Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Re: Eχετε δει μινι μαρκετ που να ειναι φτηνοτερο απο τις μεγαλες αλυσιδες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 18 Δεκ 2018, 18:42

Οπως ειχε πει παλαιοτερα και ο Εσχατογερος "Η κοκα κολα ειναι η αιματουρια του σατανα"
Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 18 Δεκ 2018, 18:45

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε:
17 Δεκ 2018, 20:22
Δεν μιλαω για ενα δυο προιοντα αλλα στο συνολο
Ναί, νά ναι καλά οι άνθρωποι, υγεία νά χουν, τους έχουμε κάνει πλούσιους, έρχονται απο Τουμπα να ψωνίσουν, φτού φτου, πάντα τέτοια.

Εχω να ψωνίσω στα Λιντλ δέκα χρόνια
Εκτός από ένα ζευγάρι κάλτσες, δε της πήρα εγώ αλλά χρεώθηκε στο κάρμα της οικογένειας :003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ίφιδα την 18 Δεκ 2018, 18:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 18:46

Belisarius έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:36
Αν ξεφύγουμε από τα ειδή Σ/Μ είναι πολύ συχνό τα μεγάλα καταστήματα να βαράνε στις τιμές. Όλος ο κόσμος θα πάει σε αυτούς να ψωνίσει και όχι στο μαγαζάκι της γειτονιάς.
Το ίδιο ισχύει σε κάθε είδος. Εδώ μόνο δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω για το ότι εκφράζεται τόσο κατηγορηματική γνώμη ότι τα ΣΜ είναι φθηνότερα και μάλιστα αρκετά. Είτε στην Αθήνα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα είτε πρόκειται για εντύπωση που έχει παγιωθεί μέσω διαφήμισης και self-bias.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 18 Δεκ 2018, 18:47

Ίφιδα έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:45
Ναί, νά ναι καλά οι άνθρωποι, υγεία νά χουν, τους έχουμε κάνει πλούσιους, έρχονται απο Τουμπα να ψωνίσουν, φτού φτου, πάντα τέτοια.

Εγω να ψωνίσω στα Λιντλ δέκα χρόνια
Εκτός από ένα ζευγάρι κάλτσες, δε της πήρα εγώ αλλά χρεώθηκε στο κάρμα της οικογένειας :003:

Μια χαρα ειναι τα μινι μαρκετ
Χρειαζονται
Καλυπτουν κενα
Εξυπηρετουν
Μεχρι εκει

Μετα ξεκινα το παραληρημα μεγαλειου του Χελι
Αρίστος for Tsirpas
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 18 Δεκ 2018, 18:48

hellegennes έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:46
Belisarius έγραψε:
Αν ξεφύγουμε από τα ειδή Σ/Μ είναι πολύ συχνό τα μεγάλα καταστήματα να βαράνε στις τιμές. Όλος ο κόσμος θα πάει σε αυτούς να ψωνίσει και όχι στο μαγαζάκι της γειτονιάς.
Το ίδιο ισχύει σε κάθε είδος. Εδώ μόνο δύο πράγματα μπορώ να υποθέσω για το ότι εκφράζεται τόσο κατηγορηματική γνώμη ότι τα ΣΜ είναι φθηνότερα και μάλιστα αρκετά. Είτε στην Αθήνα είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα είτε πρόκειται για εντύπωση που έχει παγιωθεί μέσω διαφήμισης και self-bias.
Να κανω και εγω μια υποθεση
Το να εισαι εκτος τοπου και χρονου εσυ.Απορω πως δεν το υπεθεσες
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ την 18 Δεκ 2018, 18:50, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Αρίστος for Tsirpas

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Δεκ 2018, 18:49

Belisarius έγραψε:
Ασέβαστος έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:33
λοιπον, εκανα ενα γρηγορο ψαξιμο. γυψοσανιδα knauf.

τιμη πρακτικερ https://www.praktiker.gr/p/gypsosanida- ... 20-cm-2091 2.19

τιμη σκρουτζ https://eshop.grizas.gr/product.aspx?id=1444 1.97

το σκρουτζομαγαζο, ειναι και φυσικο μαγαζι, που μπορει καθενας να παει να ψωνισει. συγκεκριμμενα τα σκρουτζομαγαζα εχουν και ενα αυξημενο κοστος απο τα "κλικ" οποτε με λιγο ψαξιμο στο νετ εκτος σκρουτζ, η σε φυσικα καταστηματα, παιζει να βρεθει και καλυτερη τιμη. επισης αν πας εκει, και θες καποια μεγαλη ποσοτητα, παιζει να παρεις και εκπτωση, στο πρακτικερ αποκλειεται.

αλλα ας μεινουμε σε αυτη τη συγκριση. βλεπουμε το μεγαλομαγαζο, 10% ακριβοτερο, παρολο που οπως αναφερθηκε σε προηγουμενα ποστ, θεωρητικα, λογω μεγεθους, θαπρεπε να εχει καλυτερη τιμη.

εχετε καποια εξηγηση;

αν εχετε ορεξη, ψαξτε κι αλλα προιοντα, σε διαφορα μικρα-μεγαλα μαγαζια. πιστευω οτι θα βρειτε πως οι "μικροι" μπορουν να ειναι ακρως ανταγωνιστικοι με τους "μεγαλους", αλλα εδω ειμαι να αναθεωρησω αν βρειτε κατι αλλο.
μαγκες δεν κατεχω απο μαρκες και τιμες σε ειδη σ/μ. οποιος εχει ορεξη ας ψαξει, και να μας πει τι βρηκε.

απο τα ειδη που κατεχω, μολις τα δω στα ραφια σ/μ γελαω με το θρασος τους να πουλανε σε τετοιες τιμες. αλλα τα ειδη αυτα δεν ειναι ευρειας καθημερινης καταναλωσης, οποτε τα σ/μ δεν μπορει να παιρνουν μεγαλυτερες ποσοτητες απο αλλα μαγαζια.

φυσικα ουτε και στο ειδος μου ειναι πανακριβα ολα τα μεγαλομαγαζα. π.χ. το leroy merlin βρισκω να εχει κανονικες, λογικες τιμες. απο την αλλη και πολλα μικρομαγαζα παιζει ναναι πανακριβα, σε ολα η σε ορισμενα ειδη τους.

τελικα ισως το αρχικο ερωτημα να ειναι ατοπο, ανοητο. να ειναι ασημαντο το αν ενα μαγαζει ειναι μεγαλο η μικρο στην τελικη διαμορφωση τιμων.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 18 Δεκ 2018, 18:51

hellegennes έγραψε:
Χέλι τη Βίκος Cola το 1.5 λίτρο πόσο την έχεις;
Και τη μπύρα Άλφα μπουκάλι 500μλ;

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 18 Δεκ 2018, 18:53

hellegennes έγραψε:
Belisarius έγραψε:
διαφημιση, προσφορες, φυλλαδια.

μενει στον καταναλωτη η τιμη που ειδε μια φορα σε προσφορα, και οχι ολες οι αλλες που ψωνιζει καθημερινα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Cloud87
Phorum.gr user: Cloud87

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cloud87 » 18 Δεκ 2018, 18:53

Αμα έχεις το επιχειρηματικό δαιμόνιο...όλα γίνονται.
Ένα το Χελιδόνι κι η Ανοιξη ακριβή
Warn your gods about our wrath. None may stand against space marines.

Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ » 18 Δεκ 2018, 18:54

Belisarius έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:51
hellegennes έγραψε:

Εγω δεν θα εκανα τετοια ερωτηση στον γκουρου της μινιμαρκετιλας γιατι εχει δειξει πολλακις οτι ειναι ικανος να πει το πιο μεγαλο ψεμα για να αποδειξει οτι εχει δικιο

Αντιθετα θελω να τον ρωτησω κατι αλλο
Τα περιπτερα ειναι πιο φτηνα απο τις αλυσιδες σουπερ μαρκετ στα ιδια ειδη;
Αρίστος for Tsirpas

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 18 Δεκ 2018, 18:56

Ασέβαστος έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:49

απο τα ειδη που κατεχω, μολις τα δω στα ραφια σ/μ γελαω με το θρασος τους να πουλανε σε τετοιες τιμες.
Ναι και τα Σ/Μ βαράνε. Είπαμε ήδη πχ για τα κρέατα. Το σωστό είναι να γίνεται έρευνα αγοράς. Μπορεί να φαίνεται μικρή η διαφορά αλλά σε βάθος χρόνου μπορείς να κάνεις τρελή οικονομία.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 18 Δεκ 2018, 18:57

18 Δεκ 2018, 18:22
Ακομη και αν υποθεταμε ετσι γιοα την οικονομια της συζητησης οτι ενα μινι μαρκετ θα μπορουσε να εχει γενικα χαμηλοτερες τιμες απο μια μεγαλη αλυσιδα,κανοντας προσεκτικα επιλεγμενες αγορες και αλλαζοντας συνεχως προμηθευτες μετα απο εξαντλητικη καθημερινη αναζητηση μειωνοντας με πανεξυπνες και ιδιοφυεις κινησεις τα κοστολογια κτλ κτλ σας καλω ολους να φερετε μπροστα σας την πρωτητη φατσα μινιμαρκετα που μπορει να θυμαστε και σας ρωτω αν τον εχετε ικανο για ολα αυτα
Αν δεν σας ερχεται κανενας τοτε φερτε μποστα σας την φατσα του Χελι και ξανααναρωτηθειτε αν ειναι ικανος για ολα αυτα

Οχι οτι γινεται αλλα ετσι κουβεντα να γινεται
Ξεκινάς από λάθος σκεπτικό Γιαννόπουλε.
Το θέμα είναι το μαγαζί της γειτονιάς να μην είναι πολύ ακριβότερο από τις μεγάλες αλυσίδες στα βασικά είδη.
Ούτως ή άλλως οι περισσότερες "μεγάλες" αλυσίδες, δεν έχουν την ίδια ποικιλία σε όλα τα υποκαταστήματα τους.
Τα μικρά υποκαταστήματα παίζουν σε πιο χαμηλό επίπεδο από ένα οργανωμένο μίνι μάρκετ.

Και δεν χρειάζεται συνεχής αλλαγή προμηθευτών ή ιδιοφυείς κινήσεις για να διατηρηθεί και να αναπτυχθεί ένα τέτοιο μαγαζί γιατί αν παίξει σωστά μπορεί να εκμεταλλευτεί το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα. Το συγκεκριμένο τάργκετ γκρουπ της πελατείας του -δηλαδή της γειτονιάς- κάτι που δεν ισχύει για τις μεγάλες αλυσίδες.

Κατά τα άλλα, σαφώς και θεωρώ τον Χέλι ικανό για κάτι τέτοιο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 18 Δεκ 2018, 19:00

Belisarius έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:51
hellegennes έγραψε:
Την 1.5L την έχω 1.00 (καραφεσωμένη). Αυτόν τον καιρό παίζει το 1+1 με 1,39 (την οποία όταν έχω προσφορά την δίνω 1,20). Των 0,33ml τα έχω όλα 0,50 λεπτά (καραφεσωμένα), ακόμα και την βυσσινάδα τους. Το μπουκάλι Άλφα την έχω 1,40, αλλά δίνω ελάχιστες και ψωνίζω από κάβα χοντρικής. Η εταιρεία μου έκανε καλύτερη τιμή αλλά ήθελαν να αγοράζω ποσότητα που θα με δυσκόλευε στην αποθήκη μου (είναι σχετικά μικρή).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Ίφιδα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίφιδα » 18 Δεκ 2018, 19:02

18 Δεκ 2018, 18:47
Ίφιδα έγραψε:
18 Δεκ 2018, 18:45

Εγω να ψωνίσω στα Λιντλ δέκα χρόνια

Μια χαρα ειναι τα μινι μαρκετ
Χρειαζονται
Καλυπτουν κενα
Εξυπηρετουν
Μεχρι εκει

Μετα ξεκινα το παραληρημα μεγαλειου του Χελι
Δίκιο έχει

Άβαταρ μέλους
Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 18 Δεκ 2018, 19:04

hellegennes έγραψε:
18 Δεκ 2018, 19:00
Την 1.5L την έχω 1.00 (καραφεσωμένη). Αυτόν τον καιρό παίζει το 1+1 με 1,39 (την οποία όταν έχω προσφορά την δίνω 1,20). Των 0,33ml τα έχω όλα 0,50 λεπτά (καραφεσωμένα), ακόμα και την βυσσινάδα τους. Το μπουκάλι Άλφα την έχω 1,40, αλλά δίνω ελάχιστες και ψωνίζω από κάβα χοντρικής. Η εταιρεία μου έκανε καλύτερη τιμή αλλά ήθελαν να αγοράζω ποσότητα που θα με δυσκόλευε στην αποθήκη μου (είναι σχετικά μικρή).
Ωραία στα Bazar η Βίκος έχει 99 λεπτά (τουλάχιστον μέχρι 1 μήνα πριν που αγόραζα) και αρκετές φορές τη βάζει σε προσφορά στα 74 λεπτά.
Την Άλφα τη βρίσκω γύρω στο 1.10. Σε περίπτερο την παίρνω 1.50 και ο μπακάλης μου τη δίνει 1.60.

Τα μπαζάρ είναι φτηνότερα π.χ. από τα ΑΒ στα περισσότερα προϊόντα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών