Αυτός ο Μαρινάκης είναι καταπληκτικός

Ειδήσεις, προβλήματα και προτάσεις
Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Re: Αυτός ο Μαρινάκης είναι καταπληκτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 19 Φεβ 2025, 01:22

GoBzi έγραψε:
19 Φεβ 2025, 01:05
nik_killthemall έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:56
GoBzi έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:37

Τον έναν τον έχει σπουδάσει το κράτος που σημαίνει έξτρα έξοδα για ένα άτομο που θα μπορούσε να πληρώνει x4 φόρο εισοδήματος σε σύγκριση με αποφοίτους Γυμνασίου που δουλεύουν σε χωράφια. Που είναι το περίεργο σε αυτό που λέει; Επίσης μίλησε και για μετανάστευση.
Αυτο που λεει σωστο ειναι, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτος ο λογος που αστοχει το αναδιανεμητικο ασφαλιστικο ! Οι θεσεις εργασιας που ταιζουν το ασφαλιστικο φτιαχνονται 1) απο τις επενδυσεις και 2) απο ομοιομορφη διαθρωση της οικονομιας ! Και στην ελλαδα επενδυσεις δεν γινονται οχι γιατι εφυγε το μπρεην ... αλλα γιατι δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ σε φορολογικο και εργασιακο καθεστως ωστε να ερθει καποιος να επενδυσει στο οτιδηποτε ειτε σαν μεγαλη εταιρεια ειτε σαν πολυαριθμοι αυτοαπασχολουμενοι ! Ενω η διαθρωση της οικονομιας ειναι εντελως ανομοιομορφη γιατι ποτε δεν εγινε κανενας σοβαρος σχεδιασμος.

ο μαρινακης εδω λεει πραγματικα λεει ο,τι θεωρει πως τον βολευει. Το μπρεην ΠΑΝΤΑ πηγαινει εκει που πανε οι επενδυσεις ! Οι δευτερες καθοδηγουν το πρωτο και οχι το αντιστροφο !
Μα δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό που λες. Μέχρι και ο ίδιος έχει αντίστοιχο βίντεο για το γιατί δεν έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα και πανω κάτω τα ίδια λέει. Στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει μονο για τις συντάξεις και σου λέει πως στο συγκεκριμένο μοντέλο πρέπει να κρατήσεις μορφωμένο κόσμο, γιατί πριν βγουν στην αγορά σε έχουν βάλει ήδη μεσα, να παίρνει πολλά λεφτά ώστε να πληρώνει εισφορές και από εκεί και πέρα (σωστή) μετανάστευση για να καλύψεις τις θέσεις που έχεις ανάγκη.
Ή ελληνική αγορά δεν χρειάζεται επίστημονες αλλά τεχνίτες εργατες
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Φεβ 2025, 02:41

Οργισμένος έγραψε:
18 Φεβ 2025, 23:37
Τα γκρεκονομικς ειναι ενα εμετικο γελοιο λαικιστικο ψεκ καναλι που εχει καθαρα και μονον αντικυβερνητικο σκοπο. Και δεν θα δω το βιντεο.
Καλά θα κάνεις, κινδυνεύεις να μάθεις οικονομικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Φεβ 2025, 02:46

sharp έγραψε:
18 Φεβ 2025, 23:49
Ο πύτος λέει αυτά που θέλει να ακούσει ο μέσος Έλληνας, με δήθεν επιστημολογικό τρόπο.
Τον μπερδεύεις με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη. Η κύρια διαφορά τους είναι ότι ο ένας από τους δυο λέει ψέματα, δεν έχει κανάλι στο youtube, είναι άεργος, ανίκανος και άχρηστος και δεν έχει κάνει τίποτα στην ζωή του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 19 Φεβ 2025, 02:50

sharp έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:04
Αφού είσαι προκατειλημμένος, δεν έχει νόημα να σου πω.

Επειδή όμως είσαι νέος, μην στενοχωριέσαι από τώρα. Άλλωστε για μας δουλεύει ο τύπος κι όχι για σένα.
Διατηρείς πάντα το δικαίωμα να δωρίζεις πίσω στο κράτος όσο υπόλοιπο σύνταξης θεωρείς ότι δεν δικαιούσαι, γιατί σε βλέπω πολύ ανιδιοτελή.

Φαντάζομαι ότι δεσμεύεσαι να το κάνεις, ναι; Ή στην θεωρία είμαστε καλοί αλλά στην πράξη εαυτούλης;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 19 Φεβ 2025, 02:55

Ωραίες τοποθετήσεις. Μπαλτάς :D
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
Unicex

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unicex » 19 Φεβ 2025, 03:27

Πάχυνε ο πούστης;

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 19 Φεβ 2025, 03:30

Σοβαρές αντιπροτάσεις δε βλέπω.

