Αγροτικά θέματα--εργασίες!!
Re: Αγροτικά θέματα--εργασίες!!
Μετεμψύχωση του Πάγκαλου;taliban έγραψε: ↑01 Ιουν 2023, 14:49Να. Το ΠΑΣΟΚ μπήκε μέσα στο μελίσσι και κλέβει το μέλι.
[img]https://i.postimg.cc/593q5P0W/2023 ... .jpg[/img]
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.
Τι είναι αυτα τα βάρη;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 21:33Ω ΕΛΑΤΟ Ω ΕΛΑΤΟ
ΜΑΔΑΦΑΚΑΣ
[img]https://i.postimg.cc/SsPSQpKn/Scre ... .jpg[/img]
Occasio facit furem
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Οι αριθμοι με το πράσινο είναι η σημερινή συγκομιδή από το μελίσσι.vagabondo έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 21:42Τι είναι αυτα τα βάρη;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 21:33Ω ΕΛΑΤΟ Ω ΕΛΑΤΟ
ΜΑΔΑΦΑΚΑΣ
Έβαλε δηλαδή 1.700 και πλέον ζυγίζει 39.3 κιλά.
Έχει συγκριτικά και τις προηγούμενες μέρες.
Μέσα σε αυτό το νούμερο μέχρι το πρωί θα έχει αφαιρέσει την υγρασία του μελιού συν ότι καταναλώσει.
Επίσης η ζυγαριά δίνει θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος.
Χρήσιμο εργαλείο. Γλιτώνει από πολλά πετρέλαια πέρα δώθε.
Όλα τα μελίσσια είναι τοποθετημένα πάνω σε ζυγαριές;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 22:13Οι αριθμοι με το πράσινο είναι η σημερινή συγκομιδή από το μελίσσι.vagabondo έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 21:42Τι είναι αυτα τα βάρη;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 21:33Ω ΕΛΑΤΟ Ω ΕΛΑΤΟ
ΜΑΔΑΦΑΚΑΣ
Έβαλε δηλαδή 1.700 και πλέον ζυγίζει 39.3 κιλά.
Έχει συγκριτικά και τις προηγούμενες μέρες.
Μέσα σε αυτό το νούμερο μέχρι το πρωί θα έχει αφαιρέσει την υγρασία του μελιού συν ότι καταναλώσει.
Επίσης η ζυγαριά δίνει θερμοκρασία και υγρασία περιβάλλοντος.
Χρήσιμο εργαλείο. Γλιτώνει από πολλά πετρέλαια πέρα δώθε.

Occasio facit furem
- taliban
Όχι. Ένα μελίσσι έχω σε ζυγαρια για να βλεπω την πορεία του ελατου ( στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Και το συγκεκριμένο μελίσσι είναι οριακά έτοιμο για ελατο.
Τα μεγαλύτερα που έχω ζυγίζουν κοντά στα 50 κιλά και συλλέγουν περισσότερο.
Μια μελισσοκομικη ζυγαρια κοστίζει περίπου στα 350 ευρώ.
Άρα ζυγίζεις ένα και κάνεις αναγωγή για τα υπόλοιπα;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 22:30Όχι. Ένα μελίσσι έχω σε ζυγαρια για να βλεπω την πορεία του ελατου ( στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Occasio facit furem
- taliban
Στο περίπου ναι.vagabondo έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 22:50Άρα ζυγίζεις ένα και κάνεις αναγωγή για τα υπόλοιπα;taliban έγραψε: ↑04 Ιουν 2023, 22:30Όχι. Ένα μελίσσι έχω σε ζυγαρια για να βλεπω την πορεία του ελατου ( στην συγκεκριμένη περίπτωση).
Ένα μελίσσι τριπατο ( δηλαδή η βάση και 2 όροφοι) συλλέγουν περισσότερο μέλι από ένα διπατο διότι το πρώτο έχει περισσότερες συλεκτριες μέλισσες σε σχέση με το δεύτερο.
Σήμερα αν δεν βρέξει ή πιάσει κανένας αέρας θα συλλέξει 2κιλα ίσως και παραπάνω.
04/06/2023
Ο «διατροφικός θάνατος» της Ελλάδας με αριθμούς! Από το 117% στο μόλις 30%!

Το 1981 η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας, πριν εισέλθει στην ΕΟΚ, ήταν 117%. Σήμερα αυτό το ποσοστό είναι μόλις 30%!!! Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά και δεν αμφισβητούνται…
Ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης είναι πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος. Έδρα του η Ορεστιάδα. «Η πινέζα στον χάρτη» ,όπως λέμε στην Αθήνα… Ο κ.Τσιομπανίδης μιλά στο militaire.gr και υπενθυμίζει σε όλους εμάς τους πρωτευουσιάνους ότι το να είσαι η πινέζα στον χάρτη δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, γιατί «αυτή η πινέζα κρατά τον χάρτη».
Έχει απόλυτο δίκιο…
Δεκατρία χρόνια κρίσης, τρία μνημόνια, πολλές συζητήσεις και γραπτά για την «καταστροφή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής» στην Ελλάδα, αλλά από έργα μηδέν! Αντί να πάμε καλύτερα ,πάμε όλο και χειρότερα ,εξηγεί ο κ.Τσιομπανίδης. Οικονομική κρίση, κορονοϊός και τώρα Ουκρανία, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει σε αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία. Τα κόμματα συζητάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον «πρωτογενή τομέα παραγωγής».
Αυτή η παντελής αδιαφορία οδήγησε και στην απόφαση να ιδρυθεί το 2014 το ΑΚΚΕΛ και να πάρει στην πρώτη του παρουσία στις ευρωεκλογές του 2014, ποσοστό 0,6%. Η προσπάθεια να ακουστούν οι αγωνίες αγροτών και κτηνοτρόφων συνεχίζονται από τότε…
Μέσα σ΄ όλα αυτά έρχεται και αυτή η περίεργη «εκστρατεία» από τη Δύση που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι για να σώσουμε τον πλανήτη, πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε έντομα, ερπετά ή «τεχνητό» κρέας. Ο κ.Τσιομπανίδης αναφέρεται σε αυτό το σοβαρό θέμα που περνά μέρα με τη μέρα μέσα από την…lifestyle ειδησεογραφία, ως «νέα μόδα».
https://www.militaire.gr/o-diatrofikos- ... ompanidis/
Ο «διατροφικός θάνατος» της Ελλάδας με αριθμούς! Από το 117% στο μόλις 30%!

Το 1981 η διατροφική αυτάρκεια της Ελλάδας, πριν εισέλθει στην ΕΟΚ, ήταν 117%. Σήμερα αυτό το ποσοστό είναι μόλις 30%!!! Τα στοιχεία είναι ανατριχιαστικά και δεν αμφισβητούνται…
Ο κ. Βάκης Τσιομπανίδης είναι πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδος. Έδρα του η Ορεστιάδα. «Η πινέζα στον χάρτη» ,όπως λέμε στην Αθήνα… Ο κ.Τσιομπανίδης μιλά στο militaire.gr και υπενθυμίζει σε όλους εμάς τους πρωτευουσιάνους ότι το να είσαι η πινέζα στον χάρτη δεν είναι καθόλου υποτιμητικό, γιατί «αυτή η πινέζα κρατά τον χάρτη».
Έχει απόλυτο δίκιο…
Δεκατρία χρόνια κρίσης, τρία μνημόνια, πολλές συζητήσεις και γραπτά για την «καταστροφή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής» στην Ελλάδα, αλλά από έργα μηδέν! Αντί να πάμε καλύτερα ,πάμε όλο και χειρότερα ,εξηγεί ο κ.Τσιομπανίδης. Οικονομική κρίση, κορονοϊός και τώρα Ουκρανία, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει σε αγροτική παραγωγή και κτηνοτροφία. Τα κόμματα συζητάνε οτιδήποτε άλλο εκτός από τον «πρωτογενή τομέα παραγωγής».
Αυτή η παντελής αδιαφορία οδήγησε και στην απόφαση να ιδρυθεί το 2014 το ΑΚΚΕΛ και να πάρει στην πρώτη του παρουσία στις ευρωεκλογές του 2014, ποσοστό 0,6%. Η προσπάθεια να ακουστούν οι αγωνίες αγροτών και κτηνοτρόφων συνεχίζονται από τότε…
Μέσα σ΄ όλα αυτά έρχεται και αυτή η περίεργη «εκστρατεία» από τη Δύση που προσπαθεί να πείσει τον κόσμο ότι για να σώσουμε τον πλανήτη, πρέπει να αρχίσουμε να τρώμε έντομα, ερπετά ή «τεχνητό» κρέας. Ο κ.Τσιομπανίδης αναφέρεται σε αυτό το σοβαρό θέμα που περνά μέρα με τη μέρα μέσα από την…lifestyle ειδησεογραφία, ως «νέα μόδα».
https://www.militaire.gr/o-diatrofikos- ... ompanidis/
Μπράβο βρε Τάλι!taliban έγραψε: ↑08 Ιουν 2023, 22:06Το μελίσσι τερμάτισε. Δεν έχει άλλο χώρο να βάλει στον σημερινό έλεγχο.
Τα μεγαλύτερα κοντεύουν τα 70 κιλά.
Αύριο πρέπει να ξεκινήσω να βγάζω μέλια...
Καλή δύναμη στην μέση, στα χέρια και στα πόδια μου.
Αλλά και στην κεφάλα μου την ζαλισμένη.
Πάω να πεθάνω.
[img]https://i.postimg.cc/3JCVYHrQ/Scre ... .jpg[/img]
Yippie Kay Yay
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 62 Απαντήσεις
- 2344 Προβολές