Cavaliere έγραψε: ↑28 Φεβ 2019, 19:36
Keyser Soze έγραψε: ↑28 Φεβ 2019, 19:25
Το Boudin είναι παραδοσιακό Γαλλικό λουκάνικο,απλώς η Λουιζιανα ήταν κάποτε Γαλλικη αποικία...
To boudin blanc, ή noir, στη Γαλλία δεν έχει ρύζι, και δεν είναι ίδιο με το της Λουιζιάνα, που, σαφώς έχει τις ρίζες του στους Γάλλους, αλλά πήρε τον δικό του δρόμο.

Τωρα που το εψαξα εχεις δικιο.
Αλλο ενα απο την γενέτειρα μου την Λυων:
Saucisson de Lyon
Το λουκάνικο υπάρχει εδώ και αρκετές χιλιετίες στη Λυών, αλλά η συνταγή που αναφέρεται πιο συχνά σε αυτή τη φόρμουλα χρονολογείται από τη δεκαετία του 1830. Κατασκευάστηκε αρχικά από πολλά κρέατα εκτός από το άπαχο χοιρινό αλλά αυτό έχει αντικατασταθεί με το χρόνο από άλογο ή βοδινό κρέας. Αυτό το λουκάνικο κατά προτίμηση χρησιμοποιεί άπαχα κρέατα (που του δίνουν το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα του), ψιλοκομμένο, αναμεμειγμένο με μεγάλα ζάρια σκληρού λίπους από την κοιλιά του χοιρινού κρέατος. Συνήθως συνοδεύεται από μεγάλους κόκκους μαύρου πιπεριού, αλεσμένης λευκής πιπεριάς, σκόρδου, μερικά μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, μούστος), φυστίκι , φυσικά γαλακτικά ζυμωτήρια και κόκκινο κρασί από την περιοχή. Το σύνολο είναι ανάγλυφο σε φυσικό έντερο καλυμμένο με φυσικό αλάτι και ξηραίνεται αρκετούς μήνες για να επιτύχει ικανοποιητική ωρίμανση και βέλτιστη ξήρανση.
Ειναι παντα τυλιγμενο σε ψωμι Brioche !!!