Άβαταρ μέλους
Philip Mortimer

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Philip Mortimer » 19 Φεβ 2025, 03:33

Χοντρό πρόβλημα με τις συνταξεις λόγω δημογραφικου θα έχει και η Ιαπωνία που κάποτε ήταν έτοιμη να φτάσει τις ΗΠΑ ..

Crimson_2

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Crimson_2 » 19 Φεβ 2025, 04:18

Ναι οκ, σου άρεσε τόσο πολύ που έκανες νήμα; Σιγά τα αυγά.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 19 Φεβ 2025, 04:46

marabou έγραψε:
18 Φεβ 2025, 23:31
Τουλάχιστον για κάποιους που δεν είναι χωμένοι για τα καλά στα οικονομικά. Ας σχολιάσουν, αν θέλουν, όσοι ξέρουν από οικονομικά.
Δεν ξέρω πόσοι και ποιοι ξέρουν από οικονομικά.
Δε χρειάζεται να ξέρεις οικονομικά. Αυτή είναι η πραγματική αξία του Μαρινάκη, ότι εξηγεί βασικές έννοιες όσο πιό πλαστελινικά γίνεται, όποιος δεν καταλαβαίνει και έτσι τότε πρέπει να ξαναπάει δημοτικό (σόρι).

Περίπλοκο σε όλα τα ασφαλιστικά είναι να προυπολογίσεις τις μελλοντικές ανάγκες για εισφορές και συντάξεις, εκεί χρειάζεται μαθηματικά και στατιστική αλλά αυτή τη δουλειά έτσι κι αλλιώς δεν την κάνουν οικονομολόγοι, την κάνουν αναλογιστές και απλά μας δίνουν το αποτέλεσμα.

Το ασφαλιστικό ειδικά το Ελληνικό είναι όσο πιό απλό γίνεται, μηνιαίες εισφορές από εργαζόμενους + συμπλήρωμα απ'τον κρατικό προυπολογισμό
= μηνιαίες συντάξεις. Τα αποθεματικά ξέχνα τα, είναι αδιάφορα και ασήμαντα.

Το συμπέρασμα και η γνώμη του Μαρινάκη έχει τόση αξία όσο η γνώμη του καθενός, όπως είπε κι ο Κάλαχαν οι γνώμες είναι σαν τις κωλοτρυπίδες, όλοι έχουν από μία. Αλλά η ικανότητά του να εξηγεί με απλά λόγια είναι πραγματική και χρήσιμη.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 19 Φεβ 2025, 07:17

Ληστοσυμμορίτης έγραψε:
19 Φεβ 2025, 01:22
GoBzi έγραψε:
19 Φεβ 2025, 01:05
nik_killthemall έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:56

Αυτο που λεει σωστο ειναι, αλλα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτος ο λογος που αστοχει το αναδιανεμητικο ασφαλιστικο ! Οι θεσεις εργασιας που ταιζουν το ασφαλιστικο φτιαχνονται 1) απο τις επενδυσεις και 2) απο ομοιομορφη διαθρωση της οικονομιας ! Και στην ελλαδα επενδυσεις δεν γινονται οχι γιατι εφυγε το μπρεην ... αλλα γιατι δεν υπαρχει ΚΑΜΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ σε φορολογικο και εργασιακο καθεστως ωστε να ερθει καποιος να επενδυσει στο οτιδηποτε ειτε σαν μεγαλη εταιρεια ειτε σαν πολυαριθμοι αυτοαπασχολουμενοι ! Ενω η διαθρωση της οικονομιας ειναι εντελως ανομοιομορφη γιατι ποτε δεν εγινε κανενας σοβαρος σχεδιασμος.

ο μαρινακης εδω λεει πραγματικα λεει ο,τι θεωρει πως τον βολευει. Το μπρεην ΠΑΝΤΑ πηγαινει εκει που πανε οι επενδυσεις ! Οι δευτερες καθοδηγουν το πρωτο και οχι το αντιστροφο !
Μα δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς σε αυτό που λες. Μέχρι και ο ίδιος έχει αντίστοιχο βίντεο για το γιατί δεν έρχονται επενδύσεις στην Ελλάδα και πανω κάτω τα ίδια λέει. Στο συγκεκριμένο βίντεο μιλάει μονο για τις συντάξεις και σου λέει πως στο συγκεκριμένο μοντέλο πρέπει να κρατήσεις μορφωμένο κόσμο, γιατί πριν βγουν στην αγορά σε έχουν βάλει ήδη μεσα, να παίρνει πολλά λεφτά ώστε να πληρώνει εισφορές και από εκεί και πέρα (σωστή) μετανάστευση για να καλύψεις τις θέσεις που έχεις ανάγκη.
Ή ελληνική αγορά δεν χρειάζεται επίστημονες αλλά τεχνίτες εργατες
Η ελληνική αγορά χρειάζεται ακριβώς αυτό που είπε ο nik_killthemall. :102:

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 19 Φεβ 2025, 07:50

hellegennes έγραψε:
19 Φεβ 2025, 02:41
Οργισμένος έγραψε:
18 Φεβ 2025, 23:37
Τα γκρεκονομικς ειναι ενα εμετικο γελοιο λαικιστικο ψεκ καναλι που εχει καθαρα και μονον αντικυβερνητικο σκοπο. Και δεν θα δω το βιντεο.
Καλά θα κάνεις, κινδυνεύεις να μάθεις οικονομικά.
kala νομιζεις πως υπαρχει λογικος ανθρωπος που θα ασχοληθει σοβαρα μαζι σου;;;
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
marabou

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από marabou » 19 Φεβ 2025, 07:59

GoBzi έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:00
και προτεινει σα λυση τη μειωση του μπρεην ντρεην, κανει κλασικο βαρουφογενη λαϊκισμο ξεκομμενο απο την πραγματικοτητα ! Αν δηλ δεν ειχες μπρεην ντρεην δεν θα σου ελειπαν δεκαδες χιλιαδες εργαζομενων στον τουρισμο ή στην αγροτικη παραγωγη ...
Τον έναν τον έχει σπουδάσει το κράτος που σημαίνει έξτρα έξοδα για ένα άτομο που θα μπορούσε να πληρώνει x4 φόρο εισοδήματος σε σύγκριση με αποφοίτους Γυμνασίου που δουλεύουν σε χωράφια. Που είναι το περίεργο σε αυτό που λέει; Επίσης μίλησε και για μετανάστευση.
Μου αρέσει πως γράφεις GoBzi. Δεν ξέρω αν μου αρέσει επειδή συμφωνώ η αν είναι το ψύχραιμο και ισορροπημένο σου ύφος. :)
Σαν άνθρωπος είναι ο Θεός σας. Δεν τον θέλω.

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 19 Φεβ 2025, 08:20

marabou έγραψε:
19 Φεβ 2025, 07:59
GoBzi έγραψε:
nik_killthemall έγραψε:
19 Φεβ 2025, 00:00
και προτεινει σα λυση τη μειωση του μπρεην ντρεην, κανει κλασικο βαρουφογενη λαϊκισμο ξεκομμενο απο την πραγματικοτητα ! Αν δηλ δεν ειχες μπρεην ντρεην δεν θα σου ελειπαν δεκαδες χιλιαδες εργαζομενων στον τουρισμο ή στην αγροτικη παραγωγη ...
Μου αρέσει πως γράφεις GoBzi. Δεν ξέρω αν μου αρέσει επειδή συμφωνώ η αν είναι το ψύχραιμο και ισορροπημένο σου ύφος. :)
Λολ :oops:

Στην γυναίκα μου πες το αυτό.

Άβαταρ μέλους
Rakomelofronas
Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Rakomelofronas » 19 Φεβ 2025, 08:37

Το κανάλι είναι μια χαρά. Ακόμα και η πρόσφατη ιστορία με το τρίγωνο της διαπλοκής δεν ξεκίνησε επειδή έλεγε κάτι λανθασμένο, περίπλοκο ή παράξενο αλλά επειδή διάλεξε να παραφράσει το όνομα του "λάθος" ανθρώπου. Σε ό,τι αφορά τα μνημόνια, έχει αποφύγει τις γραφικές προτάσεις του Βαρουφάκη αλλά, για τη δημοσιονομική πολιτική, δεν του είναι εύκολο να πάρει θέση μεταξύ της Σκύλλας του διεφθαρμένου ελλαδικού κράτους και της Χάρυβδης της τιμωρητικής ευρωομοσπονδίας. Όπως δείχνουν οι ΗΠΑ, υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να φορτωθεί μια ομοσπονδιακή κυβέρνηση ακόμα και αν έχει τον ισχυρότερο στρατό και το ισχυρότερο νόμισμα στον κόσμο.

Το βίντεο εξηγεί με απλό τρόπο ένα πολύ σημαντικό ζήτημα. Είναι θετικό ότι έχει τη σύνεση να μην αναφέρει τη μετανάστευση ως πανάκεια (αναφέρει ορισμένα πολύ σημαντικά "αν" πχ την κοινωνική συνοχή) αλλά φαίνεται να τη θεωρεί μέχρι ενός σημείου αναπόφευκτο μέρος της όποιας λύσης.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Rakomelofronas την 19 Φεβ 2025, 08:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικονομία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών