ΜέΡΑ25 - Βαρουφάκης

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Re: ΜέΡΑ25 - Βαρουφάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 12 Ιουν 2023, 11:48

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:46
Ναύτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:44
Green Dragon έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:36
(...) Επίσης, που παραπάνω βλέπεις άρνηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια; Όχι μόνο από εμένα αλλά και από το Νάυτη ακόμα.
Είμαι υπέρ, υπό τον όρο της διαρκούς, θεσμοθετημένης αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων και τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων (και όχι κάτι κολεγίων του κώλου) υπό συγκεκριμένους όρους και υπό διαρκή, συστηματικό και αυστηρό κρατικό έλεγχο.
O πρώτος και απολύτως αναγκαίος όρος για να αναβαθμισθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι να μπει μέσα η αστυνομία για να μην κυνηγάνε τους καθηγητές που δεν βάζουν εύκολα βαθμούς.
Μάστα.
Έχεις γίνει εμμονικός, άνθρωπέ μου.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 12 Ιουν 2023, 11:48

Sol έγραψε:
12 Ιουν 2023, 10:57

Να πως έρχεται ο καπιταλισμός που οι άνεμο γεννήτριες δεν είναι! :smt005:
Πάντα αναρωτιόμουν ποιοι ψηφίζουν αυτό το εξωτικό φρούτο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 12 Ιουν 2023, 11:57

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:40
Green Dragon έγραψε:
Έχω πει εγώ κάτι διαφορετικό για τον ΟΣΕ;
Ο ΟΣΕ δεν είναι επιχείρηση κοινής ωφέλειας που κατά την άποψή σου πρέπει να είναι 100% κρατικές;
Ε,λοιπόν είναι και έχει τους μηχανικούς και τους σταθμάρχες που ξέρεις.
Δεν χρειάζεται να είναι κρατικός ο ΟΣΕ από παλιά ήμουν υπέρ της ιδιωτικοποίησης όπως και ο Βαρουφάκης, αν θυμάσαι (είχε πει 'έστω και για 1 ευρώ', δεν ξέρω αν το άλλαξε μετά). Οπωσδήποτε κρατικά πρέπει να είναι το ρεύμα, το νερό και υπάρχουν ερωτηματικά για τον ΟΤΕ όχι για λόγους αγοράς κλπ αλλά δεν ξέρω αν ενσκύπτουν θέματα εθνικής ασφαλείας. Ο ΟΑΣ επίσης δεν είχε πάει καλά τότε, ίσως με άλλο μοντέλο να δούλευε καλύτερα ή ίσως να μην γίνεται.

Για τις τράπεζες χρειάζεται ειδική συζήτηση, ίσως στον τομέα 'Οικονομία', μιας και οι ιδιώτες τα έκαναν μουνί καπέλο παγκοσμίως το 2009.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 12 Ιουν 2023, 11:58

Ναύτης έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
(...) Επίσης, που παραπάνω βλέπεις άρνηση για ιδιωτικά πανεπιστήμια; Όχι μόνο από εμένα αλλά και από το Νάυτη ακόμα.
Είμαι υπέρ, υπό τον όρο της διαρκούς, θεσμοθετημένης αναβάθμισης των δημόσιων πανεπιστημίων και τη λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων (και όχι κάτι κολεγίων του κώλου) υπό συγκεκριμένους όρους και υπό διαρκή, συστηματικό και αυστηρό κρατικό έλεγχο.
:+1:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 12 Ιουν 2023, 12:00

Ναύτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:48
πατησιωτης έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

O πρώτος και απολύτως αναγκαίος όρος για να αναβαθμισθεί το δημόσιο πανεπιστήμιο είναι να μπει μέσα η αστυνομία για να μην κυνηγάνε τους καθηγητές που δεν βάζουν εύκολα βαθμούς.
Μάστα.
Σε αυτό έχει δίκιο αλλά θέλει συμπλήρωση - να προστατεύονται οι καθηγητές από τις δικαιωματιστικές υστερίες που σιγά σιγά έρχονται και εδώ. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ δεν εμπόδισαν τους βλαμμένους να εισβάλλουν κανονικά στον εκπαιδευτικό βίο.

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 12 Ιουν 2023, 12:06

Green Dragon έγραψε:
12 Ιουν 2023, 12:00
Ναύτης έγραψε:
πατησιωτης έγραψε:

Μάστα.
Σε αυτό έχει δίκιο αλλά θέλει συμπλήρωση - να προστατεύονται οι καθηγητές από τις δικαιωματιστικές υστερίες που σιγά σιγά έρχονται και εδώ. Τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στις ΗΠΑ δεν εμπόδισαν τους βλαμμένους να εισβάλλουν κανονικά στον εκπαιδευτικό βίο.
Παπάρια δίκιο έχει.
Εγώ πήρα δυο πτυχία, σε διαφορετικά δημόσια πανεπιστήμια, κι ένα μεταπτυχιακό. Δεν είδα ποτέ και πουθενά να "κυνηγάνε τους καθηγητές που δεν βάζουν εύκολα βαθμούς". Αντίθετα, είδα καθηγητές που τυραννούσαν, κυριολεκτικά, τους φοιτητές.
Υπάρχουν, μέσα στο χώρο των δημόσιων πανεπιστημίων, φοιτητές-τσόγλανοι που συμπεριφέρονται μέσα στις σχολές σαν ούγκανα; Ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της δημόσιας εκπαίδευσης.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 12 Ιουν 2023, 12:11

Green Dragon έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:57
Για τις τράπεζες χρειάζεται ειδική συζήτηση, ίσως στον τομέα 'Οικονομία', μιας και οι ιδιώτες τα έκαναν μουνί καπέλο παγκοσμίως το 2009.
Οχι στην Ελλάδα όμως. :D Εάν διαβάσεις ξένο τύπο την εποχή των μνημονίων θα δεις ότι οι αριστερίζοντες θεωρούν μεγάλη ατυχία ότι μπήκε πρώτη στο μνημόνιο η Ελλάδα και όχι η Ιρλανδία ή κάποια άλλη χώρα επειδή εκεί θα μπορούσαν να επιρρίψουν το πρόβλημα στις τράπεζες (και στην Κύπρο θα έλεγα) ενώ στην Ελλάδα χρεωκόπησε το κράτος και όχι οι τράπεζες που παρασύρθηκαν από το κράτος.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 12 Ιουν 2023, 12:18

Ναύτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 12:06
Green Dragon έγραψε:
Ναύτης έγραψε:

Μάστα.
Παπάρια δίκιο έχει.
Εγώ πήρα δυο πτυχία, σε διαφορετικά δημόσια πανεπιστήμια, κι ένα μεταπτυχιακό. Δεν είδα ποτέ και πουθενά να "κυνηγάνε τους καθηγητές που δεν βάζουν εύκολα βαθμούς". Αντίθετα, είδα καθηγητές που τυραννούσαν, κυριολεκτικά, τους φοιτητές.
Υπάρχουν, μέσα στο χώρο των δημόσιων πανεπιστημίων, φοιτητές-τσόγλανοι που συμπεριφέρονται μέσα στις σχολές σαν ούγκανα; Ασφαλώς και υπάρχουν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της δημόσιας εκπαίδευσης.
Και επειδή δεν είναι μείζον (admettons) σημαίνει ότι δεν πρέπει επιτέλους να λυθεί;
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 12 Ιουν 2023, 12:37

Μόνο ΜΕΡΑ25 :smt038:smt038:smt038

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 12 Ιουν 2023, 12:38

Scouser έγραψε:
12 Ιουν 2023, 12:18
Ναύτης έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Παπάρια δίκιο έχει.
Και επειδή δεν είναι μείζον (admettons) σημαίνει ότι δεν πρέπει επιτέλους να λυθεί;
Βεβαίως, στην ώρα του και αφού πρώτα λυθούν τα σοβαρά.

Άβαταρ μέλους
georgebi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από georgebi » 12 Ιουν 2023, 16:48

:roll::roll::roll:

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎..... :102:
SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 12 Ιουν 2023, 17:22

Ναύτης έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
Παπάρια δίκιο έχει.
Είναι συγκεκριμένες οι σχολές που έχουν τέτοια προβλήματα αλλά συμφωνώ ότι δεν είναι εκτεταμένο φαινόμενο, αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει ν' αντιμετωπιστεί γιατί ούτε και αμελητέο είναι, συχνά δε περιλαμβάνει καταστροφή κρατικής περιουσίας. Επίσης υπάρχει αυτό που ανέφερες, κομπλεξικοί καθηγητές που βασανίζουν τους φοιτητές. Γι' αυτό χρειάζεται αξιολόγηση στο δημόσιο.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Green Dragon την 12 Ιουν 2023, 17:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 12 Ιουν 2023, 17:24

πατησιωτης έγραψε:
12 Ιουν 2023, 12:11
Green Dragon έγραψε:
12 Ιουν 2023, 11:57
Οχι στην Ελλάδα όμως. :D Εάν διαβάσεις ξένο τύπο την εποχή των μνημονίων θα δεις ότι οι αριστερίζοντες θεωρούν μεγάλη ατυχία ότι μπήκε πρώτη στο μνημόνιο η Ελλάδα και όχι η Ιρλανδία ή κάποια άλλη χώρα επειδή εκεί θα μπορούσαν να επιρρίψουν το πρόβλημα στις τράπεζες (και στην Κύπρο θα έλεγα) ενώ στην Ελλάδα χρεωκόπησε το κράτος και όχι οι τράπεζες που παρασύρθηκαν από το κράτος.
Στην Ελλάδα οι τράπεζες βέβαια ελεγχόντουσαν από το κράτος, πλην Eurobank που την είχε ο Λάτσης με ποσοστό 44%.

Άβαταρ μέλους
Sol

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Sol » 12 Ιουν 2023, 22:04

Μάλιστα
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι

Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι

Άβαταρ μέλους
Ναύτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ναύτης » 14 Ιουν 2023, 08:30

Δεν μπαίνει ο Γιάνης στη Βουλή, ούτε με βίντσι.
Τώρα;

Εικόνα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών