ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΑΝ
- Παλαιοελλαδίτης
Re: ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΓΓΙΞΑΝ
Αναλύοντας και ερμηνεύοντας Λένα Παπαδοπούλου. 

Οκ,το είδα κι απ΄την δική σας οπτική ,με το ''σβήνει'' ως Διαγράφει.Εντάξει βγαίνει κάποιο νόημα αλλά αν θέλουμε να είμαστε αυστηροί και ακριβείς,έχω την εντύπωση πως έχει πέσει σε κακή συγκυρία εννοιολογικής σύζευξης.Συνήθως χρησιμοποιούμε τη φωτιά ως μέσο ανάφλεξης και εκεί είναι η ένστασή μου με όση μεγένθυση μπορεί να έχει ο όρος.Εκεί είναι που με μπέρδεψε.Λέμε ''λιώνω απ΄την φλόγα σου'',''με καίς σαν φωτιά'' αλλά είναι λιγάκι δύσκολο να συναντήσουμε την έκφραση ''η φωτιά σου με σβήνει'' ή το προκείμενο ''την αγάπη μας καμιά φωτιά δε σβήνει''.Κι αυτό ,όχι γιατι το λέω εγώ ούτε και το έβγαλα απο την κοιλιά μου .Στην συγκεκριμένη περίπτωση ο όρος ''σβήνει'' συγχέεται ως έννοια με τη ''φωτιά'' που προηγείται.
Οκ ,κατανοητό ως ''Διαγραφή''
Οκ ,κατανοητό ως ''Διαγραφή''
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Και να σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για απλό τετράστιχο τραγουδιού με πρόδηλη νοηματική κατάστρωση...

Πού να πιάσουμε και Σεφέρη... βυθισμένοι μέσα σε καταχνιές από τ’ άσπιλα φτερά των κύκνων που μας πληγώναν.
Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία