Ανεπρόκοποι όλου του κόσμου ενωθείτε

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Ανεπρόκοποι όλου του κόσμου ενωθείτε

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Οκτ 2019, 20:07

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 19:59
Ασέβαστος έγραψε:
15 Οκτ 2019, 19:44
δεν εχει απολυτως καμμια σχεση το ποσοστο του κκε με την ευημερια η οχι των εργαζομενων.
Έχει άμεση σχέση. Με δυνατό ΚΚΕ η πολιτική θα είχε στόχο να ανεβεί η ποιότητα ζωής των εργαζομένων, όχι πώς θα τους εκμεταλλευτούμε περισσότερο για να αυξήσουμε τα έσοδα των επενδυτών.

Τη δεκαετία του 80, όταν υπήρχε το αντίπαλο δέος της Σοβιετικής Ένωσης, ένα μαγαζί που χρεοκοπούσε φρόντιζε το πρώτο πράγμα που θα κάνει μετά τη ρευστοποίηση να είναι να εξοφλήσει τους εργαζόμενους. Μετά ήταν οι προμηθευτές, μετά οι τράπεζες και μετά το δημόσιο. Τώρα πληρώνει όλους τους άλλους κι αν περισσέψει τίποτα το παίρνουν οι εργαζόμενοι. Η μονίμως δεξιά πορεία της κοινωνίας έχει στερέψει τον εργαζόμενο από κάθε θεσμικό εργαλείο για να υπερασπιστεί το δίκιο του, το οποίο κι αυτό μέρα με τη μέρα μικραίνει.
Μισό ρε Γραφικέ, παραπάνω εξήγησες ότι "εννοείται" ότι δεν πρόκειται να εργαστείς αν δεν πάρεις πρώτο μισθό πάνω από χιλιάρικο (με την πιο χαμηλή εκτίμηση αυτών που ανέφερες γιατί δεν θέλησες να πεις ποσό) και τώρα προβληματίζεσαι για τη χαμένη υπεράσπιση του δίκιου σου αν σε απολύσουν; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:11

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:07
Μισό ρε Γραφικέ, παραπάνω εξήγησες ότι "εννοείται" ότι δεν πρόκειται να εργαστείς αν δεν πάρεις πρώτο μισθό πάνω από χιλιάρικο (με την πιο χαμηλή εκτίμηση αυτών που ανέφερες γιατί δεν θέλησες να πεις ποσό) και τώρα προβληματίζεσαι για τη χαμένη υπεράσπιση του δίκιου σου αν σε απολύσουν; :lol:
Εσύ βρίσκεις κάτι υπερβολικό σε αυτά που έθεσα; Ποιο από αυτά θεωρείς ότι είναι μεγάλη αξίωση ενός ανθρώπου που δουλεύει;
Τα χρήματα ήταν παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι πως η κοινωνία δεν αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο και την εργασία με τον σεβασμό που οφείλει. Τα υπόλοιπα είναι κι άλλα παραδείγματα.

bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 15 Οκτ 2019, 20:12

εγω θελω να δουλεψω αλλα βαριεμαι.

επιπλεον εχω φαει ολα μου τα χρονια σπουδαζοντας φυσικομαθηματικοπυρηνικος φυσικος.
σιγα τωρα μην παω και δουλεψω για 500 ευρα σε μαγαζι
καλυτερα ανεργος
εχω και καποια τιμη

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Οκτ 2019, 20:15

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:11
ΓΑΛΗ έγραψε:
Εσύ βρίσκεις κάτι υπερβολικό σε αυτά που έθεσα; Ποιο από αυτά θεωρείς ότι είναι μεγάλη αξίωση ενός ανθρώπου που δουλεύει;
Τα χρήματα ήταν παράδειγμα. Το πρόβλημα είναι πως η κοινωνία δεν αντιμετωπίζει τον εργαζόμενο και την εργασία με τον σεβασμό που οφείλει. Τα υπόλοιπα είναι κι άλλα παραδείγματα.
Ναι, αλλά εσύ αναφέρεσαι σε αυτούς που δεν εργάζονται. Και με αυτά που ισχυρίζεσαι, μπορεί κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμά ότι όποιος δεν εργάζεται εκδικείται το κεφάλαιο (για την ακρίβεια του κάνει τα τρία τέσσερα) και όποιος εργάζεται με συνθήκες κατώτερες του δεκοτζή των προηγούμενων δεκαετιών, είναι μαλάκας.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:22

ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:15
Γραφικός έγραψε:
ΓΑΛΗ έγραψε:
Ναι, αλλά εσύ αναφέρεσαι σε αυτούς που δεν εργάζονται. Και με αυτά που ισχυρίζεσαι, μπορεί κάποιος να καταλήξει στο συμπέρασμά ότι όποιος δεν εργάζεται εκδικείται το κεφάλαιο (για την ακρίβεια του κάνει τα τρία τέσσερα) και όποιος εργάζεται με συνθήκες κατώτερες του δεκοτζή των προηγούμενων δεκαετιών, είναι μαλάκας.
Δεν-μπορώ-να-αντιληφθώ-τι-εξέφρασα-λάθος-και-κατέληξες-στα-περισσότερα-συμπεράσματα-που-κατέληξες. Σε ότι αφορά την "εκδίκηση", δεν είπα ότι έχει κάτι το επαναστατικό το να μη δουλεύεις. Παρατηρώ πως δεν υπάρχουν πια κίνητρα για να είναι κανείς εργαζόμενος, παρά μόνο ο εκφοβισμός.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:23

bolek έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:12

επιπλεον εχω φαει ολα μου τα χρονια σπουδαζοντας φυσικομαθηματικοπυρηνικος φυσικος.
καλυτερα ανεργος
εχω και καποια τιμη
Ε, ρε φίλε 500 ευρώ είναι ποσό; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς βοηθήματα αν βγάζει 500 τον μήνα;
Τα οποία 500 βέβαια, είναι ποσό που ζηλεύουν οι εργαζόμενοι στα Τζάμπο.

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:26

ΓΑΛΗ έγραψε:
και όποιος εργάζεται με συνθήκες κατώτερες του δεκοτζή των προηγούμενων δεκαετιών, είναι μαλάκας.
Εξακολουθείς να ειρωνεύεσαι τις αξιώσεις μου χωρίς να διευκρινίζεις ποια βρίσκεις υπερβολική.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Οκτ 2019, 20:32

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 16:49
ΓΑΛΗ έγραψε:
15 Οκτ 2019, 16:39
Aν και δεν είναι όλοι οι εργαζόμενοι αυτό που περιγράφεις, έστω ότι ισχύει.

Εσύ για πόσα ευρώ θα έμπαινες σ' αυτήν τη διαδικασία;
Δεν θα πω ποσό, γιατί με την φορολογία στα απαραίτητα αγαθά να είναι στον ουρανό, θα ακουστεί υπερβολικό. Θα σου περιγράψω τα ελάχιστα αγαθά που απαιτώ να μπορώ να στηρίξω με την δουλειά μου και την αποτίμηση κάντην μόνη σου.

1) Νοίκι
2) Φαΐ
3) Θέρμανση
4) Λογαριασμοί
5) Υγεία
6) Να μου μένει τουλάχιστον άλλο ένα τέταρτο απ' όσο χρειάστηκαν τα προηγούμενα για τις καύλες μου (βιβλία, τσιγάρα κλπ).
7) Να υπάρχει τουλάχιστον μία μέρα την εβδομάδα που θα μπορώ να ξεχάσω την ύπαρξη της εργασίας μου, να μην με αφορά καθόλου
8) Κάθε μέρα να έχει τουλάχιστον πέντε ώρες που να μη με αφορά καθόλου η επιχείρηση. Να μπορώ να κλείσω το κινητό. Εννοείται εκτός ωραρίου.

Αυτά είναι τα ελάχιστα. Εννοείται πως άμα έχω μόνο αυτά δεν παίζει να σκεφτώ να κάνω οικογένεια.
Από ποιον το απαιτείς;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:35

Naida έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:32
Από ποιον το απαιτείς;
Από την κοινωνία απαιτώ να μην παρέχει στον εργοδότη την ευελιξία να τα στερεί από τον εργαζόμενο και να μη βάζει φόρους που κάνουν δύσκολο το να τα έχω και ιδιωτικοποιήσεις που αυξάνουν την τιμή στους λογαριασμούς. Ηλεκτρισμό και νερό θα έπρεπε να έχει κάθε άνθρωπος, άσχετα από το αν κάποιος επιχειρηματίας βγάζει χρήματα από αυτά.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Οκτ 2019, 20:38

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:35
Naida έγραψε:
Από ποιον το απαιτείς;
Από την κοινωνία απαιτώ να μην παρέχει στον εργοδότη την ευελιξία να τα στερεί από τον εργαζόμενο και να μη βάζει φόρους που κάνουν δύσκολο το να τα έχω και ιδιωτικοποιήσεις που αυξάνουν την τιμή στους λογαριασμούς. Ηλεκτρισμό και νερό θα έπρεπε να έχει κάθε άνθρωπος, άσχετα από το αν κάποιος επιχειρηματίας βγάζει χρήματα από αυτά.
Και εφόσον η κοινωνία δεν στα παρέχει τι επιλέγεις;να πας για δουλειά γνωρίζοντας ότι σε εκμεταλλεύονται, γνωρίζοντας ότι δεν φτάνουν ούτε για τα βασικά ή δεν πας καθόλου αν δεν βρεις αυτό που σε καλυπτει;

Que Sera, Sera...

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:40

Naida έγραψε:
και στην τελική δεν τα "απαιτώ", απλά δεν ψήνομαι να δουλέψω άμα δεν τα έχω. Χωρίς αυτά δεν ζει άνθρωπος. Δουλεύει κανείς για να μην κρέμεται από τα αρχίδια άλλων. Αν πρέπει έτσι κι αλλιώς να ποντάρω σε "βοηθήματα" για να μπορώ να ζήσω, προτιμώ να μην δουλεύω.

bolek

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bolek » 15 Οκτ 2019, 20:41

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:23
bolek έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:12

καλυτερα ανεργος
εχω και καποια τιμη
Ε, ρε φίλε 500 ευρώ είναι ποσό; Μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς βοηθήματα αν βγάζει 500 τον μήνα;
Τα οποία 500 βέβαια, είναι ποσό που ζηλεύουν οι εργαζόμενοι στα Τζάμπο.
οχι, σημερα δεν μπορεις να ζησεις με 500 ευρα τον μηνα.
αλλα εαν με καποιον νομο αυξηθει ο μισθος τοτε θα υπαρχει ακομα μεγαλυτερη ανεργια. γενικα οι μισθοι εχουν σχεση με την προσφορα και την ζητηση οπως ολα στον κοσμο.
ωραια γυναικα, αρα την θελουν πολλοι και πουλα ακριβα το μο@νι της.
ασχημη την θελουν λιγοι, στο δινει τσαμπα

αυτοκινητο που θελουν πολλοι, κανει ακριβα.
αυτοκινητο που θελουν λιγοι, κανει φθηνα

εργασια που κανουν πολλοι, κοστιζει λιγο.
εργασια που κανουν λιγοι, κοστιζει πολυ
κτλ :p2:

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 15 Οκτ 2019, 20:41

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:40
Naida έγραψε:
και στην τελική δεν τα "απαιτώ", απλά δεν ψήνομαι να δουλέψω άμα δεν τα έχω. Χωρίς αυτά δεν ζει άνθρωπος. Δουλεύει κανείς για να μην κρέμεται από τα αρχίδια άλλων. Αν πρέπει έτσι κι αλλιώς να ποντάρω σε "βοηθήματα" για να μπορώ να ζήσω, προτιμώ να μην δουλεύω.
Κι αν δεν δουλεύεις πως θα ζεις;

Que Sera, Sera...

Γραφικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γραφικός » 15 Οκτ 2019, 20:43

Naida έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:41
Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:40
Naida έγραψε:
Κι αν δεν δουλεύεις πως θα ζεις;
Καλύτερα να μη ζεις μη δουλεύοντας, παρά να μη ζεις δουλεύοντας.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 15 Οκτ 2019, 20:46

Γραφικός έγραψε:
15 Οκτ 2019, 20:22
ΓΑΛΗ έγραψε:
Γραφικός έγραψε:

Δεν-μπορώ-να-αντιληφθώ-τι-εξέφρασα-λάθος-και-κατέληξες-στα-περισσότερα-συμπεράσματα-που-κατέληξες. Σε ότι αφορά την "εκδίκηση", δεν είπα ότι έχει κάτι το επαναστατικό το να μη δουλεύεις. Παρατηρώ πως δεν υπάρχουν πια κίνητρα για να είναι κανείς εργαζόμενος, παρά μόνο ο εκφοβισμός.
Καταλαβαίνω πολύ καλά τι θες να πεις αλλά το θέμα είναι τι βγαίνει από αυτά που γράφεις.
Μπερδεύεις αλήθειες με βολικά κλισέ και προκύπτει χάος.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι άλλο. Να το πάρεις αλλιώς.
Έχεις την τύχη, να έχεις τροφή, στέγη και να γράφεις αυτήν τη στιγμή στον υπολογιστή χωρίς να φοβάσαι ότι αύριο θα σου κάνουν έξωση ή θα σου κόψουν το ρεύμα. Έχεις την τύχη, οι επιλογές σου να αφορούν μόνον εσένα και να μην είσαι υπεύθυνος για την επιβίωση της οικογένειας σου. Υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι, που δεν έχουν την ίδια τύχη. Και είτε μόνοι είτε όχι, ταλαιπωρούνται καθημερινά για να βγάλουν 10, 20 ή 30 ευρώ τη μέρα. Και ξοδεύουν τον ελεύθερο χρόνο τους για να βγάλουν άλλα 10. Αυτούς να έχεις ως προτεραιότητα στη σκέψη σου και όχι αυτούς που βγάζουν περισσότερα με πιο εύκολο τρόπο. Και να μην χρησιμοποιείς τη δική τους ανάγκη ως δικό σου επιχείρημα, γιατί ουσιαστικώς τους υποτιμάς. Και δεν το αξίζουν.

Όσο για σένα, δεν είναι ανάγκη να ψάξεις για την 8ωρη δουλειά που θα σε καλύψει γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να τη βρεις. Ξέχνα το λοιπόν αυτό το θέμα και μην κλωθογυρίζεις γύρω από αυτό. Χρησιμοποίησε αυτό το 8ωρο και γράψε. Έχεις το χρόνο, έχεις τον χώρο, έχεις τα πάντα. Έχεις και εγγενή αναβλητικότητα, που είναι χαρακτηριστικό όσων έχουν ταλέντο. Δύσκολη φάση αλλά θα πρότεινα να δεις τον εαυτό σου ως εργοδότη. Και να του βάλεις τους όρους σου. :wink

Σόρυ για το δασκαλίστικο ύφος αλλά ήταν αυθόρμητο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών