hellegennes έγραψε: ↑26 Δεκ 2018, 23:49Όχι. Εμφανώς κάποιοι άνθρωποι έχουν έφεση και ταλέντο για ένα συγκεκριμένο πράγμα. Πολύ λίγοι άνθρωποι είναι τόσο προσαρμοστικοί ώστε να μπορούσαν να κάνουν κάτι το ίδιο πετυχημένο στον χώρο και τον τόπο που γεννήθηκαν. Δηλαδή αν ο Τομ Κρουζ είχε γεννηθεί στο Ουζμπεκιστάν θα κατάφερνε να κάνει κάτι εξίσου πετυχημένο σε άλλον τομέα;Yochanan έγραψε: ↑20 Δεκ 2018, 18:02+1Chilloutbuddy έγραψε: ↑17 Δεκ 2018, 09:58Ε κοίτα αν είσαι βλάκας τεμπέλης και ατάλαντος σίγουρα δε βοηθάει
Αν είσαι έξυπνος ταλαντούχος και εργατικός βοηθάει.
Αν έχεις γεννηθεί πλούσιος βοηθάει πολύ παραπάνω.
Αν έχεις γεννηθεί φτωχός μάλλον την πούτσισες.
Αυτά έχω.
ειναι το λεγομενο ovarian lottery
απο την αλλη το τι θα κανεις εκει που γεννηθηκες ειναι σε σενα.Άλλο πέντε πράγματα -που ο καθένας μας θα τα ορίσει διαφορετικά- και άλλο το «έγινα εκατομμυριούχος» ή διάσημος επιστήμονας/καλλιτέχνης/μοντέλο/περσόνα. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν σε όλην τους την ζωή και δεν τα καταφέρνουν ποτέ. Αυτοί λέγονται πλειοψηφία. Στους 100 χιλιάδες συγγραφείς, ο ένας θα καταφέρει να γίνει γνωστός (όχι απαραίτητα πλούσιος). Σε βεβαιώ ότι και οι υπόλοιποι 99.999 έχουν τις ίδιες φιλοδοξίες, θάρρος, επιμονή και εργατικότητα.Yochanan έγραψε: ↑20 Δεκ 2018, 18:02και για να μην παμε σε καταστασεις ενα στο δισεκατομυριο ας παμε σε κατι πιο βατο: ενα στους χιλιους, εκει δεν μπορει να πεις οτι ειναι τυχη , βλέπεις στους ανθρώπους που εχουνε κανει πεντε πραματα στη ζωη τους καποια κοινα: φιλοδοξια, θαρρος, θρασσος, επιμονη, εργατικοτητα, κοινονικοτητα, ευφυια κλπ. Οχι αυτα που λεει η κοινωνια οτι πρέπει να εχεις βεβαια (για τους δικους της λογους και καλα κανει) αλλα αυτα που οντως χρειαζονται.
Να δώσω κι ένα άλλο, αρκετά θλιβερό παράδειγμα. Ο Ίγκνατς Ζέμελβαϊς ήταν ένας γιατρός του 19ου αιώνα που πρότεινε πρώτος την αντισηπτική διαδικασία στις μαιευτικές κλινικές. Παρότι οι δημοσιεύσεις του έδειχναν ξεκάθαρα ότι η απολύμανση των χεριών μείωνε σημαντικά την βρεφική θνησιμότητα, οι γιατροί της εποχής τον κορόιδευαν και θεωρούσαν προσβλητική την πρακτική, μέχρι που ο Ζέμελβαϊς έπαθε νευρικό κλονισμό και τον έκλεισαν σε άσυλο, όπου λίγες μέρες αργότερα πέθανε από το ξύλο που έφαγε από τους φύλακες.
Λίγα χρόνια μετά, ο Παστέρ απέδειξε την ορθότητα της εμπειρικής πρακτικής του Ζέμελβαϊς και ο Λίστερ (του γνωστού Listerine) ξαναέφερε στο προσκήνιο τις πρακτικές αντισηπτικής διαδικασίας και έγινε διάσημος και πλούσιος (και τον τιμάω πρωί-μεσημέρι-βράδυ). Μπινιά.
.
Τό παράδειγμα τού Ελληγεννή μέ τόν Ζέμελβάις είναι από τά αγαπημένα ενός νευρολόγου φίλου μου
καί θά συμπληρώσω υπέρ-επίκαιρο γιατί παίζονται ζωές κάθε μέρα ....
Νομίζω υπήρξε καί νήμα μέ τό θέμα τών υπερδιπλάσεων άν θυμάμαι καλά Θανάτων στήν Εντατική στήν Ελλάδα έναντι τής
Ε.Ε ....

Ο Κατσι-φάρας ο Πασόκιος έχει πεί γιά μία όψη τού θέματος ότι άν δέν ήταν ο Αλλαγέας δέν θά μάς ήξερε
ούτε ο θυρωρός τής πολυκατοικίας μας ..... δηλαδή ότι οι γνωριμίες σου είναι ίσως τό μεγαλύτερο κεφάλαιο πού έχεις .....
Μιά Ψυχολόγος κάποτε στήν ερώτησή μου ... τί σκέφτονται οι άνθρωποι σέ όλη τους τή Ζωή .... μού απαντά Τίποτα .... !
Λίγο γύρω από τήν οικογένεια ... καί Λίγο γύρω από τή δουλειά ....!
Καί τί νά σκεφτεί ο Παππούα αφού τού τάχουν πεί Ολα οι Γονείς καί η Κοινωνία .... τά ξέρει ήδη Ολα ....
Αυτή πρέπει νά είναι ακόμα μιά πλευρά τού θέματος ..... οι άνθρωποι επαναπαύονται ....στά γνωστά ....
Αυτό πρέπει νά δηλώνει καί η παροιμία ... Αυτή η στάνη ...αυτό τό τυρί βγάζει .....
Οπως καί μετά από χιλιετίες ....μόνο Ενα μυαλό σκέφτηκε νά πλαγιάσει τό αλέτρι καί νά κάνει τήν επανάσταση ....
Θέλουμε δρόμο ακόμα ....
.