείας; Όλα αυτά που μας παρουσιάζετε δεν μπορούν να γίνουν το συγχωροχάρτι του καπιταλισμού. Το μόνο όπλο που έχει ο λαός στα χέρια του για να πιέσει λίγο τα πράματα είναι το ΚΚΕ.
- Ληστοσυμμορίτης
μπορείς να αράξεις και σπίτι σου γιατί δεν σε εκφράζει κανένας, εγώ όταν το είχα πράξει δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.pylothess έγραψε: ↑06 Φεβ 2025, 00:47Ρε φίλε πες μου τότε ποιον να υποστηρίξω; Να υποστηρίξω τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που από κόμμα των καταλήψεων, της πλατείας , των Αναρχικών κ.τ.λ. έγινε ένα κόμμα με πρόεδρο Ελληνοαμερικανό μάνατζερ ναυτιλιακής εταιρείας; Όλα αυτά που μας παρουσιάζετε δεν μπορούν να γίνουν το συγχωροχάρτι του καπιταλισμού. Το μόνο όπλο που έχει ο λαός στα χέρια του για να πιέσει λίγο τα πράματα είναι το ΚΚΕ.
Και εγώ είχα αποσυρθεί για μια πενταετία περίπου . Αλλά οι ίδιες οι άσχημες εργασιακές συνθήκες ήταν αυτές που με έκαναν να ασχοληθώ ξανά με αυτά τα πράματα. Το ίδιο το σύστημα με έσπρωξε προς τα εκεί.Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑06 Φεβ 2025, 00:49μπορείς να αράξεις και σπίτι σου γιατί δεν σε εκφράζει κανένας, εγώ όταν το είχα πράξει δεν πήγε και πολύ καλά αυτό.pylothess έγραψε: ↑06 Φεβ 2025, 00:47Ρε φίλε πες μου τότε ποιον να υποστηρίξω; Να υποστηρίξω τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που από κόμμα των καταλήψεων, της πλατείας , των Αναρχικών κ.τ.λ. έγινε ένα κόμμα με πρόεδρο Ελληνοαμερικανό μάνατζερ ναυτιλιακής εταιρείας; Όλα αυτά που μας παρουσιάζετε δεν μπορούν να γίνουν το συγχωροχάρτι του καπιταλισμού. Το μόνο όπλο που έχει ο λαός στα χέρια του για να πιέσει λίγο τα πράματα είναι το ΚΚΕ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση To γράμμα Α στον κομμουνισμό
από Antipnevma » 25 Νοέμ 2024, 21:13 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 1 Απαντήσεις
- 364 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από pylothess