Παρατηρητήριο λαδιού

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Re: Παρατηρητήριο λαδιού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2023, 20:53

dna replication έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:47
οι πατάτες Κύπρου είναι διάσημες σε όλη την Κοινοπολιτεια. Στην Ιρλανδία όταν άκουγαν στο Μπέλφαστ ότι ήρθε καράβι με πατάτες από την Κύπρο έτρεχαν στο λιμάνι
Ε, και; Δεν ξέρω τι έχουν στην Ιρλανδία και αν κάνανε πάρτι όποτε έφτανε καράβι (λες και χρειάζονται τέτοιες αφορμές για να κάνουν πάρτι στην Ιρλανδία), εδώ πάντως όποτε πήρα είτε για δοκιμή ή επειδή δεν βρήκα άλλες (πχ Νευροκοπίου), ήταν από μετριότατες έως μάπα.
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2023, 20:58

vagabondo έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:45
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:40
vagabondo έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:34

Μια φορά, από σένα δεν παίρνω. Πούλα την σαβούρα σου στην χωματερή των Αθηνών.
Λέει τίποτα το λάδι Κύπρου; Από λάδι τους δεν ξέρω, από πατάτες που έχω δοκιμάσει είναι χάλι μαύρο...
Πού να ξέρω; Ρώτα την Casp.
Αλλά και το ελληνικό που εξάγεται εκεί (Xenia, Gaea) είναι πιo φθηνά απ' ότι σε μας.
Ναι, είδα το link σου και μού έκαναν εντύπωση οι τιμές και δεν μπορώ να το εξηγήσω εύκολα. Φαντάζομαι πως είτε απλά δεν προσαρμόστηκαν ακόμα και θα το κάνουν στο μέλλον (άμεσα με τα περσινά όπως οι δικοί μας, ή μετά τις φετεινές παραγωγές) ή παίζει κάτι άλλο, όπως πχ να μην έχουν τα θέματα που έχουμε εμείς αν δεν τους σήκωσαν όλη την παραγωγή οι ξένοι. Όπως και να 'χει βέβαια, οι δικές μας τιμές είναι καθαρά καιροσκοπικές και κερδοσκοπικές...

Άβαταρ μέλους
Exodus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Exodus » 26 Σεπ 2023, 21:00

Θα τα πούμε στις Κροκεές.
ΕΙΔΟΝ ΕΓΩ ΤΑΣ ΠΑΓΙΔΑΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ HΠΛΩΜΕΝΑΣ ΕΠΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΓΗΝ ΚΑΙ ΗΡΩΤΗΘΗΝ : ΑΡΑ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΑΙ ΕΚΦΥΓΕΙΝ ΤΑΥΤΑΣ; ΚΑΙ ΗΚΟΥΣΑ ΦΩΝΗΝ ΛΕΓΟΥΣΑΝ ΜΟΙ : "Ο ΤΑΠΕΙΝΟΣ".

Άβαταρ μέλους
Σέλευκας
Phorum.gr user: Seleykos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σέλευκας » 26 Σεπ 2023, 21:03

Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:35
Σέλευκας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 17:19
Nandros έγραψε:
26 Σεπ 2023, 16:03

Οι λαοί της Μεσογείου, από αμνημονεύτων ετών, επιβίωσαν τρώγοντας ψωμί και λάδι. Αυτοί δεν ξέρουν και ξέρεις εσύ! :smt005:
ναι σωστά , μετά απο χιλιάδες χρόνια ξέχασαν οι λαοί της Μεσογείου και το λάδι απαξιώθηκε στα 4 ευρώ το λίτρο και οι ελιες σε καυσοξυλο, και ξαφνικά έπαθαν ντεζαβού και θυμήθηκαν.
Πότε απαξιώθηκε το ελαιόδεντρο κι έγινε καυσόξυλο; Πότε ή πού; Ή πότε και πού;
Εδώ και δεκαετίες
Ιδιωτικές δομές παιδιών. Πως είναι δυνατόν;
Κοινοβουλευτισμός είναι η εκπροσώπηση των φεουδαρχών απέναντι στον βασιλιά.
Azzurra Carnelos
Εθνικισμός είναι η βούληση για την επιβίωση του έθνους.

Άβαταρ μέλους
Saturn
Phorum.gr user: Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Σεπ 2023, 21:05

Η αλήθεια είναι οτι η ελιά ειναι πολύ όμορφο ξύλο να το βλέπεις να καίγεται (στο τζάκι εννοώ)
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2023, 21:09

Σέλευκας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 21:03
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:35
Σέλευκας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 17:19

ναι σωστά , μετά απο χιλιάδες χρόνια ξέχασαν οι λαοί της Μεσογείου και το λάδι απαξιώθηκε στα 4 ευρώ το λίτρο και οι ελιες σε καυσοξυλο, και ξαφνικά έπαθαν ντεζαβού και θυμήθηκαν.
Πότε απαξιώθηκε το ελαιόδεντρο κι έγινε καυσόξυλο; Πότε ή πού; Ή πότε και πού;
Εδώ και δεκαετίες
Πού; Στην Καστοριά;

Ρε συ, και στα δικά μου τα μέρη κόβουν ελιές για καυσόξυλα, αλλά είναι ένα κομμάτι της χρήσης τους, όχι ο κύριος λόγος καλλιέργειάς της. Ακόμα κυρίως από το λάδι (ή την βρώσιμη, ανάλογα με την περιοχή) βγάζουν φράγκα τις περισσότερες χρονιές.

