Ζαίος μηδενεξηντάρης δεν παιζει να ειμαι και ειναι αστειο και που το λες. 1) γιατι ζαιος και 2) γιατι 060αρης. τις λιστες τις εβαλα (και τσουξανε!) για να δειξω την προσφορα της τουρκιας στον νεοελλληνικο πολιτισμο.
Αιώνες σκλαβιάς από τους γείτονες Τούρκους και εσύ έφερες λέξεις για να δείξεις την επίδραση της Τουρκίας στην Ελλάδα.
Πρέπει να ΠΗΖΕΙΣ πολύ. Πήξε ελεύθερα, ο κόσμος γελά.
Εδώ θέλω να αναφέρω για ακόμη μια φορά πως η ομορφότερη υπερμουνάρα γκόμενα που έχω γνωρίσει ποτέ μου είναι τουρκάλα (η οποία έμοιαζε καταπληκτικά με Ελληνίδα αλλά είχε και κάτι εξωτικά "περίεργο" - πριν μάθω ότι είναι τουρκάλα αυτά). Ήταν ηθοποιός-χορεύτρια και την γνώρισα πριν από μια παράσταση-συναυλία (αρχαίας) Ελληνικής μουσικής-θεάτρου, λάτρευε οτιδήποτε έχει σχέση με Ελλάδα. Όλοι όσοι ήμασταν εκεί είχαμε πάθει ζημιά τεράστια όταν την είδαμε.
Επίσης με όσους τούρκους έχω έρθει σε επαφή με αφήσανε πολύ καλές εντυπώσεις, φαν φακτ κάνεις από αυτούς δεν έμοιαζε με τούρκο (και στην Τούρκιε αυτό και εδώ).
Επαναλαμβανω, δεν μπορει να γινει συγκριση. Η ιστορια που μαθαινουμε ειναι ευροκεντρικη. Πχ η Κινα ηταν Νο1 δυναμη στον κοσμο για πανω απο 1500 χρονια αλλα εμεις εχουμε πληρη αγνοια για τις Κινεζικες τεχνες και τις Κινεζικες επιστημες εκεινη την περιοδο
Ποια ακριβώς είναι η προσφορά των Κινέζων στα μαθηματικά; Όση είναι και των Ρωμαίων, όση και η προσφορά του βάρους της ψωλης μου στην ισορροπία των ουράνιων σωμάτων.
Θεωρεις οτι οταν οι Κινεζοι δηλαδη εχτιζαν το Μεγαλο Τειχος δεν ειχαν ιδεα απο μαθηματικα? Οπως ειπα ομως αυτο ειναι το προβλημα. Οι Κινεζοι δεν ειχαν το μετρικο συστημα και τις μεθοδολογιες που ειχαμε εμεις. Σημερα μαθαινουμε για το Πυθαγωρειο θεωρημα οχι ομως για ενα αντιστοιχο "θεωρημα" που μπορει να ειχαν οι Κινεζοι οταν φτιαχνανε τις δικες τους κατασκευες. Σημερα μαθαινουμε επιστημες που βασιζονται στην δυτικη λογικη και ιστορια
Επαναλαμβανω, δεν μπορει να γινει συγκριση. Η ιστορια που μαθαινουμε ειναι ευροκεντρικη. Πχ η Κινα ηταν Νο1 δυναμη στον κοσμο για πανω απο 1500 χρονια αλλα εμεις εχουμε πληρη αγνοια για τις Κινεζικες τεχνες και τις Κινεζικες επιστημες εκεινη την περιοδο
Ποια ακριβώς είναι η προσφορά των Κινέζων στα μαθηματικά; Όση είναι και των Ρωμαίων, όση και η προσφορά του βάρους της ψωλης μου στην ισορροπία των ουράνιων σωμάτων.
Θεωρεις οτι οταν οι Κινεζοι δηλαδη εχτιζαν το Μεγαλο Τειχος δεν ειχαν ιδεα απο μαθηματικα? Οπως ειπα ομως αυτο ειναι το προβλημα. Οι Κινεζοι δεν ειχαν το μετρικο συστημα και τις μεθοδολογιες που ειχαμε εμεις. Σημερα μαθαινουμε για το Πυθαγωρειο θεωρημα οχι ομως για ενα αντιστοιχο "θεωρημα" που μπορει να ειχαν οι Κινεζοι οταν φτιαχνανε τις δικες τους κατασκευες. Σημερα μαθαινουμε επιστημες που βασιζονται στην δυτικη λογικη και ιστορια
Υπάρχει κάτι που λέγεται εμπειρική γνώση. Με τέτοια μπορείς να ξέρεις πως υπάρχει μια σχέση μεταξύ των τετραγώνων ενός ορθογώνιου τριγώνου, αλλά δεν μπορείς να αποδείξεις γιατί ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορείς να κτίσεις ένα τείχος μερικών μέτρων ύψους και να το πολλαπλασιάζεις σε χιλιάδες χιλιόμετρα μήκος. Δεν μπορείς όμως με τέτοια γνώση να κτίσεις ένα κτίριο σαν το Κολοσσαίο. Εκεί θέλει αρχιτεκτονική μελέτη κανονική. Ωστόσο, η καταγεγραμμένη προσφορά ακόμα και των Ρωμαίων στα μαθηματικά, είναι το μηδενικό (το οποίο δεν εφηύραν). Kαι για να μείνουμε στο θέμα. Η Οθωμανία δεν ήταν ένα κρατίδιο. Έφτανε να πιάνει 6 εκ τετρ χλμ σε περιοχές που και πολιτιστική παράδοση είχαν και ήταν και σταυροδρόμι μεταξύ τριών ηπείρων. Και κράτησε σχετικά πολύ, μισή χιλιετία. Και η όλη της προσφορά στον παγκόσμιο πολιτισμό είναι ποιά, ο μπακλαβάς;
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Τεσσερα σημαντικα κινεζικα λογοτεχνικα εργα. Ειναι κατι σαν την δικη μας Ιλιαδα η τα εργα του Σεξπιρ. Αλλα εδω στην Δυση ηταν, ειναι και θα παραμεινουν αγνωστα
Νισάφι πια με αυτά. Μπαϊλντίσαμε
Πολύ ζόρι ρε παιδιά.
Εμείς οι Έλληνες έχουμε κέφι, τσαγανό, δεν είμαστε μαγκούφηδες σαν τους Τούρκους
"τεράστια" προσφορά στην "παγκόσμια" Ελλάδα
το γιαούρτι και το κεμπαμπ μονο και ριχνουν στα αυτιά ο,τι εχει κανει η ψωροκωσταινα. για τους ελληνες μη χαιρεσται αυτους δε σας τους καταλογιζει κανεις. δες τι λεει και ο διευθυντης του βρετανικου μουσειου. αμα ειναι για κανενα σουβλάκι ενταξει, θα σας κανακεψει ο αλλος οτι ειστε απογονες, αλλα αμα σφιξουνε τα γαλατα (εν προκειμένω αν χρειαστει να γυρίσει τιποτε αγαλματα πισω!) ΝΑΑΑΑΑΑΑ που θα σας αναγνωρισει σαν ελληνες ο δυτικος.
Μεταξύ μας, δεν υπάρχει σοβαρή αμφισβήτηση ότι οι σύγχρονοι Έλληνες είναι απόγονοι των αρχαίων. Αλλά και στην σύγχρονη ιστορία υπάρχουν τεράστια ονόματα που δεν υπάρχουν στην αντίπερα όχθη του Αιγαίου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Εχει πλακα ΕΛ που κατα 90% τρωνε τουρκικα φαγητα και κατα 80% ακουνε τουρκογενη μουσικη να υποτιμουν την προσοφρα τους στον παγκοσμιο πολιτισμο.
+1
Όχι ότι με ενδιαφέρει, γιατί δεν πίνω κιόλας, αλλά αυτό ότι ο ελληνικός καφές είναι τούρκικος δεν έχω καταλάβει ποτέ πού έχει την βάση του. Στο μαγαζί έχω πολλούς πελάτες Τούρκους, γιατί είναι περιοχή τους. Όλοι πίνουν ελληνικό καφέ και όλοι τον λένε ελληνικό. Δεν έχω ακούσει ποτέ κανέναν Τούρκο να ονομάζει τούρκικο τον ελληνικό καφέ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Δεν είχαν, όχι. Είχαν εμπειρικές γνώσεις, όχι επιστημονικές. Με εμπειρικές γνώσεις μπορεί και ο τελευταίος βλάχος να φτιάξει σπίτια. Χαίρω πολύ.
Πουθενά στην παγκόσμια καταγεγραμμένη ιστορία δεν υπάρχει μαθηματική απόδειξη, δηλαδή μη εμπειρική επίδειξη, του πυθαγόρειου θεωρήματος πριν τον Ευκλείδη.
Τάδε έφη Στίβεν Χόκινγκ.
Η μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων στην επιστήμη δεν είναι οι ίδιες οι τεράστιες επιστημονικές τους ανακαλύψεις αλλά η γέννηση της επιστημονικής μεθοδολογίας και απόδειξης. Αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο και διδάσκεται σε όλα τις επιστημονικές σχολές ανά τον κόσμο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν είχαν, όχι. Είχαν εμπειρικές γνώσεις, όχι επιστημονικές. Με εμπειρικές γνώσεις μπορεί και ο τελευταίος βλάχος να φτιάξει σπίτια. Χαίρω πολύ.
Πουθενά στην παγκόσμια καταγεγραμμένη ιστορία δεν υπάρχει μαθηματική απόδειξη, δηλαδή μη εμπειρική επίδειξη, του πυθαγόρειου θεωρήματος πριν τον Ευκλείδη.
Τάδε έφη Στίβεν Χόκινγκ.
Η μεγάλη συνεισφορά των Ελλήνων στην επιστήμη δεν είναι οι ίδιες οι τεράστιες επιστημονικές τους ανακαλύψεις αλλά η γέννηση της επιστημονικής μεθοδολογίας και απόδειξης. Αυτό είναι κάτι αδιαμφισβήτητο και διδάσκεται σε όλα τις επιστημονικές σχολές ανά τον κόσμο.
Θες να μου πεις οτι οι Πυραμιδες φτιαχτηκαν απο ατομα που ειχαν μηδεν επιστημονικες γνωσεις? Καλα οκ. Για τους δυτικους καθε μεθοδος, γλωσσα, επιστημη που δεν χρησιμοποιει ακριβως την δυτικη λογικη και φιλοσοφια ειναι αχρηστη. Δεν υπηρξε πολιτισμος που να μην ειχε επιστημη, να μην εχτισε πραγματα και να μην ειχε καποιου ειδους τεχνες. Αλλα η ιστορια που μαθαινουμε ειναι δυτικη
Η διαφορά είναι η εξής. Ασφαλώς και κάποιος μαθηματικός Κινέζος, σύγχρονος του Αρχιμήδη θα είχε ιδέα του τι είναι οι πρώτοι αριθμοί. Και μια υπόνοια πως είναι άπειροι θα την είχε επίσης. Αλλά να μπορέσει να αποδείξει το άπειρο του συνόλου των πρώτων ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ. Και εάν το έκανε, δεν το έχει καταγράψει πουθενά. Αυτό δεν έχει σχέση με το ποιά εκδοχή της ιστορίας διδασκόμαστε.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.