ΒΑΝ!!!Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 13:48Έτσι μπράβο.stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Τι σχέση έχει ο Βελισάρης και ο Σαφέτης με τον Σκάρλα και τη μακαρίτισσα τη Φιλιώ Πυργάκη;
Ειδικά τα βαριά Σαρακατσάνικα τσάμικα είναι απο τα ελάχιστα ελ που ακούω ποολύ ευχάριστα.
Μπουζούκια
Re: Μπουζούκια
Δεν ακουω ελληνικα με ελαχιστες εξαιρεσεις, αλλά ακομα και το τελευταίο ανθυποσκυλαδικο ειναι αριστούργημα μπροστα στην τραπ.
Δε μαρέσει ο Σαφέτης, ουτε ο Βελισάρης, ουτε αυτο το νεοφερτο κάτι μεταξύ λαϊκού και Δημοτικού.Beria έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 13:53ΒΑΝ!!!Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 13:48Έτσι μπράβο.stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22
Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Τι σχέση έχει ο Βελισάρης και ο Σαφέτης με τον Σκάρλα και τη μακαρίτισσα τη Φιλιώ Πυργάκη;
Ειδικά τα βαριά Σαρακατσάνικα τσάμικα είναι απο τα ελάχιστα ελ που ακούω ποολύ ευχάριστα.
Στο Νότο μονο ο Κατσίγιαννης παίζει μπάλα. Λαμια και τριγύρω όπως και Ηπειρος παιζουν κορυφη σε αυτή την κατηγορία.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
Mα,όλοι αυτοί οι μοντέρνοι κατσαπλιαδες βιάζουν την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 13:48Έτσι μπράβο.stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Για να μην μιλήσω για τους έντεχνους και συγχιστω πάλι.
Πρώτη φορά που κατάλαβα σωστό πανηγύρι ήταν εκεί στα μέρη της Λαμίας.stergiosbik έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:05Mα,όλοι αυτοί οι μοντέρνοι κατσαπλιαδες βιάζουν την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 13:48Έτσι μπράβο.stergiosbik έγραψε: ↑29 Δεκ 2022, 12:22
Μπουζουκι με "μπουζουκι",οπως και κλαρινα με "κλαρινα" εχει μεγαλη διαφορα.
Μα και στο γάμο μου ο Σκάρλας έδωσε ρέστα.

-
Τον συγκεκριμένο δεν τον ξέρω αλλά αν είναι άνθρωπος που κρατάει την παράδοση και δεν παρασύρθηκε από την μόδα του γυφτοκλαρινου,μπράβο του.Ερμής έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:07Πρώτη φορά που κατάλαβα σωστό πανηγύρι ήταν εκεί στα μέρη της Λαμίας.stergiosbik έγραψε: ↑02 Ιαν 2023, 14:05Mα,όλοι αυτοί οι μοντέρνοι κατσαπλιαδες βιάζουν την ελληνική παράδοση και κουλτούρα.
Μα και στο γάμο μου ο Σκάρλας έδωσε ρέστα.
Είμαι υπέρ στο να διατηρήσουμε όσο γίνεται πιο ανόθευτη την παράδοσή μας σε όποιο μέρος της Ελλάδας.
Άσε που δυστυχώς έχει επικρατήσει το φαινόμενο να βλέπουμε σε υποτίθεται παραδοσιακές κομπανίες,όργανα όπως αρμόνιο και ηλεκτρική κιθαρα!
ΟΥΣΤ ρε λετσοι χλιμιντζουρες!!!
Δε μπορώ να πω πως βιάζουν την ελληνική παράδοση αλλά δεν ειναι στο στυλ μου αυτο το ανάμεσα σε λαϊκό και Δημοτικό.
Σε πανηγύρι θέλω να ακούσω για αρνοκάτσικα, μαντριά, τσομπάνηδες. Τα "Θα αλλάξω γειτονιά" και το "ακυβέρνητο καράβι η αγάπη μας" δε μου λένε κάτι.
Το Λάμπρο Σκάρλα ρε δε ξέρεις; Μπες στο ΥΤ και δες. Ειναι απο τους γνωστούς γιαυτό το λέω
Εκεί στη Λαμία παίζουν πολλοί που ειναι τοπ παρόλο που δεν ειναι γνωστοί.
Σε πανηγύρι θέλω να ακούσω για αρνοκάτσικα, μαντριά, τσομπάνηδες. Τα "Θα αλλάξω γειτονιά" και το "ακυβέρνητο καράβι η αγάπη μας" δε μου λένε κάτι.
Το Λάμπρο Σκάρλα ρε δε ξέρεις; Μπες στο ΥΤ και δες. Ειναι απο τους γνωστούς γιαυτό το λέω
Εκεί στη Λαμία παίζουν πολλοί που ειναι τοπ παρόλο που δεν ειναι γνωστοί.
-
Κανονικός βιασμός είναι.
Αν θέλω γυφτοδημοτικα θα πάω σε γύφτους.
Αν θέλω γυφτοδημοτικα θα πάω σε γύφτους.
- ΠΑΓΧΡΗΣΤΟΣ
Με το συμπάθιο, τώρα αυτό είναι κάτι άλλο από βαθιά υποπολιτισμικό άκουσμα;

Από την αποπλανητική έλξη στον σημειωτικό τυχοδιωκτισμό μια αμφίκρημνη παλινδρομία
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σερμπέζης, Κυρίτσης και η Βουλγάρα. Από παλιότερους και συχωρεμένους ο Μπέλλος.
Από κει και πέρα το χάος και χαίρομαι που δεν τους ξέρω και δεν θα τους ακούσω ποτέ.
Από κει και πέρα το χάος και χαίρομαι που δεν τους ξέρω και δεν θα τους ακούσω ποτέ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σε καταλαβαίνω...
Άκου αυτό να ηρεμήσει το σώψυχό σου...
Μια χαρά ειναι τα παραδοσιακά τσάμικα ρε!
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Δεν είναι στα ακούσματά μου το Πωγώνι. Ευχαριστώ πάντως.