Εχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη στην Ελλάδα;
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Εχει νομιμοποιηθεί η κάνναβη στην Ελλάδα;
5 κουλουράκια λέει 60 ευρώ
Φαρμακείο οι πουστηδες
Φαρμακείο οι πουστηδες
οχι δεν εννοω αυτο ...αλλα το οτι ο καθε ψηφος επηρεαζει καταστασεις
υσ...και πηγαινε σε αυτο που ειπες οτι μας κανουν πλακα;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος nemo την 19 Ιούλ 2024, 09:37, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Δεν λεει καπου ο νομος "απαγορευονται οι ψυχοτροπες ουσιες". Το αλκοολ ειναι τετοια ουσια πχ.
Ο νομος εχει κολλημα συγκεκριμενα με το thc και αυτο οφειλεται σε αντιληψεις του 1930. Αν ηξεραν το thcp το 1930, ή εστω πριν δεκα χρονια που χαλαρωσε η νομοθεσια για τα προϊοντα καναβης, θα απαγορευοταν κι αυτο. Ως εχουν τα πραγματα παιζει νομικο κενο και ο,τι δεν ειναι παρανομο ειναι νομιμο.
Τωρα θεωρητικα, θα επρεπε να απαγορευτει συμφωνα με το πνευμα της αρχικης απαγορευσης του 1930, αλλα ταυτοχρονα εχει αλαξει το πνευμα τοσο της κοινωνιας οσο και της κυβερνησης (που βλεπει νομιμα εσοδα απο ΦΠΑ και μια ανθουσα βιομηχανια χωρις στην πολυ τελικη να παθαινει καποιος κατι). Δεν αποκλειται να απαγορευτει το THCP αλλα πιο πιθανο ειναι να επιτραπει το TH
Παντως η ιατρικη καναβη ειναι κατι αλλο, φουλ thc φυσικο. Δεν εχει σχεση με ολη αυτη τη συζητηση.
Αν βρείτε τίποτα σε υγρό για άτμισμα, πείτε μου κι εμένα.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
δεν εχει σχέση η ιατρική κανναβη με το thc, εκτός αν εχω καταλάβει πολυ λαθος. Δεν νομιζω ομως. Το cbd ειναι εκείνο που εχει τις ιδιότητες που λες, το thc είναι το ακουσμα, οχι το όποιο όφελος αντιφλεγμονικου κλπ απο το cbd.
το νημα υπαρχει γιατι η κάνναβη λεμε κανει και ενα καλό, ετσι έχουμε μάθει ετσι λεμε. Ειναι και ο λόγος που είπαν το κανουν νομιμο, το cbd της, ειναι ωφέλιμο.
πώς γινεται όμως να πουλάνε τεχνικά ενισχυμένη ψυχοτροπική κάνναβη τελικα στο εφουντ;
Εχεις καταλαβει πολυ λαθος.
Η ιατρικη καναβη εχει φουλ thc και υπαρχουν αρρωστιες που οντως χρειαζεται γιατι ειναι ισχυροτατο παυσιπονο, αντιμετωπιζει τη ναυτια που προκαλουν οι χημειοθεραπειες και επισης αναιρει καποια νευρολογικα προβληματα πχ αυτα που προκαλουν τα συμπτωματα της Παρκινσον. Το ακουσμα σε αυτες τις περιπτωσεις θεωρειται αποδεκτη παρενεργεια.
Το CBD ειναι επισης παυσιπονο, αντιφλεγμονωδες και ειναι και ηπιο ηρεμιστικο που ομως δεν αλλοιωνει την κριση. Χρησιμοποιειται κι αυτο ιατρικα (αλλωστε το περιεχει παντα το χορτο και σε μεγαλες ποσοτητες) αλλα οταν λεμε ιατρικη κανναβη εννοουμε βασικα κανναβη με παρα πολυ THC που καλλιεργειται για ιατρικη χρηση και δινεται μονο με συνταγη γιατρου.
οκ τόσο δεν εχω μπερδευτει, βαζεις δυο κατηγορίες σε μια, φταιω εγω που τις λεω σαν μια, αλλα:
Αυτο που ονομάζεις, σωστά, κάνναβη για ιατρική χρήση, που ελευθερώθηκε η χρήση της, ειναι εκεινη με το htc πάνω απο 0.2%, θέλει συνταγή ομως, δεν ειανι ελέυθερη ακριβως, δεν μπορω να την πάρω στο εφοοντ, δεν την εβαλα στην κουβεντα, ισως κακώς.
υπάρχει και μια που την εχουν κανει ελευθερη, εκεινη με thc κατω απο 0.2, για υπνο χαλάρωση και τα υπολοιπα οφέλη του cbd, αυτη κακώς την λέω ιατρική ισως, αλλα αυτη εννοω, την νόμιμη, αυτη επρεπε να μπορώ να παρω αν θελω, την ψόφια.
και υπάρχει και μια τρίτη τωρα, μπουσταρισμένη με ψυχοτρόπο, αυτο ρωτάω, ξερει κανεις απο ποιό παραθυράκι πέρασε;
μην πατε να αγοράσετε ολοι για την επιστήμη, δεν εχουν κανει κανενα τεστ διαβάζω, δεν υπάρχει και η δικαιολογία οτι το κανουμε για να σώσουμε τους διπλα μας. Μην πάρετε, ο φοσι μονο αν ειναι για την ορθή επανάληψη.
Μην κανουμε το νημα διαφημιστικό και νοιώθω τύψεις, απλά μου κανει εντύπωση ποσο ανετα εγινε.
Μην κανουμε το νημα διαφημιστικό και νοιώθω τύψεις, απλά μου κανει εντύπωση ποσο ανετα εγινε.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Εγώ είχα πάρει από ένα κανναβιδομαγαζο ένα πενάκι μιας χρήσης με υγρό HHC 99%.
Όταν πρωτόπια μου πέταξε τα μάτια έξω.
Απ'οτι μου είπαν στο μαγαζί αυτό, είχε βγει ΦΕΚ για απαγόρευση του. Τώρα αυτή η ουσία (HHC εξαυδροκανναβινολη· τεχνητή τετραυδροκανναβινολη) λογικά είναι απαγορευμένη.
Όταν είχα πάει για τελευταία φορά στο μαγαζί αυτό, είχαν τα πενάκια HHC με 40% έκπτωση για να πουληθούν πριν μπει σε ισχύ ο νόμος.
Όταν πρωτόπια μου πέταξε τα μάτια έξω.
Απ'οτι μου είπαν στο μαγαζί αυτό, είχε βγει ΦΕΚ για απαγόρευση του. Τώρα αυτή η ουσία (HHC εξαυδροκανναβινολη· τεχνητή τετραυδροκανναβινολη) λογικά είναι απαγορευμένη.
Όταν είχα πάει για τελευταία φορά στο μαγαζί αυτό, είχαν τα πενάκια HHC με 40% έκπτωση για να πουληθούν πριν μπει σε ισχύ ο νόμος.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
δεν υπάρχει θέμα, τα κατάφεραν οκ. Πώς γίνεται να ειναι νόμιμο όμως, ξέρει κανείς;In terms of strength and potency, we can easily say that between HHC and THC-P, THC-P is by far the stronger and more potent cannabinoid with researchers determining its psychoactive effects to be up to 30% stronger than traditional THC
εν αρχή (1930 περίπου) απαγορεύτηκε συνολικά η κάνναβη για τα συμπτώματα που τεχνικά προκαλεί το THC.enaon έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 10:13οκ τόσο δεν εχω μπερδευτει, βαζεις δυο κατηγορίες σε μια, φταιω εγω που τις λεω σαν μια, αλλα:
Αυτο που ονομάζεις, σωστά, κάνναβη για ιατρική χρήση, που ελευθερώθηκε η χρήση της, ειναι εκεινη με το htc πάνω απο 0.2%, θέλει συνταγή ομως, δεν ειανι ελέυθερη ακριβως, δεν μπορω να την πάρω στο εφοοντ, δεν την εβαλα στην κουβεντα, ισως κακώς.
υπάρχει και μια που την εχουν κανει ελευθερη, εκεινη με thc κατω απο 0.2, για υπνο χαλάρωση και τα υπολοιπα οφέλη του cbd, αυτη κακώς την λέω ιατρική ισως, αλλα αυτη εννοω, την νόμιμη, αυτη επρεπε να μπορώ να παρω αν θελω, την ψόφια.
και υπάρχει και μια τρίτη τωρα, μπουσταρισμένη με ψυχοτρόπο, αυτο ρωτάω, ξερει κανεις απο ποιό παραθυράκι πέρασε;
πριν καμιά εικοσαριά χρόνια άρχισαν να λένε οι άνθρωποι ότι παραείναι αυστηρό αυτό, δε σας φταίει η κάνναβη συνολικά αλλά μόνο το THC. Έτσι η απαγόρευση εξειδικεύτηκε "απαγορεύονται προϊόντα κάνναβης με πάνω από 0.2% THC". Αυτό καλύπτει: τα σπόρια, τον κορμό, τις κλωστές και την κανονική φούντα + προϊόντα της εφόσον είναι από ποικιλίες με χαμηλό THC. Το CBD ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δεν επιτρέπεται επειδή είναι ηρεμηστικό κι όλες αυτές οι μαλακίες, αυτά είναι απλά μάρκετινγκ. Επιτρέπεται επειδή πολύ απλά δεν είναι THC, βασικά δεν κάνει και πολλά πράγματα είτε ψυχοτροπικά είτε γενικώς.
Τέλος, όλον αυτόν τον καιρό, χρησιμοποιούνταν νόμιμα κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς με ιατρική συνταγή (αν και δεν επιτρεπόταν να καλλιεργηθεί στην Ελλάδα, μόνο να εισαχθεί). "Ιατρική κάνναβη" είναι όρος που σημαίνει κάνναβη με πολύ υψηλό THC. ΓΕΝΙΚΑ για ιατρικούς σκοπούς με ή χωρίς συνταγή μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιαδήποτε κάνναβη, όχι μόνο η ιατρική κάνναβη. Όπως μπορεί να σου πει ο γιατρός "πίνε πολύ νερό", δεν το καθιστά αυτό "ιατρικό νερό".

Το THC-P πολύ απλά δεν συμμετείχε σε όλο αυτό, όπως δεν υπάρχει τίποτα σε όλα τα παραπάνω που να λέει "κουκούτσια ελιάς" έτσι δεν υπάρχει και τίποτα που να λέει "THC-P". Επιτρέπεται γιατί ποτέ δεν απαγορεύτηκε. Όπως δεν έχουν απαγορευτεί τα κουκούτσια ελιάς. Δεν υπάρχει η έννοια "επιτρέπει ο νόμος" για ουσίες (αν και το λέμε στην καθομιλουμένη). Υπάρχει η έννοια "δεν απαγορεύει".
Όπως επιτρέπεται να βάζεις άρωμα φράουλας έτσι επιτρέπεται να βάζεις και TCH-P. Τόσο απλά.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Δεν γνωρίζω.enaon έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 10:26δεν υπάρχει θέμα, τα κατάφεραν οκ. Πώς γίνεται να ειναι νόμιμο όμως, ξέρει κανείς;In terms of strength and potency, we can easily say that between HHC and THC-P, THC-P is by far the stronger and more potent cannabinoid with researchers determining its psychoactive effects to be up to 30% stronger than traditional THC
Πιθανόν πιάστηκαν "κορόιδο".
Πολυ δυνατή ουσία
Ήταν νόμιμη πάντως, δεν νομίζω να είναι πια.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
To HHC είναι διαφορετική ουσία.Πτολεμαίος έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 10:30Δεν γνωρίζω.enaon έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 10:26δεν υπάρχει θέμα, τα κατάφεραν οκ. Πώς γίνεται να ειναι νόμιμο όμως, ξέρει κανείς;In terms of strength and potency, we can easily say that between HHC and THC-P, THC-P is by far the stronger and more potent cannabinoid with researchers determining its psychoactive effects to be up to 30% stronger than traditional THC
Πιθανόν πιάστηκαν "κορόιδο".
Πολυ δυνατή ουσία
Ήταν νόμιμη πάντως, δεν νομίζω να είναι πια.
Αυτό! Στις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται (Σκλήρυνση, χημειοθεραπείες) είναι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε THCfoscilis έγραψε: ↑19 Ιούλ 2024, 09:59Εχεις καταλαβει πολυ λαθος.
Η ιατρικη καναβη εχει φουλ thc και υπαρχουν αρρωστιες που οντως χρειαζεται γιατι ειναι ισχυροτατο παυσιπονο, αντιμετωπιζει τη ναυτια που προκαλουν οι χημειοθεραπειες και επισης αναιρει καποια νευρολογικα προβληματα πχ αυτα που προκαλουν τα συμπτωματα της Παρκινσον. Το ακουσμα σε αυτες τις περιπτωσεις θεωρειται αποδεκτη παρενεργεια.
Το CBD ειναι επισης παυσιπονο, αντιφλεγμονωδες και ειναι και ηπιο ηρεμιστικο που ομως δεν αλλοιωνει την κριση. Χρησιμοποιειται κι αυτο ιατρικα (αλλωστε το περιεχει παντα το χορτο και σε μεγαλες ποσοτητες) αλλα οταν λεμε ιατρικη κανναβη εννοουμε βασικα κανναβη με παρα πολυ THC που καλλιεργειται για ιατρικη χρηση και δινεται μονο με συνταγη γιατρου.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να νομιμοποιηθεί η υποβοηθούμενη αυτοκτονία στην Ελλάδα;
από micmic » 24 Σεπ 2024, 16:31 » σε Κοινωνικά θέματα - 97 Απαντήσεις
- 2078 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος