Ήρεμα ρωτάω...

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Namrail

Re: Ήρεμα ρωτάω...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 25 Μαρ 2020, 20:07

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 19:53
[

Εγώ πιστεύω ότι τα κόμματα δεν πρέπει να παίρνουν χρήματα.
Όσοι βγαίνουν παίρνουν μισθό.
Μέχρι εκεί.
Τα κόμματα είναι γάγγραινα.
Όχι να έχω κομμουνιστές στην Ελλάδα και να τους επιχορηγώ κιόλας. :102:
Η Τουρκικών συμφερόντων κόμματα που βγάζουν χάρτες με την Θράκη Τουρκική και να τα επιχορηγώ. :102:
Έλεος σας φταίνε οι Παπάδες.
Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θες αλλά οι σοβαρές κοινωνίες δεν επιτρέπουν θερμούς εναγγαλισμους κράτους και εκκλησίας, όπως συμβαίνει στην εδώ μπανανία.

Αμα δεν σε προβληματίζει που οι παπάδες έχουν τη δύναμη να προξενούν ζημιά στη δημόσια υγεία, τότε δεν σκέφτεσαι λογικά.

Παρακάτω. Τα κόμματα επιχορηγούνται γιατί έχουν λειτουργικά έξοδα. Αν δεν επιχορηγουνταν από το κράτος, η χρηματοδοτηση τους θα πήγαζε κατευθείαν από τους μαρινακηδες και τους λατσηδες αυτού του ντουνιά.

Όχι ότι τα αστικά κόμματα δεν τα ελέγχουν αυτοί και σήμερα, απλά στο καθεστώς που περιγράφεις θα τα ήλεγχαν απευθειας. Θα έπρεπε να καταλαβαίνεις τι σημαίνει αυτό.

Τέλος, το ότι έχεις κομμουνιστές στην ελλαδα όσο και αν σε χαλαει, είναι αποτέλεσμα του μακροχρονου δεσμού που έχει αυτό το Κόμμα με την ελληνική κοινωνία. Είναι το μακροβιότερο Κόμμα της χώρας, έχει επιβιώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το οτι ο κάθε μυρωδιας έρχεται και χαρακτηρίζει αρνητικά αυτό το Κόμμα, που επιβίωσε από φωτιά και σίδερο, δείχνει απλά ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.

stergiosbik

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stergiosbik » 25 Μαρ 2020, 20:08

Στύγιος έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:03
Μηχανικός έγραψε:
25 Μαρ 2020, 18:16
Μπα όλα γίνονται.
Εδώ υπάρχει παπάς που πριν ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ, ηλεκτρολόγος μηχανικός πολυτεχνείου, που στα 45 του τα παράτησε όλα και έγινε παπάς και χωρίς μισθό γιατί είναι παλαιοημερολογίτης.

Σε βλέπω και κάνω ρέηζ, παπάς ,πρώην ναυτικός , πολύτεκνος ,διορίστηκε σε σχολεία και δίδαξε ως εκπαιδευτικός :lol:
Στην εκκλησία που πάω εγώ εδώ,ο παπάς είναι συνταξιούχος αστυνομικός.Ειχε όνειρο να γίνει παπας. Από μικρός.
Φυσικά δεν παίρνει μισθό.
Μέχρι στιγμής όλοι λένε τα καλύτερα λόγια.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 25 Μαρ 2020, 20:08

Dwarven Blacksmith έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:05
Οι παπάδες και οι πολιτικοί πρέπει να πληρώνονται από το κράτος ώστε να είναι υπόλογοι σε μας και όχι στους χορηγούς τους.
:smt023
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 25 Μαρ 2020, 20:08

Οι παπάδες και οι πολιτικοί πρέπει να πληρώνονται από το κράτος ώστε να είναι υπόλογοι σε μας και όχι στους χορηγούς τους.
Αυτή την στιγμή ποια από τις 2 κατηγορίες είναι υπόλογη σε σένα; Πρακτικά.
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 25 Μαρ 2020, 20:09

stergiosbik έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:08
Στύγιος έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:
Μπα όλα γίνονται.
Εδώ υπάρχει παπάς που πριν ήταν υπάλληλος στη ΔΕΗ, ηλεκτρολόγος μηχανικός πολυτεχνείου, που στα 45 του τα παράτησε όλα και έγινε παπάς και χωρίς μισθό γιατί είναι παλαιοημερολογίτης.

Σε βλέπω και κάνω ρέηζ, παπάς ,πρώην ναυτικός , πολύτεκνος ,διορίστηκε σε σχολεία και δίδαξε ως εκπαιδευτικός :lol:
Στην εκκλησία που πάω εγώ εδώ,ο παπάς είναι συνταξιούχος αστυνομικός.Ειχε όνειρο να γίνει παπας. Από μικρός.
Φυσικά δεν παίρνει μισθό.
Μέχρι στιγμής όλοι λένε τα καλύτερα λόγια.
Α ναι κι ο Πάτερ Παναγιώτης
Αστυνομικός και ιερέας, δε βγήκε σύνταξη πληρώνεται από την αστυνομία μόνο

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 25 Μαρ 2020, 20:10

Gewponos90 έγραψε:
Σε σχέση με τα γνωστά αντιπαραδείγματα, και οι δύο. Σίγουρα επιδέχεται βελτίωσης το σύστημα αλλά όχι σκίζοντας το.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 25 Μαρ 2020, 20:12

nostromos έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:07
Gewponos90 έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:02
nostromos έγραψε:
25 Μαρ 2020, 19:58

το ιδιο να ισχυσει και για τη χρηματοδοτηση των κομματων ... να δεις ποσα γραφεια αργομισθων αριστερων θα κλεισουνε

Και πάλι ίδια απάντηση με την Niki. Κανένα προβλημα
σε μια δημοσκοπηση για την κοινωνικη χρησιμοτητα νομιζεις οτι τα κομματοσκυλα ειναι σε μεγαλυτερη εκτιμηση απο τους παπαδες ...? μπορεις να κανεις ενα poll να σου λυθει η απορια
Φιλαρα μου κτυπά λίγο το κεφάλι σου στον τοίχο να ξεκολλήσει και πάμε πάλι από την αρχή. Που κολλάνε τα κομματοσκυλα και την εκτίμηση που τους έχει ο κοσμος με τους παπαδες και αυτό που έγραψα. Και οι έμποροι λευκής σαρκός φαντάζομαι θα είναι χαμηλά σε εκτίμηση. Να τους κόψουμε και αυτούς μια μισθοδοσία;
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 20:14

Namrail έγραψε:
Niki έγραψε:
[

Μέχρι εκεί.
Η Τουρκικών συμφερόντων κόμματα που βγάζουν χάρτες με την Θράκη Τουρκική και να τα επιχορηγώ. :102:
Εσύ μπορείς να πιστεύεις ότι θες αλλά οι σοβαρές κοινωνίες δεν επιτρέπουν θερμούς εναγγαλισμους κράτους και εκκλησίας, όπως συμβαίνει στην εδώ μπανανία.
σε όλες τις χώρες υπάρχει επιχορήγηση για τις εκκλησίες

Παρακάτω. Τα κόμματα επιχορηγούνται γιατί έχουν λειτουργικά έξοδα. Αν δεν επιχορηγουνταν από το κράτος, η χρηματοδοτηση τους θα πήγαζε κατευθείαν από τους μαρινακηδες και τους λατσηδες αυτού του ντουνιά.
Δηλαδή οι πολιτικοί της αριστερά λέε ότι η μας τα δίνετε ή θα τα πάρουμε από αλλού ; εκβιάζουν; Δεν νομίζω να ξέρουν από μαρκετινγκ κανείς δεν θα τους τα δώσει. :lol:

Τέλος, το ότι έχεις κομμουνιστές στην ελλαδα όσο και αν σε χαλαει, είναι αποτέλεσμα του μακροχρονου δεσμού που έχει αυτό το Κόμμα με την ελληνική κοινωνία. Είναι το μακροβιότερο Κόμμα της χώρας, έχει επιβιώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες.

Το οτι ο κάθε μυρωδιας έρχεται και χαρακτηρίζει αρνητικά αυτό το Κόμμα, που επιβίωσε με φωτιά και σίδερο, δείχνει απλά ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.
Βρε σταματήστε να τα βάζετε με την εκκλησία.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Phorum.gr user: nostromos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 25 Μαρ 2020, 20:18

Gewponos90 έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:12
nostromos έγραψε:
Gewponos90 έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:02

Και πάλι ίδια απάντηση με την Niki. Κανένα προβλημα
σε μια δημοσκοπηση για την κοινωνικη χρησιμοτητα νομιζεις οτι τα κομματοσκυλα ειναι σε μεγαλυτερη εκτιμηση απο τους παπαδες ...? μπορεις να κανεις ενα poll να σου λυθει η απορια
Φιλαρα μου κτυπά λίγο το κεφάλι σου στον τοίχο να ξεκολλήσει και πάμε πάλι από την αρχή. Που κολλάνε τα κομματοσκυλα και την εκτίμηση που τους έχει ο κοσμος με τους παπαδες και αυτό που έγραψα. Και οι έμποροι λευκής σαρκός φαντάζομαι θα είναι χαμηλά σε εκτίμηση. Να τους κόψουμε και αυτούς μια μισθοδοσία;
μπορεις καλυτερα να χτυπησεις εσυ το δικο σου να ξεθολωσει ... σου λεω οτι υπαρχει συμφωνια κρατους εκκλησιας οικονομικη και η φραξια σου επιμενει να τους βαλει σε καθεστως απολυσης ... μονο αυτους απο ολο το δημοσιο το οποιο κατα τα αλλα κοπτεσαι να διευρυνεις ...
η κοινωνια δεχεται να πληρωνει αυτο το ποσο και αν ηταν να θυσιασει την εκκλησια σε σχεση με καποιες χρηματοδοτησεις κομματων θα το ειχε κανει ηδη ... οποτε τζαμπα η συζητηση ... θα πρεπει να το αποδεχτειται ... δημοκρατια εχουμε οχι κομμουνισμο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 20:21

Η εκκλησία είναι πολλά ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
Έχει νεκροταφεία , νοσοκομεία , γηροκομεία , σχολεία , ορφανοτροφεία , ιδρύματα για τους άστεγους , για τους ναρκομανείς , καρκινοπαθείς μοιράζει τρόφιμα σε απόρους.

Είναι 1000000 μκο από μόνη της.
Είναι Ελληνική και πρέπει να επιχορηγείται.

Ψαχτείτε αλλού.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 25 Μαρ 2020, 20:22, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Alphabet
Phorum.gr user: Alphabet

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Alphabet » 25 Μαρ 2020, 20:21

break έγραψε:
25 Μαρ 2020, 19:42
Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 19:24
Ελπίζω να βοήθησα.
Όχι δεν βοήθησες. Σαν ιστορία το αναπαράγουν όλοι. Και εγώ το έχω διαβάσει και το έχω ακούσει παντού. Δεν μου λέει τίποτα. Γραπτό θέλω να το δω. Σε ΦΕΚ ή σε αντίστοιχο επίσημο κρατικό έγγραφο.
Το μονο που βρηκα ειναι οτι δεν εχει γινει προσφατα βεβαια, συμφωνα με την υποτιθεμενη συμφωνια Τσιπρα-Ιερωνυμου.

Οι κοινές προτάσεις μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, που θα πάρουν τη μορφή νομοθετικής ρύθμισης είναι οι εξής:

Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι μέχρι το 1939 οπότε εκδόθηκε ο αναγκαστικός νόμος 1731/1939 απέκτησε εκκλησιαστική περιουσία έναντι ανταλλάγματος που υπολείπεται της αξίας της.
Το Ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε τη μισθοδοσία του κλήρου, ως με ευρεία έννοια, αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία που απέκτησε.....

https://www.cnn.gr/news/politiki/story/ ... -perioysia
Δυο πραγματα ειναι αχωριστα απο το ψεμα, οι πολλες υποσχεσεις και οι πολλες δικαιολογιες.

bluerose

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bluerose » 25 Μαρ 2020, 20:23

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 20:14
Namrail έγραψε:
Niki έγραψε:
[

Μέχρι εκεί.
σε όλες τις χώρες υπάρχει επιχορήγηση για τις εκκλησίες

Δηλαδή οι πολιτικοί της αριστερά λέε ότι η μας τα δίνετε ή θα τα πάρουμε από αλλού ; εκβιάζουν; Δεν νομίζω να ξέρουν από μαρκετινγκ κανείς δεν θα τους τα δώσει. :lol:

Το οτι ο κάθε μυρωδιας έρχεται και χαρακτηρίζει αρνητικά αυτό το Κόμμα, που επιβίωσε με φωτιά και σίδερο, δείχνει απλά ότι δεν ξέρει τι του γίνεται.
Βρε σταματήστε να τα βάζετε με την εκκλησία.
Ο Παπά Γιάννης της Αγίας Άννης ( ο γνωστός φωτισμένος γέροντας) είπε
Την Ελλάδα οι προσευχές μας την κρατάνε
Μας έχουν εδώ και χρόνια στο μάτι

Εγώ πήγα από την αλλά μεριά της Ουρανούπολης όταν έβγαινε κι είχαμε την ευκαιρία να τον βλέπουν κι οι γυναίκες

Πολλοί τον ξέρουν κι όσοι έχουν επισκεφθεί το Άγιον όρος από δω μέσα

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 25 Μαρ 2020, 20:24

25 Μαρ 2020, 20:10
Gewponos90 έγραψε:
Σε σχέση με τα γνωστά αντιπαραδείγματα, και οι δύο. Σίγουρα επιδέχεται βελτίωσης το σύστημα αλλά όχι σκίζοντας το.
Ναι καταλαβαίνω γιατί θεσπίστηκε η χρηματοδότηση των κομμάτων και είναι δικαιη.
1ον δεν αναφέρθηκα εγώ σε αυτήν. Νόμιζαν ότι θα μου την φέρουν γιατί θα δηλωνα αντίθετος. 2ον πολιτικούς εξαρτώμενους από εταιρίες και μεγάλα συμφέροντα έχουμε και σημερα. Τα κόμματα που είναι να λαδωθουν, λαδωνονται και τώρα.

Από εκεί και πέρα το να μην πληρώνεται από το κράτος ο παπάς δεν σημαίνει ότι σταματάει να είναι υπολογος στο κράτος. Υπόλογοι στο κράτος είμαστε όλοι και όχι μονο όσοι είναι ΔΥ. Αν εγώ ας πούμε σπάσω την καραντινα η δημιουργήσω ταραχες, θα μου κοψει τον κωλο το κράτος. Δεν θα τους πείσω αν τους πω << μαγκες, εγώ Ελεύθερος επαγγελματίας ειμαι, δεν πληρώνομαι από εσας, οπότε κάνω ότι γουσταρω>>
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 25 Μαρ 2020, 20:25

Στύγιος έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:
Μπα όλα γίνονται.
πάσο από μένα, αν και με ζευγάρια άσου

τίποτε Θεοί θα με φύλαξαν, γιατί ακολούθησαν Μπλου και Στέργιος χώνοντας τα ρέστα τους :smt005:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Tarkovsky την 25 Μαρ 2020, 20:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
Namrail

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Namrail » 25 Μαρ 2020, 20:25

Νίκι

Μάθε να κάνεις παραθέσεις καταρχάς. Το κείμενό σου είναι σαλάτα.

Δεν υπάρχουν σοβαρές χώρες να έχουν στο δημόσιο κορώνα χιλιάδες αχρειαστους παπάδες. Άντε να δίνουν σε εκκλησία καμία φοροαπαλλαγή.

Αλλά να δίνουν κωλο σε μαυροφορουντες όχι.

Το ΚΚΕ έχει επιβιώσει και χωρίς κρατική επιχορήγηση. Έχει επιβιώσει σε συνθήκες παρανομίας και εκτέλεσης ή φυλάκισης των μελών του. Έχει εξαρθρωθεί και αναγεννηθεί από τις στάχτες του. Και θα το ξανακάνει αν απαιτηθεί.

Τα μέλη του ΚΚΕ δεν μοιάζουν με τα μέλη του ΠΑΣΟΚ ή της ΝΔ . Είναι μέλη που θα βάλουν το κεφάλι τους στον ντορβά για την επιβίωση της εργατικής τάξης και του Κόμματος της. Το έχουν ξανακάνει.

Οπότε μη συγκρίνεις μήλα με πορτοκάλια.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών