Pertinax έγραψε: ↑21 Απρ 2025, 18:48
Από τότε που αρχίσαμε να συζητάμε μαζί δεν έκανα καμιά σοβαρή αναθεώρηση.

Προσπαθώ να βρω τη μέση οδό τόσο στο ρωμέικο όσο και στο νεοελληνικό εθνικό αφήγημα.
Άρα, παραδέχεσαι ότι προσπαθείς να συμβιβάσεις την αλήθεια με το ψέμα απλά και μόνο για να εξωραΐσεις τον Νέο Ελληνισμό!...
Από την άλλη, εσύ είσαι "ακραίος εθνικιστής" του ρωμέικου (υποστηρίζοντας μονάχα την αυσονική του ρίζα) και εντελώς μηδενιστής του Νέου Ελληνισμού.
Όπα! Δεύτερο λαβράκι αυτό το μήνα! Αν εγώ είμαι πράγματι «εθνικιστής του ρωμαίικου» τότε το τι υποστηρίζω εγώ για το ρωμαίικο μετράει εκατομμύρια φορές περισσότερο απ' ό,τι υποστηρίζεις εσύ!
(υποστηρίζοντας μονάχα την αυσονική του ρίζα)
Αυτή που ήθελαν οι «Ρωμαίοι» εκ «Ρωμαίων»! Ο αιρετικός, ο σχιζοφρενής, οι έξυπνοι διπλωμάτες και οι Ουνιτοπαγανιστές αναφέρονται και στους Έλληνες σύμφωνα με τις επιταγές της Δύσης!
Ο μηδενισμός είναι τοξικός, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για την εθνική ταυτότητα στην οποία (υποστηρίζεις ότι) ανήκεις.
Πώς συμπέρανες ότι επιθυμώ την εξεφάνιση του Νέου Ελληνισμού;
Μπορείς να μας δώσεις και μια θετική ιστορική εικόνα του Νεοελληνισμού (έτσι όπως εσύ τον φαντάζεσαι),
Αυτό το νήμα είναι για τη Ρωμανία, όχι για την Ελλάδα... Από την άλλη, γιατί κάτι πρέπει να έχει «θετική ιστορική εικόνα» για να ανήκεις σε αυτό;
πέραν από την ανελέητη κριτική (είτε δίκαιη είτε άδικη) περί της δυτικής ιδεολογικής επιβολής και του ιστορικού αυτοεξευτελισμού;
Έχω δίκαιο; Ναι ή όχι; Τελικά κάποιοι προτιμούν να εξωραΐζουν τον εξευτελισμό παρά να τον αναγνωρίζουν ξεκάθαρα ως τέτοιο! Τόσος εγωισμός και τόσος εθισμός στον εξευτελισμό και στο θέατρο του παραλόγου...
Τα "Πάτρια Κωνσταντινουπόλεως" ξεκινούν από τον Βύζαντα και όχι από τον Κωνσταντίνο.
Ε, και; Ανούσια, αντικειμενική περιγραφή της ιστορίας...
Οπότε κόψε τις σαχλαμάρες και άρχισε να σκέφτεσαι πιο αντικειμενικά.
Όταν ήρθε ο Κωνσταντίνος δημιούργησε μία
νέα πόλη (στη θέση του Βυζαντίου) σύμφωνα με κάθε ρωμαίικη πηγή; Ναι ή όχι; Όλες οι χρονογραφίες συνδέουν κάπως τη ρωμαίικη ιστορία, μέσω του Βυζαντίου ως προγόνου της Κωνσταντινούπολης, με την ελληνική ιστορία; Ναι ή όχι; Όλες οι Εκφράσεις προς την Κωνσταντινούπολη (πλην των Ουνιτοπαγανιστών) αφήνουν περιθώριο σύνδεσης των δύο ή ξεκάθαρα τις διακρίνουν; Την παρουσιάζουν ξεκάθαρα και συστηματικά ως αυσονογενή; Ναι ή όχι; Άλλος πρέπει να κόψει τις σαχλαμάρες και να αρχίσει να σκέφτεται αντικειμενικά!...