Υπάρχει Θεός;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Υπάρχει Θεός;

Ναι
52
55%
Οχι
43
45%

Σύνολο ψήφων: 95

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Re: Υπάρχει Θεός;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 04 Νοέμ 2024, 19:04

Το αναφέρει και ίδιος ο Χριστός το συγκεκριμένο εδάφιο.

Σαββάτιος
Phorum.gr user: Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος » 04 Νοέμ 2024, 19:04

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:00
Αλιόσα έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 18:53

Ψαλμός 109
Είπεν ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου· κάθου ἐκ δεξιῶν μου, ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου.

δύο τουλάχιστον Κύριοι;

Αυτο το εδαφιο το χρησιμοποιησε ο Παυλος στην Επιστολη προς Εβραιους για να τους υποδειξει πως αναφερεται στον Γιο του Θεου.

Οι Εβραιοι θεωρουν οτι αφορα καποιον Αγγελο υψηλου βαθμου.

.
Υποκρισία, η λέξη «Κύριος» μεταφράζει την εβραϊκή λέξη αδοναϊ που αναφέρεται μόνο στον Θεό.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 04 Νοέμ 2024, 19:06

Σαββάτιος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 16:14
Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 14:11
α) Ο Κλημης γεννηθηκε στην Αθηνα και ηταν μαθητης του Στωικου φιλοσοφου Πανταινου, ο οποιος αργοτερα εγινε Χριστιανος, δειγμα οτι μεγαλοι Ελληνες φιλοσοφοι εκεινης της εποχης αγκαλιαζαν το Χριστιανισμο.
Αρίστο διαβάζεις επιλεκτικά αυτά τα οποία γράφω; Είπα ότι ο υπήρχε ρωμαϊκή παροικία στην Αθήνα και ότι ο Κλήμης είχε λατινικό ρωμαϊκό όνομα. Τι σχέση έχει αν ήταν μαθητής του Στωικού φιλοσόφου Πανταίνου με το αν ήταν εθνοτικός Έλληνας; Και ο Κικέρωνας σπούδασε στην Αθήνα και πέταγε που και που τις ελληνικούρες του.
Αρίστος έγραψε:
β) Οι υπολοιποι Καπαδοκες Πατερες ηταν πιο Ελληνες κι απο μενα και σπουδασαν σε φιλοσοφικες σχολες της Αθηνας, ακομη και μαθητες του εθνικου Λιβανιου υπηρξαν.
Τι σχέση έχει με το αν ήταν εθνοτικοί Έλληνες το γεγονός ότι υπήρξαν μαθητές του Λιβάνιου ή ότι σπόύδασαν στην Αθήνα;
Ενδεικτικα για την ελληνικοτητα τους παραθετω αποσπασματα του Γρηγοριου του Θεολογου.
Τοιαῦτ᾿ Ἀθῆναι, καὶ πόνοι κοινοὶ λόγων,
ὁμόστεγός τε καὶ συνέστιος βίος,
Νοῦς εἷς ἐν ἀμφοῖν οὐ δύο, θαῦμ᾿ Ἑλλάδος.

Μετάφραση: Έτσι ζούσαμε στην Αθήνα, κοπιάζοντας μαζί για μόρφωση,
κάτω απ την ίδια στέγη και στο ίδιο τραπέζι,
και μια ήταν η έγνοια μας, όχι δύο, το θαύμα της Ελλάδας.
Αρίστο αν έρθει σήμερα ένας Κινέζος, σπουδάσει στην Αθήνα (και προφανώς γνωρίζει ελληνικά) και γράψει ότι:
Έτσι ζούσαμε στην Αθήνα, κοπιάζοντας μαζί για μόρφωση,
ή
Ελλάδα μου και νιότη αγαπητή, κι όλα όσα απέκτησα
και σώμα, πόσο πρόθυμα δοθήκατε στον Βούδα!
Τότε θα έχει αποδείξει σύμφωνα με εσένα ότι είναι εθνοτικός Έλληνας; Πολύ αριστερίζων έχεις γίνει τελευταία...

Ονειροβατεις και προσεξε να ξυπνησεις γιατι μπροστα σου ειναι τοιχος.

Εννοειται πως μονο ενας Ελληνας θα προσδιοριζε την Ελλαδα, Ελλαδα του, και θα δηλωνε πως η μονη του εγνοια ηταν το θαυμα της.

Ενας Κινεζος θα ελεγε αντε να τελειωνουμε με τις σπουδες να γυρισω στην Κινα που ειναι η εγνοια μου για να αξιοποιησω εκει για το μεγαλειο της οσα εμαθα. :102:

.

Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος » 04 Νοέμ 2024, 19:08

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:06
Σαββάτιος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 16:14
Αρίστος έγραψε:
α) Ο Κλημης γεννηθηκε στην Αθηνα και ηταν μαθητης του Στωικου φιλοσοφου Πανταινου, ο οποιος αργοτερα εγινε Χριστιανος, δειγμα οτι μεγαλοι Ελληνες φιλοσοφοι εκεινης της εποχης αγκαλιαζαν το Χριστιανισμο.
Αρίστο διαβάζεις επιλεκτικά αυτά τα οποία γράφω; Είπα ότι ο υπήρχε ρωμαϊκή παροικία στην Αθήνα και ότι ο Κλήμης είχε λατινικό ρωμαϊκό όνομα. Τι σχέση έχει αν ήταν μαθητής του Στωικού φιλοσόφου Πανταίνου με το αν ήταν εθνοτικός Έλληνας; Και ο Κικέρωνας σπούδασε στην Αθήνα και πέταγε που και που τις ελληνικούρες του.
Αρίστος έγραψε:
β) Οι υπολοιποι Καπαδοκες Πατερες ηταν πιο Ελληνες κι απο μενα και σπουδασαν σε φιλοσοφικες σχολες της Αθηνας, ακομη και μαθητες του εθνικου Λιβανιου υπηρξαν.
Τι σχέση έχει με το αν ήταν εθνοτικοί Έλληνες το γεγονός ότι υπήρξαν μαθητές του Λιβάνιου ή ότι σπόύδασαν στην Αθήνα;
Ενδεικτικα για την ελληνικοτητα τους παραθετω αποσπασματα του Γρηγοριου του Θεολογου.
Τοιαῦτ᾿ Ἀθῆναι, καὶ πόνοι κοινοὶ λόγων,
ὁμόστεγός τε καὶ συνέστιος βίος,
Νοῦς εἷς ἐν ἀμφοῖν οὐ δύο, θαῦμ᾿ Ἑλλάδος.

Μετάφραση: Έτσι ζούσαμε στην Αθήνα, κοπιάζοντας μαζί για μόρφωση,
Αρίστο αν έρθει σήμερα ένας Κινέζος, σπουδάσει στην Αθήνα (και προφανώς γνωρίζει ελληνικά) και γράψει ότι:
Έτσι ζούσαμε στην Αθήνα, κοπιάζοντας μαζί για μόρφωση,
ή
Ελλάδα μου και νιότη αγαπητή, κι όλα όσα απέκτησα
και σώμα, πόσο πρόθυμα δοθήκατε στον Βούδα!
Τότε θα έχει αποδείξει σύμφωνα με εσένα ότι είναι εθνοτικός Έλληνας; Πολύ αριστερίζων έχεις γίνει τελευταία...

Ονειροβατεις και προσεξε να ξυπνησεις γιατι μπροστα σου ειναι τοιχος.

Εννοειται πως μονο ενας Ελληνας θα προσδιοριζε την Ελλαδα, Ελλαδα του, και θα δηλωνε πως η μονη του εγνοια ηταν το θαυμα της.

Ενας Κινεζος θα ελεγε αντε να τελειωνουμε με τις σπουδες να γυρισω στην Κινα που ειναι η εγνοια μου για να αξιοποιησω εκει οσα εμαθα. :102:

.
Αρίστο πραγματικά άλλος ονειροβατεί. Ο πατέρας του Όθωνα είχε δημιουργήσει τρεις συνοικίες του Μονάχου σε «Νέες «Αθήνες». Ήταν Έλληνας;

Νετο Γκουερινο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νετο Γκουερινο » 04 Νοέμ 2024, 19:09

Μλκα αριστο,σοβαρά τώρα θα κάτσεις να ασχοληθείς με τα εθνοτικά,νεοεθνοτικα, νεοεθνοτικα κτλ νέο+εθνοτικά του συγκεκριμένου παπάρα;
Ο άνθρωπος αυτός είναι θεομουρλος,δεν το βλέπεις;
Γάμησε το τώρα
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Νετο Γκουερινο την 04 Νοέμ 2024, 19:09, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 04 Νοέμ 2024, 19:09

Σαββάτιος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:08

Αρίστο πραγματικά άλλος ονειροβατεί. Ο πατέρας του Όθωνα είχε δημιουργήσει τρεις συνοικίες του Μονάχου σε «Νέες «Αθήνες». Ήταν Έλληνας;

Ειχε συμφερον επειδη η Ελλαδα ηταν βιλαετι του γιου του.

