Συμφωνώ
Είμαι απόλυτα κάθετος στον υποχρεωτικό εμβολιασμό κι ας έγινα προαιρετικά πειραματόζωο κάνοντας το εμβόλιο.
Έτερον εκάτερον
.,
Συμφωνώ
Φοβάμαι ότι μου είναι δύσκολο να βουτήξω τα δάχτυλά μου στον εγκέφαλό μου.Δεν θα το προσπαθήσω για να είμαι ειλικρινής.
Καλά.. με άλλον μιλούσα όταν έλεγα αυτά;waldorf έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 18:21Φοβάμαι ότι μου είναι δύσκολο να βουτήξω τα δάχτυλά μου στον εγκέφαλό μου.Δεν θα το προσπαθήσω για να είμαι ειλικρινής.
Μέχρι όμως να πάρω απόφαση να το κάνω,"εσείς" βαρέστε κανά εμβολιάκι μπας και πηδήξουμε κι αυτόν τον χειμώνα και αφήστε το χιουμοράκι για αργότερα.
Και μην ακούσω για σελφ τεστ και πίπες...Κανονικό θα κάνετε και επί πληρωμή συχνότατα!
Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα και τα ρέστα.
Οκ
Αυτό το κάτω - κάτω που δίνει το "link" (62ος κανών Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου" ενώ αν το ανοίξει κάποιος βρίσκει ότι δεν λέει αυτό το πράγμα, μου θυμίζει αρκετούς φορουμίτες.Alphabet έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 18:36[img]https://i.postimg.cc/JhVCSk14/2089 ... .jpg[/img]
Ελεος!!!
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.
Ε ναι
Το Γυναικείο Ησυχαστήριο που βρίσκεται ο τάφος τού Αγίου Παϊσίου φίλε Α, επηρεάζεται άμεσα από μια μικρή μειονότητα που εδρεύει στο Όρος οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "Παϊσιακοί" και επηρεάζουν πολλούς ανυποψίαστους Χριστιανούς στον κόσμο.
Ακριβως..O I έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 19:12Ε ναι
Εκτός αν αυτό συμπεριλαμβάνει και τις μάσκες ιατρικής χρήσεως: "Ἀλλὰ μήτε προσωπεῖα κωμικά, ἢ σατυρικά, ἢ τραγικὰ ὑποδύεσθαι"
Ότι νάναι
.,
Καταλαβα...O I έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 19:15Το Γυναικείο Ησυχαστήριο που βρίσκεται ο τάφος τού Αγίου Παϊσίου φίλε Α, επηρεάζεται άμεσα από μια μικρή μειονότητα που εδρεύει στο Όρος οι οποίοι αυτοαποκαλούνται "Παϊσιακοί" και επηρεάζουν πολλούς ανυποψίαστους Χριστιανούς στον κόσμο.
Έχουν αναδείξει ένα ιατρικό πρόβλημα σε θεολογούμενο.
.,
Δεν εμβολιαστήκαν απλά αλλά έβγαλαν ανακοίνωση από την ιερά σύνοδο, που είναι και το καλύτερο που μπορούσαν να κάνουν. Εγώ το διάστημα αφού άνοιξαν οι εκκλησίες και μετά πήγα σε 3 της περιοχής και άλλη μια πιο μακριά, παντού στο τέλος του κηρύγματος είπαν δυο λόγια και για τα μέτρα, μάσκες κλπ. Άμα ήθελαν να πάνε κόντρα στην κυβέρνηση θα μπορούσαν να είχαν ξεσηκώσει τον τόπο και ξέρουμε πολύ καλά πως αν ο Ιερώνυμος αποφάσιζε να συνταχθεί με ζαίους και ψεκ θα καιγόταν το σύμπαν μιας και η εκκλησία στην Ελλάδα έχει την δύναμη να επηρεάζει μεγάλα κομμάτια της κοινωνίας. Αντιθέτως, φάνηκαν πολύ συνεργάσιμοι με αποτέλεσμα να τους λένε μασόνους και πουλημένους οι δικοί τους
Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο σύγχρονο από τον Παπουλάκο και ξεκινάει με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και τις έντονες προτεσταντικές επιρροές που αυτές έχουν. Αν δεις και το βίντεο του Leporello πιο πάνω θα καταλάβεις, ορθόδοξοι σύλλογοι Βόλου, στύλοι ορθοδοξίας και δεν συμμαζεύεται. Αυτοί έχουν όλη ίδια ιδεολογία με βασικό χαρακτηριστικό αυτό που λες: ότι η επίσημη εκκλησία είναι υποταγμένη/σε πλάνη και πως η οργάνωσή τους θα τη σώσει. Καλό είναι οι πιστοί να κόβουν λάσπη όπου ακούν τέτοια.πατησιωτης έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 10:50Η λαική δεξιά και η συνδεόμενη με αυτή θρησκευτική ομάδα έχει διαμορφώσει από πολλά χρόνια μια κουλτούρα ημιπαρανομίας και μέσα σε αυτήν ζει.Δεν είναι θέμα μεταπολίτευσης - αυτά τα φαινόμενα υπήρχαν και την εποχή του Παπουλάκου - αλλά ξεκινούν από την τουρκοκρατία.Kolovrat έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 06:40Μπα, ελάχιστοι είναι. Απλά το κοινό τους είναι μεγάλο και όποιος πουλήσει ψεκασμό έχει πελατεία έτοιμη να τον ανακηρύξει σε μάρτυρα της πίστεως ενώ η ιερά σύνοδος που λέει υπακούστε τα μέτρα τους λένε μασόνους και τους εύχονται καλή κόλασηΆφαντος έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 05:02Τουλάχιστον όμως να πουν και να λένε οι ιερείς στο εκκλησίασμα ότι αν αγαπούν τον πλησίον τους και τον εαυτό τους ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιαστούν. Αυτό έπρεπε να πει και αυτό μόνο θα μπορούσε να πει ο πρωθυπουργός.
Είναι πολλοί οι ιερείς που προτρέπουν σε μη εμβολιασμό, σε μη τήρηση μέτρων κ.λ.π, (μην το προσπερνάμε αυτό),
και όπως το είπε και η Πασιφάη κάποιοι εξ' αυτών απεβίωσαν. Δηλαδή τι άλλο πρέπει να γίνει για να καταλάβουμε πως ο ιος αυτός δεν παίζει και δεν ξεχωρίζει χώρους μετάδοσης.. Στην Ελλάδα ακόμα και στον χριστιανισμό μας ΠΑΣΟΚ είμαστε.
Φταίει ότι είμαστε και πολύ δημοκράτες. Στην Ρωσία όποιος παπάς κάνει κήρυγμα ενάντια στα μέτρα για αρχή τον στέλνουν να διακονεί στην Σιβηρία και άμα το τραβήξει πολύ, τον ξυρίζουν. Να μη σου πω τι θα γίνει έτσι και διανοηθεί κανείς να βγάλει άχνα για τον Πούτιν.
Υπάρχει η επίσημη Εκκλησία,η οποία όμως μέσα στην κουλτούρα αυτή εκλαμβάνεται και μπορεί να είναι ως εξαγορασμένη,από τον σουλτάνο παλιά,τον βασιλιά και τους "Φράγκους" μετά την απελευθέρωση και τη Νέα Τάξη σήμερα ή και με το ελαφρυντικό της αναγκαιότητος και υπάρχουν οι ανεπίσημες οργανώσεις και οι χαρισματικοί "γέροντες" ή απλοί ιερείς,τους οποίους πραγματικά πιστεύει ακόμη και όταν λένε αντίθετα από την επίσημη Εκκλησία.
Λόγω του συντηρητισμού τους σπάνια φθάνουν σε καταστάσεις ανοιχτής εξέγερσης κατά των επίσημων επισκόπων αλλά απλά ψιθυρίζουν ότι είναι πιασμένοι από σκοτεινές δυνάμεις και δεν δίνουν σημασία σε αυτούς αλλά στους "αντισυστημικούς" παπάδες.
E, δεν είναι αυτός ένας λόγος περισσότερο γιά να ελεγχθεί διοικητικά (δεν ξέρω, μήπως λέγεται "πνευματικά" στην εκκλησιαστική διάλεκτο; ) Φαίνεται ότι ο κυριότερος λόγος είναι πως και οι ιεράρχες στα ίδια θολά νερά ψαρεύουν. Ναι μεν δεν τολμούν να αμφισβητήσουν ανοιχτά το κράτος, αλλά αναγνωρίζουν ότι μεγάλο μέρος του εκκλησιάσματος κινείται σε ψεκασμένο χώρο ύποπτης ιδεολογίας. Πέραν αυτού, ψεκασμένοι καταφέρνουν να φθάσουν στην κορυφή τής Ιεραρχίας (π.χ. Χριστόδουλος, Ανθιμος στα νειάτα του).Kolovrat έγραψε: ↑05 Ιούλ 2021, 21:18Πάντως το συγκεκριμένο πρόβλημα είναι πιο σύγχρονο από τον Παπουλάκο και ξεκινάει με τις παραεκκλησιαστικές οργανώσεις και τις έντονες προτεσταντικές επιρροές που αυτές έχουν. Αν δεις και το βίντεο του Leporello πιο πάνω θα καταλάβεις, ορθόδοξοι σύλλογοι Βόλου, στύλοι ορθοδοξίας και δεν συμμαζεύεται. Αυτοί έχουν όλη ίδια ιδεολογία με βασικό χαρακτηριστικό αυτό που λες: ότι η επίσημη εκκλησία είναι υποταγμένη/σε πλάνη και πως η οργάνωσή τους θα τη σώσει. Καλό είναι οι πιστοί να κόβουν λάσπη όπου ακούν τέτοια.
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.