Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......
Re: Α : ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ : Η Εμπειρία μου ......
Εγώ θα κάνω μια βόλτα από εκεί αύριο, αυτη φορά θα καθησω να δω λίγο τα κελιά πέριξ των Καρυων μόνο.
- Υπερκουλτουριάρης
Ρε κορίτσι γράφεις ενδιαφέροντα για εμένα πράγματα, αλλά με τρόπο που δεν είσαι κατανοητή. Ασε με να μεταφράσω. Υπάρχουν τώρα δυο καλόγεροι, σαν τον Παίσιο εν ζωή;.Πήγες στον πρώτο, ήταν απόκοσμος. Στην φίλη σου είπε κάποια πράγματα, άλλα σωστά, άλλα όχι, όλα όπως ήθελε αυτή να ακούσει, δηλαδή της χαιδευε τα αυτιά. Ο άλλος καλόγερος ήταν ο καλύτερος.bluerose έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 11:44
Ναι αυτος είναι ο Παπα Γιαννης.Πλεον δεν υπαρχει
Το μονο υπαρχουν 2 του Αγιου Παισιου. Ο ενας ειναι καπου στην Εδεσσα. Ο αλλος Θεσσαλονικη
Αν ρωτησεις ειδικα απο ανατολικη πλευρά εκκλησιες ανθρωπους που ασχολουνται θα σου πουν.....Μια γνωστη απο ενορια Καλαμαριας μου ειπε και πήγαμε Εδεσσα...καπου εκει εγω δεν οδηγουσα κι ως γνωστον χάνομαι ευκολα. Τωρα που ειναι ακριβως...
Τι να σου πω...σ εμενα αποκοσμος ηταν. Στη γνωστη ολα της ειπε αλλα οχι καλα. Οπως ηθελε να ακουσει. Τη συμβούλευσε κι αυτη εκανε οτι της ειπε
Ο αλλος μαρεσε συνεννοηθήκαμε.
Ο Αγιος Παισιος αγαπουσε πολυ το κοσμο. Οταν εκανα κινησεις πριν ρωτουσα. Βεβαια δεν πηγαν οπως φανταστηκα αλλα πηγαν πολυ πολυ καλα η δουλεια τωρα παμε συνταξη Αλλα θεματα οχι δε πηγαν αλλα ειχα μια παρηγορια
Τον Παίσιο τον γνώρισες προσωπικά και σχημάτισες καλή εντύπωση. Τον συμβουλευόσουν τακτικά. Στα επαγγελματικά σου είπε όλα θα παν καλά, ήταν εν μέρη σωστός, στα υπόλοιπα όχι, αλλά η συναναστροφή σου μαζί του, ήταν μια παρηγοριά.
Τα έγραψα σωστά;
Αν έχεις και άλλες εμπειρίες από αυτούς τους ανθρώπους με χαρά να σε ακούσουμε. Έχεις πειστεί μέσω αυτόν, πως βιώσες 100% μια κατάσταση θεόπνευστη, υπερβατική ή αφήνεις χαραμάδα και για κάτι άλλο;
- Υπερκουλτουριάρης
Αρμένισα νομίζω ήταν.Βασικά μου είπε και το μέλλον, όχι σε φάση κάνε αυτο, αλλά θα σου συμβεί αυτό. Έγινε. Οτι υπάρχουν άνθρωποι που "βλέπουν", παίζει. Μέχρι και εγώ ο ίδιο το έχω κάνει , χωρίς να είμαι άγιος.Κόκορας έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 15:13δεν ειναι μονο ενα το χάρισμα του Αγίου πνεύματος που δίνεται(ο παισιος εκανε πολυ αγωνα πριν αγιασει,ο πορφυριος αγιασε μικρος,ολοι εκαναν υπακοη εννοειται),αλλα πολλα,απαριθμουνται στις γραφες,αλλα διακρινονται και στις πραξεις των αγιων,παντως δεν ξερω την γυναικα τι και πως δεν κρινω,μπορει η ζωη της να ηταν αρεστη στον Θεο,για να λες ορθοδοξη,ισως ρωσσιδα ητανΥπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 10:04η ενοραση πάντως παίζει. Μου είχε τύχει να γνωρίσω μια μεσόκοπη καθαρίστρια(δεν ήταν επαγγελματίας, ούτε ζητούσε λεφτα και τετοια), νομίζω ξενης καταγωγής, σε ένα γάμο που είχα πάει και με έπιασε και μου είπε όλη την ζωή μου,πράγματα που έγιναν και δεν τα ήξερε κανένας και πράγματα του (τότε) μέλλοντος. Με πλησίασε στο άσχετο, ήμουν πολύ στεναχωρημένος,εκείνη την περίοδο,αν και εξωτερικά δεν φαινόταν τίποτα και μου λέει στα λέω γιατί το έχεις ανάγκη. Όταν την ρώτησα πως το κάνει, γιατί γίνεται, αν πιστευει στο Θεο κ.λ.π. μου απάντησε και η ίδια πως δεν έχει ιδέα,απλά της έρχεται. Θρησκευτικά ήταν Ορθόδοξη,αλλά light κατάσταση. Το βρήκα ενδιαφέρουσα περίπτωση για μελέτη. Τώρα αν σου τύχει ανάλογη κατάσταση στο Ορος, το Θιβετ ή την Μέκκα, παίζει να σου αλλάξει την ζωή.
αλλα να εχουμε υποψιν καθως λενε οι αγιοι μας οτι το παρελθον το ξερουν και τα πνευματα της πτωσης και ενημερωνουν οσους μεταχειριζονται,οχι ομως και το μελλον,το οποιο μονο να το εικαζουν μπορουν και να το πετυχουν απο την πειρα τους τοσων χιλιετιων(αν δεν το χειραγωγουν) ή να πεσουν εξω(οι αγιοι απο την αλλη αν τους δωσει αυτο το χαρισμα,μπορουν και βλεπουν και στο μελλον)
η μαγεια συνδυαζεται με την απατη συχνα
επισης ποτε αγιος(καθως επισης μας λενε),ανθρωπος του Θεου δεν θα κανει επιδειξη.(Αλλωστε δεν προκειται να ειναι φωτισμενος αν κανει) ή να παρει...λεφτα για αυτο.
γενικα η πλανη ειναι μεγαλυτερη παγιδα,που τρεμουν οι απλοι ανθρωποι,οι μοναχοι ,οι αγιοι,απαντες.
Φιλοσοφικά πάντως να το πάρουμε, η λατρεία του Θεού είναι ανούσια. Σκιάζεται η καρδιά μου, όταν βλέπω καλόγερους,παππάδες,γυναίκες με μαντήλες και μπούρκες. Στεναχωριέμαι για αυτούς τους ανθρώπους. Ολα αυτά χωρίς να είμαι άθεος, κλείνω προς το 50/50.
Τα θαύματα πρέπει δηλαδή να τα κάνουν στα κρυφά;
Συνήθως όμως, ακόμα κι ο Χριστός, δημόσια δεν τα κάνανε;
Πάνος Σκουρλέτης
- Κόκκορας
- Phorum.gr user: Κόκορας
αλλο εικαζω,αλλο θα γινει σιγουρα αυτο υπερκουλ.
εκανα ενα edit με ενα περιστατικο που διηγηθηκε ο γεροντας
δινουν αγωνα υπερκουλτουριαρη δεδομενου πως οπως ελεγε ο σεραφειμ του σαρωφ σκοπος της ζωης ειναι η θεωση!και πρωτα πρωτα για την σωτηρια της ψυχης τους η οποια επιτυγχανεται βεβαια εχοντας στο νου το καλο του αλλου και αγαπωντας τον Θεο!ανωτερα μαθηματικα οπως ελεγε ο γεροντας;!
ΥΣ salivere αλλο ο σκοπος Της ζωης του Χριστου,επισης και ο Χριστος κατα κανονα στην επαρχια διαβιουσε και σπανιως ερχοταν στην ιερουσαλημ
ενω και οταν τον ζητουσαν να δωσει σημειο δεν εδινε
η Χαρις λενε οι αγιοι μας δυσκολα κρυβεται,ακτινοβολει!
κανεις απο ολους αυτους(πορφυριος,παισιος,τσαλικης και ποσοι αλλοι)δεν βγηκε στις πλατειες να πιασει κοσμο να του κανει....θαυματα
αλλα απο ενα σημειο και μετα η Χαρις δεν κρυβεται και προσελκυει τον κοσμο
αμα ζητησεις θαυμα απο αυτους,ή τι δεν θα λαβεις τιποτα,αμα βαλεις καμερα ή φωτο τα ιδια(π.χ δες το παραδειγμα που εδωσε η bluerose παραπανω)
και το θαυμα εχει το σκοπο του,για ψυχικη ωφελεια γινεται,για την ιαση καποιου που βασανιζεται,οχι για επιδειξη
δινουν αγωνα υπερκουλτουριαρη δεδομενου πως οπως ελεγε ο σεραφειμ του σαρωφ σκοπος της ζωης ειναι η θεωση!και πρωτα πρωτα για την σωτηρια της ψυχης τους η οποια επιτυγχανεται βεβαια εχοντας στο νου το καλο του αλλου και αγαπωντας τον Θεο!ανωτερα μαθηματικα οπως ελεγε ο γεροντας;!
ΥΣ salivere αλλο ο σκοπος Της ζωης του Χριστου,επισης και ο Χριστος κατα κανονα στην επαρχια διαβιουσε και σπανιως ερχοταν στην ιερουσαλημ
κανεις απο ολους αυτους(πορφυριος,παισιος,τσαλικης και ποσοι αλλοι)δεν βγηκε στις πλατειες να πιασει κοσμο να του κανει....θαυματα
αμα ζητησεις θαυμα απο αυτους,ή τι δεν θα λαβεις τιποτα,αμα βαλεις καμερα ή φωτο τα ιδια(π.χ δες το παραδειγμα που εδωσε η bluerose παραπανω)
και το θαυμα εχει το σκοπο του,για ψυχικη ωφελεια γινεται,για την ιαση καποιου που βασανιζεται,οχι για επιδειξη
O Παίσιος όμως, αν δεν κάνω λάθος, ζούσε ακόμα όταν ξεκίνησε η πανελλαδική καμπάνια προβολής του, η εμπορία των (δήθεν;) λόγων του από τους τηλε-αγιέμπορους κτλ.Κόκορας έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 16:11SpoilerShowsalivere αλλο ο σκοπος Της ζωης του Χριστου,επισης και ο Χριστος κατα κανονα στην επαρχια διαβιουσε και σπανιως ερχοταν στην ιερουσαλημ
Και δεν είδα να αντιδρά κανείς (ούτε κάν η Ιερά Σύνοδος).
Πάνος Σκουρλέτης
- Κόκκορας
οχι λαθος κανεις,πεθανε το 94
τα βιβλια που ειχαν εκδοθει μεχρι τοτε ηταν του ιδιου και αφορουσαν βιους αλλων αγιων(π.χ του νονου του αρσενιου)
επισης δεν υπαρχει πανελλαδικη καμπανια προβολης!
σαν τι ακριβως περιμενεις να κανει και να ασχοληθει η ιερα συνοδος;!
εχουν βγει αριστες εκδοσεις (συνηθως απο μοναστηρια)οποιος ψαχνει βρισκει ευκολα ποια ειναι αξιολογα και δεν βαφτιζει τα παντα "δηθεν λογοι"
τα βιβλια που ειχαν εκδοθει μεχρι τοτε ηταν του ιδιου και αφορουσαν βιους αλλων αγιων(π.χ του νονου του αρσενιου)
εχουν βγει αριστες εκδοσεις (συνηθως απο μοναστηρια)οποιος ψαχνει βρισκει ευκολα ποια ειναι αξιολογα και δεν βαφτιζει τα παντα "δηθεν λογοι"
Ε όχι δα!
Μόνο η "Αγία" Αθανασία κι ο Χριστόδουλος είχαν προβληθεί τόσο ανά το Πανελλήνιον.
Πάνος Σκουρλέτης
- Κόκκορας
πανελλαδικη καμπανια και ιστοριες δεν υπαρχουν
αν θελουν να πουλησουν θα πουλησαν,κανεις δεν μπορει να τους απαγορευσει
παντως τα βιβλια που ειναι εξαιρετικα για το βιο του σπανιως τυγχανουν προβολης.-
αν θελουν να πουλησουν θα πουλησαν,κανεις δεν μπορει να τους απαγορευσει
παντως τα βιβλια που ειναι εξαιρετικα για το βιο του σπανιως τυγχανουν προβολης.-
- Υπερκουλτουριάρης
Σέβομαι την οπτική σου, αλλά δεν με εκφράζει ο αγώνας για να πιάσω το λέβελ του κατασκευαστή, με τα οποία δεν συμφωνώ απόλυτα. Γενικά έχω αγάπη για τον συνανθρωπο μου, αφηρημένα ως σύνολο και προσωπικά στους περισσότερους. Έχω και κατανόηση. Μπορούμε να κάνουμε την ζωή σε αυτή την γη λίγο καλύτερη; Πιο χαρούμενη, πιο ανέμελη; Να υπάρχει ενα μινιμουμ επιβίωσης για όλους, να φιλοσοφούμε, να σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και να δενόμαστε μεταξύ μας, να αναζητούμε νέες εμπειρίες, να μας βρίσκει το πρωινό γυμνούς παρέα με άγνωστες γυναίκες που γνωρίσαμε χθες βράδυ;Κόκορας έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 16:11αλλο εικαζω,αλλο θα γινει σιγουρα αυτο υπερκουλ.
Δεν με εκφράζει ρε παιδί μου το μοναστικό πρότυπο. Το θεωρώ βλακώδες και ιερόσυλο. Γίνεται να πετάς την ζωή σου έτσι, γινόμενος κομμάτι ενός βαρετού τυπικού, σαν να ζεις την μέρα της Μορμότας ξανά και ξανά;Δεν το θέλει και ο Θεός, που λέει ο λόγος, Μου φαίνεται πως πετάς ενα δώρο στα σκουπίδια και αυτό είναι αμαρτία. Αν είναι αυτός ο δρόμος προς την θέωση, μιλάμε περι πανανθρώπινης τραγωδίας.
- Κόκκορας
ο μοναχισμος δεν κανει για ολους,για την ακριβεια κανει για πολυ λιγους(μια χουφτα ειναι οι μοναχοι)
ειναι μια υπερτατη μορφη αγαπης και θυσιας,ειναι μια κοντρα στην φυση του ανθρωπου(συν Θεω παντα)
ο μοναχος απαρνειται χαρες που βιωνουμε ολοι μας στον κοσμο για την μεγαλη την χαρα!θελει να σκεφτεται και να ζει ολη μερα τον Χριστο απερισπαστος.Αν καποιος δεν ειναι μανιασμενος απο αγαπη για τον Θεο(και επομενως και για αυτα που ζητα,διοτι δεν ειναι μηνας του μελιτος ολα,το να κοψεις το θελημα σου δεν ειναι ευκολο) τοτε δεν γινεται μοναχος
οι περισσοτεροι μενουν με τον κοσμο και παλευουν μεσα σε αυτον .που εχει και εκεινο τις δυσκολιες του τις σοβαρες
o παισιος ελεγε καλυτερα να αποτυχεις ως λαικος παρα ως μοναχος
ουτε για την ορθοδοξια ειναι δηλ παιξε γελασε το πραγμα
κανεις διαβαζει την Καινη Διαθηκη και εκεινο το "η βασιλεια εντος υμων εστι" ή ο παραδεισος ξεκινα απο εδω και εικαζει πως μιλαει συμβολικα ο Θεος.Στην πραγματικοτητα κυριολεκτει,για αυτην την χαρα την εσωτερικη,να ρθει το Αγιο Πνευμα μεσα τους παλευουνε(λαικοι και μοναχοι) συνειδητοποιημενοι χριστιανοι.ολα τα αλλα ,αναχωρητισμοι κ.λπ ειναι μεσα,ευλογημενα και αγια,που τα δινει ο Θεος,αλλα μεσα προς τον τελικο στοχο,που ειναι και το νοημα της ζωης.
επομενως δεν ειναι θεμα ηθικολογιας"να γινουμε καλοι" και αυτο μεσο ειναι!το καθ ομοιωση ειναι ο στοχος και επομενως μεσα σε αυτο και η σωτηρια.εκει ειναι η επιλογη που θα κανει ο ανθρωπος,μονος του(οπου θα βρει πολυ μπερδεμα και ο κινδυνος πλανης και απωλειας ειναι πανταχου παρων) ή με τον Θεο(οπου ειναι η πηγη ολων των καλων)!Πρακτικα με αυτο το manual θεωσης εδειξε και τον σωστο τροπο για αυτην,σαν διδαχη στα εκπεσοντα πνευματα
τελος παντων θεολογω ανευ Θεου τωρα,ή μαλλον μεταφερω κομψι κομψα λογια οσων τα πετυχαν ολα αυτα.Θεολογοι ειναι οι αγιοι και τα λενε αριστα.
ειναι μια υπερτατη μορφη αγαπης και θυσιας,ειναι μια κοντρα στην φυση του ανθρωπου(συν Θεω παντα)
ο μοναχος απαρνειται χαρες που βιωνουμε ολοι μας στον κοσμο για την μεγαλη την χαρα!θελει να σκεφτεται και να ζει ολη μερα τον Χριστο απερισπαστος.Αν καποιος δεν ειναι μανιασμενος απο αγαπη για τον Θεο(και επομενως και για αυτα που ζητα,διοτι δεν ειναι μηνας του μελιτος ολα,το να κοψεις το θελημα σου δεν ειναι ευκολο) τοτε δεν γινεται μοναχος
οι περισσοτεροι μενουν με τον κοσμο και παλευουν μεσα σε αυτον .που εχει και εκεινο τις δυσκολιες του τις σοβαρες
o παισιος ελεγε καλυτερα να αποτυχεις ως λαικος παρα ως μοναχος
ουτε για την ορθοδοξια ειναι δηλ παιξε γελασε το πραγμα
κανεις διαβαζει την Καινη Διαθηκη και εκεινο το "η βασιλεια εντος υμων εστι" ή ο παραδεισος ξεκινα απο εδω και εικαζει πως μιλαει συμβολικα ο Θεος.Στην πραγματικοτητα κυριολεκτει,για αυτην την χαρα την εσωτερικη,να ρθει το Αγιο Πνευμα μεσα τους παλευουνε(λαικοι και μοναχοι) συνειδητοποιημενοι χριστιανοι.ολα τα αλλα ,αναχωρητισμοι κ.λπ ειναι μεσα,ευλογημενα και αγια,που τα δινει ο Θεος,αλλα μεσα προς τον τελικο στοχο,που ειναι και το νοημα της ζωης.
επομενως δεν ειναι θεμα ηθικολογιας"να γινουμε καλοι" και αυτο μεσο ειναι!το καθ ομοιωση ειναι ο στοχος και επομενως μεσα σε αυτο και η σωτηρια.εκει ειναι η επιλογη που θα κανει ο ανθρωπος,μονος του(οπου θα βρει πολυ μπερδεμα και ο κινδυνος πλανης και απωλειας ειναι πανταχου παρων) ή με τον Θεο(οπου ειναι η πηγη ολων των καλων)!Πρακτικα με αυτο το manual θεωσης εδειξε και τον σωστο τροπο για αυτην,σαν διδαχη στα εκπεσοντα πνευματα
τελος παντων θεολογω ανευ Θεου τωρα,ή μαλλον μεταφερω κομψι κομψα λογια οσων τα πετυχαν ολα αυτα.Θεολογοι ειναι οι αγιοι και τα λενε αριστα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Κόκκορας την 22 Ιουν 2018, 20:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Υπερκουλτουριάρης
Ναι αυτό λέω, όμως πλασάρεται ως το επιθυμητο. O μακαρίτης ο θείος Πάνος(αιωνία η μνήμη του, εφυγε και πολυ νέος), ήταν κάθε βράδυ στα μπουζούκια,παίζει να πήγε με πιο πολλές γυναίκες και από τον Σπαλιάρα. Υπάρχει περίπτωση να γίνει Άγιος;Τσου. Και ας ήταν ο πιο υπερανω χρημάτων τύπος που γνώρισα.Κόκορας έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 19:40ο μοναχισμος δεν κανει για ολους,για την ακριβεια κανει για πολυ λιγους(μια χουφτα ειναι οι μοναχοι)
ο μοναχος απαρνειται χαρες που βιωνουμε ολοι μας στον κοσμο για την μεγαλη την χαρα!θελει να σκεφτεται και να ζει ολη μερα τον Χριστο απερισπαστος.Αν καποιος δεν ειναι μανιασμενος απο αγαπη για τον Θεο(και επομενως και για αυτα που ζητα,διοτι δεν ειναι μηνας του μελιτος ολα) τοτε δεν γινεται μοναχος
Το να αισθάνεσαι μανιασμένη αγάπη για κάτι αφηρημένο και συζητήσιμο, δεν είναι μια μορφή καραμπινάτης νεύρωσης, πόσο μάλλον όταν παρατηρήται σε όλα τα μήκη και τα πλάκη της γης; Η δικιά μου γνώμη σε αυτά είναι πως το ερώτημα για την ύπαρξη του Θεού είναι ένα από τα πιο ανούσια. Αν υπάρχει απάντηση την μαθαίνουν όλοι. Η λατρεία του Θεού επίσης είναι ανούσια.
Νομίζω όλοι έχουμε μεγάλα αποθέματα αγάπης μας, απλά λόγο καταστάσεων και συνθηκών, τα εκτονώνουμε σε κουλά πράγματα. Άλλοι σέρνουν σκυλιά και γατιά, άλλοι τρεχουν πίσω από τον ΠΑΟΚ,άλλοι παθιάζονται με ιδέες, άλλοι πάνε σε μοναστήρια. Οι καταστάσεις αυτές υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα, όσο αυξάνονται σε ποσοστό, σημαίνει πως κάτι δεν πάει καλά.
- Κόκκορας
ο μοναχισμος για την ορθοδοξια θεωρειται η ωραιοτερη ζωη που μπορει να εχει καποιος!το πιστευω αυτο.(βασει οσων ανεφερα παραπανω)
ο ανθρωπος ειναι προγραμματισμενος να ψαξει και να επιστρεψει πισω στον Δημιουργο του,υπαρχει αυτο μεσα του.ο Δημουργος εγινε προσιτος σε εμας,αυτη ηταν η ενανθρωπηση του(σου τα λεω με την ορθοδοξη οπτικη,διοτι αλλη δεν εχω,αυτην θεωρω αληθινη).επομενως δεν αγαπουν κατι αφηρημενο!Αλλα το γνωριμο,τους παρουσιαστηκε!και νιωθουν σκλαβωμενοι απο οσα τους προσεφερε(την ιδια την ζωη,την ελευθερια της επιλογης,οτι βλεπουμε γυρω μας!και τελικα την νικη απεναντι στον θανατο και την υποσχεση για τον παραδεισο).Οποτε αγωνιζονται να εφαρμοσουν οσα ζητησε(αν τους ηταν αγνωστος,δεν θα γνωριζε τι θελει)
αλλοι με τις πολλες εννοιες και ασχολιες ριχνουν παραπετασμα καπνου σε αυτο και προσπαθουν να διασκεδασουν τον φοβο για τον θανατο(το να υπαρχει ζωη μετα θανατον δεν ειναι περισσοτερο παραλογο απο το γεγονος πως αυτην την στιγμη υπαρχουμε ,ζουμε και κανουμε και κουβεντουλα!δεν ειναι λιγες οι ενδειξεις οτι υπαρχει και το μετα,αλλωστε ισχυρη ενδειξη εν τελει ειναι και η βιβλος ειναι και οι ζωες των αγιων)
αλλοι ομως δεν μπορουν να παραβλεψουν καποια δεδομενα που εχουν στην ζωη τους και πορευονται αναλογως.
ε αρκετοι μενουν μετεωροι αναμεσα στα θελω του Θεου και τα δικα τους/μας και ο Θεος βοηθος
ο ανθρωπος ειναι προγραμματισμενος να ψαξει και να επιστρεψει πισω στον Δημιουργο του,υπαρχει αυτο μεσα του.ο Δημουργος εγινε προσιτος σε εμας,αυτη ηταν η ενανθρωπηση του(σου τα λεω με την ορθοδοξη οπτικη,διοτι αλλη δεν εχω,αυτην θεωρω αληθινη).επομενως δεν αγαπουν κατι αφηρημενο!Αλλα το γνωριμο,τους παρουσιαστηκε!και νιωθουν σκλαβωμενοι απο οσα τους προσεφερε(την ιδια την ζωη,την ελευθερια της επιλογης,οτι βλεπουμε γυρω μας!και τελικα την νικη απεναντι στον θανατο και την υποσχεση για τον παραδεισο).Οποτε αγωνιζονται να εφαρμοσουν οσα ζητησε(αν τους ηταν αγνωστος,δεν θα γνωριζε τι θελει)
αλλοι με τις πολλες εννοιες και ασχολιες ριχνουν παραπετασμα καπνου σε αυτο και προσπαθουν να διασκεδασουν τον φοβο για τον θανατο(το να υπαρχει ζωη μετα θανατον δεν ειναι περισσοτερο παραλογο απο το γεγονος πως αυτην την στιγμη υπαρχουμε ,ζουμε και κανουμε και κουβεντουλα!δεν ειναι λιγες οι ενδειξεις οτι υπαρχει και το μετα,αλλωστε ισχυρη ενδειξη εν τελει ειναι και η βιβλος ειναι και οι ζωες των αγιων)
αλλοι ομως δεν μπορουν να παραβλεψουν καποια δεδομενα που εχουν στην ζωη τους και πορευονται αναλογως.
ε αρκετοι μενουν μετεωροι αναμεσα στα θελω του Θεου και τα δικα τους/μας και ο Θεος βοηθος
Υπερκουλτουριάρης έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 14:58Ρε κορίτσι γράφεις ενδιαφέροντα για εμένα πράγματα, αλλά με τρόπο που δεν είσαι κατανοητή. Ασε με να μεταφράσω. Υπάρχουν τώρα δυο καλόγεροι, σαν τον Παίσιο εν ζωή;.Πήγες στον πρώτο, ήταν απόκοσμος. Στην φίλη σου είπε κάποια πράγματα, άλλα σωστά, άλλα όχι, όλα όπως ήθελε αυτή να ακούσει, δηλαδή της χαιδευε τα αυτιά. Ο άλλος καλόγερος ήταν ο καλύτερος.bluerose έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 11:44
Ναι αυτος είναι ο Παπα Γιαννης.Πλεον δεν υπαρχει
Το μονο υπαρχουν 2 του Αγιου Παισιου. Ο ενας ειναι καπου στην Εδεσσα. Ο αλλος Θεσσαλονικη
Αν ρωτησεις ειδικα απο ανατολικη πλευρά εκκλησιες ανθρωπους που ασχολουνται θα σου πουν.....Μια γνωστη απο ενορια Καλαμαριας μου ειπε και πήγαμε Εδεσσα...καπου εκει εγω δεν οδηγουσα κι ως γνωστον χάνομαι ευκολα. Τωρα που ειναι ακριβως...
Τι να σου πω...σ εμενα αποκοσμος ηταν. Στη γνωστη ολα της ειπε αλλα οχι καλα. Οπως ηθελε να ακουσει. Τη συμβούλευσε κι αυτη εκανε οτι της ειπε
Ο αλλος μαρεσε συνεννοηθήκαμε.
Ο Αγιος Παισιος αγαπουσε πολυ το κοσμο. Οταν εκανα κινησεις πριν ρωτουσα. Βεβαια δεν πηγαν οπως φανταστηκα αλλα πηγαν πολυ πολυ καλα η δουλεια τωρα παμε συνταξη Αλλα θεματα οχι δε πηγαν αλλα ειχα μια παρηγορια
Τον Παίσιο τον γνώρισες προσωπικά και σχημάτισες καλή εντύπωση. Τον συμβουλευόσουν τακτικά. Στα επαγγελματικά σου είπε όλα θα παν καλά, ήταν εν μέρη σωστός, στα υπόλοιπα όχι, αλλά η συναναστροφή σου μαζί του, ήταν μια παρηγοριά.
Τα έγραψα σωστά;
Αν έχεις και άλλες εμπειρίες από αυτούς τους ανθρώπους με χαρά να σε ακούσουμε. Έχεις πειστεί μέσω αυτόν, πως βιώσες 100% μια κατάσταση θεόπνευστη, υπερβατική ή αφήνεις χαραμάδα και για κάτι άλλο;
Κανε μια.δοκιμη ως καλοπροαίρετη πραξη. Πανε εξομολογησου και αφεσου οτι υπαρχει ο Χριστός
Πρωτα απ ολα ευχαρίστησε για οτι εχεις. Επειτα θεσε το ζητούμενο σου αν θελει και περίμενε. Θα γίνει
Αν δε γινει πανε πες τον οδηγο πνευματικο σου γιατι δεν εγινε. Και τι θα μπορουσες να κανεις κι εσυ για αυτο
Σε καποια φαση θα αρχισεις να βλεπεις διαφορα
Ναι αλλα οχι να κερδίσεις το λοττο
Πως να στο εξηγήσω δε γινεται
Μετα αρχιζει η περιοδος της δοκιμασιας. Άστο πολυ δυσκολα. Τουλαχιστο για μενα γιατι εκανα βαρβατες αμαρτιες
Μετα καλα εισαι κάτσε εκει αναλογα το Πνευματικο επιπεδο σου. Γιατι μετα θα εχεις πολέμους δλ θα δεις πχ να εκτιθεσε...να δεις να σε κακολογουν...ε οσο αντέχεις
Κι οι πολλοι πιστοι δοκιμαζονται πολυ να ξερεις.
Εγω τοσο δε μπορω πνευματικά να το αντέξω να το αναλυσω να γινω απαθής οπως πρέπει. Με τη καλη έννοια απαθης.
Παντος αυτοι οι θεουσοι κι οι θεουσες που βλεπεις κανουν μεγαλο αγωνα
Απορω μερικοί ευλογημενοι ανθρωποι πως δε λενε Ευχαριστώ
Και πως εμεις οι αμαρτωλοι πασχίζουμε
Γιατι αν δεις ηλικιωμενοι πανε συνηθως. Γιατι αραγε;;;;
Αν λεγαν ευχαριστω παλια οταν ηταν νεοι δε θα πασχιζαν τοσο
Κι ολα αυτα μετα φοβου Θεου πρεπει
Τι να πω αλλο...ναι πείστηκα
Εύχομαι να βρεις καποιο τετοιο να σε πεισει
Αλλιως ειπαμε...διαβασε τα βιβλια αυτα που εχει η Σουρωτη
Κόκορας έγραψε: ↑22 Ιουν 2018, 16:45οχι λαθος κανεις,πεθανε το 94
Δεν ηθελε καθόλου τη δημοσιοτητα
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 28 Απαντήσεις
- 1172 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Annibas
29 Αύγ 2024, 14:34
-
-
Νέα δημοσίευση Το μητσοτακέικο στο Άγιο Όρος
από έργο_μακέτο » 05 Ιουν 2023, 13:17 » σε Εσωτερική Πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 342 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από έργο_μακέτο
05 Ιουν 2023, 13:28
-
-
- 33 Απαντήσεις
- 553 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
16 Σεπ 2024, 20:27
-
-
Νέα δημοσίευση Επαναπατρισμενοι Φορουμιτες, πως ειναι η εμπειρια της επιστροφης;
από Portia » 12 Ιούλ 2024, 13:10 » σε Κοινωνικά θέματα - 24 Απαντήσεις
- 732 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Stinger
16 Ιούλ 2024, 17:29
-