.

Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος » 04 Νοέμ 2024, 19:11

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:09
Σαββάτιος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:08

Ειχε συμφερον επειδη η Ελλαδα ηταν βιλαετι του γιου του.

.
Αντίθετα, αυτό το είχε πράξει πριν δημιουργηθεί μια χώρα με το όνομα «Ελλάδα» και μάλιστα αυτός ήθελε ο δευτερότοκος γυιός του να γίνει βασιλιάς της Ελλάδας όταν δημιουργήθηκς αυτό το κράτος.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 04 Νοέμ 2024, 19:12

Σαββάτιος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:04
Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:00
Αλιόσα έγραψε:

Ψαλμός 109
Είπεν ὁ Κύριος τῷ Κυρίῳ μου· κάθου ἐκ δεξιῶν μου, ἕως ἂν θῶ τοὺς ἐχθρούς σου ὑποπόδιον τῶν ποδῶν σου.

δύο τουλάχιστον Κύριοι;

Αυτο το εδαφιο το χρησιμοποιησε ο Παυλος στην Επιστολη προς Εβραιους για να τους υποδειξει πως αναφερεται στον Γιο του Θεου.

Οι Εβραιοι θεωρουν οτι αφορα καποιον Αγγελο υψηλου βαθμου.

.
Υποκρισία, η λέξη «Κύριος» μεταφράζει την εβραϊκή λέξη αδοναϊ που αναφέρεται μόνο στον Θεό.

Εγω με τον Παυλο ειμαι εδω, αρα τελικα ισχυει πως οτιδηποτε στην Παλαια δεν κολλαει με το πνευμα του Εβραισμου παρερμηνευεται απο τους Ιουδαιστες λογιους.

.

Befaios

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Befaios » 04 Νοέμ 2024, 19:12

Αλιόσα έγραψε:

Γένεσις 19:24
καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμορρα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ

ο Κύριος έβρεξε θειάφι εκ μέρους του Κυρίου στον ουρανο;

εδώ

Ψαλμός 109

δύο τουλάχιστον Κύριοι;

Νομίζω είναι γνωστό ότι οι Εβραίοι για τον Θεό είχαν τον πληθυντικό αριθμό, όπως φαίνεται και από το γνωστό:
«ποιήσωμεν άνθρωπον».
Αν ψάξει κανείς ο πληθυντικός για τον Θεό στους Εβραίους ήταν δεδομένος.

https://en.wikipedia.org/wiki/Adon
«............Στην εβραϊκή Βίβλο, το adoni, με το επίθημα για το πρώτο πρόσωπο κτητικό, σημαίνει «κύριέ μου» και είναι ένας όρος σεβασμού που μπορεί να αναφέρεται στον Θεό[8] ή σε έναν άνθρωπο ανώτερο,[9] ή περιστασιακά έναν άγγελο, ενώ το adonai (κυριολεκτικά «οι άρχοντες μου») προορίζεται μόνο για τον Θεό. Στην εβραϊκή παράδοση, ο πλουραλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακρίνει τον Θεό από τους επίγειους άρχοντες και να αυξήσει τη μεγαλειότητά του.........».

https://el.orthodoxwiki.org/%CE%95%CE%B ... E%AF%CE%BC
Ενώ αντίστοιχα υπήρχε και το Ελοχίμ πάλι στον πληθυντικό αριθμό:
«........Το όνομα Ελοχίμ είναι πληθυντικός του Eloah και χρησιμοποιείται συχνά ενάρθρως, με σημασία ενικού για να προσδιορίσει τον ένα και μοναδικό Θεό.......».

Άβαταρ μέλους
Αρίστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 04 Νοέμ 2024, 19:24

Νετο Γκουερινο έγραψε:
Μλκα αριστο,σοβαρά τώρα θα κάτσεις να ασχοληθείς με τα εθνοτικά,νεοεθνοτικα, νεοεθνοτικα κτλ νέο+εθνοτικά του συγκεκριμένου παπάρα;
Γάμησε το τώρα

Προσπαθει να πιαστει απο τα μαλλια του οταν πηγε να βγαλει τον Κλημη πρωτα Ρωμαιο και τον Γρηγοριο το Ναζιανζηνο σκετα Καππαδοκη.

Θα αμφισβητησει ακομη και πιο εμφανη ωστε στο τελος να μην υπαρχει κανενας Ελληνας. :lol:

.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 04 Νοέμ 2024, 19:34

ΓΑΛΗ έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 16:45
Λοξίας έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 15:44
Ναι, ναι...βρήκες τοίχο και γι' αυτό δεν απάντησες στην ερώτησή μου, η οποία κατετέθη πριν καν "δεις" τον τοίχο...
Αλλά έχεις προφητικές ικανότητες..."προείδες" τον τοίχο και γι' αυτό απέφυγες να απαντήσεις...

Ακριβώς όπως είχες "προειδεί" και τον τοίχο όταν ρώτησα αν "ένα ηφαίστειο, μπορεί να λογισθεί ως παρατηρητής"...
Και εκεί τοίχο "προείδες" και γι' αυτό δεν απάντησες...

Στις γαρίδες σαγανάκι, να προσέχεις μη σου έχουν βάλει σκόρδο...
Αν εννοείς την έκρηξη στο ηφαίστειο της Σαντορίνης, σαφώς και μπορεί να λογισθούν οι συνέπειες του στις άλλες περιοχές γιατί υπάρχουν πολλές ιστορικές καταγραφές. Αλλά επίσης σαφώς δεν εξαφανίστηκαν κάτω από τέφρα και νερά, ήδη γνωστές στην εποχή και όχι μόνον σε μύθους ελληνικές περιοχές. Εκτός αν εννοούσες ότι ο μυκηναϊκός πολιτισμός άνθισε όταν πήγαν εκεί Σαντορινιοί που πρόλαβαν να φύγουν.

Κατά τα άλλα, οι άλλοι κατακλυσμοί δεν αποδίδονται στην ίδια εποχή, ούτε στα ίδια μέρη ή όρη προσάραξης των κιβωτών.

Και ακριβώς γι' αυτό δεν κατάλαβα, ποιο ακριβώς είναι αυτό στο οποίο απέφυγα να απαντήσω. Στην τελική, πόσο δύσκολο είναι να αποτυπώσεις ένα σαφές ερώτημα χωρίς υπονοούμενα για τι κατάλαβα ή δεν κατάλαβα;

Με λίγα λόγια Λοξία, αυτός που κυνηγάει ανεμόμυλους ή την ουρά του είσαι εσύ και όχι εγώ. Θεωρείς ότι εννοούσα κάτι συγκεκριμένο που ντρέπομαι να μολογήσω :) και εκλαμβάνεις αυτήν την υπόθεση ως γεγονός.

Προτιμώ τις γαρίδες σκέτες.
Ο Χριστός κι μάνα του!!! Άλλ' αντ' άλλα της Παρασκευής το γάλα...

Αναφορικά με το ηφαίστειο, είναι φανερό ότι αναφέρομαι στην αποφυγή απάντησης στην διαπίστωσή μου, σχετικά με την πατάτα που είπες...διότι πατάτα ισχυρίστηκες. Και δεν είχες καν το κουράγιο να πεις κάτι σαν: "ναι ρε παιδιά, υπερβολή ήταν εν τη ρύμη του λόγου"...
Αντιθέτως, αντί να απαντήσεις σε εμένα, άρχισες τα "μα μου σου του" στον Isildur, που γέλασε τονίζοντάς σου τον παραλογισμό.

Ποια έκρηξη ηφαιστείου της Σαντορίνης λοιπόν, ποιος Μυκηναϊκός πολιτισμός, ποιοι Σαντορινιοί; ΠΟΙΟΣ μίλησε γι' αυτούς;
Πως σου ήρθε να τους ανακατέψεις όλους αυτούς;
Αυτό που ρώτησα εγώ, και ρώτησα τον Befaios, ήταν αν στον παγκόσμιο κατακλυσμό που ανέφερε, σκεπάστηκε και η Αυστραλία.
Ο Befaios, σοφά ποιούμενος, απάντησε με ωραία ντρίπλα και αυτό του το πίστωσα, γι' αυτό και δεν το συνέχισα.
Αντιθέτως εσύ, εξυπνακίστικα ποιούμενη, φρόντισες να πουλήσεις πνεύμα φέρνοντας, σε αντιδιαστολή, τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα. Λες και θα νοιαζόμουν εγώ για τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα!
Παρ' όλ' αυτά, εγώ σου απάντησα πως όντως ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα δεν έκανε λόγο για Αυστραλία. Οπότε σε ρώτησα "τι συμπέρασμα θα βγάλουμε από αυτήν την έλειψη αναφοράς".
Έκτοτε, και για αρκετά ποστς, ακόμα και στο τελευταίο σου, έχεις πάθει επιλεκτική απαντίτιδα και παρλάρεις για πάμπολλα, εκτός από το να μας πεις ποιο είναι το συμπέρασμα που βγάζεις για τον μύθο του Δευκαλίωνα μιας και δεν αναφέρει την Αυστραλία.

Και άλλοι μύθοι κατακλυσμού δεν αναφέρουν την Αυστραλία ή την Αμερική, όπως αυτός της Μαχαμπχαράτα, των Περσών (ο αντίστοιχος των Αζτέκων δεν κάνει αναφορά στην Ευρώπη)...
Μπορείς να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα για αυτούς τους μύθους κατακλυσμού από αυτές τις ελείψεις αναφοράς άλλων και πολύ απομεμακρυσμένων περιοχών της Γης;
Αν μπορείς, κάνε το. Αν δεν μπορείς, πες το καθαρά και κλείσαμε.
Διότι η προσπαθεια υπεκφυγής με χρήση απανωτών ερωτήσεων αντί απάντησης και η χρήση ειρωνειών και εξυπνακισμών για γέννηση "καθαρών" ελλήνων, δείχνει πολλά...

ΥΓ.
Το σεντονάκι ήταν απαραίτητο, διότι έχεις φροντίσει αρκετά για τον αποπροσανατολισμό...οπότε μία επανάληψη κάνει καλό στην μνήμη.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 04 Νοέμ 2024, 19:43

Το διάβασα διαγώνια το σεντόνι, μία από τα ίδια.

Παίξε με τους έντιμους και έξυπνους μάστορα και άσε με εμένα.

Άλλο καημό δεν έχω από το να δίνω διαπιστευτήρια στον κάθε "παλαιό", που παθαίνει κατιτίς με τις ειρωνίες μου ενώ το βούλωνε και το βουλώνει με τις εξάρσεις των δικών του.

Οπότε, κάντε μου τη χάρη ομαδικώς. :e045:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Αλιόσα
Phorum.gr user: Αλιόσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αλιόσα » 04 Νοέμ 2024, 19:46

Befaios έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:12
Αλιόσα έγραψε:

Γένεσις 19:24
καὶ Κύριος ἔβρεξεν ἐπὶ Σόδομα καὶ Γόμορρα θεῖον, καὶ πῦρ παρὰ Κυρίου ἐξ οὐρανοῦ

ο Κύριος έβρεξε θειάφι εκ μέρους του Κυρίου στον ουρανο;

εδώ

Ψαλμός 109

δύο τουλάχιστον Κύριοι;

Νομίζω είναι γνωστό ότι οι Εβραίοι για τον Θεό είχαν τον πληθυντικό αριθμό, όπως φαίνεται και από το γνωστό:
«ποιήσωμεν άνθρωπον».
Αν ψάξει κανείς ο πληθυντικός για τον Θεό στους Εβραίους ήταν δεδομένος.

https://en.wikipedia.org/wiki/Adon
«............Στην εβραϊκή Βίβλο, το adoni, με το επίθημα για το πρώτο πρόσωπο κτητικό, σημαίνει «κύριέ μου» και είναι ένας όρος σεβασμού που μπορεί να αναφέρεται στον Θεό[8] ή σε έναν άνθρωπο ανώτερο,[9] ή περιστασιακά έναν άγγελο, ενώ το adonai (κυριολεκτικά «οι άρχοντες μου») προορίζεται μόνο για τον Θεό. Στην εβραϊκή παράδοση, ο πλουραλισμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διακρίνει τον Θεό από τους επίγειους άρχοντες και να αυξήσει τη μεγαλειότητά του.........».

https://el.orthodoxwiki.org/%CE%95%CE%B ... E%AF%CE%BC
Ενώ αντίστοιχα υπήρχε και το Ελοχίμ πάλι στον πληθυντικό αριθμό:
«........Το όνομα Ελοχίμ είναι πληθυντικός του Eloah και χρησιμοποιείται συχνά ενάρθρως, με σημασία ενικού για να προσδιορίσει τον ένα και μοναδικό Θεό.......».
ο Κύριος Παντοκράτωρ είπε πως τον απέστειλε ο Κύριος Παντοκράτωρ; Ξεκάθαρη αναφορά στον Υιό και στον Πατέρα.

Ζαχαρίας 2:12-13

12 διότι τάδε λέγει Κύριος παντοκράτωρ· ὀπίσω δόξης ἀπέσταλκέ με ἐπὶ τὰ ἔθνη τὰ σκυλεύσαντα ὑμᾶς, διότι ὁ ἁπτόμενος ὑμῶν ὡς ὁ ἁπτόμενος τῆς κόρης τοῦ ὀφθαλμοῦ αὐτοῦ.

13 διότι ἰδοὺ ἐγὼ ἐπιφέρω τὴν χεῖρά μου ἐπ᾿ αὐτούς, καὶ ἔσονται σκῦλα τοῖς δουλεύουσιν αὐτοῖς, καὶ γνώσεσθε ὅτι Κύριος παντοκράτωρ ἀπέσταλκέ με.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 04 Νοέμ 2024, 19:57

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 08:56
taxalata xalasa έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 06:38
Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 06:23
Παραμυθια πιστευεις εσυ οταν φαντασιωνεσαι οτι οι Εβραιοι θα δημιουργουσαν φεικ θρησκεια που θα εβριζε τους ιδιους.
πότε έγραψα πως ήταν fake για τους ιουδαίους που είδαν τον ιουδαίο μεσσία τους;
fake ήταν για τους άλλους ιουδαίους που δεν πίστεψαν στα παραμύθια των συνπατριωτών και συνγενών των ιουδαίων πούδαν τον ιουδαίο μεσσία των...

Kατσε γιατι με εμπλεξες.

Πες παλι και αναλυτικα το σεναριο.

.
το σενάριο είναι πως η ιουδαϊκιά οικογένεια διασπάστηκε σε:
ιουδαίους που δέχτηκαν τον τζίζας για μεσσία και
σαυτούς που δεν τον δέχτηκαν, αλλά είδαν την ευκαιρία να διασωθεί η παλια διαθηκη μέσω της νεας διαθηκης που βασίζεται και αναφερεται στην παλια για να υπάρξει και τόκαναν μεσω της ελληνιστικιάς κοινής πούταν διεθνής γλώσσα... με τον ανερχόμενο στάρ τους συνεδριν πουχε λιανίσει τους πρωτοχριστιανούς ιουδαίους σαν τον στέφανο.... πήρε σήμα από τον Γαμαλιέλ... τον ίδιο Γαμαλιέλ που ελευθέρωσε τους αποστόλους όταν τους πήγαν στο Συνεδρίν για να τους δικάσουν επειδή συνέχιζαν να λένε τα δικά τους μέσα στον Ναό...

...χρησιμοποίησαν τα δεδομένα της εποχής και ταντέγραψαν για να κάνουν το δευτερο κεφαλαιο της διαθηκης πουχουν με υπογραφή του συνβολαιογραφου θεού των....

δεδομενα της εποχης...

1. Υιος Θεού.... πελασγελληνολατινικιά μυθολογία... που διαβάζουν ελληνομαθείς... ανεξαρτήτου γένους...
2. Ελληνιστικιά γλώσσα... που μιλάγαν αλλογενής λαοί
3. Ιμπερατωρ / Υιος Θεού... επι γης...

με τέτοια δεδομένα φτιάνεις παπάδες...!

:D
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Σαββάτιος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σαββάτιος » 04 Νοέμ 2024, 19:58

Αρίστος έγραψε:
04 Νοέμ 2024, 19:24
Νετο Γκουερινο έγραψε:
Γάμησε το τώρα

Προσπαθει να πιαστει απο τα μαλλια του οταν πηγε να βγαλει τον Κλημη πρωτα Ρωμαιο και τον Γρηγοριο το Ναζιανζηνο σκετα Καππαδοκη.

Θα αμφισβητησει ακομη και πιο εμφανη ωστε στο τελος να μην υπαρχει κανενας Ελληνας. :lol:

.
Θυμάσαι ότι έχεις να μου απαντήσεις ακόμη πολλές ερωτήσεις/σχόλια; Τι έχεις να πεις για τα σχόλιά μου σε αυτά που είπε ο Κοντογιώργης; Τελικά ήταν οι «Έλληνες» που «έκαναν θρησκεία τον Χριστιανισμό» ή οι Ρωμαίοι;

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών