Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
sharp

Re: Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 13 Νοέμ 2020, 20:36

UBI παίρνει και ο εκατομμυριούχος, δεν έχει να κάνει με φτώχεια. Επίσης καταργείς το φόρο εισοδήματος, τουτέστιν δεν ασχολείται (και δεν γνωρίζει) το κράτος τίποτε για την περιουσία του άλλου. Για να καλυφθεί το κενό στα κρατικά έσοδα ανεβάζεις το ΦΠΑ κάπου στο 50%.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 13 Νοέμ 2020, 20:39

τα επιδοματα κανουν τεμπεληδες τους ανθρωπους

κολχοζοποιηση της παραγωγης τωρα
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 13 Νοέμ 2020, 20:41

Επίσης όλοι οι αριστερίζοντες πολιτικοί (και πράσινοι κλπ) και γενικώς όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους είναι κατά του UBI γιατί θεωρούν ότι κάνει κακό στον άνθρωπο να μην δουλεύει :lol:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Νοέμ 2020, 20:46

Τα επιδόματα πρέπει να δίνονται με έξυπνους τρόπους ώστε να μην αποτελούν αντικίνητρο για εργασία. Αυτό είναι το σημείο κλειδί που πρέπει να εστιάσει ο κάθε σχεδιαστής οικονομικής πολιτικής.

Παράδειγμα: Άνεργος που λαμβάνει επίδομα ανεργίας, αν εργαστεί έστω και για μία ημέρα χάνει το επίδομα, πράγμα ηλίθιο και αντιπαραγωγικό. Πρέπει να θεσπιστούν κατάλληλα κριτήρια που να δίνουν περιθώριο για κάποια εργασία χωρίς να χαθεί, διαφορετικά όλοι όσοι δεν μπορούν να βρουν καλοπληρωμένη δουλειά (οι περισσότεροι δηλαδή στην σημερινή Ελλάδα) επαναπαύονται σ' αυτό για όσο διαρκεί γιατί δεν συμφέρει κάτι άλλο.

Εννοείται πως δεν πρέπει να δίνεται το παραμικρό επίδομα σε λαθρομετανάστες.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 13 Νοέμ 2020, 20:47

sharp έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 20:41
Επίσης όλοι οι αριστερίζοντες πολιτικοί (και πράσινοι κλπ) και γενικώς όσοι δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους είναι κατά του UBI γιατί θεωρούν ότι κάνει κακό στον άνθρωπο να μην δουλεύει :lol:

Εικόνα
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 13 Νοέμ 2020, 20:51

sharp έγραψε:
Εμένα πάντως με πειράζει η αργία, πέφτω ψυχικά και το έχω δει και σε άλλους αυτό. Και δεν είμαι εργασιομανής, μου αρέσει η ισορροπία στην ζωή.

Η καλωδίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι προσαρμοσμένη στην εργασία, αφού κάτι διαφορετικό θα ήταν μοιραίο στο φυσικό περιβάλλον (ως εργασία εκεί μπορεί να δει κανείς την αναζήτηση σπηλιάς, το κυνήγι, το μάζεμα ξύλων για φωτιά, κλπ). Όταν πηγαίνεις κόντρα σ' αυτό εμφανίζονται ψυχολογικά.

sharp

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sharp » 13 Νοέμ 2020, 21:09

Green Dragon έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 20:51
sharp έγραψε:
Εμένα πάντως με πειράζει η αργία, πέφτω ψυχικά και το έχω δει και σε άλλους αυτό. Και δεν είμαι εργασιομανής, μου αρέσει η ισορροπία στην ζωή.

Η καλωδίωση του ανθρώπινου εγκεφάλου είναι προσαρμοσμένη στην εργασία, αφού κάτι διαφορετικό θα ήταν μοιραίο στο φυσικό περιβάλλον (ως εργασία εκεί μπορεί να δει κανείς την αναζήτηση σπηλιάς, το κυνήγι, το μάζεμα ξύλων για φωτιά, κλπ). Όταν πηγαίνεις κόντρα σ' αυτό εμφανίζονται ψυχολογικά.
Χόμπυ δεν έχεις;

Είναι αλήθεια ότι αν ο άνθρωπος έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα, τότε θα ενταθούν τα υπαρξιακά, το νόημα της ζωής (ακόμη και με πολλά φράγκα η κατάληξη είναι να πεθάνεις) και άλλες σκοτούρες που τώρα λησμονούνται μπροστά στα πρακτικά προβλήματα.

Πάντως η κοινωνική ιδέα από πίσω δεν είναι να μπορεί ο κόσμος να αράξει, αλλά η αντικατάσταση των κτημάτων, τα οποία η αστικοποίηση στέρησε στον μέσο πολίτη. Πλέον δεν μπορεί να καλλιεργήσει την τροφή του, επομένως του την παρέχεις με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορεί να εργασθεί για τα περαιτέρω και μάλλον θα το θέλει ώστε να απολαμβάνει και άλλα αγαθά, αλλά δεν θα έχει το άγχος της επιβίωσης και θα είναι πιο εκλεκτικός στις επιλογές του. Έτσι πιθανόν να ανακαλύψει ευκολώτερα τι τού αρέσει, αφού δεν θα ψάχνει με κριτήριο τα φράγκα.

Σίγουρα οι αλλαγές θα είναι πολλές και απρόβλεπτες, για παράδειγμα το καθάρισμα στις τουαλέτες μπορεί να γινόταν δουλειά πολύ καλοπληρωμένη, αφού κανείς δεν θα ήθελε να την κάνει.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 13 Νοέμ 2020, 21:11

Green Dragon έγραψε:
sharp έγραψε:

Κι εμένα με πειράζει η αργία.

Αλλά δεν είναι υποχρεωτική. Αφενός όλοι έχουν ένα βαθμό busywork, οι αγγαρείες του σπιτιού, βοήθεια ανήλικων και αδύναμων μελών οικογένειας, όλα αυτά είναι εργασία που έκανε και ο πρωτόγονος άνθρωπος πριν το κόσενπτ της δουλειάς.
Αφ' ετέρου κάπου μεταξύ του σαπίσματος και της εργασίας υπό την απειλή πείνας θα πρέπει να υπάρχει ένα μέσο όπου ο άνθρωπος δουλεύει ακριβώς επειδή συνειδητοποιεί ότι πρέπει να δημιουργήσει και να αφήσει κάτι πίσω του. Όχι φυσικά να του έρθει ξαφνικά να κουβαλάει κιβώτια αλλά να κάνει κάτι που τον γεμίζει. Τουλάχιστον για όποιον πιστεύει στον Άνθρωπο.

Αυτά βέβαια δεν εφαρμόζονται στη σημερινή κοινωνία απλά με ένα νόμο.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
1451
Phorum.gr user: Nikos1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 13 Νοέμ 2020, 21:43

Το εεε υπάρχει για να συντηρείται ένας μεγάλος πληθυσμός από τον οποίο μπορούν να αντλούν πρόθυμους εργάτες, υπαλλήλους και στρατιώτες.

Άβαταρ μέλους
Μπλέικ
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπλέικ » 13 Νοέμ 2020, 22:11

1451 έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 21:43
Το εεε υπάρχει για να συντηρείται ένας μεγάλος πληθυσμός από τον οποίο μπορούν να αντλούν πρόθυμους εργάτες, υπαλλήλους και στρατιώτες.
Και με ποιόν τρόπο γίνεται αυτό;;

Άβαταρ μέλους
1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 14 Νοέμ 2020, 07:31

Όταν έχεις εξαθλιωμένο κόσμο στα όρια της φτώχειας, θα αρπάξει κάθε ευκαιρία να ξεφύγει από τη μιζέρια ακόμα κι αν πρόκειται για εισιτήριο σε κάποια ασιατική χώρα με πετρέλαιο.
Δες πώς γίνεται η στρατολόγηση μαθητών στις ΗΠΑ, είναι κυρίως παιδιά από φτωχά κοινωνικά στρώματα.
Για αυτό και ο καπιταλισμός δεν πρόκειται να καταπολεμήσει ποτέ τη φτώχεια, επειδή στηρίζεται στην ύπαρξή της για να διαιωνίσει την δικιά του ύπαρξη.
Το ειρωνικό είναι ότι οι φτωχοί συνεχίζουν να τον στηρίζουν με κάθε τρόπο αλλά για αυτό είναι και σκλάβοι στην τελική, επειδή το μυαλό τους είναι παντοτινά δέσμιο.

Άβαταρ μέλους
Eθνικοκοινωνιστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης » 14 Νοέμ 2020, 07:35

:smt023
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"

Αλαιν ντε Μπενουα

Άβαταρ μέλους
Sothan
Phorum.gr user: Galactic DM

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sothan » 14 Νοέμ 2020, 07:42

Αυτό που λέει ο Yochanan έχει βάση. Αν επιβιώσουμε. Και δεν μας καταπιεί το μίσος. Κάποια στιγμή τα ρομπότ βασικοί εργάτες θα εμφανιστούν στις κοινωνίες μας. Τότε ενδεχομένως να χαθούν πάρα πολλές μη πνευματικές απασχολήσεις και εργασίες. Θεωρώ την πνευματική εργασία σημαντικότερη από την χειρωνακτική. Για διάφορους λόγους. Αλλά εν πάσι περιπτώση ένα κομμάτι ψωμί εξασφαλισμένο για να έχει μια ευκαιρία ο άλλος/άλλη δεν είναι και τόσο κακή ιδέα.
In the darkness between the stars the weak and the faithless find no deliverance.

Άβαταρ μέλους
1451

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από 1451 » 14 Νοέμ 2020, 07:47

Πώς ορίζεις την πνευματική εργασία, paper pusher ή επιστήμονας που αναμασά κατακτημένη γνώση.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 14 Νοέμ 2020, 07:49

sharp έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 21:09
Green Dragon έγραψε:
sharp έγραψε:

Χόμπυ δεν έχεις;

Είναι αλήθεια ότι αν ο άνθρωπος έχει λυμένα όλα του τα προβλήματα, τότε θα ενταθούν τα υπαρξιακά, το νόημα της ζωής (ακόμη και με πολλά φράγκα η κατάληξη είναι να πεθάνεις) και άλλες σκοτούρες που τώρα λησμονούνται μπροστά στα πρακτικά προβλήματα.

Πάντως η κοινωνική ιδέα από πίσω δεν είναι να μπορεί ο κόσμος να αράξει, αλλά η αντικατάσταση των κτημάτων, τα οποία η αστικοποίηση στέρησε στον μέσο πολίτη. Πλέον δεν μπορεί να καλλιεργήσει την τροφή του, επομένως του την παρέχεις με αυτόν τον τρόπο. Θα μπορεί να εργασθεί για τα περαιτέρω και μάλλον θα το θέλει ώστε να απολαμβάνει και άλλα αγαθά, αλλά δεν θα έχει το άγχος της επιβίωσης και θα είναι πιο εκλεκτικός στις επιλογές του. Έτσι πιθανόν να ανακαλύψει ευκολώτερα τι τού αρέσει, αφού δεν θα ψάχνει με κριτήριο τα φράγκα.

Σίγουρα οι αλλαγές θα είναι πολλές και απρόβλεπτες, για παράδειγμα το καθάρισμα στις τουαλέτες μπορεί να γινόταν δουλειά πολύ καλοπληρωμένη, αφού κανείς δεν θα ήθελε να την κάνει.
Πολλά. Αλλά παραμένει κάποιο κενό που με τρώει, σαν κάτι ακόμα να λείπει. Γι' αυτό νιώθω ότι η εργασία είναι φυσικό ένστικτο.

Περί τροφής, ενδιαφέρουσα σκέψη αυτή και μάλιστα μοιάζει με τα προεόρτια ενός μέλλοντος που κατά την γνώμη μου κάποια στιγμή θα γίνει πραγματικότητα. Θα έρθει η μέρα που τα ρομπότ θα έχουν καλύψει σχεδόν το 100% των θέσεων εργασίας και αυτό θα συμπέσει με την μεγαλύτερη ίσως κρίση που θα περάσει ποτέ το ανθρώπινο είδος.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών