έχετε καταλάβει τι έχει παιχτεί με τα οπιοειδή στις ΗΠΑ;

Κοινωνικά θέματα, τάσεις, προβληματισμοί, απ’ όλο τον κόσμο.
Imperium

Re: έχετε καταλάβει τι έχει παιχτεί με τα οπιοειδή στις ΗΠΑ;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 04:10

Το ο,τι οι γιατροί έδρασαν σαν pushers δεν χωράει συζήτηση, όσο "νόμιμο" και να λέει ο Όττο οτι ήταν το "πράμα".

Και το ίδιο φυσικά ο κάθε Αμερικάνος Όττο που το χορήγησε κατόπιν άσκησης της δέουσας "προσοχής".

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 04:38

Evώ, ας πούμε, εκείνη την εποχή ένοπλοι πράκτορες του FDA κάναν εφόδους σε φάρμες των... Amish για να τους απαγορέψουν να πουλάνε γάλα στους γείτονές τους! :003: Ε, πάνω από όλα η υγεία, σωστά; Αυτά επί Ομπάμα.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 04:56

Μια καλή κάλυψη του θέματος είναι αυτή:

Σκέψου δηλαδή οτι 4 Ανώτατοι δικαστες ΔΕΝ θεωρούσαν λαθός οτι οι ζάμπλουτοι μπορούν να αποφύγουν οποιαδήποτα ευθύνη απλώς αφήνοντας κάποια εταιρεία να φαληρήσει (αφού την στραγγίξουν καλά-καλά). Θα πρέπει πρώτα, λέει, να δηλώσουν πτώχευση οι ίδιοι..
Ω θεοί! Τι άθλια μορφή κομμουνισμού να είναι αυτή πάλι;

Αλλά, να, έχει κάποια σχέση με τις ματσαρακιές της Πελόζι, οπότε δεν μπορούμε να πούμε οτι καλύπτει ο ένας τον κώλο του άλλου. Αυτό θα ήταν συκοφαντία. Άκου friends in high places. Που τα βρίσκουν και τα φαντάζονται κάτι τέτοια, ε;

Αμα το δεις απο αυτην την πλευρά αρχίζει λίγουλάκι να make sense η αμνηστία που δόθηκε στους αλήτες.

https://theconversation.com/supreme-cou ... any-232551

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 28 Ιουν 2024, 05:58

hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:11
Otto Weininger έγραψε:
28 Ιουν 2024, 00:54
εύκολο να χτυπάς την εταιρεία.
ή έστω πιο ευκολο απο το να κυνηγήσεις κάτι δεκάδες χιλιάδες γιατρούς που το συνταγογραφούσαν για πλάκα και χωρίς monitoring.

λες και ήταν παράνομο φάρμακο ξέρω γω ή στο χώνανε στο στόμα με την βία.
Αυτή είναι η δουλειά του FDA. Του οργανισμού που αποφασίζει και για τα εμβόλια που είναι ασφαλή. Έμπιστος οργανισμός.
Δεν την έχω μελετήσει την υπόθεση, αλλά αν παίχτηκε η φάση ακριβώς όπως τα λέει η ταινία στο νέτφλιξ, υποτίθεται ότι όταν εβγαλε την απόφαση ο FDA αμέσως μετα ο υπεύθυνος υπάλληλος του FDA προσλήφθηκε σε ψηλή θέση με μισθάρα στην εταιρία :lol:

Ο FDA στην ταινία παρουσιάζεται ως μικρός οργανισμός (με τεράστια ευθύνη και δύναμη), τον έλεγχο για νέα φάρμακα δεν τον κάνει ο ίδιος γιατί δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους. Τον κάνει η ίδια η φαρμακευτική και ο FDA απλά κοιτάει τα αποτελέσματα και τη μέθοδολογία του ελέγχου και ή εγκρίνει ή δεν εγκρίνει.

Τους γιατρούς τους λάδωνε η φαρμακευτική να συνταγογραφούνε, είχε φτιάξει ολόκληρο στρατό από πουτάνες/πωλήτριες που τους κυνήγαγαν από πίσω σε καθημερινη βάση.

Ωραία ταινία (δεν έχω ιδέα κατά πόσο ήταν γεγονότα και πόσο υπερβολές)
Πάντως γενικά αυτό μου αρέσει στους Αμερικάνους, ότι αν περιμένεις αρκετά, στο τέλος πάντα θα βγάλουν από μόνοι τους ΌΛΑ τους τα άπλυτα στη φόρα, σε μορφή ταινίας, και θα είναι και καλή :003:

Από βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο μέχρι την πτώση του Απόλλο 13, πείτε μου τι Αμερικάνικο άπλυτο θέλετε να δείτε, και θα σας βρώ τη σχετική ταινία του Χόλιγουντ που το καλύπτει. Γιατί αν αποκαλύψεις σκάνδαλο με βιβλίο ή άρθρο σε εφημερίδα δεν αρκεί, μαλακία, ποιός διαβάζει τη σήμερον ημέρα, ενώ την ταινία θα τη δούνε όλοι :lol:

Πείτε ό,τι θέλετε για τους Αμερικάνους, αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που το κάνει αυτό.
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 28 Ιουν 2024, 09:14

student έγραψε:
28 Ιουν 2024, 03:26

Στην τελική, αν είμαι εντάξει με τον ουρανό, τι να μου κλάσουν οι απειλές των ανθρώπων. Πόσο μάλλον επαρμένων υβριστών...και μ εσένα όμως εντάξει νιώθει η ψυχή μου. Αυτά που έχω να σου πω όταν η έπαρσή σου σε οδηγεί, imo, σε ενδεχόμενη ύβρη, θα στα πω. Που θα πάει, θα αφαιρέσω κάποτε και το σκέλος της αγανάκτησης που εμφανίζεται σαν κακή ρίζα όποτε συναντάω τόσο αρρωστημένους εγωισμούς...που έχουν όμως ελπίδα κάποια στιγμή να ξυπνήσουν.
Είχα καταλάβει ότι είσαι ανισορροπος, απο άλλα που εχεις γράψει. Όχι ότι θα σε γλίτωνε αυτό.
Όσο για το τι είχες γράψει, δεν ήταν κάτι μεμονωμένο αλλά η διάρκεια που το επαναλαμβανες και ο τρόπος που σωπασες όταν σε ρώτησα εν τέλει. Γιατί είσαι φλώρος στην ψυχή.

Επισης δεν είσαι ο μόνος μαλάκας που ξεπερνάει τα όρια είναι και άλλοι.

Τώρα βέβαια που γράφεις για "ασβερκους" και " ότι αν είσαι εντάξει με τον ουρανό κλπ" , είναι το κερασάκι στην τούρτα, που απλα αποδεικνύει πόσο σουργελο είσαι.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 28 Ιουν 2024, 09:53

Chilloutbuddy έγραψε:
28 Ιουν 2024, 05:58
hellegennes έγραψε:
28 Ιουν 2024, 02:11
Otto Weininger έγραψε:
28 Ιουν 2024, 00:54
εύκολο να χτυπάς την εταιρεία.
ή έστω πιο ευκολο απο το να κυνηγήσεις κάτι δεκάδες χιλιάδες γιατρούς που το συνταγογραφούσαν για πλάκα και χωρίς monitoring.

λες και ήταν παράνομο φάρμακο ξέρω γω ή στο χώνανε στο στόμα με την βία.
Αυτή είναι η δουλειά του FDA. Του οργανισμού που αποφασίζει και για τα εμβόλια που είναι ασφαλή. Έμπιστος οργανισμός.
Δεν την έχω μελετήσει την υπόθεση, αλλά αν παίχτηκε η φάση ακριβώς όπως τα λέει η ταινία στο νέτφλιξ, υποτίθεται ότι όταν εβγαλε την απόφαση ο FDA αμέσως μετα ο υπεύθυνος υπάλληλος του FDA προσλήφθηκε σε ψηλή θέση με μισθάρα στην εταιρία :lol:

Ο FDA στην ταινία παρουσιάζεται ως μικρός οργανισμός (με τεράστια ευθύνη και δύναμη), τον έλεγχο για νέα φάρμακα δεν τον κάνει ο ίδιος γιατί δεν έχει αρκετούς υπαλλήλους. Τον κάνει η ίδια η φαρμακευτική και ο FDA απλά κοιτάει τα αποτελέσματα και τη μέθοδολογία του ελέγχου και ή εγκρίνει ή δεν εγκρίνει.

Τους γιατρούς τους λάδωνε η φαρμακευτική να συνταγογραφούνε, είχε φτιάξει ολόκληρο στρατό από πουτάνες/πωλήτριες που τους κυνήγαγαν από πίσω σε καθημερινη βάση.

Πάντως γενικά αυτό μου αρέσει στους Αμερικάνους, ότι αν περιμένεις αρκετά, στο τέλος πάντα θα βγάλουν από μόνοι τους ΌΛΑ τους τα άπλυτα στη φόρα, σε μορφή ταινίας, και θα είναι και καλή :003:

Από βασανιστήρια στο Γκουαντάναμο μέχρι την πτώση του Απόλλο 13, πείτε μου τι Αμερικάνικο άπλυτο θέλετε να δείτε, και θα σας βρώ τη σχετική ταινία του Χόλιγουντ που το καλύπτει. Γιατί αν αποκαλύψεις σκάνδαλο με βιβλίο ή άρθρο σε εφημερίδα δεν αρκεί, μαλακία, ποιός διαβάζει τη σήμερον ημέρα, ενώ την ταινία θα τη δούνε όλοι :lol:

Πείτε ό,τι θέλετε για τους Αμερικάνους, αλλά δεν υπάρχει άλλη χώρα στον κόσμο που το κάνει αυτό.
True. Οι Αμερικάνοι έχουν μοναδική ικανότητα να το κάνουν αυτό.

Τώρα κατά πόσο ο FDA είναι όπως περιγράφεται μόνο κάποιος που τον ξέρει από μέσα θα μπορούσε να μας πει. Σύμφωνα με αυτά που διαβάζω έχει καμμιά 20αριά χιλιάδες υπαλλήλους. Χρηματοδότηση το πιστεύω ότι δεν έχει επαρκή. Όταν όλα σου τα λεφτά τα ξοδεύεις στον στρατό, τι να περισσέψει για τα υπόλοιπα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 28 Ιουν 2024, 12:34

10 χρόνια πριν...

https://docdiller.com/2014/08/24/witnes ... cine-show/

..."Other evidence points to a growing adult stimulant misuse/abuse/addiction epidemic. The number of emergency room visits by adults who've overdosed on stimulant drugs is rising in parallel with the growth of the adult ADHD diagnosis. Estimates are that nearly 30 percent of the legally produced stimulant drugs in the U.S. is being diverted to illegal (e.g., non-prescription) use. After alcohol and marijuana, prescription stimulants are the drug most abused by high school students. Admission rates to California rehabilitation hospitals for prescription-stimulant addiction now top those for opiates like Vicodin or Oxycontin, which have received much more publicity.

Addiction to prescription stimulants is akin to methamphetamine ("crank") addiction. As the addict lurches from highs to lows, his/her behavior becomes increasingly erratic. Crime, violence and paranoia are common. Addicts require multiple drugs (tranquilizers and opiates) to regulate moods. While only one in 10 to 20 misusers/abusers of prescription stimulants become addicted, as the number of general users reaches the millions, the casualties of this social phenomenon will become too great to ignore.

Our ADHD "epidemic" and concomitant use of stimulants are unlikely to end soon. Misuse and abuse in young adults will eventually lead to a backlash against the drug, as has historically occurred in regular 30-year cycles since amphetamine's American synthesis in 1929. In the meantime, we live in the United States of Adderall and must make appropriate choices for ourselves and for our children. It's a daunting task."

Απρίλιος 2024

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 28 Ιουν 2024, 12:46

Chilloutbuddy έγραψε:

Ισχύει 100%.

Οι πιο αντιαμερικανικές ταινίες είναι χολυγουντιανές παραγωγές.
Και είναι κάτι που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια, από τα σέβεντις περίπου.

Τελικώς, είναι αυτομαστίγωμα ή απλώς μια ελεγχόμενη αποφόρτιση του ατμού από τη χύτρα ταχύτητος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Scouser

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 28 Ιουν 2024, 12:53

Ουτε η γιατροί, ουτε οι φαρμακοποιοι, ουτε η εταιρία έφταιγαν. Η επιστήμη (που είναι μια απροσωπη και αοριστη οντότητα) λογικά ειχε αποφανθεί τότε σχετικά: Όλες οι μελέτες αποδεικνυουν ότι το φάρμακο είναι ασφαλές, με λίγες λογικες παρενέργειες, που στην τελική ακόμα και οι ασπιρίνες και το ντεπον έχουν. :102:
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 28 Ιουν 2024, 13:07

Chilloutbuddy έγραψε:
Το ίδιο γίνεται παντού αλλά χωρίς ταινίες. Θυμάμαι όταν είχε πρωτοξεκινήσει η ελεύθερη ραδιοφωνία και έβγαιναν διάφοροι δημοσιογράφοι με σκάνδαλα σε καθημερινή βάση, και αρχίζαμε να μαθαίνουμε την έκταση της διαφθοράς που βέβαια ξέραμε ότι υπήρχε, αλλά κανείς δεν φανταζόταν ότι ήταν ΟΛΟΙ μπλεγμένοι. Και υπήρχε μια αίσθηση στον κόσμο τότε ότι "κάτι θα γίνει", "κάποιοι θα πάνε φυλακή". Παπάρια βέβαια. Απλά σιγά-σιγά συνήθισε ο κόσμος, αναισθητοποιήθηκε και τα αποδέχτηκε όλα αυτά ως φυσιολογικά. Ε, αυτό γίνεται και στην Αμερική αλλά φυσικά πιο επαγγελματικά.
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
Ληστοσυμμορίτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης » 28 Ιουν 2024, 13:16

foscilis έγραψε:
27 Ιουν 2024, 23:30
Μια οικογενειακή εταιρεία, η Purdue Pharma, της οικογένειας Sackler έβγαλε αρχές της δεκαετίας του 2000 το oxycontin που είναι σαν την ηρωίνη αλλά σε χάπι και κάτι σαβουρομμύρια φορές πιο εθιστικό, και οι γιατροί πήγαινες με καρούμπαλο από στουκάρισμα σε ντουλάπι και σου έλεγαν πάρε πέντε χάπια την ημέρα για μια βδομάδα όπως γίνεται εδώ ξερωγω με τα ντεπόν, με αποτέλεσμα την "κρίση των οπιοειδών" δηλαδή όλα αυτά τα ζόμπι που βλέπετε στα βιντεάκια στα social και πάνω από 70.000 θανάτους τον χρόνο.

Κάποια στιγμή συνειδητοποίησαν τοπικές κυβερνήσεις, ιδρύματα, θύματα και συγγενείς ότι αυτό δεν ήταν ακριβώς νόμιμο και άρχισαν τις αγωγές στην Purdue και στην οικογένεια που τη διαχειρίζεται. Αυτοί τελικά κατέληξαν σε έναν εθνικό συμβιβασμό που έλεγε ότι θα δώσουν 6 δισεκατομμύρια αποζημίωση (δηλαδή περίπου 1-2 χιλιάρικα ανά θύμα μετρώντας μόνο τα άμεσα θύματα), η Purdue χρεωκοπεί, διαλύεται και επανιδρύεται σαν εταιρεία αφιερωμένη στο να γιατρέψει τη ζημιά που προκάλεσε το Oxycontin :angelic-blueglow: και κυρίως η οικογένεια εξασφαλίζει 50 δισεκατομμύρια από τα ήδη μαζεμένα κέρδη (τα οποία έχει μεταφέρει σε άλλους, μη εταιρικούς λογαριασμούς) και το ακαταδίωκτο από περαιτέρω διεκδικήσεις μολονότι η εταιρεία δεν είναι ανώνυμη αλλά προσωπική τους κτήση.

Απ' ό,τι με πληροφόρησαν αυτή τη στιγμή τα Windows στις ειδήσεις κάτω αριστερά, το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε αντισυνταγματικό τον συμβιβασμό με 5-4. Δεν έκρινε απ' ό,τι κατάλαβα την ουσία του προβλήματος αλλά το αστικό ζήτημα.

Την απόφαση την έγραψε ο Gorshuch που είναι το τελευταίο εναπομείναν παιδί των λουλουδιών στο δικαστήριο, αλλά συμφώνησαν ο Thomas που είναι ο πιο δεξιός δικαστής που έχει υπάρξει ποτέ, ο Alito που τον διόρισε ο Bush, η Amy Barett δλδ το μιλφόνι που διόρισε ο Τραμπ και η τρελο-Ketanji Jackson που ήταν ο woke διορισμός του Biden. Το βασικό τους επιχείρημα ήταν ότι η συμφωνία είναι εξωφρενικά παράνομη: επιλεκτικές χρεωκοπίες, προσωπική ασυλία ακόμα και από ποινικές ευθύνες, συμφωνία με μέρος των θυμάτων ενώ καταφανέστατα η πλειοψηφία ούτε καν ρωτήθηκε.

Οι 4 που διαφώνησαν ήταν επίσης ανάμικτοι συντηρητικοί-προοδευτικοί, με βασικό επιχείρημα ότι για τα θύματα κάλλιο πέντε και στο χέρι παρά ο κυκεώνας δικών που ακολουθεί τώρα, όλες βέβαια με στόχο τον κώλο των Sackler.

https://en.wikipedia.org/wiki/Purdue_Pharma
https://www.documentcloud.org/documents ... due-pharma
δεν το γνώριζα αλλά δεν μου κάνει εντύπωση, με προκαλεί όμως μια απέχθεια

και μου έρχεται στο μυαλό αυτό:

Εικόνα
Καπιταλισμός ένα σύστημα που σαπίζει

Έγκλημα της Πύλου: ο θάνατος διακοπές στη μεσόγειο πάει.

Dorian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dorian » 28 Ιουν 2024, 13:21

πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, δεν το είχα ακούσει καν. Δηλαδή αυτά που βλέπουμε σε πλάνα Φιλαδελφεια να σέρνονται κόσμος στους δρόμους, οι μεθαμφεταμίνες κλπ οφείλονται κυρίως σε αρχικό εθισμό με νομιμα φάρμακα;
https://youtu.be/-VhIL6Ld9qI?t=1166 Πράξη ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Κατσαφάδου Κωνσταντίνου, Μιχαηλίδου Δόμνας, Βλαχάκου Νικολάου http://tinyurl.com/4hwb2kra

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Ιουν 2024, 13:22

Imperium έγραψε:
28 Ιουν 2024, 00:26
Και μετά, όταν τους ανακαλύπτουν, τους κάνουν πλάτες μην πάθουν τίποτα τα χρυσά μου, και θέλει απόφαση του Ανώτατου Δημαστηρίου με 5-4 ρε πούστη μου μετα από 5 χρόνια, για να ανατρέψει αυτήν την προστασία.
Δε νομίζω ότι είναι τόσο πολύ θέμα πλάτης το τελευταίο, απλώς οι δικηγόροι που σκάρωσαν τη συμφωνία ήταν τόσο καλοί στη δουλειά τους που πέρασε από ένα σωρό βαθμίδες χωρίς πρόβλημα και τελικά χρειάστηκε τα καλύτερα νομικά μυαλά της χώρας για να βρεθεί 1 ψεγάδι στο όλο κατασκεύασμα, κι αυτό όχι τόσο εύκολα.

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 28 Ιουν 2024, 13:24

Dorian έγραψε:
28 Ιουν 2024, 13:21
πολύ ενδιαφέρον ζήτημα, δεν το είχα ακούσει καν. Δηλαδή αυτά που βλέπουμε σε πλάνα Φιλαδελφεια να σέρνονται κόσμος στους δρόμους, οι μεθαμφεταμίνες κλπ οφείλονται κυρίως σε αρχικό εθισμό με νομιμα φάρμακα;
Ναι, σε πολύ μεγάλο βαθμό. Αν σπάσεις το χέρι σου δηλαδή δε θα φύγεις από το νοσοκομείο απλά με 15.000 λογαριασμό, αλλά και με μια συνταγή για δέκα καρτέλες οπιούχα.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 28 Ιουν 2024, 13:43

Dorian έγραψε:
28 Ιουν 2024, 13:21
Όχι ακριβώς, αλλά σίγουρα είναι όλα μέρος της μεγάλης εικόνας.

Αυτα που βλέπουμε στα πλάνα με τα fentanyl είναι άλλη θλιβερή ιστορία, καμμιά φορά να το δούμε κι αυτό - ανήκει σε άλλο νήμα όμως.
Το κοινό στοιχείο είναι η επιπόλαια προσέγγιση της ιατρικής "επιστήμης" στα οπιούχα, σαν "εύκολη λύση" για τα πάντα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Διεθνή Κοινωνικά”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών