Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
ΓΑΛΗ
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από ΓΑΛΗ » 20 Μάιος 2023, 12:58
ST48410 έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 12:50
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 12:08
ST48410 έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 11:12
Όμως εγώ θα ξανασυζητήσω για το είδωλο. Γιατί πιστεύεις ότι όλοι γύρω αξίζουμε κάτι καλύτερο όταν κανένας δεν είναι διατεθειμένος να διαθέσει ούτε μια μέρα από τη ζωή του για το σύνολο για να μπει σε μια επιτροπή;
Γιατί πληρώνονται ένα υπέρογκο ποσό αυτοί που θεωρητικώς κάνουν
λειτούργημα
(δικαίωμα) ενώ ταλαιπωρούνται σε ημερήσια βάση οι υπόλοιποι (υποχρέωση).
Από όποια πλευρά ισονομίας και να το δεις, δεν στέκει.
Ας πλήρωναν σε όλους τα ίδια, έστω και με συμβολικά ποσά ή ας μην πλήρωναν τίποτα σε κανέναν.
Μα το έγραψα κι εγώ ότι με ενοχλεί η διαφορά στην αντιμετώπιση. Αλλά από εκεί και πέρα βάζεις τις προτεραιότητες. Τι είναι πρωτεύον και τι δευτερεύον. Και το πρωτεύον είναι να υπάρχει και να λειτουργεί η δημοκρατία μέχρι να μπορέσουμε να την κάνουμε καλύτερη ή να επινοήσουμε ένα άλλο σύστημα οργάνωσης/διακυβέρνησης που να είναι πιο δίκαιο. Ψήφισε Τζήμερο ή κάτι άλλο που νομίζεις ότι θα ανατρέψει τέτοιου είδους προνομιακή και άδικη μεταχείριση.
Τέλος πάντων διαφωνώ με την λογική που λέει ότι αφού υπάρχει αδικία γενικά γύρω θα τους πατήσω στο λαιμό κι εγώ όπως μπορώ και όσο με παίρνει. Νομίζω ότι αυτό θα κάνει τη ζωή ακόμα χειρότερη για τους κάθε λογής αδύναμους. Δεν το θέλω.
Το να μου έρθει κλήτευση για επιτροπή και να μην πάω είναι στο μυαλό μου αντικοινωνική συμπεριφορά όσο και το να παρκάρω σε θέση ΑΜΕΑ ή να φοροδιαφύγω ή να βάλω μέσο για να κάνει άλλος μια δύσκολη υπηρεσία στο στρατό στη θέση μου ή να του φάω την ευνοϊκή μετάθεση ή... κλπ. Ζορίζεις κάποιον άλλο στη θέση σου που δεν θα έχει τον τρόπο, το θάρρος ή την θέληση να αποφύγει μια κοινωνική υποχρέωση.
Πρόσεξε. Δεν κουνάω σε κανέναν το δάκτυλο. Έχω κάνει κι εγώ αντικοινωνικές ανοησίες στη ζωή μου. Αλλά δεν θα τις δικαιολογήσω ούτε θα τις θεωρήσω μαγκιά.
Ρε συ κι εγώ έχω πάει σε εφορευτικές. Ακόμη και την τρίτη φορά που είδα κολλημένο χαρτί στην είσοδο (χωρίς να έχω υπογράψει) πήγα. Απλώς πήγα αργά το απόγευμα, κάτι μου' παν, κάτι τους είπα, ψήφισα, έφυγα.
Έτερον εκάτερον. Το θεωρώ γελοίο να εκφέρω πολιτική άποψη και τη μία φορά στα 3 ή 4 χρόνια που μπορώ να την καταθέσω, να λουφάρω ή να απέχω.

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
vantono
- Phorum.gr user: vantono
από vantono » 20 Μάιος 2023, 12:59
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 09:53
εγώ είχα πάρει χαρτί από τη δουλειά, τάχα δούλευα. χώσανε εκει μια γριά που πήγε και πρώτη.
ας κάνουν προκηρυξη με 50 ευρώ τη μέρα ποιος θέλει τα πάει, κι αν δε συμπληρώσουν, ας πάρουν με το ζόρι, με τηβ ίδια αμοιβή. η σκλαβιά απαγορεύεται τον 21ο αιώνα.

-
vantono
- Phorum.gr user: vantono
από vantono » 20 Μάιος 2023, 13:01
Αυτό που είπε ο μπαχαλάκης, ή ας παίρνουν μονο τα κομματόσκυλα, όλους αυτους που ειναι εγγεγραμμένοι ως μέλη κομμάτων.
Να χρησιμεύσει και καπου η κομματοσκυλίαση.
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 20 Μάιος 2023, 13:01
Τέλος πάντων διαφωνώ με την λογική που λέει ότι αφού υπάρχει αδικία γενικά γύρω θα τους πατήσω στο λαιμό κι εγώ όπως μπορώ και όσο με παίρνει. Νομίζω ότι αυτό θα κάνει τη ζωή ακόμα χειρότερη για τους κάθε λογής αδύναμους. Δεν το θέλω.
Το να μου έρθει κλήτευση για επιτροπή και να μην πάω είναι στο μυαλό μου αντικοινωνική συμπεριφορά όσο και το να παρκάρω σε θέση ΑΜΕΑ ή να φοροδιαφύγω ή να βάλω μέσο για να κάνει άλλος μια δύσκολη υπηρεσία στο στρατό στη θέση μου ή να του φάω την ευνοϊκή μετάθεση ή... κλπ. Ζορίζεις κάποιον άλλο στη θέση σου που δεν θα έχει τον τρόπο, το θάρρος ή την θέληση να αποφύγει μια κοινωνική υποχρέωση.
βασικά αν σε καλέσουν σε εφορευτική εσύ είσαι το θύμα που θα δουλέψει για 15 ώρες ΤΖΑΜΠΑ, η σύγκριση με το παρκάρισμα σε θέση αμεα είναι τελείως άκυρη, σε αυτή τη περίπτωση το κράτος είναι που παρκάρει σε θέση αμεα και εσύ λες δε πειράζει γιατί δεν έβρισκε πάρκινγκ αλλού
όλοι θα πρέπει να αρνηθούν αυτή την αδικία έτσι ώστε να ιδρώσουν κάποια αρμόδια αυτιά και να διορθωθεί. όσο η πλειοψηφία σκέφτεται σαν εσένα σε αυτό το ζήτημα, αυτή η αδικία θα συνεχίσει να υφίσταται
η δουλεία τον 21ο αιώνα στην Ευρώπη τελείωσε.
"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Μάιος 2023, 13:08
Space_Passenger έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:02
Αν δεν πας χωρις δικαιολογια στην ΠΡΑΞΗ θα σε κυνηγησουν μετα τις εκλογες? Ή υπαρχει περιπτωση να ερθει να σε ψαχνει αστυνομια τη μερα των εκλογων?
Δεν ξέρω ούτε μία τέτοια περίπτωση.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Ερμής
από Ερμής » 20 Μάιος 2023, 13:08
2 φορές με κάλεσαν και τις 2 εννοείται δε πήγα. Μάλιστα τη μία πήγα ψήφισα κιολας και μόλις εκεί μια κλωσσα μου την είπε της έδειξα χαρτί από δόκτορα πως δε μπορώ να για χ ψ λόγους που ούτε καν ήξερα. Αν θέλουν κορόιδα αν ψάξουν στις λίστες των κομματικών καταλόγων
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
- Phorum.gr user: ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ
από ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ » 20 Μάιος 2023, 13:09
Ερμής έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:08
2 φορές με κάλεσαν και τις 2 εννοείται δε πήγα. Μάλιστα τη μία πήγα ψήφισα κιολας και μόλις εκεί μια κλωσσα μου την είπε της έδειξα χαρτί από δόκτορα πως δε μπορώ να για χ ψ λόγους που ούτε καν ήξερα. Αν θέλουν κορόιδα αν ψάξουν στις λίστες των κομματικών καταλόγων

"Ο φασισμός δεν είναι ιδεολογία, είναι νοοτροπία."
Τζίμης Πανούσης
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Μάιος 2023, 13:12
Σε κάθε περίπτωση παίδες, είναι λίγο άστοχο να θίγονται αυτά τα θέματα, τις παραμονές των εκλογών και όχι όταν ανακοινώνονται.
Ας γίνει μια συλλογική πανελλήνια διαμαρτυρία για το συγκεκριμένο θέμα, όταν ανακοινώνονται οι εκλογές.
Ή ας το προτείνει στη βουλή, κάποιο κόμμα.
Τα υπόλοιπα είναι να' χουμε να λέμε.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
ST48410
από ST48410 » 20 Μάιος 2023, 13:13
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:01
βασικά αν σε καλέσουν σε εφορευτική εσύ είσαι το θύμα που θα δουλέψει για 15 ώρες ΤΖΑΜΠΑ, η σύγκριση με το παρκάρισμα σε θέση αμεα είναι τελείως άκυρη, σε αυτή τη περίπτωση το κράτος είναι που παρκάρει σε θέση αμεα και εσύ λες δε πειράζει γιατί δεν έβρισκε πάρκινγκ αλλού
όλοι θα πρέπει να αρνηθούν αυτή την αδικία έτσι ώστε να ιδρώσουν κάποια αρμόδια αυτιά και να διορθωθεί. όσο η πλειοψηφία σκέφτεται σαν εσένα σε αυτό το ζήτημα, αυτή η αδικία θα συνεχίσει να υφίσταται
Περίμενε. Σε προηγούμενες εκλογές πήγα και άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα σε 5-10 λεπτά ακριβώς επειδή κάποιοι άλλοι δαπάνησαν απλήρωτο προσωπικό χρόνο για να λειτουργήσει το σύστημα. Ε, αύριο μπορεί να είναι η σειρά μου.
Γύρω μου υπάρχουν ένα σωρό αδικίες για τις οποίες είναι απίθανο να τις αρνηθούν όλοι. Γύρω μου υπάρχουν πολλοί που πετάνε τα σκουπίδια εκτός κάδου; Να περιμένω να αντιδράσουν όλοι με αυτούς που πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και μέχρι τότε να πετάω κι εγώ; Να σταματήσω να ανακυκλώνω; Δαπανώ χρόνο και κάποιο λίγο χρήμα για αυτό. Και βεβαίως αισθάνομαι κορόϊδο όταν στον κάδο ανακύκλωση πετάει ο γάιδαρος τα αποφάγια. Αλλά πες μου τι να κάνω;
Τι εννοώ; Ότι η λογική που λέει πως η κατάσταση είναι κακή οπότε κι εγώ λειτουργώ αντικοινωνικά από αντίδραση προς το "σύστημα", δεν με εκφράζει. Προσπαθώ να λειτουργώ όσο το λιγότερο αντικοινωνικά μπορώ και με ό,τι εργαλεία προσφέρει το ίδιο το σύστημα να παλέψω για αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό αύριο μπορείς να πας και να ψηφίσει κάτι/κάποιον που να φέρει ένα ελάχιστο μέρος των αλλαγών αυτών. Ή/και να φτιάξεις ένα δικό σου κόμμα και να σε ψηφίσω κι εγώ. Αλλά μη μου προτείνεις κάθε φορά που αισθάνομαι θύμα να θυματοποιώ κάποιον άλλο πιο κακομοίρη από εμένα. Αν έρθει κλήτευση και δεν πάει κανείς στο τέλος θα βουτήξουν κάποιον να κάτσει με το στανιό. Αυτός μπορεί να μην έχει κάνει τον ελάχιστο προγραμματισμό για να μείνει εκεί όλη τη μέρα (να έχει μαζί του τα φάρμακά του, να έχει φροντίσει να αφήσει κάποιον να ταΐσει το γέρο σπίτι κοκ).
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 20 Μάιος 2023, 13:15
ST48410 έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:13
ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:01
Περίμενε. Σε προηγούμενες εκλογές πήγα και άσκησα το εκλογικό μου δικαίωμα σε 5-10 λεπτά ακριβώς επειδή κάποιοι άλλοι δαπάνησαν απλήρωτο προσωπικό χρόνο για να λειτουργήσει το σύστημα. Ε, αύριο μπορεί να είναι η σειρά μου.
Γύρω μου υπάρχουν ένα σωρό αδικίες για τις οποίες είναι απίθανο να τις αρνηθούν όλοι. Γύρω μου υπάρχουν πολλοί που πετάνε τα σκουπίδια εκτός κάδου; Να περιμένω να αντιδράσουν όλοι με αυτούς που πετάνε σκουπίδια στο δρόμο και μέχρι τότε να πετάω κι εγώ; Να σταματήσω να ανακυκλώνω; Δαπανώ χρόνο και κάποιο λίγο χρήμα για αυτό. Και βεβαίως αισθάνομαι κορόϊδο όταν στον κάδο ανακύκλωση πετάει ο γάιδαρος τα αποφάγια. Αλλά πες μου τι να κάνω;
Τι εννοώ; Ότι η λογική που λέει πως η κατάσταση είναι κακή οπότε κι εγώ λειτουργώ αντικοινωνικά από αντίδραση προς το "σύστημα", δεν με εκφράζει. Προσπαθώ να λειτουργώ όσο το λιγότερο αντικοινωνικά μπορώ και με ό,τι εργαλεία προσφέρει το ίδιο το σύστημα να παλέψω για αλλαγές. Στο πλαίσιο αυτό αύριο μπορείς να πας και να ψηφίσει κάτι/κάποιον που να φέρει ένα ελάχιστο μέρος των αλλαγών αυτών. Ή/και να φτιάξεις ένα δικό σου κόμμα και να σε ψηφίσω κι εγώ. Αλλά μη μου προτείνεις κάθε φορά που αισθάνομαι θύμα να θυματοποιώ κάποιον άλλο πιο κακομοίρη από εμένα. Αν έρθει κλήτευση και δεν πάει κανείς στο τέλος θα βουτήξουν κάποιον να κάτσει με το στανιό. Αυτός μπορεί να μην έχει κάνει τον ελάχιστο προγραμματισμό για να μείνει εκεί όλη τη μέρα (να έχει μαζί του τα φάρμακά του, να έχει φροντίσει να αφήσει κάποιον να ταΐσει το γέρο σπίτι κοκ).

Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Lord Brum
- Phorum.gr user: coriander
από Lord Brum » 20 Μάιος 2023, 13:17
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 09:53
εγώ είχα πάρει χαρτί από τη δουλειά, τάχα δούλευα. χώσανε εκει μια γριά που πήγε και πρώτη. ας κάνουν προκηρυξη με 50 ευρώ τη μέρα ποιος θέλει τα πάει, κι αν δε συμπληρώσουν, ας πάρουν με το ζόρι, με τηβ ίδια αμοιβή. η σκλαβιά απαγορεύεται τον 21ο αιώνα.
Ας δώσουν 150 ευρώ λιγότερο στους δικαστικούς αντιπροσώπους και ας τα μοιράσουν στην εφορευτική. Μια φορά με πήρανε εφορευτική σε δημοτικες και νομαρχιακες, μόλις είχα απολυθεί από το στρατό. Ευτυχώς ήμασταν αρκετοί και προσήλθαν όλοι και η δικαστική αντιπρόσωπος μας έβαλε σε τριωρες βάρδιες οπότε δεν πηξαμε. Μας κερασε και καφεδες και στην καταμετρηση μας ειπε οτι αφου δεν πληρωνεστε αν θελετε φυγετε.
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!
-
Space_Passenger
από Space_Passenger » 20 Μάιος 2023, 13:18
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:08
Δεν ξέρω ούτε μία τέτοια περίπτωση.
Θεωρητικα παντως εχει αυτοφωρο αποτι ξερω. Ασχετα αν δεν εφαρμοζεται στην πραξη. Ειχα ακουσει εναν το πηγαν κανονικα γιατι δεν εμφανιστηκε.
-
AlienWay
- Phorum.gr user: AlienWay
από AlienWay » 20 Μάιος 2023, 13:20
Με είχαν βάλει νεότερο -με άλλη, αυξημένη ενέργεια που είχα τότε- και κάθισα σε όλη τη διαδικασία με δική μου πρωτοβουλία. Είχα λείψει μόνο ένα δίωρο να πάω για φαγητό.
Πλέον το θυμάμαι και αισθάνομαι κορόιδο. Ηθελα να δοκιμάσω πόσο μπορώ να αντέξω χωρίς να καπνίσω.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
aLiCat
από aLiCat » 20 Μάιος 2023, 13:21
vantono έγραψε: ↑20 Μάιος 2023, 13:01
Αυτό που είπε ο μπαχαλάκης, ή ας παίρνουν μονο τα κομματόσκυλα, όλους αυτους που ειναι εγγεγραμμένοι ως μέλη κομμάτων.
Να χρησιμεύσει και καπου η κομματοσκυλίαση.

ᓚᕠᗢ ᗢᕡᓗ
-
-
- 6 Απαντήσεις
- 388 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vantono
28 Μάιος 2024, 22:07
-
-
- 18 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
25 Μάιος 2023, 18:14
-
-
- 52 Απαντήσεις
- 1585 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
27 Μάιος 2024, 21:12
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 356 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi
01 Δεκ 2023, 14:18
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.