Άθεος.
Χριστιανοξεφτιλίκια
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Χριστιανοξεφτιλίκια
Ας περιμένουμε τότε από τους ορθόδοξους υποστηρικτές του Κασιδιάρη να τοποθετηθούν στο θέμα.Giorgos έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 13:46Με αυτά που λέει ο Γάταρος ο Κασιδιάρης χάνει κι άλλους ψήφους(όχι ότι του περισσεύουν).nikos_hellas έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 13:29Αυτό είναι νεοταξιτικη αντιχριστιανική προπαγάνδα. δενμαρέσει ο παγανισμός και η αθεια. τέλος.
"Το έθνος πρέπει να θεωρεί εθνικό αυτό που είναι αληθές"
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Αναμένουμε τους ορθόδοξους κασιδιαρικους Golden Age,Kauldron καο γενικά τους ορθόδοξους υποστηρικτές του Κασιδιάρη (αν υπάρχουν) στο φόρουμ να τοποθετηθούν στο παρών νήμα.Γάταρος έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 00:52Υπήρξα ευσεβής χριστιανός. Από μικρός μου άρεσε να μελετάω οπότε κάποια στιγμή ξεκίνησα να διαβάζω την καινή διαθήκη, αλλά συγχρόνως σημείωνα και αντιφάσεις που έβρισκα στο κείμενο.
Τότε ήταν η πρώτη φορά που η πίστη μου δέχτηκε πλήγμα, αφού όσοι κι αν ήταν οι συγγραφείς, αν το κείμενο ήταν πράγματι θεόπνευστο δεν θα έπρεπε να υπάρχουν αντιφάσεις. Ακολούθησαν πολλά διαφορετικά πλήγματα και τελικά βγήκα άθεος μέσα από μια διαδικασία επαναξιολόγησης όλων όσων μου φύτεψαν στη συνείδηση τον καιρό που ακόμα δεν ήταν ώριμη.
Αυτό είναι κάτι που έχει τα θετικά του και τ' αρνητικά του. Ένα από τα θετικά είναι ότι πλέον μπορώ ν' αναγνωρίσω ότι η χριστιανική θρησκεία δεν ταιριάζει με την ιδιοσυγκρασία μου. Την ταπείνωση, που ο χριστιανισμός τη θεωρεί αρετή, εγώ τη θεωρώ ξεφτίλα.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Τι σχέση έχει ο Πάπας με την ορθοδοξία δεν καταλαβαίνω.Marios έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 13:40Αυτό που λες είναι λάθος 100%.Η Ορθοδοξία είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να ταιριάζει και να βοηθά απόλυτα το εθνικό συναίσθημα και την εθνική ταυτότητα των λαών μέσω των αυτοκέφαλων εκκλησιών(ρώσοι,έλληνες,σέρβοι,μολδαβοί,γεωργιανοί,αιθίοπες,σερβοβόσνοι,αρμένιοι κτλ).Η θρησκεία αποτελεί βασικό πυλώνα του έθνους μας και ιστορικά αν το δεις.Γάταρος έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 01:42Όχι αλλά σίγουρα συνειδητοποίησα ότι δεν μπορεί κάποιος να είναι εθνικιστής και συγχρόνως να είναι και χριστιανός. Σε αυτό οι περισσότεροι εθνικιστές διαφωνούν γιατί οι περισσότεροι αυτοπροσδιορίζονται ως χριστιανοί, όμως θεωρώ ότι θα μπορούσα να κερδίσω ένα τέτοιο debate οπουδήποτε κι απέναντι στον οποιοδήποτε.Δημοκράτης έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 01:28Είμαι σίγουρος ότι έπαθες σοκ όταν κατάλαβες ότι δεν γίνεται να είσαι Χριστιανός και να καις Εβραίους. Λογικό να μη το δεχτείς αυτό το πράγμα
Μα δεν είμαι στο κόμμα του Κασιδιάρη όπως δεν ήμουν και στο κόμμα της Χρυσής Αυγής. Κανείς από αυτούς δεν με ξέρει και δεν μ' έχει συναντήσει ποτέ. Ο Κασιδιάρης, η Χρυσή Αυγή και ο Λαγός είναι φανατικά υπέρ της ορθόδοξης χριστιανικής πίστης. Ο Μιχαλολιάκος έχει πει ότι κάποιος που είναι άθεος δεν μπορεί να είναι εθνικιστής.
Εγώ δεν στηρίζω τέτοια κόμματα για μεταφυσικούς λόγους, αλλά επειδή θεωρώ ότι η λαθροεισβολή είναι το νούμερο ένα πρόβλημα του ελληνικού λαού.
Η αλήθεια είναι μίσος γι' αυτούς που μισούν την αλήθεια.
Αυτό ποτέ δεν το κατάλαβα. Δηλαδή ο Σπαρτιάτης βασιλιάς Λεωνίδας δεν ήταν Έλληνας;
- tanipteros
Αυτός ήταν ειδωλολάτρης !!!
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Δεν έχασα την πίστη μου επειδή είμαι εθνικιστής, αλλά για χίλιους δυο άλλους λόγους. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι καν αν ήμουν εθνικιστής όταν κατέληξα να είμαι άθεος.Μπίστης έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 10:55Και γιατί να είσαι εθνικιστής αν είναι να πιστεύεις ψέμματα. Ή σωστές θεωρίες. Τι θα προσφέρεις στην πατρίδα εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα του 7 % και χειρότερα από όλα στον μηδενισμό του αθεισμού. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανάπηρους που χάψανε τα παραμύθια του Ντώκινς, κάποιος πρέπει να συνεχίσει ότι άφησαν οι προηγούμενοι Έλληνες (ή να τα απορρίψει αν τα βρίσκει ξεπερασμένα αν και είναι κάπως εγωιστικό)
Μου προβάλεις τον Πάπα λες και δεν ξέρεις ότι είναι μιά νεοταξική μαριονέττα. Αμφιβάλλεις γιά την αγιότητα των σύγχρονων αγίων; άσε τα θαύματά τους, είσαι σε φάση εφηβικής δυσπιστίας, ο Λουκάς ο ιατρός και η Μαρία Σκομπτσοβα ή ο δικός μας ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ή δεν ήταν άξιοι άνθρωποι πέρα από τα συνηθισμένα μέτρα ;
Αν είναι να ψάχνεις δικαιολογίες υπάρχουν δισ. γιά να μην ακολουθήσεις τον Χριστό αλλά πρέπει να είσαι γενναίος στην μάχη με τον εαυτό σου και σε αυτό μόνο ο χριστιανισμός σου λέει αλήθεια, με όλους τους άλλους θα ξεμπερδέψεις γρήγορα αλλά το αδιέξοδο θα παραμένει.
Με όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι έκανες μιά επιφανειακή ανάγνωση της Γραφής. Ελπίζω να επιστρέψεις ωριμότερος.
Κι εγώ εθνικιστής είμαι που δεν θα ήθελα να μείνει ούτε μισός λάθρο. Γιά δείγμα. Αλλά δεν θα προσαρμόσω την Αλήθεια στην προκρούστεια κλίνη των επιθυμιών μου
Το νεώτερο ελληνικό έθνος σχηματίστηκε με βάση την ορθοδοξία.Πολλά μη ελληνικά φύλα εξεληνιστηκαν λόγω ορθοδοξίας.Ακόμα και η ανταλλαγή πληθυσμών έγινε με βάση θρησκευτικά κριτήρια(ορθοδοξία και ισλάμ). Πλήθος κληρικών έχουν υπάρξει εθνομάρτυρες.Οσο για τον Κασιδιάρη η ηγετική ομάδα του κόμματος του δεν είναι άθεοι. Είναι νεοπαγανιστές αλλά επειδή αν το πουν δημόσια δεν θα βρουν ούτε την ψήφο τους προσπαθούν να κερδίσουν τις ελληνορθόδοξες ψήφους μιλώντας για πατρίδα θρησκεία και οικογένεια.
Εθνικιστής πότε έγινες;Γάταρος έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 14:45Δεν έχασα την πίστη μου επειδή είμαι εθνικιστής, αλλά για χίλιους δυο άλλους λόγους. Για την ακρίβεια δεν θυμάμαι καν αν ήμουν εθνικιστής όταν κατέληξα να είμαι άθεος.Μπίστης έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 10:55Και γιατί να είσαι εθνικιστής αν είναι να πιστεύεις ψέμματα. Ή σωστές θεωρίες. Τι θα προσφέρεις στην πατρίδα εγκλωβισμένος σε ένα κόμμα του 7 % και χειρότερα από όλα στον μηδενισμό του αθεισμού. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται ανάπηρους που χάψανε τα παραμύθια του Ντώκινς, κάποιος πρέπει να συνεχίσει ότι άφησαν οι προηγούμενοι Έλληνες (ή να τα απορρίψει αν τα βρίσκει ξεπερασμένα αν και είναι κάπως εγωιστικό)
Μου προβάλεις τον Πάπα λες και δεν ξέρεις ότι είναι μιά νεοταξική μαριονέττα. Αμφιβάλλεις γιά την αγιότητα των σύγχρονων αγίων; άσε τα θαύματά τους, είσαι σε φάση εφηβικής δυσπιστίας, ο Λουκάς ο ιατρός και η Μαρία Σκομπτσοβα ή ο δικός μας ο Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός ήταν ή δεν ήταν άξιοι άνθρωποι πέρα από τα συνηθισμένα μέτρα ;
Αν είναι να ψάχνεις δικαιολογίες υπάρχουν δισ. γιά να μην ακολουθήσεις τον Χριστό αλλά πρέπει να είσαι γενναίος στην μάχη με τον εαυτό σου και σε αυτό μόνο ο χριστιανισμός σου λέει αλήθεια, με όλους τους άλλους θα ξεμπερδέψεις γρήγορα αλλά το αδιέξοδο θα παραμένει.
Με όσα γράφεις καταλαβαίνω ότι έκανες μιά επιφανειακή ανάγνωση της Γραφής. Ελπίζω να επιστρέψεις ωριμότερος.
Κι εγώ εθνικιστής είμαι που δεν θα ήθελα να μείνει ούτε μισός λάθρο. Γιά δείγμα. Αλλά δεν θα προσαρμόσω την Αλήθεια στην προκρούστεια κλίνη των επιθυμιών μου
Α,ρε Παπαδοππυλε με το Ελλάς ελλήνων χριστιανών σύνθημα σου.
Διονύσιος Σολομος
Διονύσιος Σολομος
Δεν ήταν μόνο ο Παπαδόπουλος που επικαλούνταν την Ορθοδοξία(λέω ορθοδοξία διότι θα πρέπει να κάνουμε διαχωρισμό Ορθοδοξίας και γενικού και αορίστου χριστιανισμου).Ολες οι κυβερνήσεις της Ελλάδας από το 1821 έως το 1974 επικαλούνταν την θρησκεία γιατί αυτή ήταν η πολιτική ταυτότητα της χώρας. Μετά το 1974 με την επικράτηση της ιδεολογικής κυριαρχίας του κομμουνισμού και της αριστεράς οι αναφορές στη θρησκεία περιορίστηκαν.
Κάτι άλλο που δεν χώνεψα ποτέ είναι η άρνηση των μαθητών του Ιησού.
Αυτοί που δεν τον συνάντησαν ποτέ έπεφταν στα λιοντάρια των Ρωμαίων για τη χριστιανική τους πίστη. Ένα σωρό βασανιστήρια πέρασαν άνθρωποι για να μην αρνηθούν τη χριστιανική τους πίστη. Ποια είναι όμως η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Όλοι αυτοί ποτέ δεν συνάντησαν τον Ιησού.
Αν ο Ιησούς πράγματι έκανε θαύματα, αν πράγματι ανέστησε νεκρό κι αν αφού μετά απ' όλα αυτά είχε πείσει για τη θεϊκή του δύναμη, γιατί τον αρνήθηκαν οι μαθητές του; Άσε όλους τους άλλους που ήταν μπροστά στα υποτιθέμενα θαύματα. Εγώ σου λέω για τους μαθητές του τους ίδιους. Φοβήθηκαν τους ανθρώπους και δεν φοβήθηκαν τις συνέπειες που μπορεί να έχει το ν' αρνηθείς τον Χριστό; Δεν βγάζει νόημα.
Βγαζει νοημα ως μυθολογια γραμμενη απο διαφορους συγγραφεις με διαφορετικο επιπεδο κατανοησης και διαφορετικες ατζεντες.Γάταρος έγραψε: ↑13 Ιούλ 2020, 14:57Κάτι άλλο που δεν χώνεψα ποτέ είναι η άρνηση των μαθητών του Ιησού.
Αυτοί που δεν τον συνάντησαν ποτέ έπεφταν στα λιοντάρια των Ρωμαίων για τη χριστιανική τους πίστη. Ένα σωρό βασανιστήρια πέρασαν άνθρωποι για να μην αρνηθούν τη χριστιανική τους πίστη. Ποια είναι όμως η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Όλοι αυτοί ποτέ δεν συνάντησαν τον Ιησού.
Αν ο Ιησούς πράγματι έκανε θαύματα, αν πράγματι ανέστησε νεκρό κι αν αφού μετά απ' όλα αυτά είχε πείσει για τη θεϊκή του δύναμη, γιατί τον αρνήθηκαν οι μαθητές του; Άσε όλους τους άλλους που ήταν μπροστά στα υποτιθέμενα θαύματα. Εγώ σου λέω για τους μαθητές του τους ίδιους. Φοβήθηκαν τους ανθρώπους και δεν φοβήθηκαν τις συνέπειες που μπορεί να έχει το ν' αρνηθείς τον Χριστό; Δεν βγάζει νόημα.
Ο κάτωθι είναι ένα από τ' αγαπημένα τραγιά των εθνικιστών. Άκου τι λέει.
Σεραφείμ: "Aπαράδεκτο το σύνθημα Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών"