SCAT-A

Ανθρώπινες κατασκευές, διάφορα χόμπυ, έργα - do it yourself, είδη μοντελισμού.
Άβαταρ μέλους
enaon

Re: SCAT-A

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 26 Δεκ 2023, 09:41

θέλω να γράψω εκθέσεις, κάπου πιο πριν ειπα στην αλικατ ότι αν δεν βγει απλό θα εκνευριστώ και το ένοιωσα ότι θα τιμωρηθω για αυτη μου την ασέβεια στον μερφη, αλλα οκ ήξερα ότι ότι ο κανιεβ ειναι μεγαλος, ήθελα να δω τι θα γίνει. Βγήκε μια χαρά τελικά, λιγο καλυτερο απο οτι περιμενα, η κατανάλωση είναι εξαιρετική, στανβυ πανω απο 6μηνο και πάνω από 500 γυρίσματα με μια φορτιση στην μπλε που έχει μπαταρίες μέσα, η άλλη σε απλό 5βολτ η παουρμπανκ μεχρι να έρθει ο το αλιεχπρες, πρεπει να το μετρήσω λίγο πιο καλα, στο επόμενο στάδιο, αλλα μια χαρά. Τα χρησιμοποιούν καμια 10αρια μέρες κανονικά αλλά εχθές τα τελειωσα αρκετα ωστε να φύγουν από το στάδιο ετοιμασιας, οποτε βάζω 3 βιντεακια και θα γράψω πιο μετά περισσότερα.

σε αυτό έχει τα μέρη και ένα απλό δεμο, ριχνω λιγο νερο. Νομιζω ειναι πολυ ωραιο ποσο απλα βγαινει και μπαίνει η μπαλα στην βάση, είναι οι γωνίες έτσι που η πάνω κίνηση είναι ελεύθερη.

εδώ δειχνει πως την καθαρίζουμε γενικά λιγο, πως αδειάζει η άμμος και πως βγαίνει το φτιαρακι, με ένα χέρι :).

και εδώ μια μικρή που δεν ειναι στα χάη της αλλα πηγε οσο τραβουσα το δεμο, οποτε στο υτ.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 29 Δεκ 2023, 09:13

βάζω ένα ακόμα βιντεακι μεχρι να μαζέψω τις φωτογραφίες, από το δεμο και μετά δεν τις ακούμπησα καθόλου, δουλεψαν μονες τους και γέμισαν και οι δυο, μου βγάλανε λίγο το λάδι αλλα ειναι ωραία η αίσθηση της επιβράβευσης, μετα απο αμφιβολία και κοπο να έχεις δυο σακούλες γεμάτες σκατα. Δεν ακούγεται πολύ καλά αλλα ετσι ειναι.

για τα μικρά γατάκια είναι σούπερ, κάνουν παρτυ μεσα και είναι πάντα καθαρή, για τις μεγάλες είχα πιστη στην ζήλια που τις δέρνει, και έχω δει πολλές ώρες την στάση τους. Εδώ είναι δυο μεσαίου μεγέθους, ο μπεζ πρώτη φορά κατάλαβε ότι μπορεί να βάλει και τα πόδια απέξω, ο άσπρος όταν βγαίνει κάνει καλή χρηση του αμμοσυλεκτη στο σκαλί, ειναι μαγνητικο το πάνω τμήμα και η αμμος επιστρεφει στο συρτάρι.

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 20:58

βαζω τα τμήματα της κατασκευής μήπως ενδιαφέρει καποιον, εχει πλακα σαν κατασκευη αλλα κυρίως δουλευει μια χαρα, τελεια βασικά δουλεύει.

1. Φτυάρι.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 21:15

2. μπάλα

οι αξονες εχουν ηλεκτρική συνέχεια, παίρνει ταση οταν μπει στην βαση οποτε μπορει να εχει ενα λαμπακι μεσα ή κατασταση παρουσιας μπαλας

Εικόνα

ο αξονας ηταν το πιο δυσκολο, ηθελε μεγαλη ακρίβεια γιατί επρεπε να εχει 2 μοιρες κληση, η περιφέρεια δεν ειναι ακριβως στο κεντρο, και το παξιμάδι δεν επέτρεπε ουτε ενα χιλιοστό περιθώριο δεν γιατι θελει 272 μοιρες για ολη την κινηση και το σερβο βγαζει 275 στα 5 βολτ, εντελώς στο όριο, ηλεκτροκόλλησα μια βίδα σε ενα ελασμα και μετα πανω της το παξιμάδι, εφτιαξα 6 να εχω.

Εικόνα

Εικόνα

κοψιμο για να βγαίνει η αμμος οταν λειπει το φτυαρι.

Εικόνα

εσοχή και ραμπα για το εμβολο της κλειδαριάς

Εικόνα

και εχω 4 ιδιες.

Εικόνα

επαιξα λιγο και με αντικολλητικα για κατω, βρηκα μια δυο λυσεις πως να μπαίνει, αλλα πιο μετα, δεν εχει κολλήσει κατι ακομα, ισως δεν εχει νοημα.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 21:41

3.συρταρι

Εικόνα

ζαγορι για ποδαρακια για να ειναι ρυθμιζόμενα σε υψος
Εικόνα

πολυ τρίψιμο του πολυεστερα

Εικόνα

Εικόνα

μαγνητικό πανω τμήμα

Εικόνα

επιστροφή αμμου στο συρταρι

Εικόνα

μαγνητης για τον αισθητήρα παρουσιας συρταριου.

Εικόνα

και ετοιμα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 21:52

4. χωνί

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 22:15

5. μοτερ

εδω εγινε χαμος, το πρωτο μοτερ των 25 κιλών με κρέμασε, εβαζα αμμο σιλικόνης στις δοκιμές να μην γίνομαι χάλια και ηταν πιο ελαυρια, στην κανονική πέρασε τα 10 βαττ, αποτυχία, θα εξηγήσω μετά γιατι δεν ηθελα να περνάει ποτε τα 10 βαττ στα 5 βολτ.

πηρα αλλα δύο χ2 οποιο ερθει πρώτο, ενα 80 κιλών, ενα 150 κιλών, το 80 αποτυχία επίσης, το 150 ήταν 12βολτο οποτε ακριβώς πριν το δοκιμάσω ήμουν απογοητευμένος, αλλα οκ, μου το χρωστούσε. Το 150 στα 5 βολτ ειναι απλα ιδανικό.

Εικόνα

κόψιμο σε 10αράκι για να μπαίνει απο το πλαι το παξιμάδι

Εικόνα

Εικόνα

βαση απο ριτίνη

Εικόνα

ενα καπακι για το αισθητικό

Εικόνα

μαγνήτης παλι

Εικόνα

και ετοιμο

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 22:34

6. κλειδαριά

το τμημα κλειδι βασικά, επρεπε να μην καίει ρευμα για να μην προσθετει βαττ, και κυρίως έπρεπε να μεταφερει κρασασμους της μπαλας μονο στο dsd6 που εχει το αξελερομετρο μεσα, οποτε καστομ.

το εμβολο ειναι απο καιρέα γεμισμένη με ριτίνη για να ειναι γερή, το ελασμα ειναι απο την ατσαλίνα, την σπατουλα, εχει πανω μαγνήτη και ουσιαστικά το dsd6 (fitnesss band εμπορίου) κρατιέται απο την κλειδαρια, οι κραδασμοι περνανε αμεσα.

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Orion22

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 03 Ιαν 2024, 22:38

:blm::blm::blm:
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy
Phorum.gr user: Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 03 Ιαν 2024, 23:31

απιστεύτου :blm::blm::blm:
Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. :blm:

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 23:33

ευχαριστώ παιδια :) (ελεος ο παναθηναϊκός, ελεος)

7. βάση

εδω το παραέκανα λιγο γιατι περιμενα να έρθουν πραγματα και δεν ηξερα τι ακριβως θα γινει στο τελος, αν θα παιξει το αξελερομετρο σωστα ή καλυτερα να παω σε αλλη λυση, ποσους αισθητήρες θα χρειαστώ, αν θα θελει και αλλο σερβο να κλεινει ενα καπακι για τα απορρίμματα για να μην μυρίζουν, που θα εχω τις μπαταρίες.

η αρχη

Εικόνα

θάψιμο καλωδίωσης μεσα στην κατασκευη.

Εικόνα

Εικόνα

αναμονες για σερβο συσταριου (δεν το εβαλα), ιονιστή ( δεν τον εβαλα), uvc φωτα αποστείρωσης (ερχονται), πορτα usbc για εξωτερική τροφοδοσία,

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

ποδαρακια κοκακόλας με ρητίνη μεσα για να μην τσακίσει το αλουμινιο και ετοιμη

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 03 Ιαν 2024, 23:42

μ'αρέσει που σου λέει ο άλλος στο γιουτούμπι στείλε μου ένα στην Ισπανία και του λες εσυ μα δεν είναι τίποτα, φτιάξτο μόνος σου :smt005:
ρε συ, ο περισσότερος κόσμος για να συναρμολογήσει ένα ντουλάπι απ'το ικέα φωνάζει το μπαμπά του

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 23:45

Chilloutbuddy έγραψε:
03 Ιαν 2024, 23:42
μ'αρέσει που σου λέει ο άλλος στο γιουτούμπι στείλε μου ένα στην Ισπανία και του λες εσυ μα δεν είναι τίποτα, φτιάξτο μόνος σου :smt005:
ρε συ, ο περισσότερος κόσμος για να συναρμολογήσει ένα ντουλάπι απ'το ικέα φωνάζει το μπαμπά του
δεν θα το ανεβαζα με ελευθερη προσβαση γιατι ξερω οτι ειναι λιγο σπαστικό, αλλα ήθελα να δειξω ποσο ικανό ειναι ενα σερβο σαν proof of concept, αληθεια ειναι στο πλαισιο του φτιαχτο μονος σου, θα βαλω το σκ τον κοντρολερ και τα ηλεκτρονικά, πιο απλο πεθαινει, 2 πινακια εχω χρησιμοποιησει μονο και εχω 2 σερβο, ελεγχο τροφοδοσίας, παρουσια συρταριου, ελεγχο uvc, γνωση φορτίου, και με 8 μπαταρίες 18650 θα κραταει πανω απο 6 μηνες.

το πιο τρομερο ειναι οτι δεν ξερω αν το ζορισα να παει εκει ή απλα ετυχε αλλα ειναι ακριβως στις αρχικές μου εκτιμήσεις, βρηκε στα 90 ευρώ, καλα 200 πηγε με τις φυρες, αλλα 90 στα αληθεια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος enaon την 03 Ιαν 2024, 23:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Chilloutbuddy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Chilloutbuddy » 03 Ιαν 2024, 23:50

Δυο μπαταρίες 18650 έχει ο ατμιστής μου και κρατάει 2 μέρες, αλλά θα μου πεις κάθε πότε πάει τουαλέτα η γάτα...

Άβαταρ μέλους
enaon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από enaon » 03 Ιαν 2024, 23:52

Chilloutbuddy έγραψε:
03 Ιαν 2024, 23:50
Δυο μπαταρίες 18650 έχει ο ατμιστής μου και κρατάει 2 μέρες, αλλά θα μου πεις κάθε πότε πάει τουαλέτα η γάτα...
ο ατμιστής σου καίει 50watt σε καθε παφ, η τουαλέτα 4, 6 μηνες με 10 αδειασματα την ημέρα, δεν υπαρχει κατι αντίστοιχο στο εμπόριο. σε στανδβυ ειμαι στα 135μA, τελειο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Χόμπυ • Κατασκευές • Μοντελισμός”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών