Η Κινα πλεον εχει την μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο

Πολιτικά θέματα εκτός Ελλάδας
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Η Κινα πλεον εχει την μεγαλυτερη οικονομια στον κοσμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 22 Οκτ 2020, 17:44

Green Dragon έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:27
Dwarven Blacksmith έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:17
Η Κίνα έχει να παρουσιάσει ύφεση 42. Εδώ κάθε δέκα χρόνια έρχεται μια κρίση που καταστρέφει τους μίσους, αλλά δε βαριέσαι νταξει τι να γίνει, έτσι είναι η ζωή. Τι θέλετε δηλαδή, να γίνουμε παρεμβατιστες;
Ο σωστός παρεμβατισμός στην οικονομία είναι καλός, εξάλλου ο Κέϋνς αυτό υποστήριζε, την εξομάλυνση της γραφικής παράστασης που αρχικά έχει μορφή ημιτόνου. Το κινεζικό καθεστώς όμως παρεμβαίνει ακόμα και στο βρακί σου. Εγώ δεν έχω μεγαλώσει έτσι και δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω σε τέτοιες μεσαιωνικές πρακτικές.

Το ότι η Δύση σε απογοήτευσε σε κάποια πράγματα θα έπρεπε να σε οδηγήσει σε προβληματισμό σχετικά με το που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, όχι να ασπαστείς τις αρχές του αντιπάλου.
Για ανταγωνιστικές ιδεολογίες πρόκειται, εγώ ως άνθρωπος ωφελούμαι όταν κερδίζει η καλύτερη, ή όταν η κόντρα οδηγεί σε σύνθεση και σε μία ακόμα καλύτερη.

Πρακτικά αυτό που κάνω δεν είναι έκκληση για αλλαγή πλευράς αλλά έκκληση για αναγνώριση του προβλήματος και reform. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο σκεφτόμαστε με όρους ανταγωνιστικών κρατών και όχι ανταγωνιστικών ιδεών. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε ένα μοντέλο που συνδυάζει την ελευθερία που έχουμε συνηθίσει, με μία πιο δίκαιη και επιστημονική διακυβέρνηση.

Και ιστορικά να το πάρεις πιο χρήσιμος είναι ο Κινεζικός μπαμπούλας όμως παρά το να γράψω ένα κατεβατό "προβληματισμού". Αν ακούγεται από αρκετούς ίσως ωθήσει την ελίτ σε δράση.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 22 Οκτ 2020, 17:48

Green Dragon έγραψε:
Η Κίνα έχει να παρουσιάσει ύφεση 42. Εδώ κάθε δέκα χρόνια έρχεται μια κρίση που καταστρέφει τους μίσους, αλλά δε βαριέσαι νταξει τι να γίνει, έτσι είναι η ζωή. Τι θέλετε δηλαδή, να γίνουμε παρεμβατιστες;
Ο σωστός παρεμβατισμός στην οικονομία είναι καλός, εξάλλου ο Κέϋνς αυτό υποστήριζε, την εξομάλυνση της γραφικής παράστασης που αρχικά έχει μορφή ημιτόνου. Το κινεζικό καθεστώς όμως παρεμβαίνει ακόμα και στο βρακί σου. Εγώ δεν έχω μεγαλώσει έτσι και δεν πρόκειται ποτέ να συμφωνήσω σε τέτοιες μεσαιωνικές πρακτικές.

Το ότι η Δύση σε απογοήτευσε σε κάποια πράγματα θα έπρεπε να σε οδηγήσει σε προβληματισμό σχετικά με το που ακριβώς βρίσκεται το πρόβλημα, όχι να ασπαστείς τις αρχές του αντιπάλου.
Πού σου παρενέβη εσένα ρε η Κίνα;

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 22 Οκτ 2020, 17:58

Green Dragon έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:29
Αν δεν κλείσεις την αιμορραγία η κατανάλωση που λες θα τροφοδοτήσει τα εργοστάσια της Κίνας και τα σκουπίδια που παράγουν.
Παράγει σκουπίδια η Huawei λόγου χάρη;
Ε Λ Ε Ο Σ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 22 Οκτ 2020, 18:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

rednick

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από rednick » 22 Οκτ 2020, 18:27

Καραμελίτσα έγραψε:
Μεγαλύτερη όχι σε απόλυτες τιμές, αλλά σε PPP.

Σα να λέω ότι εγώ είμαι ψηλότερη από τον Ανετοκούμπο, συγκρινόμενη με τα ύψη των μελών των οικογενειών μας.
Το ΑΕΠ σε δολλαρια ειναι 14 τρις ομως σε ισοδυναμια αγοραστικης δυναμης ειναι 26 τρις
According to The Economist, “In 2019 China’s workers produced over 99 trillion yuan worth of goods and services. America’s produced $21.4 trillion-worth. Since 6.9 yuan bought a dollar last year, on average, China’s GDP was worth only $14trn when converted into dollars at market rates. That was still well short of America’s.

“But 6.9 yuan stretches further in China than a dollar goes in America. One example is McDonald’s Big Mac. It costs about 21.70 yuan in China and $5.71 in America, according to prices collected by The Economist.

By that measure, 3.8 yuan buys as much as a dollar. But if that is the case, then 99trn yuan can buy as much as $26trn, and China’s economy is already considerably bigger than America’s,” The Economist adds.
Αυτο που μετραει ειναι ποσα τσιζμπεργκερ αγοραζεις εσυ και ποσα η αμερικανα :D

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 22 Οκτ 2020, 18:35

rednick έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:27
Καραμελίτσα έγραψε:
Μεγαλύτερη όχι σε απόλυτες τιμές, αλλά σε PPP.

Σα να λέω ότι εγώ είμαι ψηλότερη από τον Ανετοκούμπο, συγκρινόμενη με τα ύψη των μελών των οικογενειών μας.
Το ΑΕΠ σε δολλαρια ειναι 14 τρις ομως σε ισοδυναμια αγοραστικης δυναμης ειναι 26 τρις
According to The Economist, “In 2019 China’s workers produced over 99 trillion yuan worth of goods and services. America’s produced $21.4 trillion-worth. Since 6.9 yuan bought a dollar last year, on average, China’s GDP was worth only $14trn when converted into dollars at market rates. That was still well short of America’s.

“But 6.9 yuan stretches further in China than a dollar goes in America. One example is McDonald’s Big Mac. It costs about 21.70 yuan in China and $5.71 in America, according to prices collected by The Economist.

By that measure, 3.8 yuan buys as much as a dollar. But if that is the case, then 99trn yuan can buy as much as $26trn, and China’s economy is already considerably bigger than America’s,” The Economist adds.
Αυτο που μετραει ειναι ποσα τσιζμπεργκερ αγοραζεις εσυ και ποσα η αμερικανα :D
Το PPP έχει νόημα για σύγκριση στο κατά κεφαλή εισόδημα, να δεις πόσα πράγματα αγοράζει κανείς.

Αλλά αν μετράμε το μέγεθος της οικονομίας, ένας τρίτος τι τον νοιάζει πόσα μπέργκερ κινέζικα είναι η παραγωγή της Κίνας; Θα τη μετρήσει με το δικό του μέτρο.
Z

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 22 Οκτ 2020, 18:36

Maspoli έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:48
Green Dragon έγραψε:

Δεν έχει παρέμβει ακόμα, για την ώρα περιορίζεται στους πολίτες της. Αν όμως γίνει παγκόσμιος κυρίαρχος θα ωθήσει παντού τα πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 22 Οκτ 2020, 18:37

Maspoli έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:58
Παράγει σκουπίδια η Huawei λόγου χάρη;
Ε Λ Ε Ο Σ
Πέραν του ότι το έχω ήδη αναλύσει πιο πάνω (προφανώς δεν το είδες), πρέπει να φτιάξεις τις παραθέσεις σου.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 22 Οκτ 2020, 18:39

22 Οκτ 2020, 17:44
Για ανταγωνιστικές ιδεολογίες πρόκειται, εγώ ως άνθρωπος ωφελούμαι όταν κερδίζει η καλύτερη, ή όταν η κόντρα οδηγεί σε σύνθεση και σε μία ακόμα καλύτερη.

Πρακτικά αυτό που κάνω δεν είναι έκκληση για αλλαγή πλευράς αλλά έκκληση για αναγνώριση του προβλήματος και reform. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει όσο σκεφτόμαστε με όρους ανταγωνιστικών κρατών και όχι ανταγωνιστικών ιδεών. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε ένα μοντέλο που συνδυάζει την ελευθερία που έχουμε συνηθίσει, με μία πιο δίκαιη και επιστημονική διακυβέρνηση.

Και ιστορικά να το πάρεις πιο χρήσιμος είναι ο Κινεζικός μπαμπούλας όμως παρά το να γράψω ένα κατεβατό "προβληματισμού". Αν ακούγεται από αρκετούς ίσως ωθήσει την ελίτ σε δράση.
Αυτό είναι σωστό. Για τα πιο πάνω θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και ποιός είναι ο φορέας αυτών των ιδεών αλλά γενικά δεν έχω αντίρρηση.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 22 Οκτ 2020, 18:43

Green Dragon έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:36

Δεν έχει παρέμβει ακόμα, για την ώρα περιορίζεται στους πολίτες της. Αν όμως γίνει παγκόσμιος κυρίαρχος θα ωθήσει παντού τα πράγματα σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η δεκαετία του '90 (από την άποψη του ότι οι ΗΠΑ έπαιζαν μπάλα μόνες τους) ίσως δεν επαναληφθεί για τα επόμενα 200 χρόνια.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 22 Οκτ 2020, 18:53

Green Dragon έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:36
Maspoli έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:48
Green Dragon έγραψε:

Δεν ξέρεις, αν έχει παρέμβει ή όχι. Βλ. Κορωνοιος.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 22 Οκτ 2020, 18:55

Cecily Anne έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:53
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 22 Οκτ 2020, 18:55

Στρακαστρουκας έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:31
Green Dragon έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:29
Στρακαστρουκας έγραψε:
22 Οκτ 2020, 17:25
Ολη η Λατινικη Αμερικη κανει business με τους Κινεζους. Οταν δεν μπορεις να επιβληθεις στην γειτονια σου, εχεις προβλημα φιλε μου. Για αυτο λεω οτι ειναι απαραιτητες καποιες μεταρρυθμισεις μεσα στις ΗΠΑ γιατι μενουν πισω. Αντι να πηγαινει το χρημα στους φτωχους Αμερικανους να ενισχυεται η καταναλωση και να δινονται ευκαιριες για επιχειρηματικοτητα και στα κατωτερα στρωματα, ολο το χρημα γινετε φουσκα στο χρηματιστηριο και στα παραγωγα. Ο Μπεζος εχει 200 δις περιουσια αλλα ποιο ποσοστο απο αυτην την τεραστια περιουσια ευνοει τις ΗΠΑ πραγματικα?
Αν δεν ξανακλείσεις τον ασκό του Αιόλου που άνοιξες με το ασύδοτο εμπόριο, όσα λεφτά και να ρίξεις, όπου και να τα ρίξεις, θα καταλήξουν στην Κίνα. Αν δεν κλείσεις την αιμορραγία η κατανάλωση που λες θα τροφοδοτήσει τα εργοστάσια της Κίνας και τα σκουπίδια που παράγουν.
Aπο xiaomi σου γραφω. Υπαρχουν Αμερικανικα κινητα στην Ελλαδα? Εψαχνα να βρω και δεν εβρισκα, ολα Κινεζικα ειναι
iPhone
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 22 Οκτ 2020, 18:57

Maspoli έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:55
Cecily Anne έγραψε:
Εικόνα
Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα ζεις, αλλά έχει καταργηθεί χρόνια.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 22 Οκτ 2020, 18:58

Cecily Anne έγραψε:
Δεν ισχύουν αυτά, δεν έχει νόημα να έκαναν κάτι τέτοιο.

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 22 Οκτ 2020, 18:58

Cecily Anne έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:57
Maspoli έγραψε:
22 Οκτ 2020, 18:55
Cecily Anne έγραψε:
Εικόνα
Δεν ξέρω σε ποιον αιώνα ζεις, αλλά έχει καταργηθεί χρόνια.
Οι ψεκασμενοι ακόμα κυκλοφορείτε όμως.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Διεθνής πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών