Δε λέει απολύτως τίποτε αυτό όταν μιλάμε για εκτελέσιμα αρχεία. Τα εκτελέσιμα αρχεία είναι red flag. Καλύτερα να το κάνει zip.
Windows download problem
- Jack Shephard
- Phorum.gr user: Jack Shephard
Re: Windows download problem
Οκ. Αλλά αν είναι να το κόψει το antivirus δεν θα σκανάρει και μέσα στο zip;
- wooded glade
Το βλέπουν βέβαια το exe και μέσα στο zip όλα τα antivirus από τον καιρό του Νώε.
Σ΄εμένα ο chrome λέει το "keep yes or no".
Αλλά δεν είναι θέμα virustotal, είναι θέμα τσιπάκια ότι είναι.
Στο edge εμένα μου το κατέβασε τώρα μετά από δέκα προειδοποιήσεις επειδή "is not commonly downloaded" λέει !
Σ΄εμένα ο chrome λέει το "keep yes or no".
Αλλά δεν είναι θέμα virustotal, είναι θέμα τσιπάκια ότι είναι.
Στο edge εμένα μου το κατέβασε τώρα μετά από δέκα προειδοποιήσεις επειδή "is not commonly downloaded" λέει !
δεν είναι όλα κρού-σμα-τα
- Jack Shephard
Εχεις καλύτερες πιθανότητες γιατί κάποια προγράμματα δε σκανάρουν το αρχείο zip μόλις αποθηκεύεται αλλά μόλις πας να το ανοίξεις. Το εκτελέσιμο, έτσι και πας να το ξεκινήσεις, πολλά προγράμματα το συγκρίνουν με μια βάση ασφαλών εκτελέσιμων, αν δε το βρουν τρως πόρτα αμέσως.
Άμα κατεβάζεις συχνά προγράμματα, θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλοί developers προσφέρουν το πρόγραμμα τους για λήψη τόσο σαν exe όσο και σαν zip μεταξύ άλλων. Γι' αυτό το κάνουν.
Βγάζει νόημα. ΕυχαριστώJack Shephard έγραψε: ↑04 Ιούλ 2021, 22:47Εχεις καλύτερες πιθανότητες γιατί κάποια προγράμματα δε σκανάρουν το αρχείο zip μόλις αποθηκεύεται αλλά μόλις πας να το ανοίξεις. Το εκτελέσιμο, έτσι και πας να το ξεκινήσεις, πολλά προγράμματα το συγκρίνουν με μια βάση ασφαλών εκτελέσιμων, αν δε το βρουν τρως πόρτα αμέσως.
Άμα κατεβάζεις συχνά προγράμματα, θα έχεις παρατηρήσει ότι πολλοί developers προσφέρουν το πρόγραμμα τους για λήψη τόσο σαν exe όσο και σαν zip μεταξύ άλλων. Γι' αυτό το κάνουν.
- wooded glade
Μην γινόσαστε χατζηαρναούτηδες με το zip. Βλέπει μέσα το αντιβάϊρου και γίνεται το ίδιο.Jack Shephard έγραψε: ↑04 Ιούλ 2021, 22:47Εχεις καλύτερες πιθανότητες γιατί κάποια προγράμματα δε σκανάρουν το αρχείο zip μόλις αποθηκεύεται αλλά μόλις πας να το ανοίξεις. Το εκτελέσιμο, έτσι και πας να το ξεκινήσεις, πολλά προγράμματα το συγκρίνουν με μια βάση ασφαλών εκτελέσιμων, αν δε το βρουν τρως πόρτα αμέσως.
Είναι παλιά ιστορία με τον τσιπάκια που εμποδίζει το κατέβασμα των exe files. Αλλά εδώ λαίμαι ότι δεν μας βγήκε κάποιο warning ότι είμαι το αντιβάϊρους και βγάζω red flag. Απλά το έκανε CRDdownload, δηλαδή άχρηστο.
- Rocco Siffredi
παρε το 0
- Jack Shephard
Ωραία, τώρα κάντο zip και δεν αν θα έχεις τις ίδιες δυσκολίες στη λήψη. Πολύ πιθανόν να περάσει από τα smart filters των browsers που στο κόβουν τώρα. Όταν το κάνεις unzip όμως μπορεί να στο κόψει το antivirus.wooded glade έγραψε: ↑04 Ιούλ 2021, 22:52Αλλά εδώ λαίμαι ότι δεν μας βγήκε κάποιο warning ότι είμαι το αντιβάϊρους και βγάζω red flag. Απλά το έκανε CRDdownload, δηλαδή άχρηστο.
Γι' αυτό σου λέω ότι πρέπει να το σκανάρεις και στο virustotal για να ξέρεις τι δυσκολίες μπορεί να αντιμετωπίσουν οι χρήστες σου. Μην είσαι αγύριστο κεφάλι, κάντο, 5 λεπτά παίρνει.
Ναι, αλλά εσένα δεν ήταν logic bomb.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- wooded glade
Το virus total κάτι βγάζει.
Τα έψαξα αλλά είναι λέει false positives.
Δεν είναι όμως θέμα virus total για τον τσιπάκια, είναι θέμα "not frequently downloaded".
Τα έψαξα αλλά είναι λέει false positives.
Δεν είναι όμως θέμα virus total για τον τσιπάκια, είναι θέμα "not frequently downloaded".
- wooded glade
Η mediafire λέει αυτό κάτω από κάθε downlaoad:
Upload region:
This file was uploaded from Greece on March 1, 2021 at 6:47 AM
VirusTotal scan
0/0 engines detected this file. MediaFire scans high-risk files using VirusTotal.
Upload region:
This file was uploaded from Greece on March 1, 2021 at 6:47 AM
VirusTotal scan
0/0 engines detected this file. MediaFire scans high-risk files using VirusTotal.
- Jack Shephard
Άρα το δικό σου αρχείο ο αλγόριθμος του mediafire δεν έκρινε ότι πρέπει να το σκανάρει. Άρα δε πρέπει να βασίζεσαι μόνο στο mediafire αλλά να ελέγχεις και μόνος σου.wooded glade έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 03:40VirusTotal scan
0/0 engines detected this file. MediaFire scans high-risk files using VirusTotal.[/b]
Το έκανες zip; Αν ναι, οι browsers σε αφήνουν να το κατεβάσεις ή έχεις το ίδιο θέμα;
- wooded glade
Το virus total εμένα έχει δύο κόκκινα από τα 50 αλλά είναι false positives λέει.Jack Shephard έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 09:33Άρα το δικό σου αρχείο ο αλγόριθμος του mediafire δεν έκρινε ότι πρέπει να το σκανάρει. Άρα δε πρέπει να βασίζεσαι μόνο στο mediafire αλλά να ελέγχεις και μόνος σου.wooded glade έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 03:40VirusTotal scan
0/0 engines detected this file. MediaFire scans high-risk files using VirusTotal.[/b]
Το έκανες zip; Αν ναι, οι browsers σε αφήνουν να το κατεβάσεις ή έχεις το ίδιο θέμα;
Δεν έχω τώρα το computer που δεν κατεβάζει - αργότερα.
Αλλά δεν απέτυχε το κατέβασμα μετά από σάρωση. Αποτυγχάνει επειδή είναι λέει "not frequently downloaded" & δεν ξέρω αν γίνεται και στα μη exe αυτό.
Θα δοκιμάσω να κάνω zip το exe και θα δοκιμάσω και self extractable zip. Αλλά δεν το πιστεύω.
Τα exe και τα ζιπαρισμένα exe δεν γίνονται ως γνωστόν attachment σε email από τότε που ο βασιλικός κήπος ήτανε γλάστρα. Δεν γίνεται να μην τα κοιτάει το download (ανάλογα το antivirus - το avast είναι ένα που δεν αφήνει χριστό αλλά τουλάχιστον σου λέει "είμαι το avast και δεν αφήνω χριστό").
Δεν με πειράζει αυτό. Ο user θα δει ότι το antivirus δεν επιτρέπει και ή θα καταλάβει ότι είναι false positive ή έστω θα νομίζει ότι κάνω distribute ιϊκό πρόγραμμα, οπότε θα του πω "κλείσε το αντιβάϊρου και μη φοβάσαι". Είναι βέβαια μιά ιστορία κι αυτό και είναι και με τη δικαιολογία "not frequently downloaded" είναι παράνομο. Αν είχα ένα δικηγόρο θα τους έκανα μήνυση και θα τους έπαιρνα εκατό εκατομμύρια από τον καθένα.
Αλλά εκείνο που με πειράζει είναι το δήθεν κατέβασμα που βγαίνει cdrdownload. Τώρα ο user θα πει "α αυτό ήταν ένα corrupt file - relic - μάμα το".
- Jack Shephard
Γι' αυτό μπορείς πολύ απλά να γράψεις μία προειδοποίηση: "αν πάθεις αυτό κάνε το άλλο".wooded glade έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 10:13Αλλά εκείνο που με πειράζει είναι το δήθεν κατέβασμα που βγαίνει cdrdownload. Τώρα ο user θα πει "α αυτό ήταν ένα corrupt file - relic - μάμα το".
Το ότι δε στο εντοπίζουν σα malware τα αντιικά είναι καλό. Σημαίνει ότι αν το zipαρισμένο αρχείo περνάει το filtering των browsers έλυσες το θέμα σου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 136 Απαντήσεις
- 4880 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
28 Νοέμ 2024, 11:50
-
-
Νέα δημοσίευση The problem with the Western music according to Mr Tibet
από neon imposter » 29 Αύγ 2023, 12:28 » σε Μουσική - 0 Απαντήσεις
- 1024 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από neon imposter
29 Αύγ 2023, 12:28
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 222 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
29 Ιαν 2024, 10:53
-
-
Νέα δημοσίευση The West hasn’t figured out what’s going wrong. Voters are the problem
από talaipwros » 01 Ιούλ 2024, 09:05 » σε Φιλοσοφία πολιτικής - 103 Απαντήσεις
- 3093 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dna replication
22 Ιούλ 2024, 08:08
-