Σχεδον αδυνατον να μεταφερθει η Μυθολογια Κθουλου σε τηλεοραση η σινεμα.Βλεπεις η γραφη του Λοβκραφτ ειναι ιδιαιτερη.Ειναι αφαιρετικη,ασαφης ως προς τα πλασματα και τις τελετες που αναφερει.Αλλα ειναι ιδιαιτερα πομπωδες ως προς την περιγραφη των συναισθηματων των ηρωων του.Το κοινο σε μια σειρα η ταινια θριλερ θελει και λιγη μασημενη τροφη.
Δε λέω οτι θα ήταν εύκολο. Αλλά υπάρχει έτοιμη μια υποδομή πάνω στην οποία θα μπορούσαν να χτίσουν οι παραγωγοί. Και όπως βλέπεις και από την αντίδραση του Όττο,

θα υπήρχε και ένα σεβαστό σε αριθμό κοινό που θα ενδιαφερόταν ν' ακολουθήσει τη σειρά.
Πάνω στη μυθολογία Κθούλου, ουσιαστικά στο είδος που καλείται "cosmic horror", έχει χτίσει ολόκληρος ο λεγόμενος κύκλος του Λάβκραφτ. Συγγραφείς όπως ο Ντέρλεθ (ο "Απόστολος Παύλος" του Λάβκραφτ, κατά τον Μπαλανό, αν θυμάμαι καλά), ακόμα και ο Ρόμπερτ Ε. Χάουαρντ, δίνοντάς του ο καθένας τη δική του πινελιά.
Πάντως σε σχέση με κάτι ανούσια πράγματα, όπως το "I, Zombie" (ντάξ, ομολογώ οτι δεν το έχω δεί αλλά τώρα σοβαρά, I zombie, και μια ξανθούλα που τρώει μυαλά? Πονάνε τα μυαλά μας βρε παιδΓιά) νομίζω οτι θα ήταν πολύ καλό.
Είμαι βέβαιος οτι οι κριτικοί θα φώναζαν ενθουσιασμένοι:
"Iä! Iä! Cthulhu fhtagn!
Μη πώ οτι θα έκανε γνωστό στο ευρύ κοινό τον Κθούλου. Μέχρι και γκόμενες θα το έβλεπαν.

Σε μια υποθετική πρώτη σεζόν θα ξεκινούσε με το "Όνειρα στο σπίτι της Μάγισσας", και όταν ο φοιτητής (αν θυμάμαι καλά, έχω καιρό να το ξαναδιαβάσω)-πρωταγωνιστής θα μας άφηνε χρόνους (τέλος πρώτης σεζόν)

θα έπιανε την υπόθεση (στη δεύτερη σεζόν) ο αστυνομικός που ξέρω 'γω θ' αναλάμβανε να ερευνήσει τις μυστηριώδεις συνθήκες του θανάτου του. Εκεί θ' άρχιζε να ξετυλίγεται το κουβάρι του πόσο πΣηλά φτάνει η διαφθορά, καθώς υψηλόβαθμοι στην αστυνομία θα προσπαθούσαν να τον σταματήσουν ή φάνε (οχι απαραίτητα μεταφορικά

) αλλά αυτός εκεί, σκυλί (χωρίς να θέλω να φανώ σπισιστής).

Αλλά πού να τα κάνουν αυτά? ΚάπΧοιοι ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να γνωρίζουμε για τον Κθούλου. Γιατί άραγε? Ε? Ε?