Άβαταρ μέλους
Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 26 Σεπ 2023, 21:11

Saturn έγραψε:
26 Σεπ 2023, 21:05
Η αλήθεια είναι οτι η ελιά ειναι πολύ όμορφο ξύλο να το βλέπεις να καίγεται (στο τζάκι εννοώ)
Από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο. Και όχι μόνο για να το βλέπεις, αλλά και για το αποτέλεσμα που δίνει.

Παραδόξως δεν αρπάζει κατ' ευθείαν (όπως θα πίστευαν πολλοί λόγω λαδιού), θέλει καλούτσικη προετοιμασία ή να υπάρχει ήδη καλή φωτιά, αλλά καίει για πάρα πολλή ώρα και κάνει φοβερή και "μασίφ" καρβουνιά.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Σεπ 2023, 21:13

Έτσι!
δὸς αὐτοῖς, Κύριε, κατὰ τὰ ἔργα αὐτῶν ... κατὰ τὰ ἔργα τῶν χειρῶν αὐτῶν δὸς αὐτοῖς, ἀπόδος τὸ ἀνταπόδομα αὐτῶν αὐτοῖς

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Σεπ 2023, 21:22

Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:28
hellegennes έγραψε:
26 Σεπ 2023, 19:45
Isildur έγραψε:
26 Σεπ 2023, 14:58

Μαλάκα μου, σε φαντάζομαι να βλέπεις τρακάρισμα άλλων σε φανάρι, να περνάς από την άλλη μεριά του δρόμου και να ουρλιάζεις "Φταίει ο Καραμανλής και οι Σερραίοιιιιιιιι!!!!"... :smt005:
Το ξέρεις αυτό με τα χαλασμένα ρολόγια, φαντάζομαι. Δυο φορές την μέρα δείχνουν την σωστή ώρα.

Η κυβέρνηση δεν φταίει για την αύξηση στο ελαιόλαδο.
Το ξέρω, ναι. Αλλά ποιον αφορά εδώ, την κυβέρνηση που (επιτέλους) βρέθηκε κάτι στο οποίο να μην φταίει, ή εσένα που (επιτέλους) βρέθηκε φορά που το παραδέχτηκες;
Φαίνεαι πολύ καθαρά από τον τρόπο που το λέω ότι αφορά εσένα, που μετά από 1.000 δικαιολογίες σε 1.000 θέματα για το πώς δεν φταίει ο ένας και πώς δεν έφαγε λεφτά ο άλλος, βρέθηκε και ένα σημείο που η μόνιμη επωδός σου συμβαδίζει με την πραγματικότητα.

Αυτή είναι η διαφορά του χαλασμένου ρολογιού από τον αντικειμενικό παρατηρητή. Το χαλασμένο ρολόι κάποια στιγμή θα λέει την σωστή ώρα, καθαρά από σύμπτωση, αφού πάντα την ίδια ώρα λέει.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 26 Σεπ 2023, 21:29

Επίσης η παραδοχή είναι λάθος λέξη· παρατήρηση είναι, η παραδοχή προϋποθέτει να έχει προηγηθεί κάτι. Παραδέχεσαι κάτι που αρχικά δεν δέχτηκες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 21:30

Saturn έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:50
Για να συνεχίσω την σκέψη μου πιο πάνω, με 170 (!) τον τενεκέ περσινό λάδι
πόσους τενεκέδες με πόση οξυτητα λαδιού θα έπρεπε να πάρει κάποιος για να μην καταλήξει έστω να τρώει φύκι;

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, εγώ τα κουμάντα μου τα έχω κάνει, δεν ρωτώ για εμένα
Το μεγάάάάάάλο πρόβλημα είναι το λάδι που πωλιέται από τον παραγωγό.
Ζητείται αγορά στην τιμή πώλησης στην ελαιοεταιρία. Το όποιο κέδρος βγάζει η εταιρεία είναι δεκτό. Δεν είναι δεκτό, αυτό το κέρδος να το καρπωθεί ο παραγωγός. Θεωρείται ότι η τιμή, όπως χειραγωγείται από την εταιρεία, έτσι θα χειραγωγηθεί και από τον τυχαίο καταναλωτή.
Για την αγορά από το S.M., με δεκαπέντε ώρες την ημέρα εκτεθειμένο στο φως, με άπειρες ώρες στο πλαστικό μπουκάλι, μηνά Αύγουστο δεν υπάρχει πρόβλημα. Για αγορά από τον παραγωγό υπάρχει;

Επί της ερώτησης: Από πότε η ποσότητα είναι σχετική με την ποιότητα.

Δημοκράτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκράτης » 26 Σεπ 2023, 21:35

Σέλευκας έγραψε:
26 Σεπ 2023, 14:30
Σήμερα το φθηνότερο λάδι που βρήκα είχε εννιά το κιλό. Πέρσι είχε τέσσερα.
Μιλάμε για ένα προϊόν το λάδι που το δέντρο του πουλιωταν για καυσόξυλα αφού δεν είχε καμία αξία, ως εκ τούτου έγινε μια τεράστια προπαγάνδα να απορροφηθεί από τους Έλληνες με συνεχόμενη πλύση εγκεφάλου για τις ωφέλειες και την μαγειρική του αξία. Μια προπαγάνδα που δεν είναι αληθινή αλλά στόχευε στις πωλήσεις του. Δεν είναι άσχετο ότι το προϊόν αυτό πωλούνταν ένα ευρώ το κιλό σε Ισπανούς και Ιταλούς εμπόρους και τώρα οι Έλληνες το παίρνουν δώδεκα.
Δεν περιμένω καταναλωτική συνείδηση από ένα λαό που καταναλώνει ότι του σερβίρουν, μήπως όμως θα έπρεπε να την αποκτήσουμε κάποτε;
Τι μπούρδες γράφεις άνθρωπε μου ;

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Σεπ 2023, 21:40

ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
26 Σεπ 2023, 21:30
Saturn έγραψε:
26 Σεπ 2023, 20:50
Για να συνεχίσω την σκέψη μου πιο πάνω, με 170 (!) τον τενεκέ περσινό λάδι
πόσους τενεκέδες με πόση οξυτητα λαδιού θα έπρεπε να πάρει κάποιος για να μην καταλήξει έστω να τρώει φύκι;

Για να μην υπάρξει παρεξήγηση, εγώ τα κουμάντα μου τα έχω κάνει, δεν ρωτώ για εμένα
Το μεγάάάάάάλο πρόβλημα είναι το λάδι που πωλιέται από τον παραγωγό.
Ζητείται αγορά στην τιμή πώλησης στην ελαιοεταιρία. Το όποιο κέδρος βγάζει η εταιρεία είναι δεκτό. Δεν είναι δεκτό, αυτό το κέρδος να το καρπωθεί ο παραγωγός. Θεωρείται ότι η τιμή, όπως χειραγωγείται από την εταιρεία, έτσι θα χειραγωγηθεί και από τον τυχαίο καταναλωτή.
Για την αγορά από το S.M., με δεκαπέντε ώρες την ημέρα εκτεθειμένο στο φως, με άπειρες ώρες στο πλαστικό μπουκάλι, μηνά Αύγουστο δεν υπάρχει πρόβλημα. Για αγορά από τον παραγωγό υπάρχει;

Επί της ερώτησης: Από πότε η ποσότητα είναι σχετική με την ποιότητα.
Αν θέλεις ξαναγράψτα λίγο πιο κατανοητά γιατί μάλλον τα μισά μου έγιναν σαφή.
Για το ερώτημα που θέτεις στο τέλος, το ρωτώ γιατί αν μια οικογένεια πχ τετραμελής θέλει μερικούς ντενεκέδες λάδι, πόση οξύτητα κτλ θα πρέπει να έχει ωστε να μπορεί να το συντηρήσει κι όλας;

Άβαταρ μέλους
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
Phorum.gr user: ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ » 26 Σεπ 2023, 21:51

Saturn έγραψε:
26 Σεπ 2023, 21:40
Αν θέλεις ξαναγράψτα λίγο πιο κατανοητά γιατί μάλλον τα μισά μου έγιναν σαφή.
Για το ερώτημα που θέτεις στο τέλος, το ρωτώ γιατί αν μια οικογένεια πχ τετραμελής θέλει μερικούς ντενεκέδες λάδι, πόση οξύτητα κτλ θα πρέπει να έχει ωστε να μπορεί να το συντηρήσει κι όλας;
Εγώ τετραμελής, θέλω περί τα 150 κιλά. Καμία ιδιαίτερη συντήρηση. Το λάδι αφού καθίσει στο αρχικό ανοξείδωτο ντεπόζιτο, στη συνέχεια μετάγγιση, το καθαρό λάδι, σε άλλο ανοξείδωτο.. Χώρος παραμονής υπόγειο, μακριά από οσμές και φως.

Άβαταρ μέλους
Saturn

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Saturn » 26 Σεπ 2023, 22:11

Και εαν δεν υπάρχει υπόγειο, δεν υπάρχει συνεχής κλιματισμός, δεν υπάρχουν ίνοξ δοχεία τί κάνει η τετραμελής με περσινό λάδι που δεν ξέρει και την αρχική του οξύτητα;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών