Linux - Γενικα
Re: Linux - Γενικα
Βασικά και να έχουν βγει σιλικονόμουνα δε θα χει drivers για linux, οπότε..
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑13 Νοέμ 2020, 23:13Οτι χρειάζεται να ξέρω για Λίνουξ το έμαθα απ' αυτό το βίντεο.

Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Ρε κάντου δώρο κανένα κομπολόι.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Ναι. Αν έχεις καλό μηχάνημα καλό μηχάνημα (μνήμη), Χαμήλωσέ το στο 10 ή στο 1 ή και μηδένισέ το. Ξέρεις πως ή να γκουγκλάρω την εντολή γιατί δεν τη θυμάμαι. Βασικά και στο ιστορικό του τερματικού μου να κάνω ένα μπρόουζινγκ, θα τη βρω.
θα την βρω, δεν ειναι κατι.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."
Μην το πειράζεις. Το 99% της χρήσης του δεν θα έχει καμία σημασία, και στο 1% που θα το χρειαστείς λόγω κάποιας ram-οφάγας εφαρμογής πιθανόν να σου παγώνει το πισί κατά διαστήματα.
Γενικά, μην πειράζεις παραμέτρους του συστήματος εκτός αν ξέρεις τί κάνεις.
Τι μου λες τώρα; Άμα δεν ξέρεις κάτι πως θα το μάθεις αν δεν πειράξεις; Έχω κατασφάξει το grub.cfg και άλλα αρχεία στο /etc/grub για να μη μου βγάζει αυτόματα την προεπιλεγμένη ονομασία του συστήματος, στην εκκίνηση.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:34Μην το πειράζεις. Το 99% της χρήσης του δεν θα έχει καμία σημασία, και στο 1% που θα το χρειαστείς λόγω κάποιας ram-οφάγας εφαρμογής πιθανόν να σου παγώνει το πισί κατά διαστήματα.
Γενικά, μην πειράζεις παραμέτρους του συστήματος εκτός αν ξέρεις τί κάνεις.
Για το σουάπινες πάντως, ξέρω ότι βάζουνε εξηντάρα από προεπιλογή γιατί υποθέτουν ότι δεν θα έχει μεγάλη μνήμη. Εγώ λέω ότι δεν θα κολλήσει ποτέ η μνήμη που πήρα (υποθέτω). Είναι 3200 με cl 14 διπλή και 16 γίγα. Γιατί να μην το βάλω μηδέν το σουάπινες;
Μια και λέμε για μνήμες θυμήθηκα ένα παλιό στιχάκι μου:
Αν δεν μ' απατά η μνήμη μ'
είχα ψείρες στο μνιμ μ'

Δεν έγραφα σε εσένα βρε τρελέ. Εσύ είσαι ειδική περίπτωση κάγκουρα πειραματιζόμενου.Χαοτικός έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:47Τι μου λες τώρα; Άμα δεν ξέρεις κάτι πως θα το μάθεις αν δεν πειράξεις; Έχω κατασφάξει το grub.cfg και άλλα αρχεία στο /etc/grub για να μη μου βγάζει αυτόματα την προεπιλεγμένη ονομασία του συστήματος, στην εκκίνηση.

Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν 45 εγκαταστάσεις του λειτουργικού για να μάθουν το grub.
Λες να είναι τόσο ανίκανοι που να μην σκέφτηκαν να βάλουν έναν απλό αλγόριθμο που να αλλάζει το swappines ανάλογα με τη διαθέσιμη RAM;Για το σουάπινες πάντως, ξέρω ότι βάζουνε εξηντάρα από προεπιλογή γιατί υποθέτουν ότι δεν θα έχει μεγάλη μνήμη. Εγώ λέω ότι δεν θα κολλήσει ποτέ η μνήμη που πήρα (υποθέτω). Είναι 3200 με cl 14 διπλή και 16 γίγα. Γιατί να μην το βάλω μηδέν το σουάπινες;
Λες να είσαι η ιδιοφυΐα των Linux;

Δεν είναι τόσο απλό όπως "πόση RAM έχω; Α, οκ, ας βάλω το swappiness στο 3".
Έχει σχέση με τα προγράμματα που χρησιμοποιείς, πώς τα χρησιμοποιείς, πόσες είναι οι max απαιτήσεις της χρήσης RAM κλπ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Νοέμ 2020, 14:57, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγώ δεν τον έχω δει πουθενά όμως. Σε ότι λειτουργικό έχω βάλει μόνο εξήντα μου βγάζει.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:53Δεν έγραφα σε εσένα βρε τρελέ. Εσύ είσαι ειδική περίπτωση κάγκουρα πειραματιζόμενου.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν 45 εγκαταστάσεις του λειτουργικού για να μάθουν το grub.Λες να είναι τόσο ανίκανοι που να μην σκέφτηκαν να βάλουν έναν απλό αλγόριθμο που να αλλάζει το swappines ανάλογα με τη διαθέσιμη RAM;Για το σουάπινες πάντως, ξέρω ότι βάζουνε εξηντάρα από προεπιλογή γιατί υποθέτουν ότι δεν θα έχει μεγάλη μνήμη. Εγώ λέω ότι δεν θα κολλήσει ποτέ η μνήμη που πήρα (υποθέτω). Είναι 3200 με cl 14 διπλή και 16 γίγα. Γιατί να μην το βάλω μηδέν το σουάπινες;
Κάτσε τι εννοείς; Άμα κάνει εσύ εγκατάσταση τώρα ας πούμε, θα σου βγάλει 50 ή 40 ξέρω γω;

Χαοτικός έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:57Εγώ δεν τον έχω δει πουθενά όμως. Σε ότι λειτυορφικό έχω βάλει μόνο εξήντα μου βγάζει.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:53Δεν έγραφα σε εσένα βρε τρελέ. Εσύ είσαι ειδική περίπτωση κάγκουρα πειραματιζόμενου.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν 45 εγκαταστάσεις του λειτουργικού για να μάθουν το grub.Λες να είναι τόσο ανίκανοι που να μην σκέφτηκαν να βάλουν έναν απλό αλγόριθμο που να αλλάζει το swappines ανάλογα με τη διαθέσιμη RAM;Για το σουάπινες πάντως, ξέρω ότι βάζουνε εξηντάρα από προεπιλογή γιατί υποθέτουν ότι δεν θα έχει μεγάλη μνήμη. Εγώ λέω ότι δεν θα κολλήσει ποτέ η μνήμη που πήρα (υποθέτω). Είναι 3200 με cl 14 διπλή και 16 γίγα. Γιατί να μην το βάλω μηδέν το σουάπινες;
Κάτσε τι εννοείς; Άμα κάνει εσύ εγκατάσταση τώρα ας πούμε, θα σου βγάλει 50 ή 40 ξέρω γω;

Όχι. 60 είναι το στάνταρ. Το 60 καλύπτει το 99% των χρήσεων του υπολογιστή σε κάθε περίπτωση.
Αν βάλεις λιγότερο κι αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που τρων μνήμη, ή να κάνεις ακραίο multitasking ή κάτι παρόμοιο θα αρχίσει να κρασάρει (παγώνει) το σύστημα. Αν βάλεις περισσότερο τότε θα τρέχει διαρκώς το swap και θα βιώνεις διαρκή καθυστέρηση που θα οφείλεται στην συνεχή παραγωγή του swap αρχείου.
Αν πρόκειται απλά να ανοίγεις συνηθισμένα προγράμματα όπως browsers, libre office κλπ. χωρίς ακραία χρήση (πχ. 30 καρτέλες στο firefox) μπορείς να αρχίσεις να μειώνεις το swappiness.
Σκέψου ότι αν έχεις 8gb μνήμη, το swappiness θα αρχίσει να γεμίζει το swap αφού η RAM γεμίσει 3,5 Gb, κάτι που με μέση καθημερινή χρήση δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Αν είσαι NASA σαν τον sys, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι μηχάνημα με 128 Gb μνήμης για να μην κρασάρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 14 Νοέμ 2020, 15:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Εγώ λέω θα είναι πιο γρήγορο γιατί θα πηγαίνει κατευθείαν στη μνήμη και θα στρίβει για να πάει στο δίσκο. Ποια εφαρμογή θα φάει 16 γίγα μνήμη, διπλή κιόλας.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:59Χαοτικός έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:57Εγώ δεν τον έχω δει πουθενά όμως. Σε ότι λειτυορφικό έχω βάλει μόνο εξήντα μου βγάζει.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:53
Δεν έγραφα σε εσένα βρε τρελέ. Εσύ είσαι ειδική περίπτωση κάγκουρα πειραματιζόμενου.
Υπάρχουν άνθρωποι που δεν θέλουν να κάνουν 45 εγκαταστάσεις του λειτουργικού για να μάθουν το grub.
Λες να είναι τόσο ανίκανοι που να μην σκέφτηκαν να βάλουν έναν απλό αλγόριθμο που να αλλάζει το swappines ανάλογα με τη διαθέσιμη RAM;
Όχι. 60 είναι το στάνταρ. Το 60 καλύπτει το 99% των χρήσεων του υπολογιστή σε κάθε περίπτωση.
Αν βάλεις λιγότερο κι αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που τρων μνήμη, ή να κάνεις ακραίο multitasking ή κάτι παρόμοιο θα αρχίσει να κρασάρει (παγώνει) το σύστημα.
Το compiz ας πούμε. Που θα βάλω τον κύβο και σε κάθε επιφάνειές θα παίζει φουλ σκριν από μία μία τσόντα.
και να μου κολλήσει δεν με νοιάζει

Στο μηχανάκι που φτιάχνεις;Χαοτικός έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 15:03Εγώ λέω θα είναι πιο γρήγορο γιατί θα πηγαίνει κατευθείαν στη μνήμη και θα στρίβει για να πάει στο δίσκο. Ποια εφαρμογή θα φάει 16 γίγα μνήμη, διπλή κιόλας.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:59
Αν βάλεις λιγότερο κι αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που τρων μνήμη, ή να κάνεις ακραίο multitasking ή κάτι παρόμοιο θα αρχίσει να κρασάρει (παγώνει) το σύστημα.
Το compiz ας πούμε. Που θα βάλω τον κύβο και σε κάθε επιφάνειές θα παίζει φουλ σκριν από μία μία τσόντα.
και να μου κολλήσει δεν με νοιάζει
Σιγά μην κολλήσει.
.
.
64 έχω atm, αν χρειαζόμουν 128 θα έβαζα 128, έχω φτάσει τα 56 σε πρότζεκτ στο aa, είμαι καλά νομίζω.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:59Χαοτικός έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:57Εγώ δεν τον έχω δει πουθενά όμως. Σε ότι λειτυορφικό έχω βάλει μόνο εξήντα μου βγάζει.stavmanr έγραψε: ↑14 Νοέμ 2020, 14:53
Δεν έγραφα σε εσένα βρε τρελέ. Εσύ είσαι ειδική περίπτωση κάγκουρα πειραματιζόμενου.
Λες να είναι τόσο ανίκανοι που να μην σκέφτηκαν να βάλουν έναν απλό αλγόριθμο που να αλλάζει το swappines ανάλογα με τη διαθέσιμη RAM;
Αν βάλεις λιγότερο κι αποφασίσεις να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές που τρων μνήμη, ή να κάνεις ακραίο multitasking ή κάτι παρόμοιο θα αρχίσει να κρασάρει (παγώνει) το σύστημα. Αν βάλεις περισσότερο τότε θα τρέχει διαρκώς το swap και θα βιώνεις διαρκή καθυστέρηση που θα οφείλεται στην συνεχή παραγωγή του swap αρχείου.
Αν πρόκειται απλά να ανοίγεις συνηθισμένα προγράμματα όπως browsers, libre office κλπ. χωρίς ακραία χρήση (πχ. 30 καρτέλες στο firefox) μπορείς να αρχίσεις να μειώνεις το swappiness.
Σκέψου ότι αν έχεις 8gb μνήμη, το swappiness θα αρχίσει να γεμίζει το swap αφού η RAM γεμίσει 3,5 Gb, κάτι που με μέση καθημερινή χρήση δεν επιτυγχάνεται εύκολα. Αν είσαι NASA σαν τον sys, τότε πιθανότατα χρειάζεσαι μηχάνημα με 128 Gb μνήμης για να μην κρασάρεις.
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 8 Απαντήσεις
- 602 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από marabou
09 Φεβ 2025, 08:18
-
- 18 Απαντήσεις
- 1431 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από NoMoreLice
05 Νοέμ 2024, 00:10
-
-
Νέα δημοσίευση Περιοδικά φυσικής ή γενικά επιστημονικά.
από Antares » 28 Αύγ 2023, 16:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 993 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Antares
28 Αύγ 2023, 16:44
-
-
-
Νέα δημοσίευση Γενικά, στα τέσσερα, έχουν γίνει αρκετά θαύματα.
από Μαδουραίος » 15 Αύγ 2024, 16:27 » σε Θρησκειολογία - 380 Απαντήσεις
- 6741 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
18 Αύγ 2024, 17:37
-