Τόμσεν: Κόψτε συντάξεις, κατεβάστε αφορολόγητο.

Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
Άβαταρ μέλους
Πάνας

Re: Τόμσεν: Κόψτε συντάξεις, κατεβάστε αφορολόγητο.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 19 Οκτ 2019, 21:21

Μηχανικός έγραψε:
19 Οκτ 2019, 21:12

Πόσες φορές θα λέμε τα ίδια πράγματα;
Αν πηγαίναμε σε δραχμή θα σου έσβηναν το χρέος;
Έλα ντε πόσες;

Αν πηγαίναμε σε δραχμή θα μπορούσαν να κάνουν κούρεμα μαζί με υποτίμηση, στο € δεν μπορείς. Τώρα έχει γίνει ανατίμηση χωρίς κούρεμα.

Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση τώρα που μιλάμε θα είχες τρελή ανάπτυξη γιατί θα ήσουν φθηνός ενώ τώρα είσαι ακριβός και οι επιχειρήσεις πάνε Βουλγαρία.

Το ίδιο ισχύει και για τα προϊόντα που παράγεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 19 Οκτ 2019, 21:24, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 19 Οκτ 2019, 21:23

Μηχανικός έγραψε:
Ζενίθεδρος έγραψε:
19 Οκτ 2019, 20:32
Μηχανικός έγραψε:
19 Οκτ 2019, 14:49

Ενώ αν δεν είμαστε στην Ε.Ε. θα δίναμε μεγάλες συντάξεις και εφάπαξ. :smt005:
Αν και είμαι αισιόδοξος πως ήδη θα είχαμε αρχίσει να ανακαμπτουμε, ωστόσο δεν ξέρω τι ακριβώς θα γινόταν εάν είχε εφαρμοστεί το ΟΧΙ του Δημοψηφισματος, δλδ να είχε βγει η Ελλάδα από την ΕΖ. Η εφαρμογή όμως του ΝΑΙ και η παραμονή της μέσα στην Ευρωζώνη είναι αυτό ακριβώς. Μια συνεχής εσωτερική υποτίμηση και ένα χρέος αυξανόμενο συνεχώς σε σύγκριση με το ΑΕΠ μέχρι να βγαλει ο ήλιος κέρατα.
Αν εκτελουσες στο συνταγμα ολους τους πρωθυπουργούς τους υπουργους και τα σογια τους μπορεί να το σκεφτόταν.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 19 Οκτ 2019, 21:38

Πάνας έγραψε:
19 Οκτ 2019, 21:21
Μηχανικός έγραψε:

Έλα ντε πόσες;

Αν πηγαίναμε σε δραχμή θα μπορούσαν να κάνουν κούρεμα μαζί με υποτίμηση, στο € δεν μπορείς. Τώρα έχει γίνει ανατίμηση χωρίς κούρεμα.

Η διαφορά είναι ότι στην πρώτη περίπτωση τώρα που μιλάμε θα είχες τρελή ανάπτυξη γιατί θα ήσουν φθηνός ενώ τώρα είσαι ακριβός και οι επιχειρήσεις πάνε Βουλγαρία.

Με τι θα είχες τρελλή ανάπτυξη βρε Πάνα; Σκέψου ένα οποιοδήποτε βιομηχανικό προϊόν και πες μου που θα έβρισκες τις πρώτες ύλες και όλη την αλυσίδα των εξαρτημάτων, που χρειάζονται για την παραγωγή του. Ακόμη και όσοι απασχολούνται στο μεταποιητικό στάδιο, βρίσκουν πολύ πιο συμφέρουσες τις εισαγωγές από το να παράγουν το χ προϊόν. Αν η παραγωγή είχε κέρδος θα το έκαναν. Σε όλη την γκάμα των προϊόντων, ρούχα, παπούτσια, μηχανήματα, μικροσυσκευές, βάλε ό,τι θέλεις. Ποιο θα ήταν το κόστος του τελικού προϊόντος αν τα πάντα τα φτιάχναμε εδώ; Και πόση η εσωτερική κατανάλωση που θα μπορούσε να στηρίξει τις επιχειρήσεις; Για εξαγωγές, δεν το συζητώ καν.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Οκτ 2019, 21:44

Ζενίθεδρος έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:
Ζενίθεδρος έγραψε:
18 Οκτ 2019, 20:41
Αυτά έχει η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και ενός χρέους που είναι μαθηματικως απίθανο να γίνει βιώσιμο.
Αν και είμαι αισιόδοξος πως ήδη θα είχαμε αρχίσει να ανακαμπτουμε, ωστόσο δεν ξέρω τι ακριβώς θα γινόταν εάν είχε εφαρμοστεί το ΟΧΙ του Δημοψηφισματος, δλδ να είχε βγει η Ελλάδα από την ΕΖ. Η εφαρμογή όμως του ΝΑΙ και η παραμονή της μέσα στην Ευρωζώνη είναι αυτό ακριβώς. Μια συνεχής εσωτερική υποτίμηση και ένα χρέος αυξανόμενο συνεχώς σε σύγκριση με το ΑΕΠ μέχρι να βγαλει ο ήλιος κέρατα.
Άρα όταν αρχίσει να μειώνεται ο λόγος χρέους ΑΕΠ θα ανοίξεις νήμα να πεις ότι έκανες λάθος, ε;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 19 Οκτ 2019, 21:49

Αφιερωμένο
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 19 Οκτ 2019, 22:37

Dwarven Blacksmith έγραψε:
19 Οκτ 2019, 21:44
Ζενίθεδρος έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:

Άρα όταν αρχίσει να μειώνεται ο λόγος χρέους ΑΕΠ θα ανοίξεις νήμα να πεις ότι έκανες λάθος, ε;
Το ζητούμενο δεν είναι άμα ανοίξω εγώ νήμα για να παραδεχτώ πως έκανα λαθος για την πορεία της καμπύλης χρέους ΑΕΠ; Το ζητούμενο είναι να μην βγει μετά από μερικά χρόνια το ΔΝΤ και πει πως ξαναέκανε λαθος. Η γνώμη μου είναι πως το σημείο μη επιστροφής έχει ξεπεραστεί προ πολλου.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Κεντροδεξιός Ψάλτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κεντροδεξιός Ψάλτης » 19 Οκτ 2019, 23:04

Juno έγραψε:
19 Οκτ 2019, 22:55
- Όποιος εργάζεται λέει κόψτε τις συντάξεις.
Ακριβώς.Οπότε μένει το κράτος να δούμε ποιους πρέπει να πριμοδοτήσει για να εξασφαλίσει την συνέχεια του.Τους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους?Μέχρι τώρα τους δεύτερους βοηθά.
Γενικά και εγώ συμμερίζομαι την έντονη αντιπάθεια μου προς το κοινωνικό αυτό στρώμα των συνταξιούχων με τον foscilis.Μιλάμε ότι αυτή η γένια των σημερινών συνταξιούχων είναι η πιο χαιδεμένη στα χρόνια του Ελληνικού έθνους και κατέστρεψαν και την χώρα.Ουδέποτε γενιά στην ελληνική ιστορία από την παλαιολιθική εποχή έχει ζήσει τόσο καλά με τόσες λίγες απαιτήσεις παρόλα αυτά εμφανίζεται μόνιμα μέσα στην μίρλα στην κακομοιριά και στον ρόλο του θύματος.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 19 Οκτ 2019, 23:29

Κεντροδεξιός Ψάλτης έγραψε:
19 Οκτ 2019, 23:04
Juno έγραψε:
19 Οκτ 2019, 22:55
- Όποιος εργάζεται λέει κόψτε τις συντάξεις.
Ακριβώς.Οπότε μένει το κράτος να δούμε ποιους πρέπει να πριμοδοτήσει για να εξασφαλίσει την συνέχεια του.Τους εργαζόμενους ή τους συνταξιούχους?Μέχρι τώρα τους δεύτερους βοηθά.
Γενικά και εγώ συμμερίζομαι την έντονη αντιπάθεια μου προς το κοινωνικό αυτό στρώμα των συνταξιούχων με τον foscilis.Μιλάμε ότι αυτή η γένια των σημερινών συνταξιούχων είναι η πιο χαιδεμένη στα χρόνια του Ελληνικού έθνους και κατέστρεψαν και την χώρα.Ουδέποτε γενιά στην ελληνική ιστορία από την παλαιολιθική εποχή έχει ζήσει τόσο καλά με τόσες λίγες απαιτήσεις παρόλα αυτά εμφανίζεται μόνιμα μέσα στην μίρλα στην κακομοιριά και στον ρόλο του θύματος.
Είπα και πιο πριν πως αναγκαστικά θα γίνουν περικοπές. Είναι παράλογο συνταξιούχος να παίρνει δύο χιλιάρικα και νέος εργαζόμενος να παίρνει το ένα τέταρτο αυτής της σύνταξης για μισθό.
Αλλά αυτός που λες και μερικοί ακόμα, μιλούν για πλήρη εξαθλίωση των συνταξιούχων. Ο συγκεκριμένος που λες πρότεινε και εργασία για τις άνεργες κόρες των συνταξιούχων: στο κλαρί.
Υπάρχουν και όρια.
Το είπα από την αρχή, ας τους κόψουν, αλλά να ζουν αξιοπρεπώς. Το αξιοπρεπώς δεν σημαίνει να πάρουν το εφάπαξ και να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Εδώ υπάρχουν συνταξιούχοι που δεν έχουν να φάνε.
Σκέψου πως αν πετάξουν έτσι εκτός συστήματος τους συνταξιούχους, οι νέοι εργαζόμενοι από μόνοι τους θα προτιμούν τη μαύρη εργασία. Αφού θα τους τα φάει το κράτος στο τέλος γιατί να μην τα κρατήσουν οι ίδιοι; Και άντε να δεις ανάπτυξη μετά.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 19 Οκτ 2019, 23:38

Kauldron έγραψε:
19 Οκτ 2019, 18:06
Του Ψυχάρη τα χρέη ήταν προς την ΑΛΦΑ Μπανκ όχι προς τα λιμαρικα στοματά σας.
Κι όταν δεν τα πλήρωσε, ποιός πλήρωσε το χρέος, τζιμάνι?
Μήπως το πλήρωσε ο λαουτζίκος μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών?
Η τράπεζα δε χάνει, απλά αν δεν τα δώσει η Ψυχάρα, τα δίνουμε εμείς.
απλά θα βομβάρδιζε
Με τί? Με τα tornado? :smt005::smt005::smt005::smt005:
Αφού δεν θέλετε ούτε μπεηλ ΙΝ, ρε Ψ Ε Κ Α Σ Μ Ε Ν Ο Ι!!!!
ΟΎΤΕ ΞΈΡΕΤΕ ΤΙ ΘΈΛΕΤΕ.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 19 Οκτ 2019, 23:42

Πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις αυτών που βγήκαν από τα 50, και είναι πολλές χιλιάδες αυτά τα άτομα.

Άβαταρ μέλους
Juno

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 19 Οκτ 2019, 23:50

Μηχανικός έγραψε:
19 Οκτ 2019, 23:42
Πρέπει να μειωθούν οι συντάξεις αυτών που βγήκαν από τα 50, και είναι πολλές χιλιάδες αυτά τα άτομα.
Συμφωνώ. Να μην δοθεί όμως μια ευκαιρία για όσους από αυτούς μπορούν να εργαστούν;
Έφυγαν πριν τα 50 όταν έφευγαν όλοι. Άλλαξε η κατάσταση.
Αν αυτό που λέω δεν στέκει με οικονομικές παραμέτρους, θα υπάρχει κάποιο άλλο μέτρο για να βοηθήσει αυτό που θα ακολουθήσει τη μείωση της σύνταξης.
Ναι, είναι απαράδεκτο να βγαίνει κάποιος στη σύνταξη τόσο νωρίς, ναι, πρέπει να γίνουν μειώσεις. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να πεθάνουν της πείνας;

Και είναι και η άλλη πλευρά: πρόσφατα είδα τραυματιοφορέα σε νοσοκομείο του εξωτερικού και πώς πήγαινε το φορείο ..... νομίζω πως και με το ένα δάχτυλο να το έσπρωχνε, θα προχωρούσε. Και εκείνη την ώρα θυμήθηκα τραυματιοφορέα σε δικό μας νοσοκομείο να το σπρώχνει γκράγκα γκρούγκα και να κρατάει με το ένα χέρι την οβίδα του οξυγόνου γιατί δεν στηριζόταν στο φορείο. Αυτός ο άνθρωπος μπορεί να εργαστεί μετά τα πενήντα; Ούτε αυτό το φαντάζονται οι ξένοι που μας λένε για μειώσεις. Στη χώρα τους δεν παίζει κάτι τέτοιο.
How are Albanians distorting history
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Οκτ 2019, 00:35

Πάνας έγραψε:
19 Οκτ 2019, 21:21
Μηχανικός έγραψε:

Έλα ντε πόσες;

Δεν θα βαλετε μυαλο ποτε.
Υποτιμηση = δραματικη μειωση των πραγματικων μισθων, ελλειψη εισαγομενων αγαθων, ενεργειας και εισαγομενων κεφαλαιουχικων προιοντων (προιοντα που χρησιμοποιουνται για παραγωγη αλλων προιοντων), κουρεμα πραγματικων καταθεσεων, δορυφοριοποιηση σε τουρκικη λιρα, πεινα, δυστυχια.
Κουρεμα χρεους (μονομερες φυσικα) = Καθιζηση οικονομιας, μπανκ ραν, κομφετι ντοπιο νομισμα, αδυναμια δανεισμου για πολλα πολλα χρονια, αμεσος αναγκαστικος μηδενισμος πρ. ελλειματων που σημαινει πχ το 2010, 11 , 12 τεραστιο ξαφνικο σοκ μειωσεις δαπανων κρατους δλδ μισθων δυ, επενδυσεων και ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ σε συνδιασμο με την υποτιμηση με συνολικο αποτελεσμα κατα πολυ πολυ μεγαλυτερο απο αυτο του εξορθολογισμου που προκαλεσε το μνημονιο.

Βαλτε επιτελους μυαλο ρε!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Οκτ 2019, 00:39

Ζενίθεδρος έγραψε:
Μηχανικός έγραψε:
Ζενίθεδρος έγραψε:
18 Οκτ 2019, 20:41
Αυτά έχει η παραμονή της χώρας μας στην Ευρωζώνη και ενός χρέους που είναι μαθηματικως απίθανο να γίνει βιώσιμο.
ψευταρε!
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 20 Οκτ 2019, 00:57

Παντως αυτον τον Παππου του Φος-υγεια να χετε να τον θυμοσαστε- πρεπει να τον ελεγαν πασπαρτου... Εργαλειο για ολες τις συζητησεις...
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!

Άβαταρ μέλους
Noor1

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Noor1 » 20 Οκτ 2019, 07:35

Οργισμένος έγραψε:
20 Οκτ 2019, 00:56
ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
:smt005::smt005::smt005:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εσωτερική Πολιτική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών