Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
-
Νετο Γκουερινο
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Νετο Γκουερινο » 02 Μάιος 2023, 17:32
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:28
Εγω διαβαζοντας το Σιλμαριλιον του Τολκιν καταλαβα σε ποιο κεφαλαιο αναφερεται στα γεγονοτα της Εξοδου και οτι υπαινισσεται πως εγιναν σε πολυ παλαιοτερο ιστορικο κυκλο.
.
Άντε μωρέ μλκ και εσύ,πες μας ακριβώς τι εννοείς
Με το τσιγκελι πρέπει να στα βγάζουμε;
-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:32
AlienWay έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:31
Εγω διαβαζοντας το Σιλμαριλιον του Τολκιν καταλαβα σε ποιο κεφαλαιο αναφερεται στα γεγονοτα της Εξοδου και οτι υπαινισσεται πως εγιναν σε πολυ παλαιοτερο ιστορικο κυκλο.
.
Ασσυριακά ιστορικά γεγονότα δηλαδή.
Απο Βορεια μυθολογια ειχε επηρεαστει ο Τολκιν.
.
-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:33
Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:32
.
Άντε μωρέ μλκ και εσύ,πες μας ακριβώς τι εννοείς
Με το τσιγκελι πρέπει να στα βγάζουμε;
Αφου δεν θελω να το πω, διαβαστε ωστοσο το Σιλμαριλιον και καποια στιγμη σε ενα κεφαλαιο θα σας κανει κλικ οτι διαβαζετε τη διηγηση της Εξοδου.
.
-
tanipteros
από tanipteros » 02 Μάιος 2023, 17:34
Νετο Γκουερινο έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:29
tanipteros έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:01
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:00
Αν ειχες λιγο μυαλουδακι αντι για εριστικη διαθεση θα καταλαβαινες ευκολα οτι η διηγηση της Εξοδου ειναι συμβολικη
Δεν υπηρχε περιπτωση να περιπλανιοντουσαν επι 40 χρονια οι Εβραιοι στην ερημο.
Αυτο κατι αλλο θελει να σου δειξει.
.
ό,τι πεις....έχεις δίκιο....το άλλο με τις παρθένες που γεννάνε το ξέρεις;
Ρε φίλε,μπορείς να μας πεις τον λόγο που η συμπεριφορά σου απέναντι στον αριστο είναι τόσο απαράδεκτη;
Δεν σε διαβάζω συχνά,αλλά από το λίγο που έχω δει,το μόνο που μπορείς να κάνεις για να μάθεις κάτι καινούργιο,είναι να διαβάζεις με θρησκευτική ευλάβεια τα κείμενα του αρίστου σε τέτοια θέματα
Είτε συμφωνείς με αυτά είτε διαφωνείς,θα μάθεις πολλά και θα ξεφύγεις από την άγνοια που φανερά σε διακατέχει
έχω αυτήν την αντιμετώπιση διότι είναι ότι τον συμφέρει....δεν έχει λογική...
από τη μια λέει ότι ο Παράδεισος και το ξύλο του καλού και κακού είναι μύθος και από την άλλη πιστεύει σε θαύμα παρθενογένησης για να υποστηρίξη την γέννηση του Ιησού ιστορικά....
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

-
tanipteros
από tanipteros » 02 Μάιος 2023, 17:35
εγώ του το ξαναλέω...οι Χριστιανοί τα πιστεύουν όλα κυριολεκτικά δεν έχουν μύθους.
το λέω αυτό διότι κάπου υποστήριξε ότι είναι Χριστιανός που πιστεύει στο 3δικό θεό...
και υπόψιν δεν είμαι καθόλου εριστικός με τον Αρίστο...απλά του μιλαω στα ίσια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
tanipteros την 02 Μάιος 2023, 17:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

-
AlienWay
- Phorum.gr user: AlienWay
από AlienWay » 02 Μάιος 2023, 17:37
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:32
AlienWay έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:31
.
Ασσυριακά ιστορικά γεγονότα δηλαδή.
Απο Βορεια μυθολογια ειχε επηρεαστει ο Τολκιν.
.
Γενικά έχω διαβάσει ότι η Παλαιά Διαθήκη βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στους Ασσύριους και στους Βαβυλώνιους. Μη ξεχνάμε επίσης ότι εκεί, στη Μεσοποταμία αποίκησαν οι πρώτοι αρχάνθρωποι από την Ερυθραία και ότι τους πρώτους αιώνες τους, η ανθρωπότητα εξαπλωνόταν αργά, με βάση τη συστημική προιστορία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:38
tanipteros έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:35
εγώ του το ξαναλέω...οι Χριστιανοί τα πιστεύουν όλα κυριολεκτικά δεν έχουν μύθους.
το λέω αυτό διότι κάπου υποστήριξε ότι είναι Χριστιανός που πιστεύει στο 3δικό θεό...
Για να σε ευχαριστησω θα σου πω οτι ενω πιστευω στα Ευαγγελια (και σου εξηγησα το λογο), αντιθετα θεωρω οτι πολλα απο τα συναξαρια των αγιων ειναι βασισμενα σε παλαιοτερες μυθολογικες διηγησεις.
.
-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:41
AlienWay έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:37
Γενικά έχω διαβάσει ότι η Παλαιά Διαθήκη βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στους Ασσύριους και στους Βαβυλώνιους. Μη ξεχνάμε επίσης ότι εκεί, στη Μεσοποταμία αποίκησαν οι πρώτοι αρχάνθρωποι από την Ερυθραία και ότι τους πρώτους αιώνες τους, η ανθρωπότητα εξαπλωνόταν αργά, με βάση τη συστημική προιστορία.
Ειναι μια εκδοχη, η δευτερη εκδοχη ειναι οτι ο Μωυσης ηταν μελος του αιγυπτιακου ιερατειου και απο εκει πηρε τη διηγηση της Γεννησης, η τριτη εκδοχη που πιστευω εγω ειναι πως προκειται για αρχετυπικες διηγησεις κοινες σε ολους τους λαους και που απλα αλλαζει το περιτυλιγμα, πιχι τα ιδια προσωπα και τα ιδια γεγονοτα κρυπτογραφουνται με διαφορετικους τροπους.
.
-
tanipteros
από tanipteros » 02 Μάιος 2023, 17:42
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:38
Για να σε ευχαριστησω θα σου πω οτι ενω πιστευω στα Ευαγγελια (και σου εξηγησα το λογο), αντιθετα θεωρω οτι πολλα απο τα συναξαρια των αγιων ειναι βασισμενα σε παλαιοτερες μυθολογικες διηγησεις.
.
έχεις δει τι γράφουν οι lonelyrider και Ο.Ι. για τέτοια θέματα που είναι Χριστιανοί; Τα πιστεύουν για αλήθεια... και αυτό σου λεω....ότι έτσι είναι η γραμμή του Χριστιανισμού να μην έχει μύθους...
αν πιστεύεις σε μύθους Χριστιανικούς απλά δεν είσαι Ορθόδοξος είσαι κάτι άλλο...και καλά κάνεις εγώ δεν λογοκρίνω αυτό...

-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:44
Παραδειγμα διαφορετικης κρυπτογραφησης στην ιδια ιστορια σε διαφορετικες παραδοσεις.
Προμηθεας=Οφις
Διας=Γιαχβε
Θεικη φωτια=Μηλο
Αλυσσοδεμα στον βραχο=Εξοδος απο τον Παραδεισο
.
-
tanipteros
από tanipteros » 02 Μάιος 2023, 17:48
.
η προσωπική μου θέση (δεν είμαι Χριστιανός) είναι ότι η ΠΔ και ΚΔ περιέχει μύθους ναι συμφωνούμε... αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η ΚΔ είναι όλη μια μυθοπλασία παρμένη λίγο από Απολλώνιο Τυαννέα, λίγο από Διόνυσο, λίγο από Χαλδαίους κτλ...

-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:49
tanipteros έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:48
.
η προσωπική μου θέση (δεν είμαι Χριστιανός) είναι ότι η ΠΔ και ΚΔ περιέχει μύθους ναι συμφωνούμε... αλλά προσωπικά πιστεύω ότι η ΚΔ είναι όλη μια μυθοπλασία παρμένη λίγο από Απολλώνιο Τυαννέα, λίγο από Διόνυσο, λίγο από Χαλδαίους κτλ...
Ο ιδιος ο Απολλωνιος ο Τυανεας ειναι ενα σχεδον μυθικο προσωπο με ζωη που ειναι ενα εθνικο συναξαρι.
.
-
hellegennes
από hellegennes » 02 Μάιος 2023, 17:49
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:41
Ειναι μια εκδοχη, η δευτερη εκδοχη ειναι οτι ο Μωυσης ηταν μελος του αιγυπτιακου ιερατειου και απο εκει πηρε τη διηγηση της Γεννησης.
Σιγά μην χρειαζόταν να έχει πρόσβαση σε ιερατείο για να γράψει παραμύθια χωρίς λογικό ειρμό και χωρίς καμμιά σύνδεση με την πραγματικότητα, όπως σου έχω αποδείξει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
Αρίστος
από Αρίστος » 02 Μάιος 2023, 17:50
hellegennes έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:49
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:41
Ειναι μια εκδοχη, η δευτερη εκδοχη ειναι οτι ο Μωυσης ηταν μελος του αιγυπτιακου ιερατειου και απο εκει πηρε τη διηγηση της Γεννησης.
Σιγά μην χρειαζόταν να έχει πρόσβαση σε ιερατείο για να γράψει παραμύθια χωρίς λογικό ειρμό και χωρίς καμμιά σύνδεση με την πραγματικότητα, όπως σου έχω αποδείξει.
Την ιδια ακριβως ιστορια ομως διηγηθηκαν και οι Ελληνες οπως και ενα σωρο ακομη λαοι.
Αρίστος έγραψε: ↑02 Μάιος 2023, 17:44
Παραδειγμα διαφορετικης κρυπτογραφησης στην ιδια ιστορια σε διαφορετικες παραδοσεις.
Προμηθεας=Οφις
Διας=Γιαχβε
Θεικη φωτια=Μηλο
Αλυσσοδεμα στον βραχο=Εξοδος απο τον Παραδεισο
.
-
-
- 30 Απαντήσεις
- 1181 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
06 Νοέμ 2023, 23:56
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 290 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
04 Μάιος 2024, 14:47
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.