Που να δείτε οι Ιταλοί πόσο τρελοί είναι με το θέμα ονόματος πάππου/γιαγιάς σε εγγονο/η , εμάς εδώ δεν είναι τίποτα.
Όλοι οι μεσογειακοι λαοί έτσι είναι. Έλληνες, Ιταλοί και Ισπανοί.
Όταν η αδελφή μου σκεφτόταν να δώσει το όνομα και της μάνας και της πεθεράς, Τότε η μάνα της έβαλε κωλόχερο πως το πρώτο παιδί πρέπει οπωσδήποτε να πάρει το όνομα της μητέρας η του πατέρα του άντρα και σε αυτό ήταν κάθετη.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
το χειρότερο που έχω δει είναι μπούλα. μια κακομοίρα θειά μου είχε την ατυχία να είναι η νεότερη κόρη στο σόι και οι κάφροι τη φωνάζανε μπούλα και της έμεινε μέχρι τώρα που είναι εξήντα και
το χειρότερο που έχω δει είναι μπούλα. μια κακομοίρα θειά μου είχε την ατυχία να είναι η νεότερη κόρη στο σόι και οι κάφροι τη φωνάζανε μπούλα και της έμεινε μέχρι τώρα που είναι εξήντα και
Αν όμως δεν έχεις ακούσει όνομα "Ελεφαντω" δεν έχεις ακούσει τίποτα.
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
Αν όμως δεν έχεις ακούσει όνομα "Ελεφαντω" δεν έχεις ακούσει τίποτα.
Eιναι παλιά συνήθεια στη Μάνη και το έχω ακούσει πολλές φορές να αποκαλούν τα αβαφτιστα ακόμα παιδιά με το όνομα "Δρακος" και "Δρακούλα" (αρσενικό και θηλυκο αντίστοιχα).
Όπως επίσης παλιά συνήθεια αλλά πλέον εξαιρετικά σπάνια να τα βαφτίζουν με το όνομα 'Πουλημενος" η "Πουλημενη".
Αυτό για παιδιά που τα είχαν τάξει στην Παναγία πριν γεννηθούν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ο ατομοκεντρισμός χτυπάει ακόμα κι εδώ και προβάλλεται και στα παιδιά. Δεν με νοιάζουν τα ονόματα των παππούδων και τα χρηστικά υποκοριστικά, ας δώσω εξεζητημένα ονόματα χωρίς υποκοριστικά για να δείξω το Εγώ μου!
Ατομοκεντρικό είναι να χρεώνεις το παιδί με το όνομα του παπού ή της γιαγιάς, ακόμη και αν δεν είναι ωραία.
Η μόδα μεταφέρθηκε προς τα κάτω και δεν υπήρξε μικροαστική οικογένεια στα τέλη του 90 χωρίς Ιάσονα
Ο μόνος Ιάσονας που ξέρω είναι ο Ευαγγελόπουλος στη σειρά Ρετιρέ. Δεν έχω συναντήσει ποτέ Ιάσονα και αν ήταν πράγματι τόσο πολλοί θα έπρεπε να έχω συναντήσει έστω έναν.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Στο ίδιο στυλ έπαιζε και το "Μπέμπα".
Έτσι φωναζα την αδελφή μου μέχρι τα 15 της για σπάσιμο
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Καλά κάνουν και δίνουν ελληνικά ονόματα στα παιδιά τους. Αν παίζει γκρίνια δίνεις και το όνομα του παππού ή της γιαγιάς αλλά εσύ χρησιμοποιείς μόνο το αρχαιοελληνικό ως ένα στάδιο της επανελλήνισης (με φωνή Μikeius: Μπράβο! Είσαι Έλληνας!).
Επίσης αν είναι αρκετά ανοιχτόμυαλοι καλό είναι ν' αλλάζουν και το επίθετό τους όταν αυτό είναι γελοίο ή όταν τους δημιουργεί προβλήματα. Π.χ. αν σε λένε Μητσοτάκη δεν θέλεις να λένε και το παιδί σου Μητσοτάκη γιατί όταν θα πάει στο σχολείο όλα τα παιδάκια θα του φωνάζουν εν χορώ "Μητσοτάκη γαμιέσαι".
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Φαινόμενο που το συναντάμε για πάνω από δεκαετία απλά τώρα πιστεύω πως έχει κορυφωθεί.
Πήγα το πρωί σε μια παιδική χαρά εδώ κοντά στο πατρικό το γιο με την ανιψιά.
Σε σύνολο 30 παιδιών ήταν τα μοναδικά παιδιά με όνομα Κωνσταντίνος και Ελένη. Δεν άκουσα ούτε μια Μαρια ούτε μια Κατερινα, ούτε ένα Γιώργο, ούτε ένα Γιάννη Δημήτρη κλπ.
Μέτρησα 2 μαξιμους, 3 νεφελες, Κάρολο αλλά και κάτι περίεργα που δε τα είχα ξανακούσει όπως Ελυσεα Αμέλια Ελενικη.
Καλά κάνεις δε θέλει να δώσει το όνομα των γονιών του στο παιδί του; τόσο πολύ τους βρωμάνε τα ονόματα τους; Γιατί εικάζω πως και αυτούς δε τους λένε Φαεθοντα και Ευρυσθεα
Πολύ καλά κάμουν και δίδουν νέα ονόματα.
Είμεθα μοναδικό φαινόμενο παγκοσμίως να έχουν όλοι μόνο 5 ονόματα.
Οι δε παππούδες το βλέπουν ιδιοκτησία και γενικώς η αρρωστημένη Ελ οικογένεια βγάζει διαφορά κονπλεξ
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.