Γαϊδούρια της καθημερινότητας.

Διασκέδαση, μόδα, life style, dolce vita
Άβαταρ μέλους
Highlander

Re: Γαϊδούρια της καθημερινότητας.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Δεκ 2018, 14:26

Όλος ο ρατσισμός της ελληνικής κοινωνίας και η αναζήτηση αποδιοπομπαίων τράγων η οποία θυμίζει σε μεγάλο βαθμό τη χιτλερική γερμανία και τους εβραίους, συμπυκνώνεται στο μίσος για τους ηλικιωμένους και την απόδοση όλων των ευθυνών σε αυτούς για την κατάσταση της χώρας.

Τη στιγμή μάλιστα που η νοοτροπία των νεότερων Ελλήνων είναι ίσως πολύ χειρότερη και φυσικά έχουν ζήσει πολύ πιο άνετα και καλά από τους ηλικιωμένους. Έχουν γευτεί εις το πολλαπλάσιο τα αγαθά της εποχής της ευημερίας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Highlander την 31 Δεκ 2018, 14:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 31 Δεκ 2018, 14:26

Cavaliere έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:23
Εμπεδοκλής έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:20
Για ποια ευγένεια μιλάς; Για αυτούς που παρακαλάνε για γραβατομένους μη εκλεγεμένους που βαζανίζουν νέους και γέρους με τις αποφάσεις τους;

Ή κάποιους ηλικιωμένους που αντί να ζητήσουν ευγενικά μια θέση και να τους προσφερθούν 10 βρίζουν απρεπώς όλους τους άλλους...

Όταν ήμουν φοιτητής, φίλος μου με λάμες στα πόδια είχε φάει βρισίδι από γερό επειδή καθόταν όταν ο ίδιος γέρος σε δύο στάσεις κατέβηκε. Η στοιχειώδης ευγένεια του φίλου μου ήταν το ότι δεν απάντησε...
Όχι, φίλε, ο νέος θα σηκωθεί πρώτος, δεν θα περιμένει να ζητήσει ο γέρος τη θέση. Έτσι το μαθαίνουν παντού.
Θυμίζεις επικίνδυνα το ανέκδοτο με τη γριά που δεν ήθελε να περάσει το δρόμο...

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Δεκ 2018, 14:26

ΣΕ τράπεζα έγινε το πράγμα.
Ordem e Progresso.

parafrwn
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από parafrwn » 31 Δεκ 2018, 14:26

Cavaliere έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:21
parafrwn, η προσγείωση είναι σκληρή όταν δεν είσαι σε κάποιο κυκλαδονήσι να κάνεις διακοπές και να τρως ψαράκια. Το real life της καθημερινότητας είναι ζούγκλα, αναγκαστικά γίνεσαι χοίρος για να επιβιώσεις. Πάντως έχω να πω ότι η ευγένεια των περισσότερων υπαλλήλων, Λειτουργών κλπ, είναι υποδειγματική. Γίναν ποιοτικά άλματα. Πήγα και στον ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ, Ε, τέτοια ευγένεια δεν έχω δει σε όλον τον Κόσμο. Πάντως ο εξυπηρετούμενος εξακολουθεί να μιλά στον υπάλληλο λες και μιλά στον κώλο της μαϊμούς.
Συμφωνώ σε όλα. Τώρα για τους υπαλλήλους επιχειρήσεων, προφανώς η κρίση επέβαλλε την ευγένεια ώστε να υπάρχουν πωλήσεις. Πήγαινε και στο Πλαίσιο, και ίσως να αηδιάσεις από την προσποίηση...Όπως και να'χει καλά να περάσεις και καλή χρονιά.
Σας σιχάθηκε η ψυχή μου.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 31 Δεκ 2018, 14:27

Αν όποιος δεν σηκώνεται είναι γαϊδούρι, τότε η καλή πράξη γίνεται υποχρέωση άρα δεν μιλάμε πια για ευγένεια.
Ή έχεις γαϊδούρια και φυσιολογικούς, ή ευγενείς και φυσιολογικούς, και τα δύο δεν γίνεται.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Δεκ 2018, 14:27

Εμπεδοκλής έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:26
Θυμίζεις επικίνδυνα το ανέκδοτο με τη γριά που δεν ήθελε να περάσει το δρόμο...
Δεν λέμε να την κάτσεις με το ζόρι.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Highlander

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Highlander » 31 Δεκ 2018, 14:27

Εμπεδοκλής έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:25
Highlander έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:19
Εμπεδοκλής έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:13

Να πούμε ότι ο 70αρης πριν 30 χρόνια ήταν 40αρης..
Ναι, δηλαδή πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην πάμφτωχη Ελλάδα της δεκαετίας του 1950, και ενηλικιώθηκε στην όχι ιδιαίτερα καλύτερη δεκαετία του '60, αλλά οι millenials που περάσαμε ζωή ζάχαρη τους κατηγορούμε που ζούμε με απίστευτες για τις εποχές τους ανέσεις.
Επίσης ο 80αρης πέρασε τα πρώτα παιδικά του χρόνια μέσα στον πόλεμο και την κατοχή, βίωσε τον εμφύλιο, ενώ ενηλικιώθηκε στην πάμφτωχη μετεμφυλιακή Ελλάδα.
Και ο νέος του 50 τα ίδια θα έλεγε για τον γέρο παρότι θα είχε ζήσει μικρασιατική καταστροφή, το μαχαίρι του Τούρκου Αγά, τους κομητατζήδες, το Κιλελέρ Βαλκανικους και Α' ΠΠ..
Πράγματι πιθανότατα θα έλεγε τα ίδια. Όπως και σε σένα σε 40 χρόνια τα εγγόνια σου με τον ίδιο τρόπο θα σου φέρονται αν συνεχίσει να υπάρχει ο ρατσισμός που καλλιεργείς.

mao mao

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από mao mao » 31 Δεκ 2018, 14:32

Cavaliere έγραψε:
επειδή και γω περίμενα με τις ώρες σε κάποια τράπεζα πριν καμιά βδομάδα, το 90% αυτών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Σχεδόν όλοι περιμένουν να κάνουν πληρώμες ή άλλες συναλλαγές που μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. Συνωστισμός, αναμονές, εκνευρισμοί και χαμένες εργατωόρες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 31 Δεκ 2018, 14:32

νύχτα έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:24
Naida έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:19
Ripper έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:10
Η γαιδαρα μπορεί να δούλευε δωδεκαωρα και να μην αντέχει την ορθοστασία..Το γνωρίζεις αυτό;
Και κρατάνε πιο πολύ τα πόδια της γιαγιάς από της νεαρής μετά από 12ωρο;
η γιαγιά κατά πάσα πιθανότητα βγήκε για βόλτα :102:

θυμήθηκα που έπρεπε να απολογούμαι κάθε φορά που
δεν σηκωνόμουν γιατί ήμουν μετά από επέμβαση κι έπρεπε
να πάω με συγκοινωνία για (όρθιο) δωδεκάωρο
Η γιαγιά μπορεί να βγήκε για τη βόλτα ή τον γιατρό ή το σούπερ μάρκετ κτλ κτλ και τα πόδια της δεν την κρατάνε από ηλικια, από υγεία, κτλ κτλ εμείς σαν πιο νέοι έχουμε άλλες αντοχές.
Το να έχεις κάποιο πρόβλημα είναι λογικό να μη σηκωθείς.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 31 Δεκ 2018, 14:34

Ηρθε και ο Καβαλιερος διακοπες στην Ελλαδα για να μας την πει οτι οι ελληνες δεν εχουν τροπους.Εμενα η μανα μου που ειναι καρκινοπαθης και ηλικιωμενη με το φακιολι στο κεφαλι οσο καιρο πηγαινε Αθηνα για να κανει χημιοθεραπειες με τον προαστιακο ολοι αναιξερετως σηκωνονταν να προσφερουν την θεση τους.Κατα τ' αλλα οι λαζοντοϊτς μας λενε και απολιτιστους. :lol:

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 31 Δεκ 2018, 14:35

mao mao έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:32
Cavaliere έγραψε:
επειδή και γω περίμενα με τις ώρες σε κάποια τράπεζα πριν καμιά βδομάδα, το 90% αυτών που περιμένουν να εξυπηρετηθούν δεν θα έπρεπε να βρίσκονται εκεί. Σχεδόν όλοι περιμένουν να κάνουν πληρώμες ή άλλες συναλλαγές που μπορούν να γίνουν διαδικτυακά. Συνωστισμός, αναμονές, εκνευρισμοί και χαμένες εργατωόρες που θα μπορούσαν να αποφευχθούν.
Παραπάνω από σιγουράκι. Οι ηλικιωμένοι δημιουργούν τις ουρές με την άγνοιά τους και είναι και μόνοι που φωνάζουν στους υπαλλήλους που δε φταίνε τίποτα.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Δεκ 2018, 14:36

mao mao έγραψε:
31 Δεκ 2018, 14:32
Σύμφωνοι.Αλλά υπάρχουν ηλικιωμένοι που δεν έχουν εξοικείωση με το διαδίκτυο (με το ζόρι έμαθαν να χρησιμοποιούν την master).
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 31 Δεκ 2018, 14:36

Mια φορά μου χρειάστηκε να κάτσω, γιατί με έπιασε κρίση άσθματος. Δεν σηκώθηκε καμία ηλικιωμένη κοκόνα να κάτσω. Βγήκα κακήν κακώς στην επόμενη στάση για να μπορέσω να κάνω χρήση του σκευάσματός μου. Στις ουρές έχω μάθει η κάθε σκατόγρια, με το έτσι θέλω, χωρίς να ρωτήσει ούτε για το τυπικό, να μου αρπάζει τη θέση ή να αφήνει το καλαθάκι της επιδεικτικά με 2-3 αντικείμενα, να κοβει δέκα βόλτες και να γυρνάει παίρνοντας τη θέση κανονικά με ένα καλάθι φουλ γεμάτο.
Τις προάλλες στο τραίνο καθόταν η βρωμόγρια σε 2 καθίσματα, γιατί ήταν 500 κιλά και ήταν η έγκυος με την κοιλιά στη μύτη όρθια σε λεωφορείο να κρατιέται από το χερούλι και να πηγαίνει πέρα δώθε και δεν έκανε η μποχλάδα κίνηση ούτε για τα μάτια του κόσμου. Και ήταν ΤΟΣΟ σφινωμένα που το κοριτσάκι που σηκώθηκε από πίσω, σηκώθηκε τσάμπα, διότι σε λεωφορείο εν κινήσει και με στρίμωγμα, πώς να ελιχθεί η έγκυος. Τελικα σηκώθηκε ένας παππούς που "κατέβαινε" στη στάση, όχι ότι τον έπιασε κάνας πόνος να σηκωθεί.

Με αυτά και πολλά άλλα τέτοια σκηνικά, αν μου τύχει να δώσω θέση, θα είναι 1. σε έγκυο, 2. σε άνθρωπο με κινητικά προβλήματα ανεξαρτήτως ηλικίας 3. σε υπερήλικα που οπτικά κρίνω ότι δε βαστιέται, 4. σε όποιον άλλο μου το ζητήσει με σωστή δικαιολογία που να αναδεικνύει αδυναμία ορθοστασίας.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Δεκ 2018, 14:37

plouf όσο ρατσιστική βρίσκεις την κρίση μου, τόσο ρατσιστικά απαντάς. Αλλά η νοημοσύνη σου, σου απαγορεύει να το δεις. Καλή χρονιά.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 31 Δεκ 2018, 14:39

parafrwn έγραψε:
Συμφωνώ σε όλα. Τώρα για τους υπαλλήλους επιχειρήσεων, προφανώς η κρίση επέβαλλε την ευγένεια ώστε να υπάρχουν πωλήσεις. Πήγαινε και στο Πλαίσιο, και ίσως να αηδιάσεις από την προσποίηση...Όπως και να'χει καλά να περάσεις και καλή χρονιά.
Δεν ξέρω, στα περισσότερα καταστήματα μια χαρά φέρονται, και χαλαρά, χωρίς σφιγμένο χαμόγελο. Πήγαινε στη Γερμανία να δεις εξαναγκασμένη ευγένεια.
Ordem e Progresso.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Life style”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών