Δημοσκόπηση GPO Μάρτιος 2025

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
georgebi

Re: Δημοσκόπηση GPO Μάρτιος 2025

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 06 Μαρ 2025, 12:41

Χμμμμμμ....ενδιαφέρον....

Εικόνα
Εικόνα
https://www.protagon.gr/apopseis/komma- ... 4343103831

Ακούγεται όλο και πιο συχνά. «Κόμμα Τεμπών». Οτι δηλαδή σχεδιάζεται από κάποιον, κάποια ή κάποιους η δημιουργία ενός κόμματος που όλα του τα πρόσωπα και τα πολιτικά στοιχεία θα εκκινούν, θα τελειώνουν και θα περιστρέφονται γύρω από την τραγωδία των Τεμπών.

Δεν γνωρίζω αν οι φήμες αυτές έχουν κάποια βάση. Πάντως όταν κάτι ακούγεται έντονα και για ικανό χρονικό διάστημα, είτε υπακούει στην παροιμία «όπου υπάρχει καπνός υπάρχει φωτιά», είτε συχνότατα λειτουργεί ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία. Προσωπικά τη θεωρώ σαχλή ιδέα, όπως θα θεωρούσα σαχλή τη δημιουργία «κόμματος Ματιού» ή «κόμματος Μάνδρας» ή (παλιότερα) «κόμματος πυρκαγιών Ηλείας» ή (μιας και μιλάμε για σκάνδαλα ή «σκάνδαλα») «κόμματος Βατοπεδίου».

Αυτό όμως που στον κοινό νου εγγράφεται εύκολα ως ανοησία, στον νου του υπερφίαλου, του αριβίστα, του σαλταδόρου ή του απλώς πολιτικά ρηχού φαντάζει ως η ευκαιρία της ζωής του :102: . Οταν κάποιος άνθρωπος οργανικά συνδεδεμένος με τους άτυχους νεκρούς βλέπει την τεράστια συγκινησιακή, κοινωνική και εν τέλει πολιτική απήχηση που έχει αυτή η τραγωδία, χρειάζεται βαρύ και στέρεο έρμα εντός του για να μην το πάρει ανάποδα.

Πάνω σε αυτή την αντίφαση πατάνε οι φήμες για δημιουργία «κόμματος Τεμπών» από μη πολιτικά πρόσωπα που έγιναν γνωστά λόγω της τραγωδίας και συνεχίζουν να είναι στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Διότι και τον εαυτό τους θεωρούν (εκ Θεού και δυστυχήματος) τιμωρό, και σε κάποιον πολιτικό σχηματισμό δεν μπορούν να ενταχθούν. Τότε, ενδεχομένως, η δημιουργία «κόμματος Τεμπών» να φαντάζει ως η μοναδική τους λύση.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Μητσοτάκης (που κατηγορείται ως ο εγκληματίας των Τεμπών) πολύ θα ήθελε να δει μπροστά του ένα τέτοιο κόμμα. Θα ήταν η απόλυτη λύση για εκείνον. Το πάνδημο εναντίον του θα υποβαθμιζόταν αυτομάτως σε ευτελή κομματικό ανταγωνισμό. Ακόμα πιο ενδιαφέρον όμως θα είχε η στάση των κομμάτων που σήμερα μονοθεματικά ασχολούνται με τα Τέμπη, χρησιμοποιώντας την τραγωδία ως υπομόχλιο για την πτώση Μητσοτάκη.

Η Κωνσταντοπούλου, ο Βελόπουλος, ο Φάμελλος, ακόμα και ο Ανδρουλάκης, θα προτιμούσαν να τους βγάλουν τρία δόντια χωρίς αναισθησία παρά να δουν τη δημιουργία ενός «κόμματος Τεμπών» από κάποιους που έχουν σχέση με τα Τέμπη. Θα αφαιρούσε από αυτούς και τα κόμματα τους, όχι μόνο κομμάτι της δυνητικής πελατείας τους, αλλά κυρίως τη νομιμοποίηση να παριστάνουν αυτοί τους τιμωρούς για το «έγκλημα».

Αλλος θα κατείχε και την υψηλή κυριότητα, αλλά και την επικαρπία της τραγωδίας. Και τότε αυτοί με τι θα ασχολούνταν;

Πολλοί πάντως θα το ψήφιζαν......αρκετοί μάλιστα και από εδώ μέσα :g030:

Poll:Αν δημιουργηθει κομμα Καρυστιανου θα το ψηφισετε;
Εικόνα

Εγώ πάντως πιστευω πως ένα Κόμμα Τεμπών ένα 15% με 20% άνετα το πιανε

Για να δούμε....για να δούμε....έχουμε πολλά ακομα να δούμε :ne5:
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 06 Μαρ 2025, 12:54

Σαν λίγο μπερδεμένα μας τα λέει αυτή η δημοσκόπηση :smt017

Απ τη μια αυτό :102:
Εικόνα

και απ την άλλη ....αυτό :-?
Εικόνα

Βέβαια ο καθένας βλέπει όποιο τον συμφέρει και το άλλο απλά το παραβλέπει :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 06 Μαρ 2025, 12:59

Καθόλου αντίθετα δεν είναι το ένα με το άλλο. Μπορεί και η κυβέρνηση να προσπαθεί να συγκαλύψει και η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται και ότι υπάρχει ένα 42% που έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δηλαδή έχουμε ένα 42% οι οποίοι είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έπρεπε καν να ψηφίζουν.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 06 Μαρ 2025, 13:11

micmic έγραψε:
06 Μαρ 2025, 12:59
Καθόλου αντίθετα δεν είναι το ένα με το άλλο. Μπορεί και η κυβέρνηση να προσπαθεί να συγκαλύψει και η αντιπολίτευση να εκμεταλλευτεί πολιτικά.

Πάντως αν δεν κάνω λάθος στην ίδια δημοσκόπηση φαίνεται και ότι υπάρχει ένα 42% που έχει εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη. Δηλαδή έχουμε ένα 42% οι οποίοι είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έπρεπε καν να ψηφίζουν.

Το χω ξαναπεί...εγώ δεν ανήκω σε αυτό το 42% ....είμαι της σχολής Βουλαρινου

Εικόνα

Βέβαια επίσης πιστευω πως αυτοί που θέλουν την δικαιοσύνη του Πολάκη, του Ρουβίκωνα, της Χρυσής Αυγής, της Θύρας 7, του ΚΚΕ, της Κωνσταντοπούλου και του Βελόπουλου......και ειναι κάμποσοι...ακομα και εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι σε σενα)

είναι τόσο ηλίθιοι που δεν έπρεπε καν να ψηφίζουν. :102:
SpoilerShow

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 06 Μαρ 2025, 13:21

georgebi έγραψε:
06 Μαρ 2025, 13:11
micmic έγραψε:

Εικόνα

Βέβαια επίσης πιστευω πως αυτοί που θέλουν την δικαιοσύνη του Πολάκη, του Ρουβίκωνα, της Χρυσής Αυγής, της Θύρας 7, του ΚΚΕ, της Κωνσταντοπούλου και του Βελόπουλου......και ειναι κάμποσοι...ακομα και εδώ μέσα (δεν αναφέρομαι σε σενα)

Το θέμα είναι ότι ούτε ο Πολάκης, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Κωνσταντοπούλου κτλ ασκούν και καμμία σοβαρή κριτική στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ την ακούμπησε όσο ήταν στην κυβέρνηση, ούτε μπορεί κανείς να την ακουμπήσει. Οπότε αυτό που κάνει ο Βουλαρίνος είναι false dichotomy. Ότι δηλαδή αν δεν συμβιβαστούμε με την μπουρδελοδικαιοσύνη που έχουμε, θα έρθει η πλήρης κατάλυση του κράτους δικαίου. Οπότε καθήστε στ'αυγά σας και μη μιλάτε.

Το έχω ξαναπεί, ο Βουλαρίνος είναι από τους πλέον έξυπνους Νεοδημοκράτες επειδή το παίζει αντισυστημικός αλλά καταλήγει πάντα στο "τί να κάνεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή". Δεν καρφώνεται όσο ο στόκος ο Καμπουράκης αλλά για τον ίδιο σκοπό παλεύουν και οι δύο.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 06 Μαρ 2025, 13:47

micmic έγραψε:
06 Μαρ 2025, 13:21
georgebi έγραψε:
06 Μαρ 2025, 13:11
SpoilerShow
micmic έγραψε:

Εικόνα

Το θέμα είναι ότι ούτε ο Πολάκης, η Χρυσή Αυγή, το ΚΚΕ, η Κωνσταντοπούλου κτλ ασκούν και καμμία σοβαρή κριτική στην Ελληνική Δικαιοσύνη, ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ την ακούμπησε όσο ήταν στην κυβέρνηση, ούτε μπορεί κανείς να την ακουμπήσει. Οπότε αυτό που κάνει ο Βουλαρίνος είναι false dichotomy. Ότι δηλαδή αν δεν συμβιβαστούμε με την μπουρδελοδικαιοσύνη που έχουμε, θα έρθει η πλήρης κατάλυση του κράτους δικαίου. Οπότε καθήστε στ'αυγά σας και μη μιλάτε.

Το έχω ξαναπεί, ο Βουλαρίνος είναι από τους πλέον έξυπνους Νεοδημοκράτες επειδή το παίζει αντισυστημικός αλλά καταλήγει πάντα στο "τί να κάνεις, δεν έχουμε άλλη επιλογή". Δεν καρφώνεται όσο ο στόκος ο Καμπουράκης αλλά για τον ίδιο σκοπό παλεύουν και οι δύο.
Ενδεχομένως και να το παίζει αντιπολίτευση απο δεξιά στο Μητσοτάκη......και παράλληλα τον στηρίζει ΚΡΙΤΙΚΑ (μου θυμίζει κάποιον αυτό :roll: )

Απ την άλλη όμως το ότι δεν έχουμε άλλη επιλογή και αληθές ειναι και φυσικά δεν φταίει ο Μητσοτακης για αυτό :102:

Εγώ π.χ, ειλικρινά το λέω, θα θελα να χα μια πιο δεξιά επιλογή με προοπτική κυβέρνησης που να μην ειναι νούμερα....αλλά δεν την εχω :cry

Άσε που και το ΠΑΣΟΚ που όντως έχει πολλά κοινά με τη ΝΔ...αλλά ελλείψει άλλου που να μην ειναι νούμερο, δεν θα με χάλαγε να ήταν το αντίπαλο ''σοβαρό'' (με πολλά εισαγωγικά) δέος για τη ΝΔ

ακομα και αυτό τελευταία συριζιζει επικίνδυνα

Οπότε, ανεξάρτητα απ τις προθέσεις του ο Βουλαρινος.....επί της ουσίας άδικο δεν έχει :102:
SpoilerShow

Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope » 07 Μαρ 2025, 00:31

marabou έγραψε:
05 Μαρ 2025, 23:51
MasterofDope έγραψε:
05 Μαρ 2025, 23:21
Με πηραν πριν 10 ημερες και ειπα ειμαι αναποφάσιστος και όντως ειμαι
Αφού νεοδημοκράτης είσαι τι σκασίλα έχεις. Όταν θα γίνουν εκλογές πάλι το ίδιο θα ρίξεις.
ΒΡΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ...
ΝΔ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ 2019 ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΙΞΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?

Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope » 07 Μαρ 2025, 00:33

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε:
06 Μαρ 2025, 10:00
Θα καταστρέφουμε οικονομικά και γεωπολιτικά, γιατί με τον Κούλη υπάρχει τεράστια αναβάθμιση. :smt005:
Εντωμεταξυ ξεχνάνε πως ο Κούλης ψηφίστηκε ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ με το σύνθημα της τεχνοκρατικής αριστείας, πως θα αλλάξει το κράτος, τέρμα η μεταπολίτευση, κλπ. Στα οικονομικά ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμοζε φιλελεύθερες πολιτικές, σιγά τη διαφορά. Τώρα ο ίδιος λέει πως 5 χρονιά τα κάναμε κωλο στο μοναδικό ουσιαστικά που υποσχέθηκανε, με αποτέλεσμα και 57 νεκρούς, και τώρα βλέπουμε από το 27. Απλά οκ, κρατιεται επειδή η ΝΔ έχει βαθιές ρίζες στην κοινωνικη σαπιλα, όπως την ψηφίζει και η γιαγιά μου στο χωριό που είναι 98 χρόνων. Οι άλλοι για να έχουν δυναμική πρέπει να πείσουν, η ΝΔ να συσπειρώσει
Συμφωνώ απόλυτα με τον φιλο Ένοπλο Σοσιαλομπαχαλάκη
ΥΓ Πάντως αύριο θα παραβρεθω σε εκδήλωση του νέου κόμματος Κασσελάκη(για να δούμε τι θα δούμε)
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 07 Μαρ 2025, 01:27

MasterofDope έγραψε:
07 Μαρ 2025, 00:31
marabou έγραψε:
05 Μαρ 2025, 23:51
MasterofDope έγραψε:
05 Μαρ 2025, 23:21
Με πηραν πριν 10 ημερες και ειπα ειμαι αναποφάσιστος και όντως ειμαι
Αφού νεοδημοκράτης είσαι τι σκασίλα έχεις. Όταν θα γίνουν εκλογές πάλι το ίδιο θα ρίξεις.
ΒΡΕ ΣΑΛΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΣΟΥ...
ΝΔ ΨΗΦΙΣΑ ΤΟ 2019 ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΠΕΙΧΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΡΙΞΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΣΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ...
Τότε γιατί είσαι αναποφάσιστος ρε μπερδεμένε; Εγώ ξέρω μια χαρά τι μου γίνεται εσύ δεν ξέρεις. Εγώ έχω κατασταλάξει τουλάχιστον στο τι θα ψηφίσω.
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
SeaHawk
Phorum.gr user: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 07 Μαρ 2025, 01:36

georgebi έγραψε:
06 Μαρ 2025, 12:41

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Οταν τα εγραφα πριν ενα χρονο με εβριζαν
Ειναι βαρυ το φορτιο να εισαι μπροστα απο την εποχη σου

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 07 Μαρ 2025, 01:45

Για την ιστορια θυμισω οτι
στις 28 Μαρ 2024, 10:44 ανεβασα το

Και στις 28 Μαρ 2024, 13:32 δηλαδη 3 ωρες μετα ο χελωνος ανεβασε το
Poll, αν ένα υποθετικό κόμμα Γιαννόπουλου ερχόταν πρώτο στους τροφίμους των ψυχιατρικών κλινικών

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 07 Μαρ 2025, 01:50

SeaHawk έγραψε:
07 Μαρ 2025, 01:36
georgebi έγραψε:

Εικόνα
Εικόνα

Εικόνα

Οταν τα εγραφα πριν ενα χρονο με εβριζαν
Ειναι βαρυ το φορτιο να εισαι μπροστα απο την εποχη σου

Επειδή κάποιος γράφει τις ίδιες μαλακίες με σένα ένα χρόνο μετά, δε σημαίνει ότι δικαιώθηκες σε κάτι.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 07 Μαρ 2025, 01:51

ο συριζα εχει γινει το (πολιτικο) πουτανακι που το βαραει και το κλωτσαει ο ενας και ο αλλος ? :g094:

Άβαταρ μέλους
SeaHawk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από SeaHawk » 07 Μαρ 2025, 01:52

mao mao έγραψε:
07 Μαρ 2025, 01:50

Επειδή κάποιος γράφει τις ίδιες μαλακίες με σένα ένα χρόνο μετά, δε σημαίνει ότι δικαιώθηκες σε κάτι.
Αυτο που εχει γινει προς το παρων ειναι το εξης
Οταν το ελεγα διαβαζα εγω σπιλωνα την μανα θυματος,λερωνα το ονομα της, οτι εχω σοβαρο προβλημα και ειμαι για το ψυχιατρειο κτλ κτλ
Τωρα της το ζητανε οι ακολουθοι της και συζητιεταο ευρεως
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος SeaHawk την 07 Μαρ 2025, 01:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 07 Μαρ 2025, 01:53

georgebi έγραψε:

Εικόνα
:smt023:smt038:goodpost::bravo::+1:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα