Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Οι κριτικες της ομαδας Μασαμπουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Νοέμ 2019, 19:47

Daje έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:24
Το ιδιο, κατ’αναλογια, θα μπορουσε κανεις να υποστηριξει και για την κριτικη γυναικειων οπισθιων, βυζων κλπ.
Αν μια ΜΟΥΝΑΡΑ λαβει αρνητικη κριτικη, θεωρητικα υφισταται απωλεια δυνητικων ΓΑΜΗΣΙΩΝ, τα οποια καρπωνεται εταιρη ΜΟΥΝΑΡΑ.
Θεωρητικα συντρεχουν οι προυποθεσεις για συκοφαντικη δυσφημιση και απωλεια ξεκωλιασματος/γαμησιου.
Καμία κριτική δεν μπορεί να σταματήσει ένα πιθανό ξεκώλιασμα/γαμησι. Είναι υπερφυσικό.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Νοέμ 2019, 19:55

stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 12:39
alekhine έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 12:10
αυτο που κανουμε εδω ειναι η περιπτωση "Συκοφαντική δυσφήμηση στα πλαίσια του ατομικού δικαιώματος κάθε καταναλωτή να ασκεί κριτική για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που λαμβάνει."

με βαση λοιπον τα οσα αναφερονται για να υπαρξει προβλημα θα πρεπει:
i) καποιος να υποδειξει στον καταστηματαρχη οτι γινονται κακοβουλα σχολια
ii) αυτος να απαιτησει να σβηστουν τα κακοβουλα σχολια
iii) να αρνηθει οποιος εβαλε κακη κριτικη να σβησει το σχολιο του
iv) τοτε να γινει αγωγη και ταυτοχρονα να κερδισει την δικη

προσωπικα θελω να γραψω δημοσια την γνωμη μου για το αν μου αρεσε η οχι καποιο καταστημα στο οποιο πηγα και εφαγα
Το όριο, σε αυτή την περίπτωση, μεταξύ της προσωπικής γνώμης και της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι λεπτό.
Πρόσεξε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να διεκδικήσει την απώλεια του τζίρου του από τον φορέα της "κριτικής" για το διάστημα που παρατηρήθηκε πτώση μετά το σχόλιό σου ή και να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη, ανάλογα με την επισκεψιμότητα του σχολίου κλπ.
αν τωρα καποιος μαγαζατορας η αλλος θεωρει οτι η γνωμη μου τον συκοφαντει θα πρεπει να πεισει τον δικαστη οτι "τον θαβω" με δολο
Το αντίθετο. Φράσεις όπως "το μαγαζί ήταν χάλια" ή "το φαγητό είναι απαίσιο" πείθουν εύκολα οποιονδήποτε δικαστή ότι πρόκειται περί κακόβουλου (με κακή πρόθεση) σχολίου. Διότι αν ήθελες πραγματικά να κάνεις ΕΥΓΕΝΙΚΗ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ σύσταση προς το κατάστημα, θα το έκανες κατ' ιδίαν. Τα παραπάνω σχόλια, όταν γίνονται δημόσια, αποτρέπουν τους υπόλοιπους πελάτες να καταναλώσουν στο συγκεκριμένο κατάστημα, δηλαδή προκαλείται οικονομική βλάβη.

Ξαναγράφω, λοιπόν, ότι δεν είναι το νήμα παράνομο, ούτε η συμμετοχή. Απλά προσοχή στις εκφράσεις, και καλοπροαίρετη κριτική μας σώζουν από δυσάρεστες εκπλήξεις, και σώζουν και καταστήματα από "προσωπικές γνώμες" που επηρεάζουν αρνητικά τους καταναλωτές τους.
Και σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνω να γίνονται θετικά σχόλια (μου άρεσε το τάδε σε εκείνο το κατάστημα), κι όχι αρνητικά.
Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν σχόλια κριτικής των πελατών στις ιστοσελίδες των εστιατορίων, ξενοδοχείων κλπ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος ΓΑΛΗ την 13 Νοέμ 2019, 19:56, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 13 Νοέμ 2019, 19:55

OANNHSEA έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:35
stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:13
Η ανάπτυξη του Ask4Food.gr ξεκίνησε πριν έξι χρόνια, ως παράλληλη δραστηριότητα των ιδρυτών της, ωστόσο δημιουργήθηκε ως εταιρεία πριν από δύο χρόνια. Προς το παρόν προσφέρεται μόνο για την περιοχή της Αττικής, ενώ το επιχειρηματικό μοντέλο της εταιρείας (οι πηγές εσόδων της) βασίζεται στη συνεργασία με τους εστιάτορες: με μία ετήσια συνδρομή αποκτούν λογαριασμό διαχείρισης, αναρτούν το περιεχόμενό τους, απαντούν στις κριτικές που τους αφορούν και προβάλλουν διαφημιστικά κείμενα. Μέσα στις επόμενες λειτουργικότητες που ετοιμάζει η εταιρεία είναι η δυνατότητα κρατήσεων στα συνεργαζόμενα εστιατόρια μέσω της πλατφόρμας."

"Στόχος του ask4food είναι η διατήρηση της ισορροπίας ανάμεσα στην ελευθερία έκφρασης του χρήστη, στην χρησιμότητα του περιεχομένου για τον επισκέπτη και στον σεβασμό προς τον επιχειρηματία του οποίου η επιχείρηση εκτίθεται σε κριτική."
Πρώτον, στο ak4food έγραφα κριτικές. Πριν από καιρό. Μπορείς να με βρεις και να διαβάσεις και τις επικριτικές μου κριτικές.
Στην πιο δυναμική από αυτές μου γύρισαν το κείμενο πίσω για να βγάλω από μέσα σχόλια που μπορούν να θεωρηθούν υβριστικά ή ρατσιστικά - π.χ. δεν τους άρεσε και τόσο το "άλλο ιταλική και άλλο αλβανική πίτσα"... Κατά τα άλλα δεν πείραξαν απολύτως τίποτα από το κείμενο...
:D
Περίεργο!
Δεν είχες άραγε το δικαίωμα να ασκήσεις ελεύθερη κριτική στα φαγητά και τους αλβανούς; :p2:
Δεύτερον, πριν κάνω πρόταση να δημιουργηθεί η ομάδα, είχα ρωτήσει κάποιους γνωστούς δικηγόρους. Μου είπαν ότι είναι απίθανο να μας κάνει κάποιος μήνυση και πολύ περισσότερο να την κερδίσει.
Χαρά των δικηγόρων. :smt047
Εγώ σου δείχνω πώς να αποφύγεις τους δικηγόρους.
Τρίτον, εάν νομίζεις ότι εσύ μπορείς να τα καταφέρεις με μία μήνυση, ιδού η Ρόδος.
Πιάσε κάποιο μαγαζί που το θάψαμε, πείσε τον να μας κάνει μήνυση και να την αναλάβεις εσύ. Ξέρεις ήδη ποιοί θα είναι οι αντίδικοι δικηγόροι...
Θα αρκεστώ να συμπληρώσω στα προηγούμενα, που αφορούσαν τέτοιες σελίδες:
Πολιτική περιεχομένου του TripAdvisor
(...)

Η επιχείρηση να είναι από το TripAdvisor

Το περιεχόμενο θα πρέπει να αναφέρεται άμεσα στην επιχείρηση για την οποία υποβάλλεται. Φροντίστε λοιπόν να προσθέτετε τα σχόλιά σας στη σωστή καταχώριση στο TripAdvisor. Εάν δημοσιεύετε περιεχόμενο σε μια συγκεκριμένη καταχώριση στον ιστότοπό μας, θα πρέπει να αφορά ένα κατάλυμα, εστιατόριο, αξιοθέατο ή κάποια αεροπορική εταιρεία που πληροί τις απαιτήσεις καταχώρισής μας.
Γιατί άραγε;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 13 Νοέμ 2019, 19:58

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:55
stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 12:39
alekhine έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 12:10
αυτο που κανουμε εδω ειναι η περιπτωση "Συκοφαντική δυσφήμηση στα πλαίσια του ατομικού δικαιώματος κάθε καταναλωτή να ασκεί κριτική για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που λαμβάνει."

με βαση λοιπον τα οσα αναφερονται για να υπαρξει προβλημα θα πρεπει:
i) καποιος να υποδειξει στον καταστηματαρχη οτι γινονται κακοβουλα σχολια
ii) αυτος να απαιτησει να σβηστουν τα κακοβουλα σχολια
iii) να αρνηθει οποιος εβαλε κακη κριτικη να σβησει το σχολιο του
iv) τοτε να γινει αγωγη και ταυτοχρονα να κερδισει την δικη

προσωπικα θελω να γραψω δημοσια την γνωμη μου για το αν μου αρεσε η οχι καποιο καταστημα στο οποιο πηγα και εφαγα
Το όριο, σε αυτή την περίπτωση, μεταξύ της προσωπικής γνώμης και της συκοφαντικής δυσφήμισης είναι λεπτό.
Πρόσεξε επίσης ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί να διεκδικήσει την απώλεια του τζίρου του από τον φορέα της "κριτικής" για το διάστημα που παρατηρήθηκε πτώση μετά το σχόλιό σου ή και να ζητήσει διαφυγόντα κέρδη, ανάλογα με την επισκεψιμότητα του σχολίου κλπ.
αν τωρα καποιος μαγαζατορας η αλλος θεωρει οτι η γνωμη μου τον συκοφαντει θα πρεπει να πεισει τον δικαστη οτι "τον θαβω" με δολο
Το αντίθετο. Φράσεις όπως "το μαγαζί ήταν χάλια" ή "το φαγητό είναι απαίσιο" πείθουν εύκολα οποιονδήποτε δικαστή ότι πρόκειται περί κακόβουλου (με κακή πρόθεση) σχολίου. Διότι αν ήθελες πραγματικά να κάνεις ΕΥΓΕΝΙΚΗ ή ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ σύσταση προς το κατάστημα, θα το έκανες κατ' ιδίαν. Τα παραπάνω σχόλια, όταν γίνονται δημόσια, αποτρέπουν τους υπόλοιπους πελάτες να καταναλώσουν στο συγκεκριμένο κατάστημα, δηλαδή προκαλείται οικονομική βλάβη.

Ξαναγράφω, λοιπόν, ότι δεν είναι το νήμα παράνομο, ούτε η συμμετοχή. Απλά προσοχή στις εκφράσεις, και καλοπροαίρετη κριτική μας σώζουν από δυσάρεστες εκπλήξεις, και σώζουν και καταστήματα από "προσωπικές γνώμες" που επηρεάζουν αρνητικά τους καταναλωτές τους.
Και σε τέτοιες περιπτώσεις προτείνω να γίνονται θετικά σχόλια (μου άρεσε το τάδε σε εκείνο το κατάστημα), κι όχι αρνητικά.
Αν ήταν έτσι, δεν θα υπήρχαν σχόλια κριτικής των πελατών στις ιστοσελίδες των εστιατορίων, ξενοδοχείων κλπ
Το κάθε εστιατόριο ή ξενοδοχείο που ενεργοποιεί σχόλια επισκεπτών, το κάνει αυτοβούλως, για δική του χρήση και με δική του συγκατάθεση.

Επιπλέον, η κριτική μπορεί να γίνει πραγματικά καλοπροαίρετα. Πχ. αντί να γράψει κανείς αλά oneshea "τί αλβανικό βρωμοδωμάτιο είναι αυτό ρε;;;;", μπορεί να αποφύγει τη ρατσιστική και δυσφημιστική γραφικότητα και να γράψει "θα μου άρεσε λίγο πιο τακτική καθαριότητα" ή κάτι παρόμοιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 13 Νοέμ 2019, 20:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 13 Νοέμ 2019, 20:01

Naida έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:47
Daje έγραψε:
Το ιδιο, κατ’αναλογια, θα μπορουσε κανεις να υποστηριξει και για την κριτικη γυναικειων οπισθιων, βυζων κλπ.
Αν μια ΜΟΥΝΑΡΑ λαβει αρνητικη κριτικη, θεωρητικα υφισταται απωλεια δυνητικων ΓΑΜΗΣΙΩΝ, τα οποια καρπωνεται εταιρη ΜΟΥΝΑΡΑ.
Θεωρητικα συντρεχουν οι προυποθεσεις για συκοφαντικη δυσφημιση και απωλεια ξεκωλιασματος/γαμησιου.
Καμία κριτική δεν μπορεί να σταματήσει ένα πιθανό ξεκώλιασμα/γαμησι. Είναι υπερφυσικό.
Μπορει να το αντικαταστησει ομως.
Αν δηλαδη προκειται να ξεκωλιαστει η Α και καποιος της κανει αρνητικη κριτικη, τοτε ειναι πολυ πιθανο να ΔΙΠΛΟ-ξεκωλιαστει η Β.
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Νοέμ 2019, 20:04

Daje έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 20:01
Naida έγραψε:
Daje έγραψε:
Αν δηλαδη προκειται να ξεκωλιαστει η Α και καποιος της κανει αρνητικη κριτικη, τοτε ειναι πολυ πιθανο να ΔΙΠΛΟ-ξεκωλιαστει η Β.
Όχι όχι δεν νομίζω. Η κάθε μια παίρνει το μεριδιο που της ανήκει.Μπορεί να μην πάρει το έξτρα αλλά σίγουρα θα παρει.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 13 Νοέμ 2019, 20:05

stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:58
Το κάθε εστιατόριο ή ξενοδοχείο που ενεργοποιεί σχόλια επισκεπτών, το κάνει αυτοβούλως, για δική του χρήση και με δική του συγκατάθεση.
Αυτό δεν αφαιρεί στο ελάχιστο την δυνατότητα στον κάθε κακόβουλο/κακοπροαίρετο να κάνει αρνητική κριτική ακόμη και αν δεν είναι πελάτης. Οπότε, η όποια συγκατάθεση λαμβάνει κι αυτό υπ' όψιν.

Ούτως ή άλλως, ο οποιοσδήποτε διαβάσει το θέμα θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κάποια αρνητική πρόθεση.

Ώρες ώρες ρε σταβ, θυμίζεις τον σπασίκλα της τάξης. Να το προσέξεις.

Το αν εκλάβεις αυτό το σχόλιο ως καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, είναι δικό σου θέμα.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Daje

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Daje » 13 Νοέμ 2019, 20:06

Naida έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 20:04
Daje έγραψε:
Naida έγραψε:

Όχι όχι δεν νομίζω. Η κάθε μια παίρνει το μεριδιο που της ανήκει.Μπορεί να μην πάρει το έξτρα αλλά σίγουρα θα παρει.
Λες δηλαδη οτι η φυση απεχθανεται τα κενα, οποτε αμεσως θα τρεξει καποιος να ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ?
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 13 Νοέμ 2019, 20:10

Daje έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 20:06
Naida έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 20:04
Daje έγραψε:

Λες δηλαδη οτι η φυση απεχθανεται τα κενα, οποτε αμεσως θα τρεξει καποιος να ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ?
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! Και πλούσια κιολας.

Que Sera, Sera...

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 13 Νοέμ 2019, 20:10

ΓΑΛΗ έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 20:05
stavmanr έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:58
Αυτό δεν αφαιρεί στο ελάχιστο την δυνατότητα στον κάθε κακόβουλο/κακοπροαίρετο να κάνει αρνητική κριτική ακόμη και αν δεν είναι πελάτης. Οπότε, η όποια συγκατάθεση λαμβάνει κι αυτό υπ' όψιν.

Ούτως ή άλλως, ο οποιοσδήποτε διαβάσει το θέμα θα αντιληφθεί ότι δεν υπάρχει κάποια αρνητική πρόθεση.
Και πάλι προσπερνάς το γεγονός ότι η επιχείρηση έχει συγκαταθέσει στο όποιο δυσμενές ή δυσφημιστικό σχόλιο.
Ώρες ώρες ρε σταβ, θυμίζεις τον σπασίκλα της τάξης. Να το προσέξεις.

Το αν εκλάβεις αυτό το σχόλιο ως καλοπροαίρετο ή κακοπροαίρετο, είναι δικό σου θέμα.
Έτσι είναι όποιος μιλά για ανθρωπισμό, ευγένεια, σεβασμό, πολιτισμό κλπ. Σπασίκλας. :g030:

Ο άλλος πχ. παραπάνω μιλά για μ..νιά και γ...σια και είναι πρώτο αλάνι. :wink

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 13 Νοέμ 2019, 20:35

Χωρος-ατμοσφαιρα 0/10

Πρώτη φορά που δεν βρήκα να παρκάρω με την μηχανή, κάθε λίγο έβγαινα έξω και πήγαινα 2 στενά παρακάτω για να την δω... ντάξει έκανα και τσιγάρο

Μέσα είχε πολύ οχλαγωγία σε σημείο που δεν άκουγες τι έλεγε ο παραδίπλα, στο ΚΨΜ παίζει να έχει λιγότερη φασαρία

Εξυπηρετηση 10/10

Γρήγορο σέρβις παρόλο τον κόσμο που είχε, όλα τα τραπέζια ήταν γεμάτα αλλά δεν καθυστέρησε καθόλου, στο τέλος φάγαμε και το γλυκάκι μας
Γιαυτόν τον λόγο θα πάει 10άρι

Ποιότητα φαγητού 7/10

Εμένα το κοντοσούβλι μου άρεσε παρόλο που ήταν μαγειρεμένο, στο κάτω κάτω δοκίμασα κάτι διαφορετικό, το μόνο που δεν δοκίμασα ήταν το συκωτάκι και αυτό γιατί το ξέχασα, ήμουν έξω όταν ήρθε και μόλις μπήκα ήρθαν τα παιδάκια...

Λόγω μέσης παίρνω βαρι΄λα χάπια και δεν δοκίμασα το κρασί την έβγαλα με κοκακόλα.

Value for money 8/10

Για τα φαγητά που πήραμε οι τιμές ήταν καλές

Δεν νομίζω να ξαναπάω λόγω πάρκινγκ και φασαρίας..
the end

Άβαταρ μέλους
Ερμής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ερμής » 13 Νοέμ 2019, 20:58

Ποια ευγένεια ρε σταβ, ο άλλος μου σερβίρει σκουπίδια και θα τον σεβαστω; έλεος. Σεβασμό σε όποιους με σέβονται.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 13 Νοέμ 2019, 21:21

5-6 χρόνια είναι το νήμα της μασαμπούκας μαζί με το παλιό φόρουμ... τώρα σας ήρθε;
the end

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 13 Νοέμ 2019, 22:12

perseus έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 11:06
Η μονοκατοικια στην παλληνη?
θυμάσαι το Καπνιστό Τσικάλι επί της Λαυρίου απέναντι από τη -σημερινή- Τροχαία, έχει κλείσει εδώ και χρόνια
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Άβαταρ μέλους
Tarkovsky
Phorum.gr user: Harry Haller's Records

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Tarkovsky » 13 Νοέμ 2019, 22:18

OANNHSEA έγραψε:
13 Νοέμ 2019, 19:22
Ώρε σας λέγω με έπιασαν τάσεις φυγής με το "μόνο πολυκατοικίες style" τους υπερστενούς δρόμους και τα παρκαρισμένα (σαρδελοποιημένα) αυτοκίνητα!!!
να μάθετε να παρκάρετε ρε που μου θέτε 2 στρέμματα για ένα Μίνι!

άσε που εξασκεί το mind mapping (ώστε να θυμάσαι που τ' άφησες το γαμημένο χτες βράδυ και όχι προχτές ή παραπροχτές) κι έτσι απομακρύνει το αλτσχάιμερ

ΥΓ και το κέντρο του Περαία, τα ίδια σκατά είναι
Μητσοτάκη πομπόμ-πομ

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών