Imperium έγραψε: ↑05 Απρ 2023, 22:14
Θέλω την άποψή σας για την νομιμότητα του ζητήματος.
Δεν ηθικολογώ, μου αρέσει το αναρχικό ρεύμα που φέρνουν τα πατινάκια, καθώς και όλα τα διάφορα καινούργια "ηλεκτρονικά" μέσα μεταφόρας. Ψήνωμαι κι όλας εδώ και δύο χρόνια να πάρω κάτι δικό μου αλλά δεν το έκανα ακόμα για λόγους που θα φανούν παρακάτω.
Απλά αναρωτιέμαι, στο φόρουμ πού όλοι κλάιγονται για την παρανομία και την αυθαιρεσία στην Ελλάδα, τό 'χετε καταλάβει οτι δεν υπάρχει κανονισμός που να ΜΗΝ παραβιάζουν τα πατήνια;
Κι αν ναι, πώς συμβαδίζει αυτό με την γενική σας αντίληψη περι του νομοταγούς πολίτη;
Τα εξαρτήματα αυτά, λοιπόν, ανοίγουν νέο κεφάλαιο στον ΚΟΚ. Είναι τόσο διαφορετικά απ' ο,τι προυπήρξε, που ΠΟΛΥ δυσκολα θα βγάλει κάποιος το φίδι από αυτήν την ιδιαίτερη τρύπα.
Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζονται τόσο υπερέλαφρα αυτοκίνητα οχήματα με την ικάνότητα να κινούνται σε κεντρικές αρτηρίες, αλλά παράλληλα να είναι τόσο μικρά που να φαντάζουν σχεδόν σαν παιγνίδια!
Μηχανοκίνητη πρόσβαση όμως στο οδόστρωμα, χωρίς δίπλωμα, τέλη και ασφάλιση ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ στην ΕΕ, αν και ίσως παραβλέπεται στις μπανανίες της, πχ, Ουγγαρία, Ρουμανία, Ελλας.
Ζω (Αγγλία) σε μία πόλη που έχει τρομερά μεγάλη επιτυχία το σκούτερ. Είναι όμως μέρος μιας εγκεκριμένης δοκιμαστικής διαδικασίας. Τα πατηνάκια τα βλέπεις παντού. Συχνά παρατημένα. Πραγματικά σε κάθε τετράγωνο και δέκα απο δαυτα. Κάποιος τα φροντίζει, αλλα δεν τον έχω δει ποτέ. Αρχίζω να υποψιάζομαι εξωγήινους. Τα νοικιάζεις με ηλεκτρονική κάρτα. Τα πληρώνεις με το λεπτό, και άμα φτάσεις, όπου και να φτάσεις το αφήνεις για τον επόμενο. Έχει κάποιους περιορισμούς: όριο ταχύτητας και δεν δουλεύει αν πας να το βγάλεις εκτός ορίων πόλης. ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι μόνο αν είσαι 17 και πάνω, μέ άδεια οδήγησης (έστω μαθητευόμενου) μπορείς να τα νοικιάσεις. Χαχαχα. Η εταιρεία καλύπτει τα ασφάλιστρα. Απορρώ πώς δεν έχει φαληρήσει ακόμα.
Μερικοί, υπολογίζω 20-25% των χρηστων έχουν ιδιωτικά. Καποια είναι φτηνα, κάποια άλλα είναι πύραυλοι και πανάκριβα. Μέχρι και 3χ νομίζω. Πάνε όμως με 50 χλμ την ώρα. Πάνω σε πατήνι. Τόσα έπιανε με το ζόρι το παπάκι μου.
Τωρα, στο ψητό - πώς οδηγούν; Οι ιδιώτες αρκετά καλά, πρώτα ξέρουν το εργαλείο τους, δευτερα, αν κάνουν μαλακία την έχουν ΓΑ-ΜΗ-ΣΕΙ γιατί είναι εντελώς παράνομοι και φταίνε ακόμα κι αν τους πατήσει νταλίκα επίτειδες. Ασε που θεωρητικά σε σταματάει όποιος μπάτσος θέλει όποτε θέλει και το κάνει κατάσχεση. Δεν γίνεται συχνά, αλλά μπορεί να γίνει ανα πάσα στιγμή, αν αλλάξουν τα κέφια.
Αυτοι με τα νοικιασμένα; Μερικοί ΟΚ, αν και πολλες γυναίκες πάνε ψιλοχεσμένα (κι από πεζοδρόμιο μόνο, πάντα, που απαγορεύεται!), αλλά απο κει και πέρα ο κακός χαμός. Πιτσιρικάδες12-13 χρονών σε κίνηση πήχτρα να κάνουν ελιγμούς, προφανώς με κάρτα του μπαμπά και το δίπλωμα της αδερφής, ερωτευμένα ζευγαράκια δικάβαλα στην κοσκμάρα τους, μαντράχαλοι τρικάβαλοι έτσι για τον χαβαλέ (πρέπει να ειναι πολύ καλοφτιαγμένα να σηκώνουν 200 κιλά!) Με ακουστικά όλοι, να μην ακουν τίποτα χοροπηδουν απο πεζοδρόμιο σε ρευμα ανέμελα, με την απόλυτη αισθηση οτι έχουν πάντα πρωτεραιότητα, ο,τι και να συμβαίνει, απορρώ πώς δεν έχουμε θρηνήσει περισότερους....
Τι θα γίνει λοιπόν στο μέλλον; κάποιες πόλεις απηυδησαν και τα απαγόρευσαν (δλδ δεν ανανέωσαν τα δοκιμαστικά συμβόλαια). Οι περισότεροι συνεχίζουν να κάνουν τα στραβά μάτια.
Οι παρθενώπες το παίρνουν πάνω τους να κλαίγονται για περισότερη νομοθεσία, ασφάλιση, κράνη και γενικώς μπουτσες μπλε. Οι περβαλλοντολόγοι αντεπιτιθονται όμως οτι μόνο αυτά θα σώσουν τον πλανήτη.
Ιντα μέλει γεννεσθαι; Who knows? Αλλά ούτε έτσι όπως είναι θα προχωρίσει για πολύ.
Τι λέτε λοιπόν; Αδεια, ασφάλια και κράνος για να γίνουμε Ευρωπαίοι, ή μπα, δεν ισχύουν τέτοια εδώ;