Μαύρος ο Μπετόβεν

Νέες κυκλοφορίες, προτάσεις για νέα ακούσματα, κριτικές
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Άβαταρ μέλους
sys3x

Re: Μαύρος ο Μπετόβεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 05 Ιούλ 2020, 23:50

ST48410 έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 23:39
Planis έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 23:31
relativer777 έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 23:26

Δέν αντιλεγω, βεβαίως και ειναι αριστούργημα, αν και άλλοι έχουν διαφορετική άποψη.
Βλέπεις είναι θέμα και προσωπικού γούστου.
Φυσικά και είναι θέμα γούστου, αλλά είμαι περίεργος να μάθω τι είναι αυτό που βρίσκει κάποιος στραβό σε αυτήν τη Σονάτα. Ίσως ακούει κάτι που δεν μπορώ να ακούσω εγώ. Το ερώτημα πάντως είναι σοβαρό, θέλω να μάθω γιατί π.χ. η Appassionata ή του Σεληνόφωτος είναι καλύτερες...
Καταρχήν δεν είπε κανείς ότι η Pathétique δεν είναι καλή. Επίσης ο καθένας είναι ελεύθερος να του αρέσει ό,τι θέλει. Όταν έρθει η ώρα για αξιολόγηση η συζήτηση γίνεται αρκετά τεχνική και αναφέρεται σε επιτεύγματα λαμβάνοντας υπόψη τι έχει κάνει ο συνθέτης και οι άλλη γύρω του μέχρι εκείνη τη στιγμή και τι ακόμα προσφέρει το συγκεκριμένο έργο. To fur Elise δεν προσφέρει τίποτα. Ένα συμπαθητικό κομματάκι και μέχρι εκεί. Εννοείται πως αφού αυτός που το φτιάχνει είναι δημιουργός υψηλού επιπέδου, το έφτιαξε πολύ καλά.
Μπορούμε να μιλάμε ώρες για τις σονάτες του, ένα πράμα όμως είναι σίγουρο, οι σονάτες του είναι λόγος από μόνος του για να ασχοληθεί - μάθει κανείς το πιάνο σαν όργανο και μάλιστα μπορεί κιόλας από αυτές.
Εδώ το χω να μιλήσω για το γουέλ τέμπερτ αλλά όπως βλέπεις δε.
:D

Άντε να σε πω και αυτό. Η δασκάλα του Δάσκαλου μου ήταν μαθήτρια μαθητή του μαθητή μαθητή του μαθητή μαθητή του Τσέρνυ.
:D
Τρου στόρυ, 8ης γενιάς.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος sys3x την 05 Ιούλ 2020, 23:54, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
relativer777
Phorum.gr user: relativer777

Re: Μαύρος ο Μπετόβεν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 05 Ιούλ 2020, 23:53

ST48410 έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 23:44
relativer777 έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 23:39
Έχεις μεγάλο λάθος το soundtrack για το ομώνυμο έργο την ταινία Το πήραν και το διασκέδασαν από το Love Story που είναι έργο γραμμένο από τον Μπετόβεν .
Μπορείς αγαπητέ να μου υποδείξεις το αρχικό έργο και τι opus είναι;

Εγώ το ξέρω ως σύνθεση του Francis Lai
Του Francis Lai είναι η διασκευή για την ταινία.
Το έργο είναι γνήσια σύνθεση του Μπετόβεν.
Δεν ξέρω εάν βρώ τα στοιχεία που θέλεις, αλλά θα ρίξω μιά ματιά στην Βίκυ μήπως έχει κάτι.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Μουσική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών