Ελληνική ή ιταλική;

Συνταγές, φαγητά, γλυκίσματα, ποτά και cocktails (μόνο για χορτάτους).
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4876
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: ερημος
Επικοινωνία:

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 04 Δεκ 2021, 21:43

Volk έγραψε:
04 Δεκ 2021, 21:13
Για να μπορεσουμε να πουμε κατι τετοιο και να ισχυει, θα πρεπει να μελετησουμε μια προς μια τις διατροφικες συνηθειες ολων των Ιταλων και των Ελληνων σε βαθος χρονου ωστε να δουμε αν τελικα ισχυει ή οχι.
https://www.mapsofworld.com/answers/eco ... onsumers/#

Το 2013 η μέση ετήσια κατανάλωση ζυμαρικών(φαντάζομαι ότι εννοεί προ βρασμού) είναι 25,3 κιλά για τον Ιταλό και 11,5 κιλά για τον Έλληνα. Ο Ιταλός είναι πρώτος στον κόσμο και ο Έλληνας τέταρτος, πίσω από τους Τυνήσιους και τους Βενεζουελανούς. Με βάση τις μερίδες που υπάρχουν σε συσκευασίες ζυμαρικών, συνάγουμε ότι για τον Ιταλό αυτό μεταφράζεται σε 9 μερίδες της εβδομάδα και για τον Έλληνα 4 μερίδες της εβδομάδα.

Το τζατζίκι δεν είναι πιάτο είναι ορεκτικό. Ο γύρος πάλι είναι street comfort food. Κανένας δεν μαγειρεύει γύρο στο σπίτι του.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Lestat
Δημοσιεύσεις: 4964
Εγγραφή: 12 Απρ 2018, 14:56
Phorum.gr user: Lestat

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 04 Δεκ 2021, 21:53

Σπύρος έγραψε:
04 Δεκ 2021, 21:05
Μία διαφορά:

Ο Ιταλός τρώει 9 μερίδες μακαρόνια της εβδομάδα. Ο Έλληνας δεν τρώει εννέα μερίδες γύρο ή τζατζίκι την εβδομάδα.
Ναι αλλά, καλώς ή κακώς το σουβλακι και το τζατζικι ξερουν μόνο. Δεν μπορει να κρινει ο άλλος μια κουζινα απο ενα πιατο που δοκιμασε στις διακοπες επειδη ειναι το πιο δημοφιλες. Το ιδιο ισχυει και για την ιταλικη κουζινα και τα δυο αυτα δημοφιλη, πιτσα και παστα. Ουτε μαγειρευουν, ουτε τρωνε καθε μερα πιτσα στα σπιτια οι ιταλοι. Την δε παστα την εχουν σαν πρωτο πιατο σε μικρη ποσοστητα, σε ενα τραπεζι που υπαρχουν ορεκτικα ή συνοδευτικο, σαλατα και δευτερο πιατο που ειναι το κυριως φαγητο της μερας.
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 20681
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 04 Δεκ 2021, 22:05

Σέλευκας έγραψε:
05 Οκτ 2021, 19:19
https://www.lifo.gr/now/world/o-gkornto ... in-italiki
συμφωνώ με το Ραμσευ
δεν μπορώ να φάω αηδίες
μετά την πρώτη φορά το πολύ δεύτερη δεν ξανατρώω για ολη μου τη ζωή
καλυτερα να μας πει αν ειναι καλυτερη η κολομβιανικη σε σχεση με την περουανικη και την βολιβιανικη κοκα-κολα, και ειναι καλυτερα με καλαμακι βιολογικο η ανευ......ο ρουφηχτρας...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4876
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: ερημος
Επικοινωνία:

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 04 Δεκ 2021, 22:11

https://thefoodxp.com/countries-that-eat-most-pizza/

Η κατανάλωση πίτσας:

1. Νορβηγία
2. Η.Π.Α.
3. Μεγάλη Βρετανία
4. Γερμανία
5. Ιταλία

Οπότε οι Ιταλοί τρώνε υπερβολικά πολύ μακαρόνι, και τρώνε πολύ πίτσα. Δεν έχει σημασία αν το τρώνε ως ορεκτικό ή κυρίως πιάτο. Αν το τρώνε ως ορεκτικό τότε δεν θα μπορούνε να φάνε επιπλέον ψωμί με το φαγητό. Οι Έλληνες παραδοσιακά τρώνε περισσότερο ψωμί.

To 2010, οι Έλληνες έτρωγαν κατά μέσον όρο 192 γρ ψωμί την ημέρα οι Ιταλοί 121 γρ. Οι Τούρκοι έτρωγαν 411 γρ την ημέρα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Volk
Δημοσιεύσεις: 4950
Εγγραφή: 01 Νοέμ 2021, 18:52

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Volk » 04 Δεκ 2021, 23:03

Σπύρος έγραψε:
04 Δεκ 2021, 21:43
Κανένας δεν μαγειρεύει γύρο στο σπίτι του.
Οι πιο πολλοι, ναι εχεις δικιο δεν φτιαχνουν σπιτι τους. Εμεις, φτιαχναμε αρκετα συχνα.
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4876
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: ερημος
Επικοινωνία:

Re: Ελληνική ή ιταλική;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 05 Δεκ 2021, 00:21

Κόκκορας έγραψε:
05 Οκτ 2021, 19:42
για να προβοκαρει το νεο του επεισοδιο το εκανε
εχει ωραία πιατα η ιταλικη,δεν ειναι μονο ζυμαρικα(αν και εχουν αυτα κυριαρχη θεση σαφεστατα)

η ελληνικη ειναι και αυτη εξαιρετικη και με μεγαλη ποικιλια , επηρεασμενη απο παντου, απο την κουζινα του αρχαιου και μεσαιιωνικου ελληνισμου, την ανατολη,την δυση,τα βαλκανια ειναι σαν σταυροδρομι
στην απλοτητα των νησιων(και οχι μονο των νησιων,ευρυτερα της μεσογειακης ελλαδας),βαζεις διπλα την ποντιακη,την βαρια και υπεροχη κωνσταντινουπολιτικη κ.ο.κ
Γι' αυτούς τους λόγους υπερέχει η Ελληνική, με τις Ηπειρώτικες πίτες, με τα Ρουμελιώτικα ψητά, με τις Κρητικές γεύσεις και πάει λέγοντας. Οι Ιταλοί έχουν πολλά καλά πιάτα και καλές πρώτες ύλες αλλά δεν φτάνουν την Ελλάδα. Παρόλο όμως που οι Ιταλοί, και λόγω φύσης, και λόγω επιρροών δεν μπορούν να φτάσουν την Ελλάδα κάνουν σημαντικές προσπάθειες ειδικά στον τομέα των πρώτων υλών. Στηρίζουν την παραγωγή βιολογικών προϊόντων. Στηρίζουν την καλλιέργεια αρχαίων ειδών σίτου όπως του μονόκοκκου και του δίκοκκου. Παράγουν ανταγωνιστικά κρασιά και ελαιόλαδα. Μου αρέσουν τα κόκκινα Σικελιάνικα κρασιά της ποικιλίας σταφυλιού Nero d'Avola. Παράγουν ποιοτικά τυριά. Εγώ εκτιμώ ιδιαίτερα τα πρόβεια της Σικελίας που πολλές φορές ενσωματώνουν μπούκοβο, ελιές, ρόκα, τρούφα, φιστίκι, βασιλικό κλπ. Υπάρχει η Βουβαλίσια μοτζαρέλα. Καταναλώνουν νόστιμα λαχανικά όπως η άγρια ρόκα και το ραπίνι(broccoli rabe). Και εκτός αυτών υπάρχει και η μακρά παράδοσή τους στα αλλαντικά.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μαγειρική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών