foscilis έγραψε: ↑20 Οκτ 2019, 15:46
Ναι βγάζω πολλά λεφτά, είμαι στα καλύτερα χρόνια μου.
Η διαφορά με την τίμια γενιά των τωρινών συνταξιούχων είναι ότι το ποσό με το οποίο θα μπορούσα να χτίσω σπίτι τους το πληρώνω σαν κρατήσεις και φόρους γιατί "έκαναν τους υπολογισμούς τους" και "πώς τολμάω να μιλάω έτσι" για την αγαπημένη γιαγιά του Πάνα.
Ολόκληρη η ζωή μου (αν δεν ήταν ο άγιος Τόμσεν) θα πήγαινε να δουλεύω για να μην παραδεχτούν όλοι αυτοί οι μαλάκες και οι οριζόντια σιτιζόμενοι συγγενείς τους ότι οι υπολογισμοί τους ίσως είχαν κάποιο μικρολαθάκι. Προς θεού, αν είναι να αισθανθεί άσχημα ο παππούς στη διαπίστωση ότι 1+1=2 ας δουλεύω εγώ (ή δέκα χαμηλόμισθοι) από έξι ώρες τη μέρα να τον πληρώνουμε.
Πριτς. Ήδη φάγατε έμμεση μείωση αφορολόγητου κι έρχονται κι άλλα.
Δε βγαίνει κάτι τέτοιο απ' την συμπεριφορά σου εδώ.
Αυτό που βγαίνει είναι πίκρα και μίσος για τον άλλον, ο οποίος θέλεις εσύ να πάθει κακό, και μάλιστα χωρίς να προκύπτει από κάπου οτι το κακό που θα πάθει θα σου έρθει εσένα σε καλό. Μια χαρά θα πληρώνεις και κρατήσεις, και φόρους, ακόμα κι αν κοπούν όλα. Και προκύπτει ένα φοβερό μίσος για ιδιοκτήτες σπιτιών, αυτό διαχρονικά.
Βέβαια, μερικοί άνθρωποι είναι σκατόψυχοι ανεξαρτήτως, και φθονούς τους άλλους ό,τι και να έχουν οι ίδιοι, αλλά αν τέτοια συμπεριφορά έχεις βγάζοντας πολλά λεφτά και ζώντας καλά, πραγματικά δε θα ήθελα να δώ πώς είσαι μη βγάζοντας λεφτά και περνώντας άσχημα.