Tai Chi Chuan
Re: Tai Chi Chuan
Μικρος εκανα το συστημα της γροθιας των πεντε ζωων. Ακομα προσπαθω να εντοπισω τον παλιο μου σιφου και να τον πλακωσω στο ξυλο για το μπουλιιγκ που μού εκανε.
Νικ ;Ορέστης 35 έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:12Εχω γραψει κι εγω σε αυτο το φορουμ.Αγις έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 02:34Το ''εσωτερικο'' τα λεει ολα.
Χρόνια τωρα οταν θελω να ευθυμησω διαβάζω εδω
http://alkimachon.gr/forum/forumdisplay ... 7%ED%E5%F2
τον μεγαγνωστη των Neijia Γεωργιο Χριστοφορου + τον φουμαροπωλητη του VT , GeorgeV .
Καταπληκτικος - για δελφιναριο- ειναι στα βιντεο του και ο μαστρο Wong ( ο τυπος στο δευτερο βιντεο) - απο πωλητης ται τσιτσι το γυρισε στο γουινγκ τσουν οπου διαπρεπει.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Εγω ειχα παιδευτει αρκετα με την σταση του σωματος και την ισορροπια. Προσπαθουσαμε να επιτυχουμε κατι για το οποιο υπαρχει ολοκληρη προεργασια απο πισω, την οποια ομως δεν διδαχτηκαμε ποτέ, γιατι αυτο που ειχε σημασια ηταν να ειναι σωστη η αρχικη σταση του σωματος (που μετα απο καποιο καιρο την πετυχαιναν ολοι) για να ξεκινησει η φορμα. Την διαδικασια της επιτευξης ισορροπιας, πως λειτουργουν τα γονατα, οι αστραγαλοι, γενικα οι αρθρωσεις, η θεση της λεκανης, της σπονδυλικης στηλης, διάφορες τεχνικες αναπνοης που δινουν ωθηση κλπ δεν τα ειχαμε μαθει. Ειναι σαν να σου λενε, κανε αυτο κι εσυ το κάνεις, ακομη και σχεδον τέλεια σαν οπτικο αποτελεσμα, χωρις ομως να σου δινει την πραγματικη αισθηση της ταλαντωσης του σωματος. Με το ται τσι, σε καθε κινηση εισαι σαν ελατηριο. Κι εμενα παλιοτερα μου το λεγαν, αλλά δεν καταλαβαινα τιποτα.enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:14φίλε δύο συμβουλές:
μην απαντάς, ο ένας αν δεν σκοτώνεις δράκους με τα νύχια το θεωρεί μούφα, ο άλλος δεν έχει ιδέα για τί μιλάς.
πάρε ένα ηλεκτρικό μονοκυκλο αν ο τρόπος ζωής σου το επιτρέπει, πάει τον έλεγχο ισορροπίας σε άλλο επίπεδο αν το συνδυάσεις με τις γνώσεις του ται τσι.
Εχεις κανει ται τσι;
Winter is coming
Ακριβως αυτη ειναι η σωστη σειρα, κανενας ομως δεν το κάνει. Εμένα θα με ειχε βοηθησει πολυ το ται τσι, θα ειχα μπει στο κουνγκ φου ετοιμος απο πλευρας ισορροπιας κλπ (το ημισυ του παντός).
Ιταλια ειμαι.... εδω παρεμπιπτοντως ειναι πολυ διαδεδομενο το ται τσι.
Winter is coming
δεν υπάρχει άνθρωπος νομίζω που δεν θα τον βοηθήσει το ται τσι, άσχετα αν προχωρήσει μετά σε επιθετική τέχνη. Ακόμα και ένα λόφο να ανέβεις στις διακοπές ή να κουβαλήσεις τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, θα κάνει διαφορά.
αλλά δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη εδώ μέσα, είμαστε άγριοι, θέλουμε να σκοτώνουμε δράκους.

enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:59δεν υπάρχει άνθρωπος νομίζω που δεν θα τον βοηθήσει το ται τσι, άσχετα αν προχωρήσει μετά σε επιθετική τέχνη. Ακόμα και ένα λόφο να ανέβεις στις διακοπές ή να κουβαλήσεις τα ψώνια από το σουπερμάρκετ, θα κάνει διαφορά.
αλλά δεν σε βλέπω να βγάζεις άκρη εδώ μέσα, είμαστε άγριοι, θέλουμε να σκοτώνουμε δράκους.

Winter is coming
Εγω οταν βλεπω ΜΟΥΝΑΡΕΣ, εφαρμοζω την τεχνικη του αλογου.Ορέστης 35 έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:21Μικρος εκανα το συστημα της γροθιας των πεντε ζωων. Ακομα προσπαθω να εντοπισω τον παλιο μου σιφου και να τον πλακωσω στο ξυλο για το μπουλιιγκ που μού εκανε.
Μου γινεται αλογισια.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Δε γαμάς το χρόνο σου ρε μπαγλαμά. Το Τάι Τσι δεν το κάνεις για να δέρνεις γύφτους. Το κάνεις για να χαλαρώσεις ψυχικά και να αισθανθείς το σώμα σου. Σε ανώτατα επίπεδα απαιτεί τρομερή αυτοσυγκέντρωση, επιδεξιότητα και καλή φυσική κατάσταση.
Για να δεις αγαπητέ πόσο Χατζημπάμιας είσαι.enaon έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 03:14φίλε δύο συμβουλές:
μην απαντάς, ο ένας αν δεν σκοτώνεις δράκους με τα νύχια το θεωρεί μούφα, ο άλλος δεν έχει ιδέα για τί μιλάς.
πάρε ένα ηλεκτρικό μονοκυκλο αν ο τρόπος ζωής σου το επιτρέπει, πάει τον έλεγχο ισορροπίας σε άλλο επίπεδο αν το συνδυάσεις με τις γνώσεις του ται τσι.
Ξέρω τι είναι το τάι τσι. Μια ζωή με φρικο-κουλτουριάρηδες προοδευτικούς νταλαβερίζομαι, όλο και με κάποιον τρόπο θα έμπαινε αυτό μέσα στην καθημερινότητά μας, είτε ως πληροφορία είτε και ως δραστηριότητα για ορισμένους.
Εγώ αναφέρθηκα στις πολεμικές τέχνες και το βίντεο δείχνει κάτι τέτοιο. Το βίντεο παρουσιάζει μορφή βίας. Αν εσύ αυτό θες να το λες ισορροπία και ότι άλλο κανένα πρόβλημα από μένα. Έχω δείξει νομίζω ότι είμαι ανοιχτός στο πως γουστάρει ο καθένας να χρησιμοποιεί τη γλώσσα. Έχω φτάσει σε κάποιο επίπεδο που δεν χρειάζεται να ανατρέχω σε ορισμούς ή διευκρινήσεις για να καταλάβω τι έχει ο άλλος στο μυαλό του.
Για θέματα ισορροπίας τώρα. Μια χαρά θα είναι και το μονόκυκλο δεν λέω. Αλλά έχε και υπόψιν σου ότι η επιστημονική κοινότητα (γενικά) έχει ασχοληθεί με αυτό.
Σε πρώτη φάση έχει ορίσει την Αναπτυξιακή διαταραχή συντονισμού (F82 κατά το ICD-10). Σε αυτά τα πλαίσια έχει αναπτυχθεί θεωρία και μέθοδος βελτίωσης της κινητικής κατάστασης με αντικείμενο ενδιαφέροντος τη κινητική αδεξιότητα γενικά, την αδυναμία αμφίπλευρου συντονισμού των πλευρών του κορμού, την αδυναμία εκτέλεσης ειδικών κινήσεων των άκρων όπως πέρασμα της ωμικής ζώνης από την κατακόρυφη μέση γραμμή του κορμού, τα διαδοχικά άλματα με τα κάτω άκρα ή το ένα εκ των δύο ("Κουτσό"), καθώς και μία σειρά κινήσεων όπου απαιτείται στασικός έλεγχος και ιδιαίτερη συνεργασία μυικών ομάδων.
Η μέθοδος απαντάται με τον όρο Αισθητηριακή ολοκλήρωση για τους Έλληνες (κακή κατά τη γνώμη μου μετάφραση του SENSORY INTERGRATION όπως το ονόμασαν εκεί που το ξεκίνησαν).
https://www.sensoryintegration.org.uk/What-is-SI
https://scholar.google.gr/scholar?q=SEN ... i=scholart
Πολύ απλούστερες ασκήσεις όπως βάδιση σε ανυψωμένη δοκό, εκτέλεση δραστηριοτήτων πάνω σε αυτήν τη δοκό όπως σχέδια και ζωγραφική σε πίνακα, κόψιμο με ψαλίδι κάποιου σχεδίου σε χαρτί και διάφορα άλλα, πάντα σε μία στάση άβολη για το σώμα όπου διαρκώς θα πρέπει να ελέγχεται το κέντρο βάρος και σε επίπεδο νευροαισθητηριακού συστήματος θα γίνεται διαρκής τροφοδοσία και ενσωμάτωση ερεθισμάτων.
Τέλος εκτιμώ ότι μπορείς να λάβεις το πέος μου μετά των επισυναπτόμενων αδένων και να τα ενσωματώσεις στο σύνολο των εμπειριών σου όπου θα αποτελούν βασικό εφόδιο για να ξέρεις σε ποιον μιλάς και τις γεννητικο-αδενιές πετάς.

Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χαοτικός την 06 Νοέμ 2019, 22:05, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Χαοτικός έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 13:01Για να δεις αγαπητέ πόσο Χατζημπάμιας είσαι.
Τέλος εκτιμώ ότι μπορείς να λάβεις το πέος μου μετά των επισυναπτόμενων αδένων και να τα ενσωματώσεις στο σύνολο των εμπειριών σου όπου θα αποτελούν βασικό εφόδιο για να ξέρεις σε ποιον μιλάς και τις γεννητικο-αδενιές πετάς.

σε πειράζω βρε, έχω καταλάβει ότι έχεις θεωρητική σχέση με αυτά, σε είχα ρωτήσει κάποτε αλλά ξέχασες μάλλον, ή έχεις κέφια πάλι.

Στην 18η κινηση της εκτελεσης της φορμας (αν μετραω σωστα), βρεθηκαμε σε αυτη την σταση

Σταματαμε εκει και ο δασκαλος λεει οτι αυτο το kata στο οποιο θα εξασκηθουμε αποκλειστικά, εχει κοινα σημεια με το Bagua Zhang.
Αυτη η ομοιοτητα ισχυει για ολα τα στυλ ται τσι;

Σταματαμε εκει και ο δασκαλος λεει οτι αυτο το kata στο οποιο θα εξασκηθουμε αποκλειστικά, εχει κοινα σημεια με το Bagua Zhang.
Winter is coming
μήπως διδάσκει και spada;
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ
Eιπε ''kata '' ;Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 15:00Στην 18η κινηση της εκτελεσης της φορμας (αν μετραω σωστα), βρεθηκαμε σε αυτη την σταση
[img]https://i.postimg.cc/4NRRW07s/Zhu- ... .jpg[/img]
Αν ναι - φυγε τρεχοντας

ΖΗΝΗΔΕΩΣ
Οχι ευτυχως, δεν ειπε kata. Εχει μαυρη ζωνη στο καρατε και μιλωντας με δυο μαθητες που εχουν κανει καρατε (ή συνεχιζουν να κανουν, δεν ακουσα καλα), ανεφεραν την λεξη kata ως αντιστοιχια της λεξης φορμα. Εγω μπερδευτηκα στο πιο πανω ποσταρισμα, που γραφω και φορμα ομως αρχικα.Αγις έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 16:57Eιπε ''kata '' ;Lestat έγραψε: ↑06 Νοέμ 2019, 15:00Στην 18η κινηση της εκτελεσης της φορμας (αν μετραω σωστα), βρεθηκαμε σε αυτη την σταση
[img]https://i.postimg.cc/4NRRW07s/Zhu- ... .jpg[/img]
Αν ναι - φυγε τρεχοντας
Winter is coming