Δεν διαφωνούμε στο ότι θα πρέπει ο τύπος να υποστεί μια πολύ σκληρή τιμωρία. Διαφωνούμε στο ότι θα πρέπει να νιώσω την παραμικρή ντροπή μόνο και μόνο επειδή έχω ένα κοινό ανατομικό χαρακτηριστικό μαζί του, κάτι που καλλιεργεί ο φεμινισμός στους άνδρες. Μη φεμινιστής δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι υπέρ των βιασμών, των παρενοχλήσεων και των δολοφονιών γυναικών.Gherschaagk έγραψε: ↑10 Ιουν 2022, 12:20Zombie woman.
Έπρεπε να το μοιραστώ.
https://www.google.com/amp/s/www.the-su ... -hair/amp/
Της έγδαρε το κεφάλι, της πήρε το σκαλπ κανονικά, της έσπασε τα πλευρά και έβαλε το Πιτ Μπουλ του να της κόψει το αυτί για να την εκδικηθεί που τον χώρισε.
Την έβαλε στο αυτοκίνητο και την παράτησε κάπου κοντά στο πατρικό της. Τα μαλλιά και το σκαλπ της τα έδωσε σε σακούλα να τα πάρει μαζί της.
Όχι Δεν Είσαι Μισογύνης !!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Όχι Δεν Είσαι Μισογύνης !!
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σαφέστατα.Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 17:52Δεν διαφωνούμε στο ότι θα πρέπει ο τύπος να υποστεί μια πολύ σκληρή τιμωρία. Διαφωνούμε στο ότι θα πρέπει να νιώσω την παραμικρή ντροπή μόνο και μόνο επειδή έχω ένα κοινό ανατομικό χαρακτηριστικό μαζί του, κάτι που καλλιεργεί ο φεμινισμός στους άνδρες. Μη φεμινιστής δεν σημαίνει ότι κάποιος είναι υπέρ των βιασμών, των παρενοχλήσεων και των δολοφονιών γυναικών.Gherschaagk έγραψε: ↑10 Ιουν 2022, 12:20Zombie woman.
Έπρεπε να το μοιραστώ.
https://www.google.com/amp/s/www.the-su ... -hair/amp/
Της έγδαρε το κεφάλι, της πήρε το σκαλπ κανονικά, της έσπασε τα πλευρά και έβαλε το Πιτ Μπουλ του να της κόψει το αυτί για να την εκδικηθεί που τον χώρισε.
Την έβαλε στο αυτοκίνητο και την παράτησε κάπου κοντά στο πατρικό της. Τα μαλλιά και το σκαλπ της τα έδωσε σε σακούλα να τα πάρει μαζί της.
Δεν θα νιώθω εγώ τύψεις γιατί υπάρχουν μάνες που κακοποίησαν τα παιδιά τους μέχρι θανάτου ή επέτρεψαν σε άλλους να τα κακοποιήσουν.
Όσο για τον psycho που την κακοποίησε έφαγε 20 χρόνια και δεν μετάνιωσε στο ελάχιστο. Αυτό που ήθελε ήταν να την αφήσει σε τέτοια κατάσταση που να μην την ξανακοιτάξει άντρας ξανά.
Η βία ασκείται κατά από αυτόν που είναι σωματικά πιο δυνατός προς αυτόν που είναι σωματικά πιο αδύναμος.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- Eθνικοκοινωνιστης
οτι συμβαινει στον καπιταλισμο δλδ 

"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έτσι. Σε Κίνα και Β. Κορέα δεν υπάρχουν τέτοια θέματα.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
- John Brown Gun Club
Μη φεμινιστης ειναι καποιος που ειναι εναντια στην ισοτητα μεταξυ φυλων. Μη φεμινιστης σημαινει σεξιστης.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
- John Brown Gun Club
Ο ματσοσιαλισμός και ο αντραρχισμός είναι όροι-ομπρέλες που καλύπτουν τους σεξιστές, μισογύνηδες κ.ο.κ. μέσα στην αριστερά και τη ριζοσπαστική αριστερά / αναρχικό / αυτόνομο χώρο.
Χρησιμοποιείται ιδιαιτέρως για όσους πιστεύουν πως η δημιουργία ενός σοσιαλιστικού / μαρξιστικού / αναρχικού συστήματος, θα επιλύσει αυτόματα το έμφυλο και άρα δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα τώρα για το θέμα αυτό παρά μόνο να ασχολούνται με το ταξικό και την ανατροπή του.
Οι αντραρχιστές και οι ματσοσιαλιστές είναι στη βάση τους αντι-διαθεματικοί. Δεν αντιλαμβάνονται το εύρος και το βάθος της σημασίας που έχει η απόλυτη καταστροφή της πατριαρχίας.
Συνήθως επεκτείνονται στους χώρους, προσπαθούν να χειραγωγήσουν τις γυναίκες και απορρίπτουν τις πολιτικές ταυτοτήτων ως «διασπαστικές». Τυπικά είναι προνομιούχοι σις, στρέιτ, λευκοί άντρες, αρκετές φορές ευκατάστατοι (βλ. Russel Brand) οι οποίοι αρνούνται να αναγνωρίσουν την ύπαρξη προνομίων και καταπιέσεων εκτός του ταξικού και της κοινωνικοοικονομικής θέσης.
Τέλος, οι ματσοσιαλιστές και αντραρχιστές αρνούνται να παραδεχτούν πως, όπως και στο σύνολο της κοινωνίας, έτσι και ακόμη και μέσα στα κινήματα και τις ομάδες τους υπάρχει μισογυνισμός, από αποσιώπηση μέχρι βιασμοί. Το αντεπιχείρημα συνήθως είναι το No True Scotsman οπότε και επιμένουν πως @ φεμινιστ@ς ή κάθε άλλ@ που κάνει κριτική δεν έχει γνωρίσει «πραγματικό σοσιαλιστή / αναρχικό / μαρξιστή / κ.ο.κ.
Συμπληρωματικοί ορισμοί
Ο ορισμός της λέξης ματσοσιαλιστής στο wiktionary είναι:
άντρας σοσιαλιστής που μειώνει τα ζητήματα των γυναικών ή / και επιδεικνύει μάτσο συμπεριφορά
Και στο word spy:
Ένας άντρας με προοδευτικές απόψεις ο οποίος όμως είναι μη ευαισθητοποιημένος απέναντι στα γυναικεία ζητήματα και απορρίπτει τη φεμινιστική σκέψη.
Δημιουργία του όρου
Ο όρος «ματσοσιαλιστής» γεννήθηκε από τον Benjamin Silverman, γνωστό μπλόγκερ με το όνομα «The Red Plebeian» μέσα από ονλάιν συζητήσεις σε subreddit σχετικά με την αποκάλυψη πως το Κόμμα Βρετανών Σοσιαλιστών Εργατών (τροτσκιστές) είχε συστηματικά αποσιωπήσει περιπτώσεις βιασμού και σεξουαλικής κακοποίησης
«Να ξεκινήσω λέγοντας πως συμφωνώ με τη γενικότερη μαρξιστική / σοσιαλιστική θέση πως ο στόχος είναι να δημιουργηθεί ταξική ενότητα που θα υπερκαλύπτει φύλο, φυλή, έθνη, σεξουαλικότητες, θρησκείες κ.ο.κ., και θα συσπειρωθεί για να καταστρέψει την άρχουσα τάξη. Αλλά το «πώς», ο τρόπος δηλαδή που θα γίνει αυτό, που είναι σημαντικός. Το πώς χτίζεις πραγματικά και διαχρονικά αυτού του τύπου την ενότητα της εργατικής τάξης. Γιατί πραγματικά δεν πιστεύω πως μπορείς να χτίσεις ενότητα προσποιούμενος πως αυτά τα 100% πραγματικά προνόμια και καταπιέσεις δεν υπάρχουν. Ποιο καταπιεσμένο άτομο θα ήθελε να συμπορευτεί με ανθρώπους (όχι μόνο σε σοσιαλιστικό, αλλά σε οποιοδήποτε επίπεδο) που δεν αναγνωρίζουν καν τις καταπιέσεις που βιώνουν και που είναι εμφανές πως δεν έχουν την παραμικρή επιθυμία να τις πολεμήσουν;»
Ιστορία
Παρ’ ό,τι ο ίδιος ο όρος είναι νέος, η ιδεολογία πίσω του έχει ιστορία. Μπορούμε να βρούμε σχετικές σημειώσεις από συντρόφισσες, όσο υπάρχουν κινήματα, αλλά ένα παράδειγμα από τη δεκαετία του ’30:
Δυστυχώς, πολλοί αναρχικοί άντρες δεν ενδιαφέρονταν για τα ζητήματα που απασχολούσαν τις γυναίκες. Ένας από τους λόγους που οι Mujeres Libres δημιούργησαν ξεχωριστή αναρχική ομάδα μόνο για γυναίκες την εποχή του Ισπανικού Εμφυλίου, ήταν ότι «πολλοί αναρχικοί αντιμετωπίζουν το ζήτημα της καταπίεσης των γυναικών μόνο σε δεύτερη θέση σχετικά με την απελευθέρωση των εργατών -ένα πρόβλημα που θα λυθεί την επομένη της επανάστασης» (Ackelsberg 2005: 38). Δυστυχώς αυτή η αντιμετώπιση δεν είναι μια ιστορική παραφωνία, αν και θα έπρεπε να είναι. Αυτή η αποσιώπηση, η απόρριψη και η περιθωριοποίηση, σύστησαν το ουσιαστικό θεωρητικό υπόβαθρο για το Δεύτερο Κύμα του φεμινισμού.»
https://adespotos.org/2018/10/01/what-i ... anarchism/
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Η ισότητα δεν είναι τόσο συγκεκριμένη έννοια που να την παίρνεις δεδομένη γνώση και των δύο και να πεις "αφού διαφωνούν το ένα άτομο είναι υπέρ της ισότητας και το άλλο κατά". Μπορεί να είμαστε κι οι δύο υπέρ της ισότητας αλλά σε διαφορετικές εκδοχές. Αυτή ας πούμε μπορεί να είναι υπέρ της ισότητας στον μισθό κι εγώ να είμαι υπέρ της ισότητας στο ωρομίσθιο κι αυτά τα δύο να μην ταυτίζονται πάντα. Αλλά ακόμα κι αν βρούμε κοινό ορισμό για την ισότητα μπορεί να διαφωνούμε για τους τρόπους που θα φτάσουμε ως εκεί.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 21:54Μη φεμινιστης ειναι καποιος που ειναι εναντια στην ισοτητα μεταξυ φυλων. Μη φεμινιστης σημαινει σεξιστης.
1) Στην Σοβιετική Ένωση υπήρχε ισότητα ανάμεσα στα φύλα.
2) Όταν η Αλέκα έγινε γραμματέας κόμματος η Ελληνική Βουλή βρώμαγε αρχιδίλα.

https://www.protothema.gr/greece/articl ... rofos-tou/
Η γυναίκα κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας ανδροκτονιας , ενώ οι αξιωματικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, που ανέλαβαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης, βρήκαν και το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε στην αιματηρή επίθεση που ήταν κρυμμένο μέσα στο σπίτι.

Η σύντροφος του 60χρονου μπήκε από την αρχή στο κάδρο των υπόπτων, καθώς κατά το παρελθόν κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας του πρώην συζύγου της

看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
- John Brown Gun Club
Κοιτα, εαν εξετασω πχ το ζητημα του ρατσισμου σε μια κοινωνια οπως η αμερικανικη, δεν θα ρωτησω τους λευκους συντροφους για το πως θα φτασουμε σε μια μεταφυλετικη κοινωνια, αλλα τους στοχους των ρατσιστικων διακρισεων, δηλ. τους μη λευκους.Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:04Η ισότητα δεν είναι τόσο συγκεκριμένη έννοια που να την παίρνεις δεδομένη γνώση και των δύο και να πεις "αφού διαφωνούν το ένα άτομο είναι υπέρ της ισότητας και το άλλο κατά". Μπορεί να είμαστε κι οι δύο υπέρ της ισότητας αλλά σε διαφορετικές εκδοχές. Αυτή ας πούμε μπορεί να είναι υπέρ της ισότητας στον μισθό κι εγώ να είμαι υπέρ της ισότητας στο ωρομίσθιο κι αυτά τα δύο να μην ταυτίζονται πάντα. Αλλά ακόμα κι αν βρούμε κοινό ορισμό για την ισότητα μπορεί να διαφωνούμε για τους τρόπους που θα φτάσουμε ως εκεί.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 21:54Μη φεμινιστης ειναι καποιος που ειναι εναντια στην ισοτητα μεταξυ φυλων. Μη φεμινιστης σημαινει σεξιστης.
Ειναι δηλαδη σα να γραφεις "χεστηκα για τις συστημικες ανισοτητες απο τη στιγμη που δεν ειμαι εγω αυτος που οριζει εαν υπαρχουν". Δεν εισαι στο επικεντρο αυτου του ζητηματος, και δεν ειναι καθολου κακο, το αντιθετο μαλιστα, να το παραδεχτεις, και να ακουσεις τι εχουν να πουν εκεινες που το υφιστανται.
Συμφωνούμε. Εγώ όμως δεν είμαι δυνατός τύπος. Αν παίξει μανούρα κάπου έξω με σοβαρό ξυλίκι ανάμεσα σε εμένα και μία μέσης δύναμης γυναίκα κι εσύ δεις έναν στοιχηματζή να περνάει θα ποντάρεις στην γυναίκα. Εγώ πάντως αυτό θα έκανα. Άρα η πεποίθηση ότι ο άνδρας, μόνο και μόνο επειδή γεννήθηκε με αυτά που γεννήθηκε είναι ο θύτης με καταπιέζει. Κι η πεποίθηση δύναμης δεν εξαντλείται σε αυτό το θεωρητικό παράδειγμα. Οι δουλειές που έχω κάνει απασχολούσαν όλες ανειδίκευτο προσωπικό. Ε, λοιπόν όπου υπήρχε κάτι βαρύ για να σηκωθεί, όπου υπήρχε κάτι πιο επικίνδυνο για να γίνει, ακόμα κι αν ήταν μέρος δουλειάς που είχε αναλάβει γυναίκα, κάποιον άνδρα ψάχνανε να το κάνει. Όταν σου έχει φύγει ήδη όμως ο πάτος, είναι ζήτημα. Γενικά, αν είσαι άνδρας, ξέρεις ότι όσο περισσότερες γυναίκες έχεις στην βάρδιά σου τόσο πιο σκληρά θα δουλέψεις.Gherschaagk έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 21:23Σαφέστατα.
Δεν θα νιώθω εγώ τύψεις γιατί υπάρχουν μάνες που κακοποίησαν τα παιδιά τους μέχρι θανάτου ή επέτρεψαν σε άλλους να τα κακοποιήσουν.
Όσο για τον psycho που την κακοποίησε έφαγε 20 χρόνια και δεν μετάνιωσε στο ελάχιστο. Αυτό που ήθελε ήταν να την αφήσει σε τέτοια κατάσταση που να μην την ξανακοιτάξει άντρας ξανά.
Η βία ασκείται κατά από αυτόν που είναι σωματικά πιο δυνατός προς αυτόν που είναι σωματικά πιο αδύναμος.
Υπενθυμίζω ότι μιλάω για ανειδίκευτες δουλειές. Θα μου πεις "στην τάδε ταινία ο άνδρας ηθοποιός πληρώθηκε τέσσερις φορές αυτό που πληρώθηκε η γυναίκα". Ε, δεν με νοιάζει. Είναι τελείως έξω από την πραγματικότητά μου. Το ίδιο αδιάφορο θα μου ήταν αν η γυναίκα πληρωνόταν περισσότερο από τον άνδρα. Δεν με νοιάζει το φύλο του ιδιοκτήτη της μάικροσοφτ και της τέσλα, δεν με νοιάζει η πραγματικότητα που αφορά περισσότερα από εκατό χιλιάρικα τον χρόνο. Στις δουλειές των ανειδίκευτων η γυναίκα δουλεύει λιγότερο για να βγάζει περισσότερα κι είναι πιο εύκολο να μείνει στην δουλειά απ' ότι ο άνδρας.
1. Διάβασε την απάντηση που έδωσε στην Γκερ σχετικά με το πόσο θεωρώ τον εαυτό μου προνομοιούχο.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:20Κοιτα, εαν εξετασω πχ το ζητημα του ρατσισμου σε μια κοινωνια οπως η αμερικανικη, δεν θα ρωτησω τους λευκους συντροφους για το πως θα φτασουμε σε μια μεταφυλετικη κοινωνια, αλλα τους στοχους των ρατσιστικων διακρισεων, δηλ. τους μη λευκους.Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:04Η ισότητα δεν είναι τόσο συγκεκριμένη έννοια που να την παίρνεις δεδομένη γνώση και των δύο και να πεις "αφού διαφωνούν το ένα άτομο είναι υπέρ της ισότητας και το άλλο κατά". Μπορεί να είμαστε κι οι δύο υπέρ της ισότητας αλλά σε διαφορετικές εκδοχές. Αυτή ας πούμε μπορεί να είναι υπέρ της ισότητας στον μισθό κι εγώ να είμαι υπέρ της ισότητας στο ωρομίσθιο κι αυτά τα δύο να μην ταυτίζονται πάντα. Αλλά ακόμα κι αν βρούμε κοινό ορισμό για την ισότητα μπορεί να διαφωνούμε για τους τρόπους που θα φτάσουμε ως εκεί.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 21:54
Μη φεμινιστης ειναι καποιος που ειναι εναντια στην ισοτητα μεταξυ φυλων. Μη φεμινιστης σημαινει σεξιστης.
Ειναι δηλαδη σα να γραφεις "χεστηκα για τις συστημικες ανισοτητες απο τη στιγμη που δεν ειμαι εγω αυτος που οριζει εαν υπαρχουν". Δεν εισαι στο επικεντρο αυτου του ζητηματος, και δεν ειναι καθολου κακο, το αντιθετο μαλιστα, να το παραδεχτεις, και να ακουσεις τι εχουν να πουν εκεινες που το υφιστανται.
2. Θα πάω με σκοπό να τους ακούσω χωρίς να μιλάω, αλλά αν οι μη λευκοί προτείνουν όταν μη λευκός κατηγορεί λευκό για ένα έγκλημα ο λευκός να καταδικάζεται χωρίς έρευνα (ΑΝ θεωρηθώ λευκός) θα πω κάπου "όπα, όπα, όπα, δεν πάτε να γαμηθείτε λίγο; Είπαμε να έχουμε ισότητα όχι να ξεσπάσετε στο κεφάλι μου αυτά που τραβάτε".
Όταν μιλάμε για ισότητα των δύο φύλων μιλάμε για ισότητα απέναντι στο νόμο ή σαν πολιτικά δικαιώματαΒλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:04Η ισότητα δεν είναι τόσο συγκεκριμένη έννοια που να την παίρνεις δεδομένη γνώση και των δύο και να πεις "αφού διαφωνούν το ένα άτομο είναι υπέρ της ισότητας και το άλλο κατά". Μπορεί να είμαστε κι οι δύο υπέρ της ισότητας αλλά σε διαφορετικές εκδοχές. Αυτή ας πούμε μπορεί να είναι υπέρ της ισότητας στον μισθό κι εγώ να είμαι υπέρ της ισότητας στο ωρομίσθιο κι αυτά τα δύο να μην ταυτίζονται πάντα. Αλλά ακόμα κι αν βρούμε κοινό ορισμό για την ισότητα μπορεί να διαφωνούμε για τους τρόπους που θα φτάσουμε ως εκεί.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 21:54Μη φεμινιστης ειναι καποιος που ειναι εναντια στην ισοτητα μεταξυ φυλων. Μη φεμινιστης σημαινει σεξιστης.
Ποιος είπε ότι οι Μη Λευκοί δεν είναι ρατσιστές με τους Λευκούς;Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:321. Διάβασε την απάντηση που έδωσε στην Γκερ σχετικά με το πόσο θεωρώ τον εαυτό μου προνομοιούχο.John Brown Gun Club έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:20Κοιτα, εαν εξετασω πχ το ζητημα του ρατσισμου σε μια κοινωνια οπως η αμερικανικη, δεν θα ρωτησω τους λευκους συντροφους για το πως θα φτασουμε σε μια μεταφυλετικη κοινωνια, αλλα τους στοχους των ρατσιστικων διακρισεων, δηλ. τους μη λευκους.Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:04
Η ισότητα δεν είναι τόσο συγκεκριμένη έννοια που να την παίρνεις δεδομένη γνώση και των δύο και να πεις "αφού διαφωνούν το ένα άτομο είναι υπέρ της ισότητας και το άλλο κατά". Μπορεί να είμαστε κι οι δύο υπέρ της ισότητας αλλά σε διαφορετικές εκδοχές. Αυτή ας πούμε μπορεί να είναι υπέρ της ισότητας στον μισθό κι εγώ να είμαι υπέρ της ισότητας στο ωρομίσθιο κι αυτά τα δύο να μην ταυτίζονται πάντα. Αλλά ακόμα κι αν βρούμε κοινό ορισμό για την ισότητα μπορεί να διαφωνούμε για τους τρόπους που θα φτάσουμε ως εκεί.
2. Θα πάω με σκοπό να τους ακούσω χωρίς να μιλάω, αλλά αν οι μη λευκοί προτείνουν όταν μη λευκός κατηγορεί λευκό για ένα έγκλημα ο λευκός να καταδικάζεται χωρίς έρευνα (ΑΝ θεωρηθώ λευκός) θα πω κάπου "όπα, όπα, όπα, δεν πάτε να γαμηθείτε λίγο; Είπαμε να έχουμε ισότητα όχι να ξεσπάσετε στο κεφάλι μου αυτά που τραβάτε".
Ή ότι οι γυναίκες δεν έχουν ρατσιστικό μίσος στο αντρικό φύλο;
Δεν υπάρχει μόνο ένας ρατσισμός , υπάρχουν πολλοί ρατσισμοι που είναι ανταγωνιστικοί μεταξύ τους
- John Brown Gun Club
Οτι οι φωνες των πιο προνομιουχων ακουγονται περισσοτερο συμβαινει επειδη αυτοι/ες εχουν συνηθως ηδη βημα και φωνη αλλα και τα μεσα να αντιμετωπισουν την τιμωρια που θα ειναι η συνεπεια της καταγγελιας τους. Καμια αναγκη δεν εξυπηρετειται με το να μειωνεις τις δικες τους διαμαρτυριες αναπαραγοντας τον σεξιστικο λογο που κυριαρχει στην κοινωνια και χρησιμοποιωντας μια ψευτοταξικη αναλυση που εν τελει κανει πλατες στην πατριαρχια. Το μονο που κατορθωνεις ειναι να διασπας τις γυναικες και τον αγωνα τους, με τον ιδιο διαιρει και βασιλευε τροπο με τον οποιο διασπαται μεθοδικα η εργατικη ταξη, σε ανταγωνιστικα μεταξυ τους φυλα και φυλες.Βλήμα έγραψε: ↑11 Ιουν 2022, 22:27Θα μου πεις "στην τάδε ταινία ο άνδρας ηθοποιός πληρώθηκε τέσσερις φορές αυτό που πληρώθηκε η γυναίκα". Ε, δεν με νοιάζει. Είναι τελείως έξω από την πραγματικότητά μου. Το ίδιο αδιάφορο θα μου ήταν αν η γυναίκα πληρωνόταν περισσότερο από τον άνδρα. Δεν με νοιάζει το φύλο του ιδιοκτήτη της μάικροσοφτ και της τέσλα, δεν με νοιάζει η πραγματικότητα που αφορά περισσότερα από εκατό χιλιάρικα τον χρόνο. Στις δουλειές των ανειδίκευτων η γυναίκα δουλεύει λιγότερο για να βγάζει περισσότερα κι είναι πιο εύκολο να μείνει στην δουλειά απ' ότι ο άνδρας.
Στο δε θεμα των προνομιων, πρεπει να λαβεις υποψη οτι οι καταπιεσεις ειναι πολλαπλες και οτι σε εναν αξονα μπορει να εισαι προνομιουχος, αλλα σε εναν αλλο καταπιεσμενος. Εαν ο αντιπολιτικοορθακισμος ειναι πιο ψηλα στην ατζεντα σου απο τον αντικαπιταλισμο και καθε εννοια ισοτητας, ελαχιστα διαφερεις απο τους καθε λογης και καλα "αντισυστημικους" φασιστες.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οικονόμου: Ίσως είναι καλύτερη περίπτωση να είσαι νεκρός από το να είσαι σε καροτσάκι
από Eθνικοκοινωνιστης » 10 Μαρ 2025, 15:19 » σε Κοινωνικά θέματα - 31 Απαντήσεις
- 855 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από EKPLIKTIKOS
12 Μαρ 2025, 18:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Είσαι αφελής αν είσαι πάντα καλά ή είσαι πάντα καλά αν είσαι αφελής;
από Filosofos555 » 23 Ιαν 2025, 00:04 » σε Φιλοσοφία - 0 Απαντήσεις
- 288 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Filosofos555
23 Ιαν 2025, 00:04
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 510 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
22 Φεβ 2025, 05:38